Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ikke ville skrive om corona på min blog. Da jeg i forvejen synes, at der er alt for mange tekster, holdninger og teorier som på ingen måde er fagligt korrekte. Jeg synes heller ikke altid, at corona bliver italesat på en hensigtsmæssig måde, og at italesættelsen af coronaen til tider kan være skadelig end gavnligt.

Men jeg har også efterhånden modtaget mange beskeder fra folk som er nysgerrige på min situation, så jeg vil forsøge at komme med en lille opdatering på mit liv her i Queensland.

Yarra River, Melbourne, Australien

Australien for en måned siden

Ligesom de fleste steder i verden, så er Australien også ramt af corona. Da jeg kom til Australien for lidt over en måneden siden, var situationen helt anderledes end den er i dag. Der var kun lidt over 100 smittede i Australien, og jeg havde ingen problemer med at komme ind i landet.

To dage efter min ankomst modtog jeg en SMS fra Udenrigsministeriet om, at alle rejsende burde tage hjem til Danmark, men at længerevarende rejsende og udenlandsdanskere selv skulle vurdere situationen. Så jeg valgte at blive, da jeg har planer om at bo og arbejde i Australien.

dværgpingviner, melbourne, australien

Jeg nød en forlænget weekend i Melbourne, hvor jeg blandt andet fik set en veninde og hilst på søde dværgpingviner, men langsomt begyndte Australien også at indføre en række tiltag mod corona.

Fx skulle alle rejsende som kom ind i Australien have 14 dages isolation, før de måtte komme ud i landet. Det synes jeg egentlig er ret fornuftigt i disse tider.

Jeg tog et fly til Townsville, hvor jeg skulle begynde mit nye liv. Jeg tog i banken for at oprette en bankkonto og fik en tid senere på dagen. En time senere ringede de mig op og fortalte, at reglerne var ændret en smule, så de måtte ikke servicere mig i mine første 14 dage i landet.

Så jeg brugte tiden på at ansøge om et skattenummer og søge flere stillinger. Ugen efter fik jeg min bankkonto og var klar på at tage hul på mit nye liv.

jcu walking trail, Townsville, Queensland, Australien

Australien og min situation nu…

Men samtidig havde Australien valgt at lukke nogle krydstogtturister ind i landet, hvorfra det viste sig, at flere havde corona, så antallet af smittede hernede stiger naturligvis. Så d. 23. marts går Australien i lockdown, hvor caféer, barer, fitnesscentre, casinoer, biografer, kirker osv lukker ned.

Nogle stater tager skridtet videre og lukker også skoler, strande m.m. Derfor er der ingen virksomheder som vil tage nye medarbejdere ind, og det bliver selvsagt sværere for mig at få arbejde hernede så længe, at der er lockdown.

Jeg har naturligvis stor respekt for beslutningen. Jeg har heldigvis også en ok opsparing, som jeg kan leve for i en længere periode.

Derudover har jeg startet hjemmesiden webnørden.dk, hvor jeg tilbyder webdesign, hjælp til WordPress og søgemaskineoptimering for danskere (så hvis du kender en som har brug for hjælp, så sig endelig til 😉 ), hvilket forhåbentlig kan skabe en indtægt indtil situationen har forbedret sig hernede.

Mount Stuart, Townsville

Jeg er egentlig ikke bange for at få corona, da der pt kun er 20 som har haft corona her i Townsville, hvorfra 12 er raskmeldt igen. Derudover er jeg alligevel mest hjemme og kommer kun i nærheden af andre mennesker, når jeg skal handle, og det forsøger jeg alligevel at holde til en minimum.

Men jeg kan alligevel ikke lade vær med at være lidt påvirket af corona. Jeg kan mærke, at mit humør og energiniveau svinger meget i denne periode. Den ene dag kan jeg klare hele verden og er enorm produktiv, og den anden dag har jeg mest af alt lyst til at ligge i min seng og se Netflix, mens jeg spiser chokolade og bader i selvmedlidenhed.

Jeg har også lyst til at skrive herinde, men jeg har også svært ved at finde inspiration midt i alt dette her, og det tager væsentlig længere tid at skrive indlæg end det plejer.

Ross River, Townsville

Det er selvfølgelig alt sammen helt i orden, og jeg tror, at mange begynder at kunne mærke nogle mentale effekter af alt det der forgår i verden. Heldigvis har jeg også syv fantastiske housemates som i høj er gode til at holde humøret højt og til at planlægge corona-venlige aktiviteter for hinanden, så vi kan trække hinanden op.

Jeg har dog også overvejet at rejse hjem. Det har hele tiden været planen, at jeg skulle hjem til et bryllup i august, og at jeg ville holde ferie i Danmark i forbindelse med brylluppet.

Men nu er spørgsmålet også, om der overhovedet kan afholdes et bryllup til den tid, om jeg kan få lov til at komme tilbage til Australien til den tid, da de pt har lukket grænserne for alle uden statsborgerskab eller permanent opholdstilladelse.

Til tider er jeg også bange for, at jeg kommer til at sidde fast i Townsville, da der er lukket ned for indenrigsflyvninger og der er skåret voldsomt ned på internationale flyvninger.

Mount Stuart, Townsville

Men jeg havde det heller ikke godt, da jeg var hjemme og var på dagpenge, og jeg vil så gerne have det til at lykkes hernede! Jeg føler alligevel nogle gange, at jeg holder fast i det allersidste hårstrå med fingerneglene. Jeg ved ikke, hvilken beslutning der er en rigtige.

Det er der vel ikke rigtig nogen som gør pt, da ingen helt ved, hvordan tingene udvikler sig pt.

For nu bliver jeg hernede, men jeg holder mig selvfølgelig opdateret på situationen, så jeg forhåbentlig har tid til at reagere og tage hjem, hvis det skulle blive nødvendigt. Der har dog været enkelte bittesmå lysglimt på det sidste, som jeg forsøger at holde fast i, så må vi se, hvad fremtiden bringer.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

6 Comments

 • Ja det er en svær beslutning. Men tror da det er rigtigt at forfølge din drøm. Der er jo ikke bedre herhjemme.
  Så må du tage stilling til, hvad du gør, når vi ved, om de kan holde bryllup.

  • Det tror jeg også, at det er. Præcis, det er også det, som jeg har besluttet mig for at gøre. Heldigvis tilbyder Qatar Airways en gratis ombookning pt, så sparer jeg da lidt, hvis jeg skal hjem på et andet tidspunkt

 • Dejligt med en personlig update fra dig Downunder. Hepper også på at du skal blive der foreløbig. Det ville ikke være let at få job nu i DK heller, da der er markant mange arbejdsløse. Nyd den smukke natur omkring dig og sig G’day fra mig til en koala, når du ser sådan en.

  • Tak for støtten ❤️ Det er helt rigtigt, dog ville jeg kunne få dagpenge i Danmark. Hernede må jeg bruge min opsparing, og den holder jo ikke evigt. Det gjorde mig lidt bekymret, især når de snakkede om at lockdownen skulle bare i 6,12 eller 18 måneder. Men nu må vi se, hvad der sker ‍♀️ Men der begynder også at være nogle mikrosmå lysglimt ind i mellem, så jeg håber!

 • Har så stor respekt for, at du har valgt at blive i Australien. Det må ikke have været en let beslutning. Men som din mor påpeger, så er det vigtigt at følge sin drøm, og det er jo at skabe et liv i Australien. Håber så meget på, at verden snart er tilbage til det normale, så jeg kan komme ned og besøge dig! <3

  • Mange tak! Det har ikke været let, men lige nu så tror jeg også på det. Det skal bare lykkes. Ja! Det kunne være fantastisk med et besøg ❤️ Men ja, vi må nok hellere vente…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *