Vi havde ikke kørt mere end et minut før en dingo krydsede vejen lige foran vores bil. Kort tid efter fløj to ørne over bilen, mens en kænguru hoppede længere ind i buskadset – Cape Range National Park leverede fra første minut.

Min rejsemakker sov på sædet ved siden af mig og gik glip af hele showet. Jeg følte mig alene i naturen og nød hvert sekund! Vi stoppede ved den første strand og gik på opdagelse på den ellers øde strand.

kænguru i Cape Range National Park

Cape Range National Park er et fantastisk sted for dyr

Vestaustraliens bedste snorkelsted

Vi forsatte længere ind i Cape Range National Park. Vi havde nemlig hørt, at Vestaustraliens bedste snorkelsted skulle findes her i parken og vi var fastbesluttet for at finde det!

Vi nåede Turquoise Bay, som vi skulle dele med cirka 10 andre personer. Jeg fandt hurtigt snorkeludstyret frem. Mark havde ikke lyst til at snorkle, så han badede, mens jeg svømmede ud til pletterne af koraller.

Jeg blev mødt af de smukkeste koraller, jeg nogensinde har set så tæt på land. Ningaloo Reef var ikke bare sundt, det var ekstremt sundt.

34% af Ningaloo Reef er såkaldte “No take” zoner, dvs. områder hvor man ikke må fiske, bore, have miner eller lignende, derudover bor der ikke mange mennesker i Vestaustralien udover i Perth, Port Hedland og revene bliver derfor ikke udsat for nær så meget menneskelig aktivitet som på østkysten.

Turquoise Bay

Jeg svømmede fra plet til plet af koraller og så tallige farverige fisk, kæmpemuslinger og selvfølgelig de smukke koraller. Jeg kunne have brugt timevis i vandet, men ville ikke lade Mark vente alt for længe.

Cirka halvvejs på vej tilbage til stranden fornemmede jeg pludselig lidt bevægelse ud af øjenkrogen. Få meter fra mig sad en lille grøn havskildpadde (Chelonia mydas) og græssede på bunden af havet. Jeg holdt op med at svømme og satte mig til at observere den lille fyr.

Kort tid efter begyndte han at svømme mod overfladen. Jeg tænkte, at han nok var på vej op efter luft, men pludselig tog han et skarpt sving og svømmede i stedet ind lige foran mig.

Bedste snorkelsted i Vestaustralien

Han var nok 20 centimeter fra at ramme min maske med sine arme. Jeg holdt vejret, mens han kom helt tæt på drejede til venstre, svømme langs min side og forsvandt ud på det åbne hav.

Det var næsten, som om han vidste, at jeg havde været lidt skuffet over ikke at have set hajer, skildpadder og rokker ude ved korallerne og derfor besluttede sig for at give mig et show. Det var et magisk øjeblik mellem skildpadden og jeg.

Jeg kom op af vandet helt høj på mit korte møde. Jeg gik op til bilen og fandt min frokost, som jeg spiste, mens jeg kiggede ud på vandet. Jeg havde haft endnu en magisk oplevelse i de blå bølger. Det havde været den vildeste oplevelse, og jeg glædede mig over at vide, at jeg sikkert ville få lige så vilde havoplevelser i fremtiden.

trekking i Cape Range National Park

Mandu Mandu Gorge

Efter frokosten forsatte vi længere ind i parken. Vi så et skilt mod Mandu Mandu Gorge og en trekkingrute. Vi kunne ikke lade chancen om en fed trekkingtur gå forbi os. Vi parkerede bilen, pakkede lidt vand og gik ind  i kløften.

Vi havde selvfølgelig ramt middagsheden og solen bankede ned fra oven, temperaturen nærmede sig de 40ºC og fugtigheden var høj, men omgivelserne var fantastiske!

Overalt var vi omringet af de karakteristiske røde og orange klippevægge. Vi gik på tusindvis af småsten og for hvert skridt vi tog, skred vi en smule, men vi var fastbesluttet på at forsætte, da vi var sikre på, at vores anstrengelser ville være det hele værd.

Stien begyndte at dreje og førte op af en klippevæg. Væggen var næsen lodret og flere steder blev vi næsten nødt til at kravle op. Sveden dryppede ned af ryggen og fra panden og ned i øjnene.

Mandu Mandu Gorge

Cape Range National Park har et meget varieret landskab fra vilde kløfter til smukke strande

Da vi nåede toppen blev vi belønnet med en fantastisk udsigt over kløften og havet i det fjerne. Det er Australien når det er bedst. Vi gik langs den flade klippetop, men skulle til tider gå lidt op og ned for at nå fra den ene klippedel til den næste.

Da vi var på vej ned fra en klippedel kunne vi pludselig høre noget rasle i buskadset og med ét sprang en klippewallaby frem fra en busk. Den hoppede hurtigt væk fra os og forsvandt ind i nogle andre buske.

fantastiske oplevelser nær Exmouth

De vilde sandklitter og Jurabi Turtle Centre

Vi sluttede dagen af med at se de australske sandklitter, som er så unikke i Australien, at man ikke må betræde dem. Men for en dansker var det ikke så meget særligt udover det smukke blå og klare vand. Vi kørte tilbage til vores campingplads i Exmouth og spiste aftensmad.

Da mørket faldt på, fyldte vi bilen med backpackere og begav vi os mod Jurabi Turtle Centre, som ligger lidt nord for Cape Range National Park og Exmouth. Jurabi Turtle Centre ligger lige ved stranden, hvor der hvert år, mellem november og marts, lægges tusindvis af skildpaddeæg i reder.

nationalparker i Vestaustralien

Turquoise Bay – Det bedste sted at snorkle i Cape Range National Park og i Australien

Med to lygter i hånden begav vi os ned mod stranden. Der var tydelige friske spor fra skildpadder, som førte op med nylagte reder, men ingen skildpadder. Vi gik helt til den ene ende af stranden og når næsten hele vejen tilbage, da vi så en meget ung læderskildpadde (Dermochelys coriacea) komme op af vandet.

Vi dæmpede straks alt lys, da for meget lys kan forvirre deres stedsans, da de navigerer efter stjernerne og månen, men i stedet for at observere hende i hele processen, besluttede vi os hurtigt for at gå igen og lod hende få ro til sin æglæggende mission. Det var alligevel magisk at se hende komme op af vandet og den perfekte afslutning på en fantastisk dag!

Tips og information

Pris for indgang
12 dollars pr bil for adgang til Cape Range National Park

– Skal du se fire eller flere nationalparker, det skal du højst sandsynligt! Så kan det bedst betale sig, at købe et årskort til 44 dollars for fire uger, det kan købes ved indgangen af flere nationalparker eller online for 46 dollars

Gratis for indgang til Jurabi Turtle Centre

Information om Cape Range National Park


Husk vand, mad og hvad du ellers skal bruge på sådan en dag

Skal du se skildpadder lægge æg, så følg så vidt muligt denne guide:

se skildpadder lægge æg

Kilde
En infrarød lommelygte kan bruges. Ser I en skildpadde komme på vej til at lægge æg, så dæmp jeres lygter så meget som muligt og undgå at lyse direkte på skildpadden, mens I går forbi med lang afstand til skildpadden

For 11 dollars (cirka 55 kr) pr. person er det muligt, at overnatte i parken. Booking skal lave i forvejen og kan gøres online her, det er spartanske campingpladser, som kan tilbyde toiletter og gode udsigter, så husk vand, mad osv 🙂

Selv boede vi i Exmouth og kørte derfra og ind i Cape Range National Park.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

6 Comments

    • Det er også nogle af de bedste strande jeg nogensinde har besøgt! Og nærmest uden mennesker i november/december 🙂

  • Det er jo gudesmukt og så man bare lige gå ud og snorkle. Hvad fejlede din ven? Ville ikke med ud og snorkle – er du vild. Men okay, hvis han er indfødt er han nok vant til det.
    Jeg har fået placeret et par knappenåle på mit kort, fordi her må jeg til en skønne dag.

    • Det var så smukt! Jeg kunne slet ikke fatte det! Han havde desværre lidt vandskræk og man skulle alligevel ret langt ud og på relativ dybt vand. His lost and my win! Det kan i den grad anbefales, så kommer du på de kanter, så skal du bare besøge parken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *