Magnetic Island, eller Maggie som øen også kaldes, er ofte overset af turister. Umiddelbart virker den ikke til at have så meget at byde på, men Magnetic Island er et ægte australsk ferieparadis med masser af aktiviteter og skønne naturoplevelser. Giver du øen lidt tid, så vil du helt sikkert komme til at elske denne perle af en ø!

magnetic island

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Trekking på Magnetic Island


Arthur Bay, Magnetic Island

Arthur Bay

vild koala på Magnetic Island

Vild koala på The Forts Walk

The Forts Walk

The Forts Walk er en af mine favorittreks på Maggie! Det er også et af de mest besøgte treks på øen, men det bliver sjældent vildt crowded. Her kan man nyde den ene smukke udsigt over vandet og flere strande.

I trækronerne kan man spotte de dovne koalaer, da Magnetic Island skulle være det bedste sted at se vilde koalaer, da øen har den største population af koalaer/m2! Derudover byder trekket også på flere bygninger fra 2. Verdenskrig. Kort sagt, så er det et must do! Læs mere om mine oplevelser på Forts Walk her. Stien fortsætter også ned til Florence Beach, hvor der er gode snorkelmuligheder.

Trekket tager cirka 1,5 time, og det er rimelig let trekking, dog er dele af trekket ikke kørestolsvenligt. Husk vand!

radical bay, Magnetic Island, Queensland

Radical Bay

The Forts til Horseshoe Bay

The Forts Walk kan udvides med et trek til Horseshoe Bay. Her kommer man forbi nogle af øens mindstbesøgte strande, men uden tvivl også nogle af de bedste strande på øen!

Du går gennem den tætte skov og kan nyde den ene dejlige strand efter den anden. Turen kan egentlig gås på 1,5-2,5 timer, men du kommer hurtigt til at bruge laaangt mere tid, hvis du vil nyde strandene!

Husk, vand!! (der er ingen vandposter undervejs) og myggespray med mindre du vil ædes op! Og vær opmærksom på, at Balding Bay er en uofficiel nudiststrand (du kan ikke undgå at se “skiltet”), så hvis du ikke lige har behov for at se nøgne mennesker, så kan du overveje at droppe den, selvom stranden er lang nok, til at du ville kunne lægge dig væk fra nudisterne 😉

Se evt. flere trekkingmuligheder her. Selv ville jeg egentlig gerne gå fra Nelly Bay til Arcadia eller Heritage track, men de ture nåede jeg ikke…


Andre oplevelser


snorkeling på Great Barrier Reef

Snorkeling på Great Barrier Reef

Snorkeling og dykning

Okay, snorkeling fra strandene på Maggie som faktisk er en del af Great Barrier Reef Marine Park (og dermed UNESCOs verdensarvsliste), men som dog ikke er nær så godt som de ydre rev.

Mange lokale anbefaler Alma Bay for snorkeling, men jeg synes, at snorkeling er meget bedre i Florence Bay og Arthur Bay. Derudover er der også koralrev et stykke fra kysten, som man kan nå vha. en båd. Snorkler man fra stranden, så kan man også være heldig at se flotte fisk, rokker og ved Geoffrey Bay er der også et vrag, hvis man altså ikke har noget i mod at svømme 390 meter ud fra stranden.

Bare rolig, der er ikke store farlige hajer i området. Det er også muligt, at dykke ved de omkringliggende koralrev eller Great Barrier Reef fra Magnetic Island.

Jeg kan dog IKKE anbefale Pro Dive Magnetic Island (de aflyste min tur til GBR tre gange og påstod at det var p.g.a. vejret, en af dagene var det helt vindstille og skyfrit…). Jeg kan dog anbefale Pleasure divers på Magnetic Island og Adrenalin Dive i Townsville (Adrenalin giver bl.a. rabat til studerende på JCU). Læs om min tur til Great Barrier Reef her.

Magnetic island wallabie geoffrey bay, magnetic island

En wallaby

Se wallabies ved Geoffrey Bay

Vil du gerne tæt på en wallaby (en pungdyr, som er i familie med kænguruer og derfor ligner dem, men det er altså ikke en kænguru), så er Geoffrey Bay the place to go. Her har lokale i mange år fodret wallabies, hvilket betyder at de er enormt menneskevante og gerne kommer tæt på!

Om du vil være en del af fodringskulturen, må du selvom, selv ønskede jeg ikke at være en del af det, da jeg undgår unaturlige aktiviteter med dyr så som at fodre vilde dyr.

Men vil du fodre dem, så foder dem med gulerødder, sød kartoffel, æble, rock melon, paw paw eller en special foderblanding, som kan købes i de fleste butikker, da andet mad kan medføre sygdomme og/eller overvægt hos dyrene!

barbie bil på Magnetic island

To glade piger udlever Barbiedrømmen! (Billeder af Sarah Kempson og Ryan James)

Cockle Bay

Cockle Bay

Lej en Barbiebil og udforsk øen!

Magnetic Island har gode busforbindelser og så er de billige, men desværre er der mange steder, som man ikke kan nå med bus alene (fx strandene mellem Forts Walk og Horseshoe Bay).

Gider du ikke trekke, har du ikke tiden til det eller vil du opfylde barndrømmen om at køre i en pink barbiebil? Så er det nu du skal slå til! Tropical Topless udlejer ægte barbiebiler (også i andre farver end pink) og det er en skøn måde at udforske øen på! Og så er det også væsentlig billigere end hvis du skal have din egen bil med til Magnetic Island.

OBS: Visit Townsville betalte for billeje under et offentligt instagrameventet, jeg var til på øen. (så reklame?)

tubing på Magnetic Island

Tubing 

Prøv tubing, jetski eller kajak ved Horseshoe Bay

Trænger du til at få adrenalinen op, så kan det klart anbefales at prøve tubing eller jetski ved Horseshoe Bay, det kræver ingen erfaring på forhånd og får uden tvivl sat dine lattermuskler i gang. Det kan kun anbefales!

Jet ski koster 95 dollars (∼450 kr) for 30 min, 175 dollars (∼830 kr) for 60 min
Tubing koster 20 dollars (∼100 kr) for ti minutter, men ofte bliver turen lidt længere, for mig (og min bagdel) var det fint med 10 min, mens mine venner godt kunne have brugt længere tid. Har du dit kamera med, så tager personalet gerne billeder fra båden.

tvehovedskinke

En tvehovedskinke (Tiliqua rugosa) og mig ved Bungalow Bay Koala Village

Se australske dyr tæt på ved Bungalow Bay Koala Village

Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg klart besøge Billabong Sanctuary i Townsville fremfor Bungalow Bay Koala Village på Magnetic Island, da den er væsentlig større.

Men Bungalow Bay Koala Village er bestemt ikke et dårligt sted at besøge, og du kan lære om australske dyr og endda få lov til at holde flere af dem. Dog ville jeg ikke støtte industrien om at holde koalaer, da det er forbudt i stort set alle stater bort set fra Queensland.

De er dog meget opmærksomme på koalaerne og deres stressniveau, jeg vil dog hellere observere dem i naturen. Tre gange om dagen holdes der rundture i den lille park og det er ikke muligt at besøge parken udenfor disse tidspunkter.

Åbent: kl 10, 12 og 14.30
Pris for indgang: 29 dollars ∼ 138 kr (25 ∼ 120 kr for studerende)
Andre priser: Billede med en koala 18 dollars (∼ 85 kr) eller morgenmad med koalaerne kl 8.30-10.00 til (32 dollars ∼ 152 kr) holdes onsdag, fredag og søndag

OBS: Jeg fik gratis adgang til Bungalow Bay Koala Village på en offentlig instagramtur med Visit Townsville. (så reklame?)


Mad


Der er generelt masser af gode madsteder på Magnetic Island, hvorfra de fleste spisesteder ligger i Horseshoe Bay. Jeg har endnu ikke fået et dårligt måltid på maden, så det er bare lidt at se på hvad du gerne vil spise. Derudover kan jeg anbefale, at købe ind til grillmad i supermarkedet ved Nelly Bay og grille på en af de gratis, offentlige gill ved Horseshoe Bay.

the early bird cafe

Mad fra The Early Bird 

The Early Bird

The Early Bird serverer klassisk “australsk” morgenmad (avo smash, eggs benedict osv). Maden er god, og det samme er kaffen. Engang serverede de forskellige italiensk inspireret morgenmad, som jeg personligt synes, var bedre, men maden er stadig god, selvom det ikke er det samme.

Sandi’s

Sandi’s serverer det sædvanlige australske pubmad og seafood. Derudover har de også dagens special, som vi prøvede, da vi besøgte stedet. Den aften var der blandt andet thaimad som special og det smagte af Thailand, altså det som man får i Bangkok og nordpå! 😉 Derudover var der livemusik og god stemning.

horseshoe bay

Solnedgang ved Horseshoe Bay, det bedste sted at se solnedgange ved

Nattelivet på Magnetic Island

Generelt er Maggie ikke nogen partyø bort set fra når der er full moon party ved Base Backpackers. Derimod er der flere laidback muligheder for at få en øl eller en drink ved nogle af øens barer og restauranter. Her er lidt af mine tips til Maggies natteliv:

  • Base Backpackers har fest fredag og lørdag med høj musik, beer pong og hvad der ellers følger med!
  • Noodies har god og rimelig billig sangria, som man sagtens kan dele

Overnatning på Magnetic Island


*Alle links til overnatninger er reklamelinks

camping i Queensland

Camping ved Bungalow Bay Koala Village

Bungalow Bay Koala Village

Bungalow Bay Koala Village har ikke blot dyreparken med australske dyr, men det er også et populært overnatningssted på øen. Modsat Base Backpackers, så er Bungalow Bay mere stille. Jeg har i hvert fald været glad for at bo her. Det ligger i gåafstand fra det livlige Horseshoe Bay, der er pool, køkken og pæne badeværelser. Om aftenen kan man se på stjernerne og se på de vilde dyr i området, vi så fx en pungrotte. Det er øens eneste autoriseret campingplads.

Camping koster 16 dollar (∼80 kr) pr person
En seng i en sovesal 29 dollars (∼150 kr) pr person. Book her

Club Nautique/Airbnb

Min udlejer i Townsville ejer en masse lækre hytter i Nelly Bay, som jeg kun kan anbefale. Min mor og jeg var i hvert fald godt tilfredse med den hytte, som vi lejede (og nej, vi fik desværre ikke rabat). Det ligger lidt væk fra det hele, men lige ved til vandet og i gåafstand fra indkøbsmuligheder, færgen og bussen. Så det er klart en mulighed, hvis man vil have lidt mere private omgivelser. Men ellers er der flere billige muligheder på Airbnb, hvis man ikke vil dele værelse.

Pris for en hytte hos Club Nautique, cirka 400 kr

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

4 Comments

  • Åh ja Maggie – det var virkelig et fantastisk sted – uden stress og jag.
    Og tænk at vi så 4 koalaer på turen – det var højdepunktet – lavpunktet var at jeg fik hedeslag 🙁
    Jeg vil rigtig gerne tilbage engang

    • Ja, skal vi tage tilbage i morgen? Ja, du er klart den rigtige person at se på dyr med 🙂 ja, men godt der ikke skete mere

  • Åh, jeg vil så gerne besøge Australien! Her aldrig hørt om Magnetic Island før, men jeg kan se, at jeg i hvert fald bliver nødt til at komme her forbi en dag blot for at vandre på The Forts Walk (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *