Den 25. januar 2015 gik A World to Explore live, dengang hed den godt nok A World of Backpacking, men alligevel. Jeg gav mig selv et år til at finde ud af, hvad jeg syntes om at blogge, og om jeg kunne finde tid til at blogge i min fritid.

Nu er der gået fem år. Fem år! Jeg kan stadig ikke helt fatte det… Jeg blev ret hurtigt vild med at blogge. Jeg har altid holdt af at skrive, og for mig har bloggen givet et frirum, hvor jeg har kunne blogge, om det som jeg har lyst til.

strand, kos

Jeg synes selv, at jeg med tiden er blevet bedre til at blogge, designe hjemmesider og tage billeder. Løbende er bloggen også vokset, og den modtager nu mange tusinde læsere om måneden. Så jeg tænker, at jeg gør noget rigtigt, og jeg bliver enormt stolt over at se bloggen vokse og blive anerkendt flere steder.

Derudover har jeg gennem bloggen fået kontakt med en masse søde, spændende og kreative mennesker. Så jeg føler mig enorm heldig, og har ikke plan om at stoppe foreløbigt.


Rejser og ophold i løbet af de sidste 5 år


De sidste fem år har selvfølgelig budt på en masse spændende og fantastiske oplevelser de sidste fem år. Der har selvfølgelig også været udfordringer undervejs, men jeg ser alligevel tilbage med glæde! Hvis de næste fem år bare bliver halvt så gode, så bliver de også virkelig fantastiske!

I 2015 besøgte jeg Kos og Bodrum. Efter at have bestået min bachelor rejste jeg tre måneder til Sydøstasien, hvor jeg kom forbi Thailand, Myanmar, Laos, Cambodia og Vietnam. Jeg havde rejseproblemer i Cambodia, oplevede lysfestivalen i Thailand, blev overvældet af Swhedagon Pagoden (og lærte at udtale dets navn), forelskede mig fuldstændigt i Vietnam og i Muang Ngoi i det nordlige Laos. I starten af 2016 kom jeg hjem igen og startede på min kandidatuddannelse.

Shell Beach i Vestaustralien

I 2016 nåede jeg kun lige at være hjemme et halvt år, før jeg flyttede til Australien. På turen derned var jeg forbi Taipei, hvor en tyfon kom og lukkede en del af luftrummet ned, så jeg blev nødt til at blive 24 timer i Manila, fordi jeg missede mit næste fly til Australien. Jeg savner stadig Australien helt vildt, og der går nærmest ikke en dag, hvor jeg ikke tænker tilbage på det skønne land. På hjemvejen stoppede jeg på Bali og i Singapore.

sælgere på flydende marked i vietnam

I 2017 blev det til en smuttur til Budapest i januar, inden jeg flyttede til Can Tho i Vietnam, hvor jeg boede i tre måneder, mens jeg studerende den vietnamesiske fisk pangasius til mit speciale. Desværre fik jeg også samlet en slem infektion op under mit ophold, som jeg måtte kæmpe imod det meste af året, imens jeg skrev speciale. Under specialet var jeg også et smut forbi Gdansk, som blev et godt break fra specialekontoret og hospitalet, og byen har givet mig lyst til at se mere af Polen!

døre i kina

I 2018 fik jeg forsvaret mit speciale, og få måneder senere rejste jeg til Asien på en oneway-billet. Jeg fik besøgt Kina, Sri Lanka, Filippinerne, Thailand, Malaysia, Nepal og Jordan. Under rejsen var jeg også heldig at blive inviteret til en rejsebloggerkonference i Belfast med en efterfølgende tur til Wales, som virkelig overraskede mig!

emerald lake lodge, british columbia, canada

I 2019 havde jeg skruet lidt ned for rejserne. Årets eneste flyvetur blev til USA og Canada. Canada er uden tvivl et af de smukkeste lande, som jeg nogensinde har besøgt, og jeg havde svært ved at opfatte den vilde natur. I dag fatter jeg stadig ikke, at jeg har taget de billeder, som jeg har fra Canada, og at jeg har stået så smukke steder. Derudover var jeg også i Tyskland to gange, hvor jeg fik besøgt smukke Lüneburger Heide og oplevede julemarkeder i Hamborg.

Jeg ved endnu ikke, hvor rejserne går til i 2020, men jeg er spændt på at se hvilke oplevelser, jeg har i vente, og jeg glæder mig til at dele inspiration og rejsetips med jer!

teplantage i sri lanka


Tak og konkurrencer


Først og fremmest tak for at læse med. Det er trods alt sjovest at dele på bloggen, Facebook og Instagram, når der er nogen som gider at følge med! Jeg modtager også hver uge en masse mails med spørgsmål til bestemte destinationer og til praktiske ting. Jeg er glad for at kunne hjælpe og for de søde ord, som I har at sige, så fortsæt endelig med det!

Nu til noget af det lidt sjovere. I forbindelse med bloggens fødselsdag, har jeg spurgt en række firmaer, om de har lyst til at sponsorere en præmie til min fødselsdagskonkurrence, så jeg kan forkæle jer! (Fordi de har sponsoreret en præmie bliver konkurrencerne markeret som reklame).

tehus trek i nepal

Konkurrencerne kommer primært til at køre på de sociale medier, så du må meget gerne følge mig på Facebook og Instagram for deltage i konkurrencerne. Men har du ikke Facebook eller Instagram, så fortvivl ikke. Alle som er tilmeldt mit nyhedsbrev får nemlig automatisk et lod i konkurrencerne, så skynd dig at tilmelde dig (hvis du tilmelder dig, så får du også automatisk min ebog. Du kan altid afmelde dig igen).

Konkurrencerne begynder i næste uge!

Den 4. februar 2020 har Politikens forlag sponsoreret præmien, og konkurrencen kører på Instagram.

Hvis du ikke allerede vidste det, så står Politikens forlag bag de populære rejseguides “Turen går til…”. Politikens Forlag blev grundlagt i 1946 og er et af Danmarks førende forlag. De populære “Turen går til…” dækker op til 80 destinationer, men på de seneste år, har de også dækket forskellige rejsenicher så som vandreruter, landevejscykling i Syderuopa m.m.

Den 11. februar 2020 har dotmaps sponsoreret præmien, og konkurrencen kører på Facebook.

Min seje bror står bag Dotmaps som laver forskellige plakater. Dotmaps startede med at lave landekort-plakater lavet ud af prikker, men har senere også udvidet med citatplakater og sjove plakater med “definitioner” af øl, jul og chokolade. Det er meget stilrene plakater som vil passe ind i de fleste danske hjem. Dotmaps har ikke trykt en masse plakater på forhånd. Alle plakater trykkes efter bestilling, derfor er det også muligt at få gjort plakaterne mere personlige end dem, som man allerede kan se i webshoppen.

Den 18. februar 2020 har Cewe sponsoreret præmien, og konkurrencen kører på Instagram.

Jeg laver fotobøger fra alle mine rejser (lad os kort glemme, at jeg er frygtelig bagud), og jeg sværger til Cewe. Cewe har eksisteret siden 1967, og de har produceret mere end 50 millioner fotobøger i det meste af norden.  Jeg har prøvet flere forskellige sider og har oplevet stor variation i kvaliteten, men med Cewe er kvaliteten god hver gang.

solnedgang i banff national park, canada

Den 25. har Rejsegear sponsoreret præmien, og konkurrencen kører på Facebook.

Rejsegear sælger kufferter, tasker og diverse rejseudstyr i høj kvalitet i alle prisklasser. Selv har jeg en Epic dynamik kabinetrunk rejsetaske fra rejsegear. Tasken er lavet i nogle gode materialer og er lidt en kombi mellem en taske og en blød kuffert. Tasken er 40 Liter, altså på størrelse med de backpackerrygsæk, som jeg anbefaler. Den passer på håndbagagemålene hos mange flyselskaber (selvfølgelig ikke til Ryanairs og flere andre lavprisselskabers mål. Air Asia ville muligvis godkende den) og har hjul.

Den 3. marts 2020 har DuGlemmerDetAldrig, og konkurrencen kører på Facebook.

En blog som skriver om rejser og oplevelser i hele verden bliver selvfølgelig også nødt til at have en konkurrence, hvor man kan vinde en oplevelse. DuGlemmerDetAldrig har mere end 350 forskellige oplevelser i hele landet (og en enkelt i Sverige).

Når jeg kigger på deres hjemmeside, så får jeg lyst til at prøve det meste af deres oplevelser. Man kan finde alt fra adrenalin-pumpende oplevelser til selvforkælelsesoplevelser. Hvis jeg skulle vælge fem oplevelser på DuGlemmerDetAldrig, så skulle det nok være bridgewalk i Middelfart, ballonflyning, glamping i Hvalsø, sælsafari ved Thyborøn, smagsvandring i Skåne eller hajdyk i Kattegatcenteret eller…Okay, jeg kunne blive ved!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere “behind the scenes”

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *