Endnu et år er gået og bloggen fylder snart tre år. 2017 har været et år fyldt med rejser, oplevelser samt op- og nedture. Jeg er spændende på at se hvad 2018 kommer til at byde på, men først tager vi lige et tilbageblik på 2017.


Rejser


Rejseguide: Forlænget weekend i Budapest

Budapest, Ungarn

2017 har budt på mange spændende rejser. Jeg startede året med en forlænget weekend i Budapest med min mor. På trods af en voldsom kulde, så forelskede vi os begge i den smukke by! Men vi er blevet enige om, at vi hellere må vælge en lidt varmere årstid næste gang 😉

Farvel Vietnam - status på den sidste måned i Vietnam

Vietnam

I februar måned tog jeg tilbage til mit elskede Vietnam, nærmerebestemt Can Tho, for at lave undersøgelser til mit speciale. Can Tho var grobund for mange frustrationer samt mange misforståelser og jeg brugte meget af den første tid på at vente og på at finde ud af hvordan jeg skulle sige tingene til mine vietnamesiske kollegaer, for at sikre mig, at tingene blev forstået og gjort. Men samtidig lærte jeg en masse og jeg er glad for, at jeg tog afsted.

Forlænget weekend i Gdansk, Polen

Gdansk, Polen

Efter Vietnam har mit primære fokus været på mit speciale, men jeg nåede da også en forlænget weekend i Gdansk i løbet af sommeren og vi blev begge positivt overrasket over byen! Vi vil gerne opleve mere af Polen en anden gang

bruges Centrum

Belgien

I efteråret var min mor så heldig, at vinde en rejse for to til Belgien og hun valgte at invitere mig med! Vi havde en skøn tur til Bruxelles og Brugge, hvor vi fik spist os mætte i pommes fritter og chokolade, vi fik set dinosaurer, vi druknede næsten i horder af turister og jagtede tegneseriefigurer i Bruxelles.


Bloggen og priser


De mest læste indlæg

A World of Backpacking bliver ved med at vokse, der kommer flere og flere læsere til. Det er så dejligt, at se bloggen vokse og jeg nyder at læse jeres emails, kommentarer m.m., det er trods alt sjovere at skrive en blog, når I gider at interagere herinde og på sociale medier, så tak for det 🙂 Årets mest læste indlæg er:

Valg af rejsekamera
Visum til lande i Sydøstasien
Rejsebudget for Thailand
Rejsebudget for Vietnam
Sådan skal du pakke din rygsæk
Sådan får jeg råd til at rejse på en SU
Hvordan er det at flytte til Australien – den spæde start
Cruise i Halong Bay
Er det sikkert at rejse alene?
Rejseguide til Sydney

tips til dig, der skal rejse alene for første gang

De bedste priser og anerkendelser

Bloggen har været heldig, at modtage mange fornemme priser og anerkendelser i løbet af året. Det er jeg naturligvis stolt af og det viser jo, at jeg gør noget rigtigt 🙂 De to største anerkendelser har helt klart været, da:


Årets udfordring


På trods af meget medgang, så har 2017 været et virkelig hårdt år for mig! Det viste sig, at jeg fik lidt mere med hjem i bagagen fra Vietnam end jeg lige havde forventet.

Jeg mærkede egentlig allerede 1-1,5 måned inde i mit ophold, at jeg begyndte at blive træt (slut marts/start april). Jeg slog det hen med at det sikkert bare var varmen eller lignende og da jeg fik halsbetændelse, så tænkte jeg, at det blot var det som havde ligget på lur. Jeg kom hjem og mit energiniveau blev ikke bedre. Igen slog jeg det hen, for jeg havde jo brugt energi på at flytte, på at ses med venner og i laboratoriet, men da det ikke blev bedre ovenpå flytningen besluttede jeg mig for at bestille en lægetid et par uger frem i tiden, så jeg kunne afmelde den igen, hvis det blev bedre.

Rejseguide: Seværdigheder og oplevelser i Can Tho, Vietnam

Det gjorde det ikke. I stedet begyndte min krop at kræve 10-12 timers søvn om natten (jeg plejer at skulle have 7-8 timers søvn), for at jeg overhovedet fungerede nogenlunde gennem dagen, derudover var en middagslur på 1-2 timer. Jeg fik koncentrationsbesvær, følte mig træt og havde konstant ømme muskler.

Min læge var ikke i tvivl og sendte mig direkte til infektionsmedicinsk afdeling på Skejby sygehus – uden prøver eller lignende inden og jeg fik faktisk en tid allerede ugen efter. De næste måneder fulgte med blodprøver, besøg på afdelingen, skiftende symptomer og lægerne testede for alt lige fra kyssesyge til tuberkulose, blodforgiftning, leverbetændelse (selvom jeg er vaccineret) og meget andet.

Da det var værst, sov jeg utrolig mange timer, det føltes som om jeg havde løbet maraton om natten, min krop krampede, jeg kunne ikke holde mig stående i mere end en time, en tur til supermarkedet føltes næsten uoverskueligt og alle mine skridt var velovervejet, da hvert trin tærede på mine kræfter.

_MG_7115

Jeg bor på 2. sal og skulle jeg hjem, blev jeg lige nødt til at holde en pause halvvejs oppe ad trapperne. Set i bagklogskabets lys, så burde jeg naturligvis have sendt en sygmelding til universitetet, men jeg kunne ikke helt overskue det og tænkte hele tiden, at det nok snart ville gå over.

Det gjorde det bare ikke lige og jeg blev mere og mere stresset over, at jeg ikke kunne skrive på mit speciale, men det hjalp bestemt heller ikke, at lægerne ikke kunne finde ud af hvad jeg fejlede og jeg derfor ikke kunne få svar på, hvornår jeg kunne forvente at blive rask eller om jeg overhovedet kunne blive rask igen….

Heldigvis begyndte jeg at få det bedre og efter blodprøve nr. 22 kunne de se, at mine infektionstal var faldet til et næsten normalt niveau, men samtidig var mine stofskiftehormoner steget til et godt stykke over normalen. I slutningen af november, efter blodprøve nr. 23, kunne lægerne endelig bekræfte, at jeg var fuldstændig rask og at alt var normalt igen.

Det værste har været uvisheden om det ville blive kronisk eller om det ville gå over indenfor en uge. Samtidig er det gået lidt ud over mit speciale, som er blevet forlænget med tre måneder, så i løbet af 2018 bliver jeg endelig færdiguddannet og hvad der skal ske derefter, det ved jeg ikke.

Jeg vil naturligvis gerne rejse, men aner for en gangs skyld ikke hvortil, hvor længe eller hvornår jeg skal tage afsted. Jeg er spændt på at se hvad 2018 bringer og det kan kun blive bedre end 2017, når jeg ikke længere skal bekymre mig om sygdom og speciale! For første gang har jeg nemlig ingen idé om hvor jeg skal rejse hen eller hvor længe, så det bliver spændende at se, hvor jeg ender 🙂

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere “behind the scenes”

17 Comments

 • Ja pyha, det har været en værre omgang for dig. Godt du er frisk igen.
  Jeg synes, du skal tage med til dit elskede Australien 🙂

 • Puha sikke dog et barsk år, Tine! Meget mystisk med den sygdom, men godt at du endelig er kommet ovenpå igen. Måske 2018 skulle stå på en kop kaffe eller to hernede i Amsterdam? 😛

  • Ja, det er klart noget af det hårdeste, som jeg har været i gennem, men jeg er heller ikke i tvivl om, at afdeling Q gjorde alt hvad de kunne for, at finde ud af hvad jeg fejlede. De har været meget professionelle hele vejen i gennem og tydeligvis også frustreret over ikke at kunne give mig en diagnose…De siger, at de nogengange oplever, at folk får noget med hjem, som de aldrig finder ud af hvad er, fordi vi ikke kender det i Danmark og fordi ikke alle har råd til at gå til læge i fattige lande…

   Hmm, det kunne jeg måske godt overtales til 😛 Jeg har faktisk aldrig været i landet og jeg kan jo godt lide kaffe 😉 Det må tiden vise, først skal jeg have overstået specialet og så må vi se hvor turen går hen, hvis jeg skal mellemlande, så skal jeg nok slå et smut ind forbi byen, hvis det ikke er for dyrt at indbygge et stopover 😉

 • Tillykke med bloggens 3 års fødselsdag. Flot arbejde, Tine!

  Kendte slet ikke til din sygdomshistorie. Gulp altså! Det bliver på mange måder fantastisk for dig at få afleveret dit speciale.

  Held og lykke med dit næste kapitel,

  Marlene

  • Tusind tak, Marlene!
   Nej, det har også været holdt lidt hemmeligt, få har vidst, at jeg har været syg og endnu færre har vidst, hvor syg jeg egentlig har været. Jeg ville gerne selv vide, hvad det var og hvor længe jeg skulle have det sådan, før jeg fik ud med det 🙂 Det har uden tvivl været noget af det hårdeste, som jeg har måtte gå i gennem og jeg er glad for at 2017 er overstået. Jeg er ikke i tvivl om, at 2018 bliver fantastisk og ja, det bliver helt i gennem fantastisk at aflevere specialet 🙂
   Mange tak!

 • STORT tillykke med fødselsdagen 🙂
  Det lyder godt nok som en træls omgang med det sygdom. Godt at læse at du nu er frisk igen.
  Vi ønsker dig (og bloggen) et fantastisk 2018 🙂

 • Hej Tine.
  Tillykke med de 3 år og jeg ønsker dig et meget bedre 2018.
  Det er godt nok et lidt barsk sygdoms forløb du har været igennem.
  Er glad for at du er erklæret rask og held og lykke med specialet.

  • Hej Linda,
   mange tak! Jeg håber også at du får et godt 2018.
   Ja, det var en tough one for at sige det mildt, men det vigtigste er at jeg er rask igen 🙂
   Mange tak!

 • Så bra at du er frisk igjen! Det er ikke så greit å føle seg syk og dårlig uten å få noe ordenlig svar på hvorfor det ble slik. Heldigvis endte det bra da 🙂 Du har hatt litt av et år! Gratulerer så mye med 3-årsdagen til bloggen, og håper det blir mange flere reiseår fremover. Lykke til med specialen. 😀

  • Ja, det er så dejligt at være rask igen og har efterhånden genvundet de fleste kræfter 🙂 Ja, det var klart det værste! De var heldigvis hurtige til at melde ud, at det ikke var farligt, fordi jeg fik det en smule bedre efter nogle slemme uger. Ja for den! Mange tak! Heldigvis har sygdommen ikke afskrækket mig fra at rejse yderligere 😉 Tak tak

 • Det hørtes virkelig slitsomt ut med mystisk sykdom over så lang tid. Det blir jo som regel en psykisk påkjenning når man ikke vet hva som feiler en. Godt å høre at du er bra igjen. Det skal bli spennende å se hvor du reiser i 2018 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *