Whitsundays var et af de steder, som jeg på forhånd vidste, at jeg ville besøge i Australien. Smukke paradisstrande og eminent snorkling lød som den perfekte kombination for en dagstur (reklamelink). Så da min mor kom til Townsville for at besøge mig, satte vi straks kuren mod Airlie Beach og Whitsundays.

En lørdag morgen blev vi hentet af en australsk kvinde, som skulle køre os ned til havnen. Vi var spændte på turen og ikke mindst om området kunne leve op til vores forventninger.

Vi sejlede ud af havnen mens vi fik en briefing af dagens lettere overgearet guide, Cam. I susende fart havde vi kursen mod Whitehaven Beach, den mest kendte strand i Whitsundays (reklamelink). Undervejs sejlede vi forbi den ene smukke ø efter den anden. Et par passagerer spottede hurtigt en pukkelhval, som desværre forsvandt lige efter.

Med den lille gummibåd blev vi alle sejlet ind til stranden
Med den lille gummibåd blev vi alle sejlet ind til Whitehaven i Whitsundays

Whitsundays – Østkystens paradisstrand

Vi ankom til Whitehaven beach, en syv kilometer lang strand med det fineste hvide sand. Sandet består af 98% silica og føles som kartoffelmel mellem vores tær, og jeg får straks flashback til Long Beach i Cambodja. Min mor er solgt med det samme! Whitehaven er også gang på gang blevet kåret som en af verdens bedste strande, og havde det ikke været for de tunge skyer, som hang over hovederne på os, så havde den været helt perfekt.

øgler i Whitsunday, Australien

 

 

Efter noget tid på stranden bliver frokosten serveret i en lille lysning i den omkringliggende skov. Her har dagens crew sat en grill op og står klar med pølser, bøffer samt salat og frugt. Vi sætter os på en bænk og begynder at spise. Hurtigt er vi omringet af store ravne mens store øgler smøg sig frem fra skovbunden.

Et par havde kort forladt deres tallerkener, da en ravn pludselig flyver ind og stjåler den ene bøf. Efter frokosten har vi lige lidt tid, inden vi igen skal med båden. Så det blev til lidt badning og tanning på stranden. Vi strækker bevidst tiden lidt og kom,er med den sidste gummibådstur tilbage til vores store båd. På daværende tidspunkt begynder de første regndryp også…

Regnvejr på Whithaven beach

Den bedste udsigt i Whitsundays

Vi forsætter turen mod Hill Inlet. Her bliver vi igen sejlet ind til stranden med den lille gummibåd og får så instruktioner på ruten vi skal gå. Ruten er dog rimelig ligetil og er svær at fare vild på. Min mor og jeg går i front gennem skoven og efter en lettere gåtur, når vi toppen af Hill Inlet.

Udsigten var fænomenal

Whitsunday

Her bliver vi mødt af et ubeskrivelig smukt syn. De tunge skyer er forlængst borte, og solen skinner ned fra en blå himmel. Det kridhvide sand og det dybe blå hav er den perfekte kombination og vi har ikke lyst til at forlade dette sted!

Det undrer mig ikke, at Whitsundays er et af de mest fotograferet steder i verden! Vores guide må nærmest slæbe os derfra igen, selvom vores tur slet ikke er slut endnu og stadig har nogle positive overraskelser i vente.

Jeg var helt forgabt i udsigten

Vi forsætter mod Hook Island. Jeg stiller mig op på det øverste dæk, og pludselig kan vi se dem i det fjerne – to pukkelhvaler, en mor og en unge. De glider langsomt gennem vandet og dykker. Vi forventer at mødet er slut, men pludselig dukker de op til højre for båden. Ungen kaster sig akrobatisk op i luften og klasker ned i vandet.

Vi er helt euforiske – Whitsundays og hvaler på samme dag, det kan næsten ikke blive bedre!

Hemmelig strand whitsunday

Et rigt dyreliv – kun for os

Vi ankom,er til Hook Island, hvor vi skal snorkle. Vi har stedet helt for os selv. Jeg får hurtigt udstyret på og hopper i vandet som en af de første.

Ved første øjekast er det et lidt trist syn – mange døde og bleget koraller. Men heldigvis skal jeg ikke svømme langt, før jeg kan se et utal af smukke, farvestrålende koraller. Flere og flere farverige fisk svømmer også forbi mig.

På dette stykke kan man se de samme koraller og fisk som findes på Great Barrier Reef og snorkelturen er eminent. Mens jeg plasker rundt i vandet, prøver min mor den lille gummibåd med glasbund, så hun og de andre ombord kand se de samme koraller og fisk på revet, mens Cam, som er marine biolog, fortæller om det fantastiske liv på revet i Whitsundays. Det er den bedste oplevelse, hvis du vil forblive tør på din tur.

De havde åbenbart spottet noget under båden og Cam fortalte ivrigt om dyrelivet

Jeg begynder at fryse og svømmer tilbage til båden. Jeg har netop fået mit udstyr af, da en person ombord råber “Turtle!” – en stor og flot skildpadde er på vej direkte mod båden. Jeg glider langsomt ned i vandet, så jeg forstyrrer den mindst muligt. Kortvarigt er det kun mig og skildpadden alene, men der går ikke mange minutter, før skildpadden er omringet af turister som vil have et selfie med den, og jeg trækker mig tilbage.

De mange turister får skildpadden til at svømme hurtigt væk, og jeg priser mig lykkelig for, at jeg fik et par minutter med den alene. Vi har haft en fantastisk dagtur til Whitsundays, og vi har fået meget mere for pengene end jeg havde turde håbe på!

Informationer og tips

Pris for en dagtur til Whitsundays:

175 dollars for voksne (∼ 900 kr) og 170 dollars (∼872 kr) for studerende

Firma:

Whitehaven express (reklamelink)

Det kan lade sig gøre at finde ture til omkring 150 dollars, dog valgte vi Whitehaven express (reklamelink), så jeg havde mulighed for at snorkle, og så min mor kunne sidde i glasbundsbåden og se noget.

Jeg så dog reklame for et cruise, der skulle koste 100 dollars, men kunne ikke finde det. Jeg synes, at vi fik rigtig meget for pengene og kan klart anbefales at tage et endagscruise til Whitsundays, hvis du ikke har meget tid. 

Jeg vil ikke anbefale, at du vælger at tage med Cruise Whitsundays, da de havde omkring 5 minutter på Whitehaven beach, inden de tog videre, så jeg tror at de har et pænt pakket program.

Der var alle mulige slags mennesker med Whitehaven express (reklamelink)- alt fra børnefamilier til backpackere, som ønsker en rolig dag med masser af fede oplevelser!

Information om turen til Whitsundays

Drikkevand var til rådighed på båden, så du kan genopfylde din vandflaske, nogle kiks og småkager blev også serveret, men hav penge med til chips, sodavand, øl osv. hvis du ønsker det (eller tag dem med selv).

Wetsuits/stingersuits kan lejes for yderligere 8 dollars (kommer du i stingersæsonen altså brandmænd-sæson, cirka oktober-februar), så er stingersuits obligatoriske at bruge, da brandmændene kan være dødelige. Om der er stingers i Whitsundays afhænger dog af vandtemperaturen, så man kan godt finde dem i vandet tidligere/senere end denne periode, men så vil personalet informere jer om det.

Hvis du ønsker at få muligheden for at se hvaler på turen, så er sæsonen juni til september, men vær opmærksom på at de ikke må sejle hen til hvalerne med mindre at hvalerne svømmer i deres bane

En person på vores båd svømmede helt hen til skildpadden og blokerede dens vej for at få et selfie. Ser I en eller flere skildpadder på jeres snorkeltur, så hold afstand til den, da det ellers kan stresse den unødvendigt, og stress kan gøre skildpadder syge.

The Great Barrier Reef er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Skal man vælge en dagtur eller flere dage i Whitsundays?

Jeg syntes, at en dagtur var good value for money, så hvis du er begrænset på tid, så er det helt klart en god mulighed.

Men har du tiden til en længere tur rundt i Whitsunday Islands, så vil jeg anbefale det! Forstil dig at sejle rundt til paradisstrande, smukke koralrev osv i flere dage. Det er uden tvivl en god måde at komme helt ned i gear på!

 Man kan også tage en helikoptertur, tage et senic flight over Heart Reef, bo på en specialbygget ponton med udsigt til Great Barrier Reef. Med andre ord, du kan få stort set den tur, som du ønsker!

Se et udvalg af ture her

Og et andet valg af ture her

Men det er faktisk også muligt at bo på et resort på en af de mange øer i Whitsundays. Der findes resorts på Hayman Island, Hamilton Island og Daydream island. Dog har Daydream island ikke det bedste ry, så jeg ville nok vælge en af de to andre. Hamilton Island er større end Hayman og har endda flere butikker, barer, pools og endda sin egen lufthavn! Så der er flere muligheder for overnatninger (se dem her) og flere muligheder end på Hayman Island.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

10 Comments

  • Åh det var det smukkeste sted, jeg nogensinde har set. Vi kunne sagtens have brugt et par timer mere på Whitehaven Beach. Det var virkelig en fantastisk tur.

    • Ja, det var virkelig smukt! Udsigten fra Hill Inlet var helt ubeskriveligt og så er jeg jo altid glad når jeg ser seje dyr i naturen 😉

  • Det er da rent totur i dag, at læse om denne fede dag og se smukke billeder men sand og vand. Der er koldt, gråt og regnvejr i Danmark, en dag hvor du aldrig vågner, ØV
    Men dejligt så kan jeg jo drømme mig væk imens jeg læser om din skønne dag i det som ligner Paradis.
    /Annette

    • Ja, det var en helt fantastisk dag! Det var utrolig smukt og virkelig alle pengene værd! Men kan godt forstå, at det er lidt tortur på en grå og trist dag, det kender jeg bare alt for godt. Dog ikke lige for tiden, men når jeg er i Danmark og det bare virker til at ALLE andre bare rejser 😉 Jeg håber at vejret bliver bedre i DK 🙂

    • Det var så smukt! For mig var det også farven på vandet, som gjorde det! Jeg kunne simpelthen ikke fatte hvordan det kunne have den farve og så med kontrasten til det hvide sand – simpelthen så smukt! Jeg kan godt anbefale Whitsunday 🙂 Min liste er godt nok også lang! 😉

  • Helt syyykt vakkert! Jeg er fortsatt bitter for at en gigantisk orkan satte stopper for besøket mitt til Whitsunday islands i 2015. Vi endte opp med å tilbringe lenger tid i Port Douglas-området i stedet siden det området slapp unna orkanens herjinger. Men, jeg ser jo at stedet virkelig fortjener et besøk i framtiden uansett, og Australia er jo et sted man aldri kan få nok av 😀

    • Ja, det er sååå smukt! Virkelig ubeskrivelig smukt 🙂 Det er altid ærgerligt når vejret sætter en stopper for ens planer 🙁 Jeg har flere gange fået min dykkertur til Great Barrier Reef aflyst, jeg mistede 1,5 dag (ud af fire) i Taipei pga en tyfon…Men så har du blot endnu en grund til at tage tilbage. Du må sige til hvis du får brug for en rejsemakker 😉

  • Hej Tine
    Jeg er blevet sendt videre til dig af Winnie Sørensen. Jeg skriver da en veninde og jeg skal ud og rejse til januar 2018. Vi skal til AUS i 6 uger i en campervan, hvorefter vi skal til til NZ i 4 uger med buspass. Vi skriver fordi vi er meget i tvivl om budgettet, altså hvor mange penge man bruger på mad, overnatninger og oplevelser. Vi er klar over at dette selvfølgelig er meget individuelt, men vi håber at du ud fra dine erfaringer vil kunne give os et billede af en budget. Andre steder har vi læst at man som backpacker bruger gennemsnitligt 10.000 kr pr. måned, men er dette nok disse steder (og vi vil heller ikke “spare” på oplevelserne) – dog er ingen af os der er til ekstremsport 😉
    På forhånd tak

    Hilsen Julie og Sofie

    • Hej Julie og Sofie

      Det var sødt af Winnie. Australien og New Zealand er to skønne lande! Som I selv skriver, så er det meget individuelt hvad man bruger. Jeg har rejst et par gange og mit budget har været meget forskelligt. Jeg roadtrippede med min mor i ti dage i september/oktober sidste år. Vi brugte vist omkring 220 kroner + billeje om dagen. Vi var på en dagtur til Whitsunday, betalte for campingpladser, spiste billigt (der var dog plads til to restaurantbesøg), besøgte gratis nationalparker, så der passede det nok nogenlunde med de 10.000 pr. måned, men jeg ville nok lægge lidt ekstra til side, så I måske har 15.000 kroner pr måned. Ture til Frasier Island, Bridge climbing i Sydney, dykning osv. er jo ikke helt billigt (forvent at bruge cirka 1000 kroner pr dag på ture) og så rejser I også lige i højsæsonen så hostels osv kan være lidt dyre, så det ville jo være ærgerligt, hvis I ikke havde råd til det selvom I ville. Hellere have lidt for meget end lidt for lidt 😉

      Jeg forslår at I henter app’en wicked campers, så kan I finde de gratis campingpladser, toilet/bad rundt omkring i landet. Der kan I spare lidt. Storbyerne er nok nogle af de steder, som nok kommer til at blive lidt dyrt. Jeg har skrevet nogle sparetips til Sydney her: https://aworldofbackpacking.com/sparetips-sydney/ måske I kan bruge dem. Nogle hostels har også gode deals, så hvis man booker en flere dages tur til fx Whitsunday, så kan man få en eller to overnatninger gratis. Mange nationalparker i Australien og New Zealand er heldigvis gratis at besøge og så er det jo noget af det fedeste i de lande!

      Det er tre år siden jeg var i New Zealand, men mener at jeg brugte omkring 15.000. Der boede vi dog på hotel i Wellington, men til gengæld sparede vi en del ved at rejse udenfor højsæsonen.

      Jeg håber, at I blev lidt klogere. I skal i hvert fald være velkommen til at skrive igen, hvis I vil have noget uddybet eller I kommer på flere spørgsmål. Hvis I ikke allerede har været inde og kigge, så har jeg skrevet om Australien her og New Zealand her (der kommer mere om New Zealand om nogle uger)

      Mvh
      Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *