Ella er en fantastisk lille bjergby i Sri Lanka, som jeg forelskede mig i fra første minut. I Ella findes der en helt anden ro end i de fleste andre byer, som jeg besøgte i Sri Lanka. Derudover er området også fyldt med en masse skønne landskaber og oplevelser – som også har givet højlandet en plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Det betyder naturligvis også, at Ella ikke er uopdaget, men faktisk er en af de mest besøgte byer i landet, men det skal du ikke lade dig skræmme af! Her er mine bedste tips til Ella.

Reklamelinks er markeret med *


Seværdigheder og oplevelser i Ella, Sri Lanka


Udover at være et af de dejligste steder i Sri Lanka (og min personlige favorit), så er mange af oplevelserne i Ella gratis eller er rørende billig at besøge. Det er jo noget, som de fleste kan lide!

trekking i Sri Lanka, Little Adam's Peak i ella, sri lanka

little adams's peak, ella sri lanka

Little Adam’s Peak

Little Adam’s Peak er nok den mest kendte seværdighed i Ella. Det er et relativt lille bjerg på 1141 meter, lidt uden for centrum af Ella. Her starter man vandreturen med at gå blandt nogle af teplantagerne som ligger i Ella og til sidst rammer man en stejl trappe, som eftersigende skulle være 350 trappetrin, jeg talte dog ikke efter. De fleste kan være med, men hold de pauser, som du har brug for.

Når man kommer op ad den første bakke står der en Buddha-statue og her stopper rigtig mange, men jeg vil alligevel anbefale, at du går ud til anden og evt. tredje bjergtop, for endnu vildere udsigter! Også selvom vejen kan være lidt grænseoverskridende, når man han har højdeskræk.

little adam's peak

Vær opmærksom på at de lokale teplukkere forventer drikkepenge, hvis du tager et billede af dem. Jeg havde læst, at 20 rupee (0,75 kr) burde være nok, men hun virkede ærlig talt lidt fornærmet over at få det, så måske 100 rupee (3,5 kr) er mere passende….

Vær også opmærksom på: Hvis du tager billeder af Buddha-statuen, så vær opmærksom på, at srilankanerne anser det som fornærmende, hvis du har ryggen til Buddha.

ella rock

Ella Rock

Da vi var i Ella, så ville jeg også gerne have besteget Ella Rock, men det var en af de ting, som jeg ikke nåede i Ella. Turen er mere krævende og skulle eftersigende være cirka 10 km fra Ella Train Station og retur. Det er muligt at vandre til Ella Rock på egen hånd (en guide med god beskrivelse af ruten kan findes her), men flere vælger også at hyre en guide. Betal ikke mere end 1500 rupee (57 kr) for en guide!

ella gap, sri lanka

Ella Gap

Ella Gap er nærmest ikke til at komme udenom. De lokale har nemlig fundet ud af, at turisterne er vild med udsigten over Ella Gap, derfor har rigtig mange hoteller i Ella udsigt netop til Ella Gap. Vi boede på Nest of Peak* (vælg deres værelse med bjergudsigt, vi kunne kun få partial mountain view), men jeg har også hørt godt om Hotel Laura* og Mountain Heavens* som min veninde Trine, når hun er i Sri Lanka og det har hun efterhånden været mange gange.

nine arch bridge, ella, sri lanka

Nine Arch Bridge

Nine Arch Bridge er en smuk bro, ikke langt fra centrum af Ella. Her kan du se det gamle tog køre over broen, mens du drikker frisk kokosnøddesaft. Du kan selvfølgelig også se det fra et udsigtspunkt eller fra teplanterne for foden af broen. Du skal nok ikke forvente en mindblowing oplevelse, for det er bare en bro, men fin er den og gåturen derud er også flot.

Nine Arch Bridge, Ella

Vær opmærksom på at der er mange hvepsereder under broen, og at hvepsene kan være aggressive. Vi oplevede dem ikke som aggressive, men nogle personer blev jagtet af hvepsene. En mand havde den teori, at det var folk som brugte myggespray eller lignende som blev jagtet. Så måske det er værd at undlade myggesprayen (der er alligevel ikke rigtig myg i Ella) og håbe på, at hvepsene ikke jagter en.

Ravana Falls

Igen snyder jeg lidt, for jeg så det egentlig kun fra bussen, da vi kørte fra Yala til Ella. Ravana Falls er cirka 25 meter højt og ligger cirka 6 km fra Ella. Man kan med lethed tage en bus eller en tuk tuk til vandfaldet. Her kommer mange lokale og turister for at bade i vandfaldet og for mange bliver det en længere udflugt.

teplukker, sri lanka

Besøg en teplantage

Hvis du ikke allerede har opdaget det, så ligger der flere teplantager i Ella, herunder:

 • Newburgh Estate
 • Halpewatte Tea Factory
 • Ceylon Tea Factory

Halpewatte Tea Factory, ella, sri lanka

I Ella er det let at få te med en udsigt!

Vi besøgte selv Halpewatte Tea Factory i håb om at få en rundtur på deres fabrik, for at høre hvordan teen blev produceret. Men desværre var der ikke nogen som var i gang med at arbejde, da vi kom. Vi kunne dog stadig få en tur (til 300 rupee, 11 kr), men vi ville gerne se det, mens produktionen var i gang. I stedet købte vi en kande te og drak den med udsigt til bjergene.

toget mellem Ella og Kandy

Tag toget fra/mod Kandy

Toget mellem Ella og Kandy er utrolig populært blandt turister og med god grund. Ruten er flere gange blevet kåret som en af verdens smukkeste togruter! Og det kan jeg kun skrive under på! Det er i hvert fald en af de smukkeste togrejser, som jeg har været på! Og på anden klasse koster turen kun 250 rupee (10 kr).

Rejsetip: Hop på toget i Demodara i stedet for Ella, hvis du altså rejser mod Kandy. Langt de fleste turister stiger på i Ella og derfor er sandsynligheden for at få en siddelplads væsentlig større, hvis du hopper på, på stationen før. Vælg ligeledes en siddeplads i højre side, hvis du sidder med fronten med køreretningen.

spisesteder i ella, sri lanka


Hvor skal man spise og drikke i Ella?


Chill Restaurant Bar

Chill Restaurant Bar er langt fra en hemmelighed i Ella, tværtimod så er køen ofte lang, men trænger du til vestlig mad, så er Chill svaret! De har dog også srilankansk på menukortet. Vi prøvede deres burger, pizza og et par drinks, alt sammen smagte godt og stemningen var god. Det var dog til at mærke, at de havde travlt og meget gerne ville have en ud, lige så snart at man havde spist. Det syntes jeg er lidt ærgerligt.

skilte ella, sri lanka

MozzarElla skulle også være god

Down Town Rotti Hut

Down Town Rotti Hut blev vores go to place, når vi skulle have srilankansk mad. Jeg kan stadig drømme om deres roti med fyld, det var næsten som indbagt pizza, dog med srilankanske smage og dyppelse. Det smagte himmelsk!

Buds and Beans Ella

Der kan godt være lidt langt mellem de gode kaffeoplevelser i Sri Lanka, men Buds and Beans Ella var altså en af dem. Her fik jeg en kaffe som var lavet til UG og deres menukort så også lækker ud!

frokost på 98 acres hotel i ella

Bruschetta på 98 Acres Resort & Spa i Ella

Spis frokost på et fancy hotel

Har du, ligesom jeg, ikke et budget til at bo på et af de fancy hoteller i byen, så kan det også lade sig gøre at spise frokost der. Priserne ligger naturligvis lidt over dem på “almindelige” restauranter, men jeg syntes, at det er pengene værd. Vi prøvede frokosten på 98 Acres Resort & Spa*. Maden smagte virkelig godt og udsigten var upåklagelig! På Mountain Heavens* er det ligeledes muligt at få frokost og der skulle den også være god. Jeg synes faktisk næsten, at det må være en must oplevelse at spise frokost på et fint hotel i Ella.


Hvor skal man bo i Ella, Sri Lanka?


hotel i Ella, sri lanka

Velkomst te foran værelset med full mountain view

Billigt hotel i Ella

Nest of Peak*

Vi boede på Nest of Peak*, der har udsigt til Ella Gap. Selvom vi kun fik en delvis bjergudsigt, så var vi så vilde med stedet, at vi forsøgte at forlænge, men desværre var der fuldt booket dagene efter vores reservation. Værelset var lidt lille (full mountain view er større), til gengæld er badeværelset ret stort. Ejeren er så sød og hjælpsom, dog var de lidt langsomme om at få ordnet vores vasketøj, men det overlevede vi 😉 Man kunne relativt let gå ned til Ella centrum, dog tog vi altid en tuk tuk hjem, så vi slap for den lange bakke op.

nest of peak, ella, sri lanka

Morgenmaden er inkluderet og den skiftede hver morgen, så vi fik smagt en del forskellige udgaver af srilankansk morgenmad. Da vi skulle med toget til Kandy, havde vores ejer ligeledes lavet os en lille madpakke, som vi kunne have med. Ligesom der blev disket op med det helt store tebord med frugt og kage til, da vi checkede ind på hotellet.

Tjek priser her*

Middelklasse hotel i Ella

OK Villas Ella* er mere end ok. Hotellet har smukke værelser med en smuk udsigt over bjergene. De serverer en lækker mad i deres restaurant. Hotellet har ligeledes en swimmingpool med udsigt til bjergene, dog kan det være køligt i de danske vintermåneder, og derfor er det ikke altid poolvenligt vejr. Men alt i alt en skøn hoteloplevelse. Tjek priser her*.

Tjek priser her*

Luksushotel i Ella

Mountain Heaven er et skønt hotel med udsigt til Ella Gap. Her er naturligvis også en swimmingpool med samme udsigt. Værelserne er indrettet i en moderne stil, og de har rigelig med plads samt store balkoner. Restauranten serverer lækre retter, naturligvis også med udsigt til Ella Gap. Hotellet emmer simpelthen af luksus, så man går simpelthen ikke forgæves, hvis man leder efter noget ekstraordinært. Tjek priser her*. Dog er Mountain Heaven tit udsolgt og her kunne Zion View Ella Green Retreat være et godt bud på et alternativ. Tjek priser her*.

Tjek priser her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eksotiske Sri Lanka

4 Comments

 • Hej Tine, Tak for linket til Miss-World 🙂
  Er glad for at du også var vild med Ella. Det er en skøn lille by.
  Føler mig hjemme når jeg er der og plejer at kalde Mountain Heavens ‘My second home’. Det er præcis der man får den aller bedste udsigt over Ella Gap.
  Vær opmærksom på ikke at forveksle Mountain Heavens med Ella Mount Heaven. Ella Mount Heaven er et ganske rædselsfuldt hotel, som lukrerer på Mountain Heavens gode omdømme og på at folk forveksler de to hoteller.
  Ellers kan jeg kun tilslutte mig anbefalingen af Ella, hvis man skal rejse rundt i Sri Lanka.
  Kh Trine

 • Er der mulighed for at købe mad og drikke på togturen fra Ella til Konyo ???
  Tak for en fin og inspirerende blog.
  Kh. Allan

  • Hej Allan
   Altså der er sjældent til at man kan købe den helt store frokost ombord, men der kommer gadesælgere gennem toget, og der står også flere klar på stationerne som hellere end gerne vil sælge dig en sodavand, snacks eller sågar et let måltid. Vi havde morgenmaden og nogle snacks med på madpakke og købte ellers samosas, nogle snacks/frugt og en sodavand. Det klarede vi os fint på. Det er ikke til at vide, hvad man kan få, og man skal nok ikke lige forvente det helt store måltid eller det helt store udvalg 🙂

   Mange tak for de søde ord! Jeg er glad for, at bloggen kan bruges.
   Kh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *