Sri Lanka kaldes også Asiens perle. Selvom vi havde nogle uheldige oplevelser og dermed ikke forelskede os i landet, så har landet stadig en masse at byde på lige fra smuk natur til gamle templer. Man kan hurtigt nå at opleve meget på en rejse i Sri Lanka.

Vil du se vilde leoparder? Surfe? Ligge på lækre strande? Se templer som er på UNESCOs Verdensarvsliste? Drikke en masse te? Spise lækker mad og opleve et land fyldt med farver, kaos og larm, så er Sri Lanka helt sikkert noget for dig. Her er mit bedste bud på en rute gennem landet, hvis turen går til Sri Lanka.

Reklamelinks er markeret med *


Dag 1-2: Negombo


Negombo er den by som er tættest på Bandaranaike International Airport eller Colombo International Airport. Derfor kan Negombo være et godt sted at starte ens rejse i Sri Lanka, hvis man bare vil hurtigt frem til ens hotel og slappe af. Jeg vil dog anbefale, at man finder et hotel ved Negombo Beach fremfor Negombo by.

Brug dagene på at slappe af, besøg fiskemarkedet, tag ud at fiske med en lokal fisker, bad på stranden (i de danske vintermåneder), tag en sejltur på Hamilton Canal eller tag på en heldags riverrafting tur i Kithulgala*. Da vi var der, var der også et hyggeligt lokalt marked ved Palangathurei Church, men jeg ved ikke, om det er der permanent. Vi var også ret glade for strandbaren ved Reggie’s Guesthouse*.

negombo

Sådan kommer du fra lufthavnen til Negombo Beach

Med privatchauffør

Mange rejsende i Sri Lanka bruger en privatchauffør til at komme rundt i landet. Hyrer du en chauffør, så kan du også få dem til at hente dig i lufthavnen. Det koster ned til 30 dollars (+ evt. leje af et værelse til chaufføren) om dagen for en chauffør. Den pris er dog kun gældende, hvis man hyrer dem i længere perioder. Husk dog altid at aftale, hvad der er inkluderet i prisen, som ofte er det chauffør, benzin osv. Forvent at bruge omkring 180-500 kr, hvis du lejer en chauffør i en enkelt dag, her afhænger prisen af rejsens længde.

Du kan bestille en chauffør her*. De har også biler/minibusser til større grupper. Tjek priser her*.

Med tuk tuk/bus

Tuk tuk er en virkelig billig løsning for at køre fra lufthavnen til Negombo. Forvent at bruge omkring 1000 rupee (cirka 40 kr) for en tuk tuk til Negombo Beach, vil du spare yderligere penge, så kan du tage bussen mod Negombo by og hoppe af lidt før byen, hvorfra du tager en tuk tuk til Negombo Beach. Det koster 10 rupee (cirka 40 øre) og 400 (16 kr) for tuk tuk’en. Dog ligger bussen et lille stykke fra lufthavnen, så forvent en god gåtur.

Du kan eventuelt bruge app’en Pickme til at bestille en tuk tuk eller en bil til at køre dig til dit hotel. Så er du fri for at skulle forhandle med de lokale. Vær opmærksom på, at tuk tuks ikke må køre helt ind til lufthavnens indgang, så stil dig gerne ud til bilen.

hamilton canal, Negombo

Hamilton Canal

Hotel i Negombo

Vi boede på Summer Side Residence* og på Tropical Garden* i Negombo. De er begge nogle gode hoteller i det billige prisleje. Af de to, synes jeg, at Summer Side Residence* var bedst. Hotellet lå i et hyggeligt, lokalt område og havde udsigt til Hamilton Canal.

Vi havde et lille køleskab på værelset og lille altan med udsigt til palmer og hotellets swimmingpool. Værelset var stort og lyst. Det var tydeligt, at værelset og badeværelset var nyrenoveret. Swimmingpoolen er dog til den lille side, og der var ikke rigtig plads til, at man kunne ligge og sole sig. Morgenmaden var fin (æg, syltetøj, toast, juice, frugt, kaffe og et kæmpe udvalg af te), men ikke prangende. Hotellet er value for money, og vi ville gerne bo her igen. Tjek priser her*

Skal hotellet være lidt bedre? Så er Ayur Ayur Resort & Ayurveda Retreat* et rigtig godt bud! Hotellet ligger 700 meter fra Negombo strand, men til gengæld er der en fin pool med plads til at ligge omkring. Hotellet ligger lige ved floden og i et roligt område. Værelset er indrettet i en traditionel srilankansk stil, og det har en meget lille balkon. Der er en god restaurant og et spa. Tjek priser her*.

Skal du have en virkelig god hoteloplevelse? Så er Heritance Negombo* svaret! Hotellet emmer af elegance og luksus. Her er en lækker swimmingpool og en restaurant med udsigt til stranden. Værelserne er moderne indrettet, dog med et touch af Sri Lanka, og har alle en balkon med havudsigt. Badeværelserne er store og kommer selvfølgelig med morgenkåbe og toiletartikler. Serviceniveauet er rigtig højt, og maden skulle være rigtig god. Tjek priser her*

Hostel i Negombo

Der findes ikke mange hostels i Sri Lanka endnu, i hvert fald ikke, hvis man sammenligner med lande i Sydøstasien, men de er ved at dukke mere og mere op rundt omkring i landet. Negombo er dog et af de steder, hvor der efterhånden begynder at være en del hostels. Reggie’s Guesthouse* har private værelser og sovesale, det er måske ikke det mest sociale hostels, men vi var ret glade for stemningen der, og stedet virkede rent og pænt. Derimod virker Negombo Backpackers Beach Hostel* til at være et godt og socialt hostel lige ved stranden.

dambulla cave temple


Dag 3-5: Dambulla/Sigiriya


På dag 3 tager du videre til Dambulla. Man kan enten tage en lokal bus fra Colombo eller turistbus*, her vil jeg helt klart anbefale turistbussen! Du skal nok komme til at prøve det lokale transport i Sri Lanka, hvis du ikke rejser med chauffør. Tjek priser for turistbussen her*. I Dambulla kan jeg anbefale, at du besøger Dambulla Cave Temple, det tager et par timer, og efterfølgende tager til Sigiriya.

På dag 4 besøger du Lion Rock og om morgenen på dag 5 tager du til Pidurangala Rock for at se solopgangen, inden du rejser mod ruinerne i Polonnaruwa. Er du presset på tid, så kan du også nå både Lion Rock og Pidurangala Rock på samme dag.

Vil du dog også i Minneriya National Park, hvor man kan se rigtig mange elefanter, så vil det muligvis være bedre at bo i Habarana.

sigiriya fra pidurangala rock

Hotel i Sigiriya

Vi boede på Sigiri Thilanka Rest*. Det er et fint budgethotel lidt udenfor “centrum”. Vi havde aber i baghaven, og om vinteren kan man også nogle gange se elefanter i haven. Værelset var stort og fint, dog en smule varmt om sommeren. Værten var meget velkommende og hjælpsom. Tjek priser her*.

Leder du efter et sted med swimmingpool? Så kunne Sigiriya Village være et godt bud. Hotellet ligger omgivet af træer og har en swimmingpool med udsigt til Lion Rock. Værelserne er indrettet i traditionel srilankansk stil og badeværelserne har en fin størrelse. Det føles meget autentisk at bo her samtidig med, at man har god service og luksus. Her er også et spa, hvis man har brug for ekstra forkælelse! Se priser her*.

Skal man have den helt store luksusoplevelse, så er Sigiriya King’s Resort et rigtig godt bud. Her er naturligvis også swimmingpool med udsigt til bjergene. Hotellet er ret nyt. Værelserne er store og har egen altan. Badeværelserne er store, og fra badekarret kan man se ud af de store vinduer ved altanen (man kan selvfølgelig også trække et gardin ned, hvis man vil have lidt privatliv). Hotellet ligger lidt fra “centrum” og derfor får man helt rolige omgivelser. Der er naturligvis en restaurant som serverer lækker mad, så man ikke behøver tage ind til byen. Alt i alt et godt valg. Se priser her*.

Hostels i Sigiriya

Fra en læser har jeg stærkt blevet anbefalet Tree House Hostel Sigiriya*, mens en anden har anbefalet The Nature Camp*. The Nature Camp skulle være lidt primitivt, så det kræver, at man er klar på det. Til gengæld skulle værterne være supersøde, og man kommer til at opleve mange søde dyr.

ruin, Sigiriya


Dag 5-6: Polonnaruwa


Vi sprang selv Polonnaruwa over, da vi havde fået nok af templer osv. på daværende tidspunkt, men jeg gad virkelig godt, at vi havde haft overskuddet til at tage forbi. Polonnaruwa skulle være Sri Lankas svar på Angkor Wat, dog med færre turister. Stedet er også på UNESCOs Verdensarvsliste. Det skulle være helt fantastisk at cykle fra ruin til ruin, og der skulle være mere end rigeligt at se! Læs eventuelt denne guide til Polonnaruwa, inden du tager dertil.

Om eftermiddagen på dag 6 tager du en taxa eller lignende til Kandy.

Hotel i Polonnaruwa

Seyara Holiday Resort* skulle være et rigtig godt budgethotel i Polonnaruwa. Her er en lækker swimmingpool og enormt venlig personale. Værelserne er lyse og rene. Alt i alt et virkelig godt valg med value for money. Tjek priser her*.

Pharo Lake* er et hotel med lidt højere standarder. Hotellet ligger ved Pharo Lake og fra hotellet kan man ofte se elefanter komme forbi ved søen. Hotellet har naturligvis også en swimmingpool med udsigt til søen. Det ligger indenfor god afstand af ruinerne. Maden i restauranten er lækker, og personalet er søde. Tjek priser her*.

Leder du efter den perfekte hoteloplevelse, så er det EKHO Lake House Polonnaruwa*, du skal bo på! Hotellet har en infinity pool med udsigt til den nærliggende sø, og det ligger i gåafstand fra flere seværdigheder. Værelserne er store og lyse. De er indrettet i ægte srilankansk stil med et touch af luksus. Alle værelserne har udsigt til søen og vælger man luksussuiten, så er der også et badekar med udsigt til søen. Meget bedre bliver det altså ikke. Tjek priser her*.

shopping i kandy


Dag 7-9: Kandy


Efter et par dage med ruiner tager du til Kandy. Kandy er den andenstørste by i Sri Lanka. Vi var i Kandy i to omgange. Første gang var vi på ingen måde begejstret, men anden gang fik vi et bedre indtryk af byen.

Første gang kom vi fra Ella, som vi begge havde forelsket os i, vi var især glade for roen i Ella, men i Kandy blev vi mødt af et kaos, vi blev snydt af en tuk tuk chauffør (det var heldigvis ikke et voldsomt beløb, men stadig træls) og vores hotel var virkelig dårligt.

Anden gang virkede den ikke så kaotisk. Vi boede hos de sødeste værter, og vi mødte en sød chauffør gennem app’en Pickme. Han blev vores faste chauffør, da han altid kørte på taxameter og til billige priser, så selv vores værter ville bruge ham fremover. Vi kan i allerhøjeste grad anbefale Araliya Home Stay* og chaufføren Tuwan, som kan kontaktes på tlf. 0764944437!

Bruge dagene i Kandy på at besøge Kandy Market, hvor man kan købe krydderier osv (husk at prutte om prisen ellers bliver du snydt, og stol ikke altid på folk, når de lige anbefaler deres gode ven, da de ofte tager ekstremt høje priser), besøg botanisk have, gå en tur langs Kandy Lake, se Temple of Tooth (templet får blandede anmeldelser rundt omkring, så vi sprang det over) og tag til Big Buddha.

I juli eller august er der også Esala Perahera, vi var selv i Kandy til festivalen. Det kan jeg på ingen måde anbefale! Det var en ganske forfærdelig oplevelse at se elefanterne blive bedøvet og iført tunge kæder som gnavede sig ind i deres ben. Læs mere om min oplevelse her.

Kandy market

Hotel i Kandy

Vi boede på Araliya Home Stay* hos det sødeste ægtepar. De behandlede os nærmest som kongelige, så det var næsten for meget. Værelset var en anelse lille, men der var, hvad vi skulle bruge. De havde en masse anbefalinger til os og kørte os gerne ned til den nærmeste restaurant for at hente aftensmad (til en lille ekstra pris). Homestay’et lå i bakkerne og havde en skøn udsigt. Det kunne dog være lidt mørkt på vejen derop. Tjek priser her*

Sevana City Hotel Kandy* har en central placering ikke langt fra togstationen, Temple of Tooth og Kandy Lake. Hotellet har en swimmingpool og en restaurant samt et udendørs spiseområde med udsigt over byen. Værelserne er store og moderne. Restauranten serverer lækre lokale retter. Så alt i alt et rigtig godt valg for Kandy. Tjek priser her*.

Cinnamon Citadel Kandy* er et rigtig godt bud, hvis du vil have det bedste af det bedste. Cinnamon er en hotelkæde af luksushoteller over hele Sri Lanka, og hotellet i Kandy er ikke nogen undtagelse. Hotellet ligger ved floden et lille stykke udenfor Kandy. Her får man en ro som er svært at finde i centrum. Der er en stor pool og to restauranter med udsigt til floden. Så bliver placeringen i Kandy ikke bedre. Værelserne er store og lyse. Tjek priser her*.

Hostel i Kandy

Deck on the Hills* får fantastiske anmeldelser og har en fantastisk placering med udsigt til bjergene, som dog ligger lidt fra centrum, men det er godt, hvis man søger et roligt område. Mange rejsende skriver, at hostellet har en fantastisk atmosfære tæt på indkøbsmuligheder. Tjek priser her*.

Et alternativ kunne være Alleyway Hostel Kandy*. Det ligger tæt på togstationen og i nærheden af mange spisesteder og atmosfæren skulle være god, dog skulle personalet ikke tale så godt engelsk. Tjek priser her*.

Det sidste alternativ kunne være Hostel by Skyloft* som er ret nyt. Hostellet har en fantastisk bjergudsigt og ligger en kort tuk tuk tur fra centrum. Her er ingen køjeseng og små “skillevægge” mellem hver seng, så det føles som om at man får lidt privatliv. Det er meget moderne og stilrent. Tjek priser her*.

tog i sri lanka


Dag 10: Tog fra Kandy til Ella


Tidligt morgen på dag 10 tager du toget fra Kandy til Ella. Turen er en af verdens smukkeste togruter! Her kører du i gennem Sri Lankas højland forbi rismarker, små landsbyer m.m. Turen fra Kandy til Ella tager omkring 8 timer, men den er smuk på det meste af ruten. Vil man gerne dele turen lidt op, så kan man stoppe i Haputale eller i  Nuwara Eliya for Horton Plains og teplantager eller til Hatton, hvorfra man tager en bus til Dalhousie, hvorfra man kan bestige Adam’s Peak.

Det kan anbefales at booke billetter på forhånd, hvis du gerne vil undgå at være i en overcrowdet vogn! Der er nemlig ikke tilladt at stå op i vognene med reserverede pladser. Man kan vist booke 1-3 måneder før afrejse på 12Go.Asia. Det koster selvfølgelig ekstra at booke der (og man skal hente billetten på et kontor i Colombo), men for nogle kan det være givet godt ud.

Får du ikke en billet eller gider du ikke betale ekstra for at booke den online. Så vil jeg anbefale, at du står på ved Peradeniya Junction fremfor Kandy, så er sandsynligheden for at få en siddeplads større.

ella rock


Dag 10-14: Ella


Om eftermiddagen på dag 10 ankommer du til Ella. Ella er mit yndlingssted i Sri Lanka! Her er en masse at lave, især hvis man kan lide at vandre. Man kan besøge vandfald, vandre op ad Ella Rock og Little Adam’s Peak, besøge teplantager, se Nine Arch Bridge og meget mere, men mest af alt skal man bare nyde den afslappede stemning og den smukke natur!

På dag 14 tager du en lokal bus videre til Tissamaharama.

Hotel i Ella

Vi boede på Nest of Peak*, der har udsigt til Ella Gap. Selvom vi kun fik en delvis bjergudsigt, så var vi så vilde med stedet, at vi forsøgte at forlænge, men desværre var der fuldt booket dagene efter vores reservation. Værelset var lidt lille (full mountain view er større), til gengæld er badeværelset ret stort. Ejeren er så sød og hjælpsom, dog var de lidt langsomme om at få ordnet vores vasketøj, men det overlevede vi 😉

Man kunne relativt let gå ned til Ella centrum, dog tog vi altid en tuk tuk hjem, så vi slap for den lange bakke op. Morgenmaden er inkluderet og den skiftede hver morgen, så vi fik smagt en del forskellige udgaver af srilankansk morgenmad. Da vi skulle med toget til Kandy, havde vores ejer ligeledes lavet os en lille madpakke, som vi kunne have med. Ligesom der blev disket op med det helt store tebord med frugt og kage til, da vi checkede ind på hotellet. Tjek priser her*. Alternativt skulle Hotel Laura* også være godt.

ella gap, sri lanka

OK Villas Ella* er mere end ok. Hotellet har smukke værelser med en smuk udsigt over bjergene. De serverer en lækker mad i deres restaurant. Hotellet har ligeledes en swimmingpool med udsigt til bjergene, dog kan det være køligt i de danske vintermåneder, og derfor er det ikke altid poolvenligt vejr. Men alt i alt en skøn hoteloplevelse. Tjek priser her*.

Mountain Heaven er et skønt hotel med udsigt til Ella Gap. Her er naturligvis også en swimmingpool med samme udsigt. Værelserne er indrettet i en moderne stil, og de har rigelig med plads samt store balkoner. Restauranten serverer lækre retter, naturligvis også med udsigt til Ella Gap. Hotellet emmer simpelthen af luksus, så man går simpelthen ikke forgæves, hvis man leder efter noget ekstraordinært.Tjek priser her*. Dog er Mountain Heaven tit udsolgt og her kunne Zion View Ella Green Retreat være et godt bud på et alternativ. Tjek priser her*.

Hostel i Ella

Ostella* som har en fantastisk udsigt til bjergene og som serverer en lækker morgenmad. Derudover skulle stemningen være rigtig god og personalet hjælpsomme, dog skulle sengene ikke være vildt lange, så er man høj, så er det muligvis ikke det bedste valg. Tjek priser her*. Et alternativ kunne være Ella New Village Astoria*.

leopard i Yala National Park, Sri Lanka


Dag 15: Yala National Park


Man kan ikke tage til Sri Lanka uden at forsøge at se leoparder! Yala National Park er det sted i verden med flest leoparder per kvadratmeter, derfor er sandsynligheden for at se en leopard også rimelig god.

Men det er selvfølgelig natur, så man skal også være forberedt på, at man måske ikke ser leoparderne, ligesom man skal være forberedt på, at der kan være mange personer i parken. Vi havde heldigvis en rigtig dygtig guide, Malith, som kørte væk fra de større mængder biler og som fandt frem til en leopard ved at lytte til fuglene i området!

Han får de varmeste anbefalinger af mig. Vi havde dog valgt en hel dags safari, men vi kunne godt have nøjes med en halvdagstur. Og bare rolig, du kan stadig tage på safari med Malith, selvom du ikke bor hjemme hos ham. Bare ring eller SMS ham på +94776449535.

Efter din safari rejser du videre til en by på Sydkysten.

Bøffel, Sri Lanka

Hotel ved Yala National Park

Vi boede hos Malith som har hotellet Yala Wild Safaris*. Hotellet var ok for en enkelt nat. Vi ville dog ønske, at vi havde valgt en hytte fremfor værelset i hovedbygningen, da hytterne virkede superhyggelige. Men værelset havde hvad vi skulle bruge, og badeværelset var stort. Familien var enormt søde og hjælpsomme. Vi ville ikke have noget imod at bo her igen. Tjek priser her*.

Vil du bo lidt bedre? Så kunne The Coconut Gardens Hotel & Restaurant være et godt valg. Hotellet har en swimmingpool og en lille restaurant. Værelserne er store og lyse. Personalet er søde og hjælpsomme. I området kommer der også flere dyr, hvilket kun tilføjer til stemningen. Her får man meget for pengene. Tjek priser her*.

Cinnamon Wild Yala* er det hotel som ligger tættest på Yala National Park. Det betyder, at der kommer mange dyr forbi hotellet. Så her får man altså en luksusoplevelse med swimmingpool og udsigt til en lokal sø, hvor der ofte er krokodiller, bøfler og andre dyr forbi. Værelserne er store, og har hvad man skal bruge. Mange beskriver Cinnamon Wild Yala som den ultimative oplevelse! Tjek priser her*.

Nilaveli Beach, Sri Lanka


Dag 16-20: Badeferie i Sri Lanka


Du slutter din rejse af med noget badeferie på Sydkysten eller Østkysten i Sri Lanka. Mellem oktober og april er vejret bedst på Sydkysten, mens vejret er bedst på Østkysten mellem maj og september.

Badeferie på Sri Lankas østkyst

Arugam Bay er byen, hvis du leder efter en lille by med surfer-vibes. Der er naturligvis også flere lækre caféer og en lækker strand, men har du lyst til at lære at surfe, så er det naturligvis også muligt. Bo evt. på The Blue Wave Hotel* for en masse forkælelse. Se en liste over alle hoteller her*.

Selv boede vi ved Uppuveli og Nilaveli Beach. Begge steder havde virkelig skønne strande og få restauranter. Det var tydeligt, at Nilaveli Beach ikke havde så mange turister som Uppuveli. Så da vi rejste to kvinder, kom der lokale op til os og tog billeder (de spurgte ikke altid om lov), da vi lå på stranden. Jeg er sikker på, at de ikke havde dårlige intentioner, men det var blandet andet det og et meget begrænset antal restauranter, som fik os til at tage til Uppuveli. Læs mere om vores rejse i Sri Lanka her.

Vi boede på Visbuhan Guesthouse* i Nilaveli – et rigtig hyggeligt lille backpackersted, og vi havde ikke mange valg, da vi bookede dagen før. Jeg tror dog, at vores guesthouse lå på den mest lokale del af stranden, så ønsker man lidt mere fred og ro, skal man søge lidt længere nordpå på stranden. Det kunne for eksempel være Nilaveli Crystal Blue Hotel* eller det luksuriøse Jungle Beach by Uga Escapes*.

Ved Uppuveli boede vi på French Garden Eagle wings Inn*. Det var faktisk et af de bedste billige hoteller, som vi boede på. Det var helt nyt, rent og pænt. Værelserne var lyse og så meget bedre ud i virkeligheden end på billederne. Hotellet lå næsten lige ved stranden og i gåafstand fra flere caféer og restauranter. Og personalet var så søde! Har man brug for mere luksus, så er Trinco Blu by Cinnamon* uden tvivl valget.

Karpaha Sands

Er man til glamping, lækre swimmingpools lige ved en sublim strand – alt sammen lidt væk fra alting? Så er Karpaha Sands et formidabelt hotel, hvor man bare skal nyde luksus, spaoplevelser og komplet afslapning i skønne omgivelser. Den eneste fare er, at man får lyst til at blive hængende hele ferien. Det er muligvis en af Sri Lankas bedste hemmeligheder. Se mere her*.

Badeferie på Sri Lankas sydkyst

Talalla (ikke at forveksle med Tangalle) skulle være en hyggelig lille flække med en rigtig fin strand og naturligvis også nogle gode spisesteder. Talalla Resort må uden tvivl være det bedste hotelvalg i Talalla med mulighed for surfer- og/eller yoga-lektioner. Se mere her*.

Skal du på hvalsafari, så skal du til Mirissa. Sørg også for at tage til Coconut Hills og Secret Beach, når du alligevel er i Mirissa. Skal du bo på et godt budgethotel, så er Central Beach Inn* et oplagt bud. Det ligger helt ned til vandet, og har fine lyse værelser. Alternativt kan man på bo Ashiyana*, der har swimmingpool, lækker morgenmad og er helt nyt.

Skal du på hvalsafari, så kan jeg kun anbefale, at du tager med Raja & the Whales. Det er det eneste firma i Sri Lanka som overholder de internationale standarder for hvalsafari, altså holder afstand til dyrene osv, for at undgå at forstyrre dem, hvorimod andre selskaber jager hvalerne.

Derudover kan jeg stærkt anbefale en halv eller en hel dag i Galle (udtales Gall). Det er simpelthen sådan en fin og hyggelig by! Derudover kan jeg også anbefale, at du besøger et skildpaddecenter. Vi boede i Hikkaduwa og tog derfra til Galle, men ingen af os var ovenud begejstret for Hikkaduwa. Den var fin, men vi forelskede os ikke rigtig i byen.

Om eftermiddagen på dag 20 rejser du videre til Colombo eller Negombo.

OBS: Rejser du i sommerferien? Så er Sydkysten ikke særlig god, man skal derimod over på Østkysten fx til Arugam, Nilaveli og Uppuveli for at finde rolige strande, hvor det er muligt at bade.


Dag 21: Colombo eller Negombo


Jeg kan godt lide at komme i nærheden af lufthavnen, dagen før jeg har et fly hjem. På den måde undgår man at misse sit fly p.g.a. trafik eller andet. Enten kan man tage tilbage til Negombo Beach og slappe af eller man kan tage til Colombo og opleve hovedstaden. Selvom jeg ikke er fan af Colombo, så synes jeg alligevel, at vi havde nogle gode oplevelser i byen, og jeg er glad for at se den.

Hotel i Colombo

Vi boede på Port View City hotel* og var godt tilfredse. Standarden var høj og badeværelset et af de bedste vi havde på turen. Området var spændende, det kan dog være en idé at bruge ørepropper, hvis du ikke vil vækkes af den nærliggende moské kl 5, men for mig var det ikke noget problem at sove i gennem det. Hotellet lå i Pettah, i gåafstand fra Colombo Fort.

Se mere og tjek priser her*.

Vil du gerne bo lidt bedre, så er Wonder Hotel Colombo* et godt bud. Her er swimmingpool og en fantastisk placering i gåafstand fra flere attraktioner. Dog skulle maden være dyr og ikke noget at råbe hurra over. Tjek priser her*

Alternativt kan man også bo på Jetwing Colombo Seven*. Jetwing er en anerkendt kæde af hoteller i Sri Lanka, hvor  kun det bedste er godt nok. Her er en virkelig lækker pool. Hotellet ligger i gåafstand fra flere seværdigheder. Servicen er i top og maden skulle være fantastisk lækker! Tjek priser her*.


Har du mere end tre uger i Sri Lanka?


Har du mere end tre uger i Sri Lanka? Så kan du også overveje at besøge Udawalawe National Park, Anuradhapura, Jaffna, Nuwara Eliya, Horton plains, Minneriya National Park, Adam’s Peak, Wilpattu National Park, Sinharaja.


Har du “kun” 2 uger i Sri Lanka?


Hvis du “kun” har 14 dage i Sri Lanka, så ville jeg bruge 1-2 dage i Negombo, 1-2 dage ved Sigiriya og Dambulla, 1 dag i Kandy, 1 dag på toget til Ella, 3-4 dage i Ella og resten af tiden ved Sydkysten eller Østkysten, hvis du rejser i sommerferien.

små landsbyer i sri lanka


Visum til Sri Lanka


Det kræver visum at komme ind i Sri Lanka. Det kaldes et ETA i Sri Lanka. Heldigvis er det let at få et visum til Sri Lanka. For at søge skal man gå ind på den officielle side, den kan du finde her. Der findes mange falske sider som tager ustyrlig priser for at lave et visum for dig, så vær opmærksom på, at du kommer ind på den rigtige side ellers bliver dit visum meget dyrere. Jeg linker naturligvis kun til den officielle side som hedder http://www.eta.gov.lk/slvisa/.

Det koster 35 dollars at søge et visum til Sri Lanka, og det er gældende i 30 dage fra indrejse, det kan dog forlænges i op til seks måneder. Vær opmærksom på, at du ikke må arbejde i Sri Lanka på et turistvisum heller ikke frivilligt arbejde.

Ens pas skal være gældende i seks måneder efter hjemankomst fra Sri Lanka, og man skal have en flybillet ud af landet for at få lov til at rejse ind til Sri Lanka (det er dog ikke altid at de tjekker). I flyet får du udleveret en “indrejseblanket” (Entry-Permit Card), den skal udfyldes inden du kommer til immigrationsskranken i lufthavnen.


Kort over Sri Lanka og ruten


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eksotiske Sri Lanka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *