Toronto var en by, som jeg havde svært ved at gøre mig klog på. Jeg synes, at byen var lidt af et miskmask af stilarter og kontraster. Jeg er normalt vild med en by med kontraster, men jeg syntes ikke altid, at kontrasterne fungerede i Toronto.

Jeg forelskede mig hovedkulds i Seattle, som vi oplevede først på vores rejse. Seattle var smuk, hyggelig og havde en god kombination af flot natur og byliv. Sådan var Toronto ikke for mig, da vi var i byen, men nu vokser byen lidt på mig. Måske vores problem var, at vi ikke havde nok tid i byen, men så må vi jo bare tilbage en dag…

Reklamelinks er markeret med *


Seværdigheder og oplevelser i Toronto


cn tower, toronto

CN Tower

Ingen rejseguide til Toronto uden at nævne byens varemærke: CN Tower. CN Tower blev bygget mellem 1972 og 1976, og var dengang verdens højeste fritstående struktur med 553,3 meter. I dag er det “kun” den 9. højeste bygning i verden. Tårnet kan ses fra rigtig mange steder i byen, og det skal bare opleves!

togmuseum, Toronto

I toppen ligger der en restaurant som langsomt roterer, så du kan nyde udsigten hele vejen rundt i løbet af dit måltid. Man kan naturligvis også nøjes med at nyde udsigten uden at spise eller man kan prøve edgewalk, hvor man går på ydersiden af tårnet, hvis man vil have adrenalinen til at pumpe (man er selvfølgelig spændt forsvarligt fast).

Se alle muligheder her og se åbningstider for restauranter, skydæk osv her.

Rejsetip: Nær CN Tower ligger også Ripley’s Aquarium of Canada, Roger’s Center (hvor man kan se baseball) og Toronto Railway Museum som er værd at bruge lidt tid på. Ved Toronto Railway Museum står der flere gamle tog ude foran som er ret hyggelige og værd at gå forbi, når man alligevel er i området.

The Distillery District, toronto

The Distillery District

The Distillery District var uden tvivl mit favoritområde i Toronto! I 1800-tallet blev området brugt som et destilleri, hvor de eftersigende skulle have fremstillet intet mindre end 7,6 millioner liter whisky. I dag er the distillery district omdannet til at være et område med caféer, specialbutikker og kunst. Det bruges dog også tit til filmkulisse.

Jeg er vild med, at de har valgt at bevare det på den måde, men uden at det er gået på kompromis med bylivet! Overalt kunne vi også se skilte på de forskellige bygninger som fortalte, hvad de havde været brugt til, ligesom de havde bevaret en del af maskinerne i glasmontre.

The Distillery District, toronto

Rejsetip: Vi spiste på Wildly Delicious, og det kan varmt anbefales!

Åbningstider:

Mandag-onsdag: 10.00-19.00
Torsdag-Lørdag: 10.00-20.00
Søndag: 11.00-18.00

St. Lawrence Market, toronto

St. Lawrence Market

Er du vild med mad og råvarer, så er St. Lawrence Market steder for dig! Her forhandles nogle af de bedste råvarer i Toronto, som selvfølgelig er produceret af landmænd i Ontario (staten hvor Toronto er). Her kan du købe alt fra lækre oste til pølser og gode bøffer. Men flere af stederne sælger naturligvis også sandwiches m.m. Man kan naturligvis også tage en guidet tur rundt på markedet, hvor man smager intet mindre end 14 retter! Tjek priser her*.

Rejsetip: Peameal bacon sandwich fra Carousel Bakery skulle, ifølge Anthony Bourdain, være et must eat i Toronto. Det havde vi desværre ikke lige hørt, da vi var i Toronto, men så må vi jo bare tilbage og smage den!

Åbningstider

Tirsdag-torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-19.00
Lørdag: 5.00-17.00 (men her er også Farmer’s Market kl 5.00-15.00)

flatiron building, Toronto

Flatiron Building

Lige rundt om hjørnet fra St. Lawrence Market ligger “Flatiron Building” som også hedder Gooderham Building, som man hurtigt lige kan slå vejen forbi for et billede. Jeg synes faktisk, at den er pænere end Flatiron Building i New York City, men det er selv sagt også noget som hurtigt er oplevet.

Kensington Market, toronto Kensington Market, toronto

Kensington Market

Kensington Market var bestemt et af de steder som forvirrede mig mest. Det er ikke et marked, men et område i Toronto, og selv i dag har jeg svært ved at beskrive området helt. Det er et miskmask af hash shops (hvilket er lovligt i Canada), hipster caféer, grønthandlere og graffiti, og for at fuldende vores oplevelse i Kensington Market, så var der naturligvis også et asiatisk band med en forsanger som sang pivfalsk!

Jeg tror muligvis, at jeg havde flere spørgsmål, da jeg gik end da jeg kom…Men det er et område som skal opleves, og jeg tror faktisk, at caféerne laver rigtig god mad! Måske man skal på en guidet tur for at få svaret på de mange spørgsmål? Tjek priser på ture her*.

graffiti alley, Toronto

Graffiti Alley

Efter at have set gader med graffiti i Perth og Melbourne, så var Graffiti Alley i Toronto lidt en skuffelse for mig. Det skyldes nok, at det meste af graffitien i Graffiti Alley egentlig mest var tags end motiver, og at jeg har set gader med graffiti i Perth og Melbourne som er en del vildere end det i Toronto. Men er du i nærheden eller er du bare helt vild med graffiti, så burde du nok slå vejen forbi og dømme selv.

casa loma, toronto

Casa Loma

Vidste du, at Toronto har et slot midt i centrum? Det har de, og det hedder Casa Loma. Det var i mange år hjem for  Sir Henry Pellatt. Det har 98 værelser fordelt på 6011 kvadartmeter. I dag er Casa Loma et museum og selskabslokaler som kan lejes til bryllupper osv. Slottet har også været med i flere film og tv-serier, så som X-men, Chicago og Hannibal (filmen).

Det er med andre ord en enorm smuk bygning, og det skulle også være fantastisk smukt indvendigt, desværre ramte vi ind i flere kinesiske turistbusser, da vi ankom, og vi var vist begge lidt mætte på oplevelser. Derfor sprang vi museet over.

Åbningstider

Hver dag: 9.00-17.00 (sidste adgang kl 16.30).

Toronto Islands

Toronto Islands var desværre en af de ting, som vi ikke nåede. Men jeg tillader mig alligevel at skrive den på listen til dig. Da jeg vildt gerne ville have været derovre, og det er en af de ting, som jeg mener, at man burde prioritere, når man er i Toronto. Det skulle være en hel anden oplevelse end centrum af Toronto, og så kan man også få nogle gode billeder af Toronto skyline fra Toronto Islands. Så tag derover, hvis du har tiden!

horseshoe falls ved niagara falls


Dagstur fra Toronto


Niagara Falls

Et par timer syd for Toronto ligger Niagara Falls. Derfor er Toronto et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil besøge Niagara Falls. Man kan vælge flere forskellige måder at komme til Niagara Falls på. Vi lejede selv en bil aftenen inden vores tur til Niagara og kørte tidligt næste morgen til Niagara. Det fungerede perfekt! Tjek priser på billeje her*.

Man kan også vælge en dagstur, hvor man selv kan bestemme over sin tid ved vandfaldet. Dog vil jeg anbefale, at du som minimum tager en tur med Hornblower-bådene helt tæt på vandet! Det er alle pengene værd! Tjek priser her*.

Læs om vores oplevelser ved Niagara Falls her.

billigt hotel i Toronto


Hvor skal man bo i Toronto?


“Billige” hoteller i Toronto

Toronto er ikke en billig by at overnatte i! Heller ikke selvom vi var der i september som er en mindre travl periode end sommerferien!

Vi boede på Super 8 by Wyndham Downtown Toronto*. Det havde en god placering rimelig tæt på seværdigheder, sporvogne og spisesteder. Hotellet havde en ok morgenmadsbuffet med bagels, bag-selv-vafler, wannabe fruit loops, cornflakes samt te, kaffe og juice.

Desværre brugte de plastikbestik, plastikkrus og plastiktallerkener til morgenmaden. Det gjorde ondt at se på alt det affald som kunne være undgået.

Alternativer til Super 8 kunne være Victoria’s Mansion Guest House eller Comfy Guest House, som begge ligger tæt på gode transportmuligheder, så man hurtigt kan komme til de forskellige seværdigheder i Toronto. Stederne får gode anmeldelser online.

Se priser på Comfy Guest House her*

Se priser på Victoria’s Mansion Guest House her*

hotel i toronto

Kvalitetshoteller i Toronto

Toronto har en masse lækre hoteller med swimmingpool, god placering og højt service niveau. Her kunne Radisson Admiral Hotel Toronto Harbourfront* være et godt valg. Det ligger ved vandet tæt på CN Tower, og der er selvfølgelig en virkelig god udsigt fra de forskellige værelser. Tjek priser her*.

Et andet lækkert valg kunne være det 4-stjernet hotel Le Germain Hotel Toronto* som virkelig sætter niveauet højt! Det er et stilrent hotel med store, lækre senge og privat badeværelse på alle værelser. Her er morgenmaden inkluderet og det ligger kun 7 minutters gang fra CN Tower. Her er en restaurant som serverer lækre retter, en bar, et fitnessrum og minigolf. Tjek priser her*.

For en mere udvidet guide til hoteller i Toronto kan du læse med her.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *