Cairns har været mit hjem i cirka 2,5 måned (og Fitzroy Island i 3 måneder, så jeg havde mange ture ind til Cairns). Cairns er placeret i det tropiske Queensland og er en forholdsvis lille by med knap 160.000 indbyggere.

Cairns er dog rigtig populær blandt lokale og internationale turister og med god grund! Byen er nemlig frodig, den er omringet af bjerge og så er Cairns et fantastisk udgangspunkt for rigtig mange oplevelser og seværdigheder. På få timer kan man besøge Great Barrier Reef, Daintree National Park, Kuranda, Atherton Tablelands og meget mere.

Så en ting er sikkert, du kommer ikke til at kede dig i Cairns. Cairns er et perfekt sted at starte eller slutte sin ferie i Australien. I denne rejseguide finder du mine bedste tips til byen, hvis turen går til Cairns!

Reklamelinks er markeret med *


Seværdigheder og oplevelser i Cairns


pelikaner i cairns

The Esplanade og Cairns Lagoon

The Esplanade er en fin gåtur langs kystlinjen af Cairns. Her kan man se en masse fugle så som pelikaner og honeyeaters, men en sjælden gang kommer der også sjældne fugle til, så hold øje med bird nerds, de skal nok fortælle dig, hvis der er en sjælden fugl i Cairns. Jeg har fx set en Nordmann’s Greenshank, som er en truet dyreart som kun er set i Australien tre gange og aldrig før på østkysten. Det er da lidt sejt, selvom man ikke er bird nerd.

Men The Esplanade i Cairns har også mange andre oplevelser end fugle. Langs turen er der også offentlige grills, volleyballbaner, klatrevæg, fodboldbane, skatepark, en stor legeplads med vandområde så børnene kan køle af, cafeer og Cairns Lagoon, hvor man kan bade.

Det er nemlig strengt forbudt at bade i havet udenfor Cairns, da det er levested for krokodiller (det er dog ikke alle som overholder de regler helt, men lad vær med at være dumdristig). 

Rejsetip: Om lørdagen er der også et marked nær lagunen mellem klokken 8.00 – 16.00.

Cairns botanical gardens

Cairns Botanical Gardens

Cairns Botanical Gardens er et ret undervurderet sted. Det ligger lidt udenfor byen, men er en af de bedste botaniske haver, som jeg nogensinde har besøgt. Her er alt fra drivhuse med eksotiske planter til kinesiske haver, bambusskove og et bjerg, Mount Whitfield, hvor der er rigeligt med vandreruter. Man kan hurtigt bruge mange timer her. Der er også en café, hvis man skulle blive sulten undervejs, men ellers kan det også være en god idé at medbringe en madpakke, især hvis man vil vandre.

Det er et must see under ens ferie i Cairns, hvis man er vild med natur, og så er det gratis! Derudover kan man også komme på en gratis guidet tur i haven, hvis man vil lære mere om planterne.

Åbent: kl 8.30-16.00 i hverdagene og 9.30-14.00 i weekenden.
Rejsetip: Tag gerne en cykeltur langs Esplanaden og fortsæt til Cairns Botanical Gardens.

The Night Market

The Night Market er på nogle punkter lidt af en turistfælde, hvor man kan købe souvenirs og andre småting. Det er dog også det billigste sted at få en massage i Cairns. Men det som gør stedet værd at besøge er maden!

Elsker man asiatisk mad, så kan man finde nogle rigtig gode spisesteder i The Night Market. Jeg kan især anbefale Pho Street og deres nuddelsalat, det er fuldstændig som at være tilbage i Vietnam.

Åbent: Hver dag kl 16.30-22.30. Det kan dog anbefales at komme efter kl 17, hvor der er lidt mere liv i markedet.

rusty's market, cairns

Rusty’s Market

Mangler du frugt og grønt? Så er Rusty’s Market stedet at tage til. Priserne er ofte en brøkdel af priserne i supermarkedet, og varerne er ofte friskere! Selv hvis man ikke skal købe noget, så synes jeg, at markedet er hyggeligt og er et besøg værd – bare for at mærke stemningen. Derudover er der også flere lækre madboder som er perfekt til en frokost. 

Rejsetip: Vil du virkelig spare penge, så kan det anbefales at komme søndag kort før lukketid! Jeg fik engang en hel bakke med mangoer (den på ovenstående billede) for kun 2 dollars, en pose vindruer til to dollars og et kg bananer for 1 dollars. Der kan dog være udsolgt af nogle varer på det tidspunkt. Så går man efter noget bestemt, skal man ikke vente til sidste øjeblik. 

Åbent: Fredag og lørdag kl 5.00-18.00 og søndag kl 5.00-15.00.

Bad i et vandfald eller tag på stranden i Cairns

Ja, det lyder måske skørt at tage en tur på stranden i Cairns, når jeg også skriver, at Cairns Esplanade er krokodilleterritorie! Men der findes heldigvis strande nord for Cairns som ikke er krokodilleterritorie og dermed er anset for at være sikre badestrande.

Den mest populære strand i Cairns og omegn er Palm Cove, men der findes mange strande, så der er bare at prøve sig frem, indtil man finder ens favorit. Cairns’ nordlige strande inkluderer Holloways Beach, Yorkeys Knob, Trinity Beach, Kewarra Beach, Clifton Beach og Ellis Beach. Min favorit er nok Trinity Beach eller Yorkeys Knob.

Nær Cairns er der også flere vandfald, hvor mange lokale ynder at tage til for at bade i lidt køligere vand – populære vandfald er Stoney Creek, Crystal Cascades og Fairy Falls.


Ture ud af Cairns


kuranda scenic railway

Kuranda

Kuranda Scenic Railway er uden tvivl en af de smukkeste togture, som jeg har været på. Turen mindede mig lidt om togturen mellem Ella og Kandy i Sri Lanka, men hvor togturen i Sri Lanka stadig benyttes til offentlig transport, så er togturen til Kuranda ikke længere i brug som offentlig transport.

Det er i stedet blevet en turistattraktion, og det kan godt mærkes. Undervejs får man historiske informationer om togbanen, så som hvorfor den blev bygget. Selvom det godt kan blive en anelse for turistet, så syntes jeg alligevel, at det også var spændende at få lidt historie med, når man kørte gennem det smukke landskab med dybe kløfter og store vandfald lige ved siden af banen.

Man holder en kort pause ved Barron Falls som er dybt imponerende i regnsæsonen og nærmest er tørret ud udenfor sæsonen. Men uanset hvad er det et fint stop.

Når man ankommer til Kuranda bliver det meget turistet med markeder, spisesteder og souvenirbutikker, men bliver det lidt for meget, så er der flere fine stier som går ned i skoven og langs floden, hvor der knap nok er nogle turister.

The Kuranda er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste som en del af The Wet Tropics of Queensland sammen med Daintree og dele af Atherton Tablelands.

Rejsetip: Tag evt. togbanen op og kabelbanen ned eller omvendt. Det anbefales dog, at du booker i god tid, da kabelbanen ofte er booket ud flere uger i forvejen. Du kan booke her*.

great barrier reef fra cairns

Great Barrier Reef

Verdens største koralrev, Great Barrier Reef, kræver vist ikke nogen introduktion. Det er uden tvivl også en af de største seværdigheder og trækplastre i Cairns. Man skal bare tage en gåtur til den lokale marina for at se de kæmpe både som tager folk med ud på dagtur til Great Barrier Reef.

Du kan opleve Great Barrier Reef på mange måder – ved at tage en bådtur, tage en helikoptertur over revet*, tag en bådtur til en ponton med rujtchebane. Man kan naturligvis også tage en liveabroad* på Great Barrier Reef fra Cairns, hvis man ønsker det.

Man kan også besøge en af de mange øer i Great Barrier Reef som ligger udenfor Cairns herunder Fitzroy Island eller Green Island* eller måske en dag til de mere ukendte Frankland Islands National Park*. Ønsker man dog at bo i fuldstændig luksus, så skal man overveje Lizard Island, 240 km nord for Cairns, men priserne starter også fra knap 10.000 kr per nat, så de andre øer udenfor Cairns har mere overkommelige priser.

The Great Barrier Reef er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Se alle muligheder her*

canyoning i bahana gorge

Action

Cairns er også kendt som Australiens action-hovedstad. Så det er perfekt for dig som vil have adrenalinen til at pumpe. Blot 20 minutter nord for Cairns ligger AJ Hackett, hvor du kan bungyjumpe fra det 50 meter høje tårn* eller prøve den vilde jungle swing*. Er du i stedet vil mere våde aktiviteter så er canyoning i Behana Canyon* eller riverrafting i Tully*.

milla milla falls i Atherton Tablelands udenfor Cairns

Tag til Atherton Tablelands

Er du vild med vandfald, så skal du helt sikkert til Cairns’ højland, Atherton Tablelands! Jeg vil stærkt anbefale, at du bruger nogle dage på at køre rundt i højlandet, hvis du har tiden. Man kan hurtigt bruge flere dage på at jagte vandfald, og man kan endda bade i flere af dem, hvis man trænger til lidt afkøling oven på Cairns’ hede. Men har du ikke tiden, så er en dagtur til de mest populære vandfald også et rigtig godt alternativ! Se mere her*.

cairns esplanade


Hvor skal man bo i Cairns?


Cairns er heldigvis ikke en særlig stor by, så bor man nær centrum eller måske bag Cairns Central eller ud mod hospitalet, så kan man gå til de fleste steder i Cairns eller måske endda hoppe på en cykel og tage cykelstien nær The Esplanade!

Hostel i Cairns

Gilligan’s backpacker hostel and resort* er legendarisk i Cairns og er, uden tvivl, byens party-hostel nummer 1! Her skal du tage til, hvis du ønsker at feste og blot have en billig seng! Hostellet har alt, hvad du skal bruge, lige fra en swimmingpool til egen bar, make-up room til de kvindelige gæster osv.

Ønsker du dog et mere fredeligt hostel, så er Freedom Cairns*, hvor jeg selv har boet flere gange, eller Cairns Central YHA*. Begge ligger ret centralt og nærmest klods op af spisesteder, barer og seværdigheder. Freedom Cairns ligger dog lidt tættere på Esplanaden, men har dog ikke egen pool som Cairns Central YHA. Begge er dog rolige og meget rene hostels.

Standard-studiolejlighed - ikke-ryger - balkon - Udvalgt billede

Billige hytter i Cairns

Har man blot brug for noget billigt som ligger i gåafstand fra centrum? Så er NRMA Cairns Holiday Park* muligvis svaret. Det er egentlig en campingplads lige ved Cairns hospital, men campingpladsen har også små hygge hytter – enten med delt bad og toilet eller eget bad og toilet. Sengene er store og komfortable. Her er helt sikkert også mulighed for at falde i snak med andre ved de fælles grills på pladsen eller blive kølet ned i swimmingpoolen. Tjek priser her*.

Middel hotel i Cairns

Leder du efter noget som er i den billige ende til middel af prisskalaen, så er Heritage Cairns* et rigtig godt valg. Her kan man få værelser med plads til alt fra 2 til 6 personer. Værelserne er meget rene, og mange er nyrenoveret. Hotellet ligger i gåafstand fra alle turistattraktionerne og ejerne er helt utrolig søde. Her er også en lille swimmingpool. Så alt i alt, hvad du skal bruge til rimelige penge. Tjek priser her*.

Udendørs bryllupsområdeSuite - 1 kingsize-seng med sovesofa - Udsigt fra værelset

Luksushotel i Cairns

Crystalbrook Riley* er uden tvivl topvalget for et hotel i Cairns. Hotellet har det hele – egen restaurant som serverer en fuld morgenmad og naturligvis også aftensmad, en stor swimmingpool, hvor man kan leje sin egen lille hytte, bar, fitnessrum, spa og meget meget mere! Sengene er næsten som at sove på en sky. Mange værelser har udsigt til vandet. Personalet er fantastisk, og gør alt hvad de kan, for at du har en dejlig oplevelse. Man kan til og med låne gratis cykler på hotellet. Med andre ord der er alt, hvad du har brug for og mere til! Tjek priser her*.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *