Seattle overraskede mig virkelig. Jeg har tidligere kun været i New York City i USA, og jeg havde hørt, at NYC slet ikke kan sammenlignes med resten af USA, så jeg anede virkelig ikke, hvad jeg skulle forvente af Seattle. Men Seattle blev et dejligt bekendskab, inden vores roadtrip i Canada, og jeg har fået lyst til at besøge flere amerikanske byer efter at have set Seattle.

Seattle er generelt en hyggelig by med flotte udsigter over havet og Mount Rainier. Nærmest overalt kan man dufte havet og cannabis, som har været lovligt i byen siden 2012.

Reklamelinks er markeret med *


Seværdigheder i Seattle


space needle, seattle

Space Needle og Seattle Center

Seattles seværdighed nummer 1 måske næsten være byens varetegn, Space Needle. Space Needle kan ses fra rigtig mange steder i byen, og den er næsten med på samtlige billeder og film fra byen. Man kan altså ikke tage til Seattle uden at besøge Space Needle! Den blev bygget til Verdensudstillingen i 1962 og har en højde på 184,4 meter.

Selvom du måske springer udsigten fra Space Needle over, så kan jeg stadig anbefale, at du tager ud i området. Det er virkelig et besøg værd. Selv besøgte vi bare International Fountain og gik rundt i området, hvor vi nød gademusikanter og en pizza fra MOD pizza i Seattle Center som i øvrigt har en del spisesteder som så lækre ud.

seattle center

I området ligger der også en del museer, så som Museum of Pop Culture*, Chihuly Garden and Glass, Museum of Flight, Pacific Science Center og Seattle Children’s Museum. Jeg har hørt, at museerne i Seattle er virkelig gode, men vi valgte selv at springe dem over.

Der er også ofte gratis arrangementer i området, så jeg kan virkelig anbefale, at du tager ud til området, når du alligevel er i Seattle! Events kan ses her.

Rejsetip: Det er muligt at tage Seattle Monorail til Seattle Center fra hjørnet mellem 5th Avenue og Pine Street. Turen er ret kort, men jeg elsker personligt at køre i monorail, hvor man kommer lidt højere op. Turen koster 3 dollars (cirka 20 kr).

space needle

Sparetips: Billetter til Space Needle kan købes direkte på deres hjemmeside eller når du er i området (jeg vil dog anbefale at booke online, så du undgår at skulle vente på at komme derop), men vil du ind og se Space Needle og Chihuly Garden and Glass, så kan man spare penge ved at booke her*.

Man kan også spare penge på indgangsbilletten til Museum og Pop Culture ved at købe ens billet her*. Synes man, at Space Needle er for dyrt, så er Sky View Observatory et billigere alternativ – book billetter her*.

Pike Place Market

Pike Place Market

Pike Place Market var virkelig også en af mine favoritter i Seattle! Jeg er generelt vild med markeder, men Pike Place Market var virkelig noget særligt, synes jeg. Det er et superhyggeligt område at gå rundt i.

Her kan man se verdens første Starbucks, som dog først lå på 2000 Western Avenue, men som senere rykkede over til Pike Place (kom tidligt, hvis du vil have kaffe på den Starbucks uden at stå i kø, der er dog ingen steder at sidde indeni butikken). Mange butikker har vinduer ind til produktionen, så man kan se, hvordan ost produceres, hvordan kager foldes osv.

Pike Place fish co.

Ved Pike Place Fish Co. kaster de rundt med kæmpe fisk, en mand spillede klaver med voldsom energi iført gummistøvler, og mange steder deles der lækre smagsprøver ud. Vi brugte flere timer i området og var forbi flere gange for at mærke stemningen i området. Hver gang vi kom, opdagede vi noget nyt og blev lidt gladere for området.

pike place market

Rejsetips: Seattle Bagel Bakery, der ligger til venstre ift. Pike Place Fish Co. laver nogle lækre bagels, så de fleste morgener købte vi en bagel med ost der samt en te/kaffe ved Seattle Coffee Works (tæt på Pike Market). Så satte vi os ved stolene ved Sound View Cafe, hvor vi havde en god udsigt over havet.

gum wall, seattle

Gum Wall

The Gum Wall i Seattle er muligvis en af verdens mest ulækre attraktioner, men alligevel er den lidt fascinerende. Det hele startede i 90’erne, hvor teateret Unexpected Production oplevede, at folk satte tyggegummi under sæderne, men efter en indvendig renovering forbød de tyggegummi i teateret. Folk begyndte derfor at sætte deres tyggegummi på væggen nær indgangen til teateret. Området med tyggegummi udvidede sig langs væggene og er op til 15 meter langt!

gum wall, seattle

I 2015 valgte man at fjerne tyggegummiet, da spyttet fra tyggegummien var ved at nedbryde murstenene. Man fjernede et lag som var flere centimeter tykt og som til sammen vejede over et ton! Og det tog over 130 timer at fjerne alt tyggegummiet og rense væggene. Nu skulle tyggegummiet efter sigende fjernes en gang om året og murstenene får en behandling, så de ikke nedbrydes så hurtigt.

bådtur i seattle

seattle skyline

Bådtur

Seattle ligger lige ved vandet, så man skal helt klart på en bådtur, når man besøger byen. Man kan tage en klassisk bådtur* gennem Elliot Bay, Ballard Locks og Lake Union. Tjek priser her*. Men man kan også tage en af de lokale både til nogle af de omkringliggende øer og områder.

bainbridge island

Vi valgte selv at tage til Bainbridge Island, en dejlig lille ø ikke langt fra Seattle. Turen tog omkring 35 minutter, desværre vi kom dog lidt sent på dagen, så mange butikker og caféer lukkede kort tid efter vores ankomst.

Det koster 8,65 dollars (knap 60 kr) for en returbillet med færgen for en voksen. Tidsskema kan ses her.

seattle waterfront

Waterfront

Waterfront er også ret hyggeligt. Her kan man møde Spiderman, Captain America og mange andre kendte figurer. Her er mange spisesteder, som virker populære blandt de lokale, og man kan besøge akvariet, pariserhjulet, Olympic Sculpture Park og mere. Det er bestemt værd at bruge noget tid på Waterfront, før du hopper ombord på et cruise eller en færge.

amazon hovedkvarter

Amazons hovedkvarter

Det er nogle pænt store virksomheder som har hovedkvarter i Seattle: Starbucks, Nordstrom, UPS, Boeing og Amazon for at nævne et par stykker (og Bill Gates er også født i byen). Midt i Seattle finder man Amazon Headquarters som består af tre drivhuse. Tirsdag og torsdag kan man komme på en guidet rundtur i Amazon Headquarters. Vi var desværre ikke heldige at få billetter (book i god tid! Det kan gøres her), men området er stadig et besøg værd.

Ikke så langt derfra findes også Amazons supermarked (Amazon Go) uden kasseekspedienter, i stedet skal man bare logge på amazons app, og så registrerer den hvilke varer, du har lagt i kurven, og pengene trækkes på din Amazon-konto.

kerry park

Kerry Park

En af Seattles smukkeste udsigter fås uden tvivl fra Kerry Park (jeg er også overbevist om at udsigten fra Space Needle og Sky View Observatory* er virkelig god!). Park er vist en meget generøs beskrivelse, jeg ville nærmere kalde det en plet græs, men udsigten bliver ikke dårligere af den grund.

Herfra kan du se Seattle skyline med Mount Rainier i baggrundet, hvis vejret selvfølgelig tillader det. Kerry Park er desværre ikke en hemmelighed længere, og der kommer især mange mennesker omkring solnedgangen.

Da vi var der, var der også en mand som var i gang med droneoptagelser til en video. Han var rimelig ligeglad med andre og fløj farlig tæt på andre mennesker, men de fleste andre var søde til at give hinanden plads til at tage billeder, så det var meget hyggeligt at sidde deroppe og se solnedgangen, da dronemanden var væk.

seattle skyline

Andre steder som er værd at overveje i Seattle

Pioneer Square er placeret hvor en af de første bosættelser i Vest-USA var. Området er superhyggeligt, især om sommeren. Der er en masse caféer, et vandfald og en masse stole, hvor man kan nyde sin kop kaffe. Det er også muligt at tage på en Underground Tour* i Seattle fra Pioneer Square. På en Underground Tour* kommer man under jorden og ser nogle af de første bygninger i Seattle, som man i dag har bygget byen ovenpå. Vi fik turen varmt anbefalet af rigtig mange, men desværre nåede vi ikke forbi. Billetter kan købes her*.

flatiron building seattle

600 meter fra Pioneer Square ligger også Seattles svar på Flatiron Building som måske er værd at smutte forbi for et billede, men så er oplevelsen heller ikke vildere.

Lidt udenfor Seattle ligger Boeing-fabrikken, hvor man kan få en rundtur på fabrikken og se flyene blive produceret. Man kan enten selv tage derud med offentlig transport og komme med på en tur, men book billetterne i god tid her. Alternativt kan man tage på en dagstur dertil, hvor et firma står for alt det praktiske, så man bare kan nyde turen. En dagstur kan bookes her*.

Man kan også tage på en dagstur til Mount Rainer National Park (se priser her*) eller til Olympic National Park (se priser her*) og er man til musik, så skulle Museum of Pop Culture* være værd at besøge.


Hvor skal man bo i Seattle?


hotel i seattle

Hotel i Seattle centrum

Vi boede på The Moore Hotel* og var ret begejstret. Hotellet ligger få minutters gang fra Pike Place Market og flere andre attraktioner. Den nærmeste metrostation ligger heller ikke langt fra hotellet. Man skal ikke forventet Hilton eller en anden luksus hotelkæde, når man kommer derind.

Hotellet er en er en historisk bygning, og derfor er den fyldt med patina og charme! Her er radiatorene og vinduerne gamle. Der var god med plads, og der var, hvad vi havde brug for (bord, tv-møbel med skuffer, et natbord, en god seng og eget badeværelse).

Det var rimelig varmt, da vi var i Seattle, og på værelset var der ikke aircondition, men vi sov med vinduet åbent og så var varmen ikke et problem. Og hotellets placering er ikke til at slå! Vi ville med glæde bo her igen.

Tjek priser her*

seattle centrum

Er du mere til et hostel? Så ville jeg vælge Green Tortoise Hostel Seattle, det ligger vitterligt lige ved siden af Pike Place Market. Det får gode anmeldelser og skulle have gode fællesområder. Tjek priser her*.

Vil du gerne bo på et hotel tæt på seværdighederne og som har swimmingpool? Så er Stay Alfred on Western Avenue eller The Westin Seattle.

Se alle hoteller i Seattle her*

Hotel nær Seattle-Tacoma lufthavn

Vi havde en enkelt overnatning nær Seattle-Tacoma Lufthavn på Sleep Inn – SeaTac Airport*, da vi havde et meget tidligt morgenfly til Toronto. Hotellet var rigtig fint med to store senge. Værelserne var meget rene, men badeværelset er lidt lille, men fint nok for en nat. Der var morgenmad inkluderet i prisen og udvalget var ok (æg, bacon, vafler, kartofler og toast). De har en gratis shuttle til lufthavnen, som man skal huske at tilmelde sig dagen inden, så man er sikker på, at der er plads.

Tjek priser her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration og rejsetips fra USA

2 Comments

  • Så spennende! Jeg reiser til USA for første gang nå i april, og det gleder jeg meg skikkelig til. Det blir ikke Seattle denne gang, men dit håper jeg å kunne reise til snart. 😀 Flere spennende tips her!

    • Jeg har “kun” været i Seattle og New York, så jeg har desværre ikke så mange tips til USA, men jeg er sikker på, at landet har mange gode oplevelser 🙂 Jeg håber, at du får en god tur, der hvor du skal til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *