I buldermørke kører vi ned af de snoede veje fra vores guesthouse (reklamelink) mod togstationen. Vi skal køre den berømte strækning mellem Ella og Kandy, men tuk tuk’en har ikke kurs mod Ella station. Af et dansk par, Mette og Rune, er vi blevet tippet om at stå på ved Demodara Station. Det bliver vi glade for senere.

demodara station, sri lanka

Der er ikke mange mennesker ved stationen, og vi finder hurtigt en siddeplads, når toget ankommer. Dog vender pladserne så vi har ryggen mod køreretningen, så min mor og Rune går videre i toget for at finde nogle bedre pladser, mens Mette og jeg holder på pladserne, som vi allerede har. Pludselig kommer der en kakerlak spurtende over gulvet. Mette får den hurtigt sparket ud af toget, i stor tiljubl fra de srilankanske mænd i den næste vogn.

tog over nine arch bridge

Nine Arch Bridge og kæmpe turistmasserne

Min mor og Rune finder hurtigt nogle gode pladser længere fremme, og vi når derop, før vi kører over Nine Arch Bridge. Da vi besøgte broen nogle dage forinden, var der en stor mængde turister og lokale, men i dette øjeblik var der kun to.

Den kølige bjergluft får os til at lyne vores trøjer helt op, men vi nyder de lidt køligere temperaturer.

morgenmad på toget i sri lanka

Ejeren af vores guesthouse (reklamelink) havde smurt os en lille madpakke til turen

Toget standser på Ella station, og folk vælter ind. Der opstår nærmest “survival of the fittest”-tilstande i kampen om at få en siddeplads. Rygsække flyver op på hattehylderne, og flere lokale opgiver at få deres taske op. Vi tilbyder et par lokale, at de kan stille deres tasker ved os. Det takker de pænt ja tak til.

udsigter på togturen mellem ella og kandy

temark i sri lanka

Tåkrummende turister

Omkring os står folk tæt pakket. Nogle franskmænd tæt på os, forsøger at få en af deres rygsække op i hattehylden. Min mor insisterer på, at der ikke er plads, men de ignorer hende og får mast den derop. Men få bump senere falder den ned og rammer min mor i hovedet. De undskylder ikke engang.

små landsbyer i sri lanka

hus i sri lanka

Overalt står turister og brokker sig over, at der er for mange med toget, og at de ikke kan komme til at se udsigten eller tage et billede. En pige brokker sig højlydt, da en munk kommer og beder om den plads som er reserveret til munke. Hun rykker plads men brokker sig endnu højere, når hun får at vide, at kvinder ikke må sidde ved siden af munke.

Jeg græmmer mig over disse turisters opførelse, men de lokale virker til at tage det hele med et smil på læben. Måske de er vant til overcrowded tog, eller måske ved de, at de fleste turister står af i Nuwara Eliya.

landsby, sri lanka

Togtur blandt teplantager og vandfald

Togturen fortsætter med udsigt til frodige teplantager og små, farverige landsbyer. Jeg kan godt forstå, at flere medier har udnævnt denne togstrækning til at være en af de smukkeste i verden! Engang imellem sænker toget farten og lokale springer af og på.

Toget snegler sig gennem landskabet og det bliver en helt terapeutisk oplevelse. Regnen begynder at sile ned, da vi nærmer os Nuwara Eliya. Vi lukker vinduet og lytter til regnen banke på taget.

vandfald i nuwara eliya

teplantage i nuwara eliya

Vi ser flere vandfald som er blevet ekstra kraftige med regnen. Vi når Nuwara Eliya, hvor de fleste turister står af, selv fortsætter vi hele vejen til Kandy. De tomme sæder bliver hurtigt fyldt af lokale og andre turister, og man kan nu gå rundt i toget, uden at skulle mase sig frem.

Den lokale kvinde, hvis taske jeg passede på, kommer tilbage og henter sin taske efter at have ude af vores vogn i minimum en time. Jeg er helt forbløffet over, at hun har haft sådan en stor tiltro til en fremmed, at hun har turde forlade vores vogn i så lang tid.

teplantage i sri lanka

En flok lokale, som primært består af mænd, begynder at synge og spille stomp. Det skaber en fantastisk stemning, som dog glider mere og mere i baggrunden, som vi kører.

Efter flere timers togtur kører vi ind på Kandy Station, en fantastisk rejseoplevelse rigere.

Information

Rejsetips og information til togturen mellem Ella og Kandy

Skal du fra Ella til Kandy, så kan det klart anbefales at stige på ved Demodara Station! Og tager du turen modsat, så kan det også anbefales at stå af ved Demodara Station, for turen over Nine Arch Bridge er virkelig også smuk!

På ruten fra Ella til Kandy skal du sætte dig i højre side, hvis du har front i køreretningen, og tager du turen omvendt, så skal du sætte dig modsat ellers får du ikke meget at se på turen.

Prisen for toget er 180 rupee (7 kr) for 3. klasse, 280 rupee (10 kr) for 2. klasse og 500 rupee (19 kr) for 1. klasse, hvis du køber på stationen.

Der sælges naturligvis også mad og drikke ombord på toget samt ved flere stationer. Priserne er helt rimelige, men jeg vil alligevel anbefale, at du har lidt med i forvejen, så du er sikker på at få noget, som du kan lide.

tog i sri lanka

Det kan anbefales at booke billetter på forhånd, hvis du gerne vil undgå at være i en overcrowdet vogn! Der er nemlig ikke tilladt at stå op i vognene med reserverede pladser. Man kan vist booke 1-3 måneder før afrejse på 12Go.Asia. Det koster selvfølgelig ekstra at booke der (og man skal hente billetten på et kontor i Colombo), men for nogle kan det være givet godt ud.

På stationen koster det 280 rupee (10,5 kr) for 2. klasse og 500 rupee (19 kr) for 1.klasse.

Toget kører kl 6.40, 8.04, 9.24, 11.57, 12.48 og kl 14.45 fra Ella og cirka 10 minutter før fra Demodara, men kom gerne i lidt god tid. Toget skulle efter sigende tage cirka 7 timer, men ofte er det meget længere…

Skal du fra Kandy kører toget kl 03:30, 08:47 og 11.10. Men jeg vil anbefale, at du hopper ombord fra Peradeniya Junction, der er flere afgange, og det er forhåbentlig lettere at få en siddeplads, hvis du stiger på der. Toget derfra kører kl. 8.32, 9.20, 10.55 og 12.31.

I Ella boede vi på Nest of Peak, og vi var rigtig glade for vores valg! I Kandy boede vi på Araliya Home Stay som også for vores varmeste anbefalinger! (reklamelinks).

Højlandet, som togturen går i gennem, er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

tog i sri lanka

Værd at vide om at køre i tog i Sri Lanka

1. klasse og 1. klasse observer er de eneste vogne med aircondition, men her kan man ikke åbne vinduet.

Togene er ofte PROPPET. Det er ikke atypisk, at der hænger lokale på ydersiden af et tog på de populære ruter i Sri Lanka.

Det kan være svært at komme på toilettet. Jeg ved ikke, hvordan de lokale formår at mase sig frem i togene, men for mig virkede det fuldstændig umuligt at komme igennem menneskemængden! Så tis af på forhånd, så du ikke sidder og skal holde dig på en hel togtur, som helt sikkert også er forsinket. Hvis du er i tvivl, så har jeg været der – togturen mellem Kandy og Colombo var hård for mig 😉

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eksotiske Sri Lanka

2 Comments

    • Jamen, det var da så lidt. Jeg er glad for at høre, at du finder bloggen inspirerende og brugbar. Tak for at følge med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *