Det er stadig belragende mørkt, da vi kører i gennem Sigiriya. Vores mål er Pidurangala Rock, et billigt alternativ til Sigiriya. Vi kommer til indgangen og køber adgang ved et lille skur ved . Så finder vi vores pandelamper (reklamelink) frem og starter vores gåtur mod toppen.

Sri Lanka = trapper

Der går ikke mange minutter, før vi begynder at brokke os over mængden af trapper. Normalt slår det os ikke ud, men vi har efterhånden lært, at der er maaaange trapper i Sri Lanka og vi er efterhånden godt træt af at gå på dem…

Overalt omkring os kommer der lys fra mobiler, pandelamper (reklamelink) og lommelygter. Vi kan høre aberne i træerne omkring os. Vi kan tydelige fornemme, hvor stor Pidurangala Rock er, når vi går ved siden af den.

rejsende ved pidurangala rock

Vi passerer en Buddha, som er skåret ind i stenen. Horisonten bliver lysere og vi konstatere, at solen er ved at gå op. Det sidste stykke vej er mere eller mindre sten som ligger hulter til bulter. Vi når en kæmpe sten, som næsten virker uoverskuelig at komme forbi. Jeg finder hurtigt et sted at sætte min fod og trækker mig ellers op.

Jeg vender mig rundt for at hjælpe min mor. Med min hånd og en anden rejsende, som giver hende et mildt skub bagpå, kommer hun også relativ let op. Vi hjælper dernæst den anden rejsende og hendes venner op og forsætter op til toppen.

sigiriya ved solopgang

Solopgang over Sigiriya

Pidurangala Rock er bestemt ikke en hemmelighed længere og overalt sidder der backpackere på toppen og venter på at solopgangen skal kaste et magisk lys over Sigiriya.

Normalt vil jeg gerne undgå for mange turister, men her føles det på en måde som et fællesskab at sidde blandt rejsende fra hele verden og her er rigelig plads til os alle.

solopgang ved pidurangala rock

Desværre er der mange skyer i Sigiriya den morgen og lyset bryder ikke rigtig frem bag Sigiryia Rock. Jeg går derfor en runde på Pidurangala, mens min mor forsætter med at nyde udsigten over Sigiriya.

Bag enkelte skyer på “bagsiden” af klippen, bryder solen frem. Den forvandler skyerne og bjergene til et gult farvespil.

sigiriya fra pidurangala rock

En skræmt hundehvalp

Jeg sætter mig igen ved siden af min mor. Vi sidder og snakker lidt, da en hundehvalp pludselig kommer over til os. Den ryster, formentlig af skræk, og piver voldsomt.

Jeg kæler den lille hund lidt, inden den går over til de næste rejsende og piver, mens den putter sig tæt ind til dem. Vi bliver forarget over, at nogen kan finde på at slæbe den lille hvalp med op på en klippetop, hvor den ikke kan komme ned af sig selv igen.

solopgang i sri lanka

Da det efterhånden er lyst igen, begiver vi os atter ned mod bunden af klippen. Vi kan nu helt tydeligt se Buddhaen, som er hugget ind i klippen, før kunne vi knap skimte den. Området her har været beboet af munke i mange år og vi kan se deres indflydelse.

Udover Buddhaen kan vi se inskriptioner ved siden af stien og flere steder har folk sat grene i klemme under stenen, hvorfor ved vi ikke.

buddha, pidurangala rock, sigiriya

Information

Priser

Pidurangala Rock er et billigt alternativ til Sigiriya Rock. Sigiriya Rock koster 30 dollars at besøge, mens Pidurangala kun koster 500 rupee (cirka 20 kr).

Vi betalte 1000 rupee (40 kr), for en tuk tuk som kørte os til Pidurangala og tilbage til vores hotel.

Bedste tidspunkt for besøg

Det bedste tidspunkt er at besøge Pidurangala ved solopgangen eller solnedgangen (solen går ned bag Sigiriya Rock og står op bag Pidurangala).

Man kan fint kombinere Pidurangala og Sigiryia på en dag. Så man bruger dagen på Sigiryia og solopgangen eller solnedgangen ved Pidurangala.

abe ved pidurangala rock

Andet

Husk, at området anses for at være hellig og vær derfor anstændigt påklædt, derfor dæk skuldre og knæ. Der er sikkert ikke nogen som siger noget til, at du ikke dækker knæ og skuldre. Men som gæst burde man respektere den lokale kultur og på religiøse steder, så dækker man som regel skuldre og knæ.

Turen kan ikke anbefales i klip klappere. Hav et par gode sko eller nogle ordentlige sandaler på.

Vil du vide mere om Sigiriya Rock, så har min veninde skrevet en guide til området her.

Hotel i Sigiriya

Vi boede på Sigiri Thilanka Rest (reklamelink). Der er rigtig fine faciliteter og værelset er stort. Det kan dog blive lidt varmt om sommeren. Om vinteren er det dog ofte muligt at se elefanter og aber i baghaven af hotellet! (Jeg så aber, da vi var der)

Hotel Sigiriya (reklamelink) skulle dog være et af de bedste hoteller i området med god mad og en swimmingpool, som har udsigt til Sigiriya Rock!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eksotiske Sri Lanka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *