Brisbane er Queenslands hovedstad og er oftest en by som er lidt overset, men Brisbane har en masse at byde på. Så selvom du måske ikke er til storbyer, så kan jeg alligevel anbefale, at man bruger et par dage i byen. Her er mine favoritoplevelser i Brisbane!

Reklamelinks er markeret med *. Bruger du dem støtter du bloggen med få kroner, uden at det koster dig ekstra.

brisbane river

sejltur på brisbane river

Sejl på Brisbane River

Jeg ved ikke med dig, men jeg kommer ofte helt ned i gear, når jeg er på en båd. Derfor skulle jeg også på sejltur på Brisbane River, da jeg besøgte byen.

Og det er bare noget helt særligt at glide roligt afsted på floden, mens skyskraberne rager op i landskabet! Man kan enten vælge en kortere tur med den gratis båd CityHopper som sejler mellem Sydney Street og North Quay.

Turen med CityHopper varer dog ikke mange minutter. Ønsker man en længere tur, så kan man tage på et cruise med frokost*, en kortere morgentur med te* eller en solnedgangstur*.

South bank, Brisbane

South bank

Det er nær umuligt at kede sig i området South Bank. Her er parker, barer, restauranter, en offentlig “strand”, et stort pariserhjul (Wheel of Brisbane) lige ved siden af Brisbane River.

Mange holder også af en lille picnic i en af parkerne med udsigt over Brisbane skyline. Derudover er der ofte gratis events så som livemusik, markeder osv i South Bank. Du kan se en oversigt over alle events i Brisbane her.

brisbane botanisk have

Roma Street Parkland og botanisk have

Brisbane har masser af grønne åndehuler, hvis du har brug for at komme lidt væk fra stress og jag (selvom Brisbane bestemt ikke er larmende ift. andre storbyer, som jeg har besøgt).

Botanisk have er rigtig smuk med bambusskove, store træer, græsarealer og meget mere. Godt nok er den ikke på højde med botanisk have i Sydney, men den er stadig et besøg værd.

Roma street parklandsRoma street parklands

Men min favoritpark var nok Roma Street Parkland! Her kan man hver dag se øgler dase i solen, man kan gå en tur i blomsterhaven, se store flagermus flyve mellem trækronerne ved solnedgangen, og tit er der offentlige events i parken.

Selv så jeg Dirty Dancing på storskærm under åben himmel så tjek evt om der er et arrangement, mens du er i Brisbane her.

Bonus tip: Kan du ikke få nok af parker, så skulle New Farm Park også være et besøg værd!

kangaroo point i brisbane

Se solnedgangen fra Kangaroo Point Cliffs Point

Det bedste sted, hvorfra du kan se solnedgangen i Brisbane centrum er uden tvivl fra Kangaroo Point! Her kan du sidde på bænke og nyde udsigten af solen som går ned bag byens skyline.

Mange lokale tager også mad med til brug af de offentlige grills som er i området.

Trænger du til lidt aktion, så er det også muligt at rappelle ned af Kangaroo Cliffs Point* eller prøve et bridge climbe på Brisbane Story Bridge* lige i nærheden af Kangaroo Point.

Det er muligt at tage en CityHopper, gå eller cykle langs byens Riverwalk til Kangaroo Point.

Queen Street mall, brisbane

Queen Street Mall

Queen Street Mall er byens gågade. Her kan du shoppe, opleve gademusikanter, finde caféer og ellers bruge tiden på people watching! Der er tit gademusikanter, events, promotions m.m.

Queensland museum, brisbane

Besøge Queensland Museum

Queensland Museum er et naturhistorisk museum i midten af Brisbane med gratis adgang. Her kan du se kæmpe hvalstatuer, fossiler, udstoppet kæmpeblæksprutter og meget mere.

Ofte har museet også særudstillinger (som dog koster ekstra at opleve) som kan være er værd at opleve. Da jeg var i Brisbane var der en udstilling om rummet og en om bryllupper gennem tiderne.

West end, Brisbane

Gå på opdagelse i West End

West End er en upcoming bydel i Brisbane. Her er mange lækre spisteder, street art, skæve caféer og meget lidt trafik. Jeg kan især anbefale, at man spiser cheesecake på Three Monkeys café, salater på The Fat Carrot og byens bedste falafel på King Ahiram (han tager kun imod kontanter).

Rejsetip: Kan du ikke få nok af street food, så overvej også at tage en tur til Eat Street Northshore i weekenden.

Mt Coot-tha

Nyd udsigten fra Mount Coot-tha

Mount Coot-tha ligger lidt udenfor centrum, og her får man udsigt over stort set hele byen! Jeg forestiller mig lidt, at det er som at se udsigten over Los Angeles, når man ser udsigten fra Mount Coot-tha! Derudover er der en del vandreruter i området, hvis man har lyst til at bevæge sig lidt.

street art, brisbane

Street art i Brisbane

Desværre har Brisbane ikke lige så meget street art som Melbourne eller Perth, men jeg fandt alligevel nogle flotte malerier flere steder. Mine favoritter var i Fish Lane og Brunswick Street. Du kan se en liste over flere værker her.

Book et hotel i Brisbane her*

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *