De fleste forbinder nok Hong Kong med elektronik og skyskrabere, men der findes også en anden side af Hong Kong, som de færreste turister besøger.

Jeg har tidligere udforsket lidt natur i byen, men på mit tredje besøg var det på plads at vælge en af de mange vandreruter på Hong Kongs øer. Valget faldt på Lantau Island, så jeg kunne kombinere naturen med en af de største seværdigheder i Hong Kong, Tian Tan Buddhaen.

Jeg køber lidt at spise og drikke i 7/11 og hopper ellers ombord på færgen til Hong Kong Island, hvorfra jeg tager en færge til Lantau Island. Båden suser afsted. Der er kun en håndfuld ombord. Bag os bliver skyskrabere og menneskemængder hurtigt glemt, i stedet er kursen lagt mod natur og eventyr.

lantau trail, hong kong

En forvirret start

Vi når Mui Wo færgeleje. Jeg går til højre og krydser en rundkørsel og finder hurtigt Lantau Trail. Jeg kommer først ind i et beboelsesområde, hvor der pludselig kommer tre hunde farende og gør. Der er heldigvis et hegn mellem mig og hundene, men jeg har svært ved at finde stien, og det bliver ikke lettere af at have tre store hunde som står og gør af mig.

lantau trail, hong kong

Jeg finder en lille sti af asfalt. Er det den? Tænker jeg for mig selv. Jeg synes ikke, at det ser rigtigt ud ift. det, som jeg har set på nettet. Men jeg vil gøre næsten alt for at slippe for hundene, så jeg tager chancen og følger den.

Pludselig ændrer stien sig fra at være af asfalt til at ligne en grusgrav. Jeg føler mig endnu mere forvirret, men jeg prøver at gå op ad bakken. Ganske rigtigt finder jeg et skilt, hvorpå der står “Lantau Trail”.

vandrestier i Hong Kong

Stien fortsætter op og op. indimellem får jeg et lille glimt af udsigten som venter. I det fjerne kan man nogle af Hong Kongs mange øer og det smukke isblå vand.

Jeg kommer til en åben plads, Nam Shan Viewing Point, hvor udsigten er fri for træer og jungle. Herfra kan man rigtig se ud til de mange øer.

lantau trek, hong kong

lantau trek, hong kong

Nam Shan Viewing Point

Utrolig varme og vilde udsigter

Solen står efterhånden højt på himlen, sveden løber ned af mig og gør mit tøj gennemblødt. Jeg har allerede drukket en stor del af mine isotoniske drikkevarer.

Jeg finder en bænk i junglen og holder en pause, hvor jeg får drukket rigeligt med væske og får spist lidt mad. Min væskebeholdning ser allerede faretruende tom ud, og jeg er i tvivl om, jeg kan klare resten af vandreturen med mængden, som jeg har tilbage. Men heldigvis er der også busstoppesteder flere steder på ruten. Så i værste tilfælde må jeg hoppe med en bus.

vandrestier i Hong Kong kysten i hong kong

Jeg fortsætter turen opad. Landskabet åbner sig mere op. Pludselig er der et lille vandfald ved stien. Jeg skynder mig at fylde min vandblære (reklamelink) og den flaske med isotonisk væske, som jeg lige har drukket.

Udsigten byder på øer af forskellige størrelse, flotte sandstrande og jungle. Det er svært at fatte, at Hong Kong byder på så smuk natur, og endnu sværere at fatte, at jeg har det helt for mig selv!

vandrestier i Hong Kong lantau trek, hong kong vandrestier i Hong Kong

Pludseligt vejrskifte på Hong Kongs tredje højeste bjerg

Foran mig ligger Hong Kongs tredje højeste bjerg, Sunset Peak. Efter sigende skulle bjerget have en af de bedste udsigter i Hong Kong. Med raske skridt går jeg mod toppen.

Tåge i Hong Kong Tåge i Hong Kong

Pludselig bliver bjerget indhyllet i en sky, vinden blæser, og temperaturen falder omkring 10-15 grader i løbet af få sekunder. Jeg finder hurtigt min regnjakke frem, men jeg er drivvåd af sved, så den hjælper ikke meget med at holde mig varm.

Ud af skyen kommer der en kvinde, den eneste anden vandrer, som jeg møder på min tur. Hun ser hverken ud til at svede eller fryse, så jeg misunder hende en smule. Skyen skjuler den fine udsigt, dog leger den med mig og giver mig et lille glimt af vejen eller vandet, men det fulde udsyn får jeg aldrig.

Når man skal lytte til kroppens signaler

Før jeg ved af det, når jeg ned fra Sunset Peak. Foran mig venter Lantau Peak og det sidste stykke til Tian Tan Buddhaen. Jeg vil for alt i verden gerne fortsætte, men sveden får mit tøj til at skave, mine ben er trætte og min mave sulten.

Vandring i hong kongHjemmefra havde jeg læst, at turen fra Mui Wo til Buddhaen skulle tage 3,5-4,5 time, men i virkeligheden har jeg brugt længere tid på at komme fra Mui Wo og over Sunset Peak. Min app fortæller mig, at der fortsat er to timer igen. Jeg indser, at sommerens varme og fugtighed har gjort turen hårdere end forventet.

Derfor vælger jeg at stoppe. Tian Tan Buddhaen må vente til en anden gang.

 

Information

Pris
Det er gratis at gå turen

En færgebillet fra Hong Kong island til Mui Wo koster $14,5 (cirka 13 kr) for en almindelig færge i hverdagen og $21,4 (19 kr) i weekenden.

En hurtig færge mellem Hong Kong Island og Mui Wo koster $28,4 (25 kr) i hverdagen og $40,8 (36 kr) i weekenden.

Dertil kommer selvfølgelig transport til Central på Hong Kong Island.

Vandring i hong kong

Tips

Færgen afgår cirka en gang hver halve eller hele time fra kl 06.10 i hverdagene og kl 07.00 i weekenderne. Det kan anbefales at tage en af de første færger.

Den sidste færge mod Central afgår kl 23.10 fra Mui Wo.

Det kan også lade sig gøre at tage metroen til Lantau Island. Overvej evt. at tage til Tian Tan Buddha først og gå mod Mui Wo. Så slipper du forhåbentlig for at møde mange turister ved Buddhaen.

Lantau Trail går hele vejen rundt på øen, hvis man ikke har fået nok vandring.

Det er også muligt at overnatte i telt på trekket.

Tager du fra Mui Wo til Tian Tan Buddha. Så skal du først følge skiltene til South Lantau Road, Nam Shan og Lantau Trail. Derefter skal du følge ruten til Sunset Peak via stien Pak Kung Au.

Download kortet over Hong Kong på app’en maps.me. Den er god til at vise vej på ruten, hvis man skulle blive i tvivl.

Tag minimum 1 L isotonisk drik med samt 2 L vand om sommeren.

Vær forberedt på alt slags vejr.

Er du ikke til de helt hårde vandreture, så er Lamma Island muligvis et bedre valg!

Tjek min pakkeliste til vandreturen her.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Hong Kong og Kina

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *