Havde jeg vidst hvad jeg gik ind til, så havde jeg nok sagt nej, da min veninde skrev til mig aftenen forinden om jeg ikke skulle med på en bushwalk til Killymoon Creek. Men da jeg jo elsker at trekke, så skyndte jeg mig at sende en mail til Townsville Bushwalk Club og spurgte om de havde flere pladser i bilen. Det havde de.

den australske bush

Starten på en god dag!

Så en tidlig søndag morgen hoppede jeg op på cyklen og cyklede de 10 km hen til Toys’R’us. Som jeg trillede ud af indkørslen fik jeg et det sidste glimt af solopgangen og mine forventninger var høje – det skulle nok blive en god dag. Vi skrev os alle ind på et stykke papir og  skrev under på, at vi naturligvis tog afsted på eget ansvar inden vi alle hoppede ind i bilerne. Efter en kort køretur ud i landskabet kom vi til et lille hus, hvorfra at trekket skulle begynde. Vi hilste på vores guide, Wilbur, hans kone og resten af gruppen, som skulle gå sammen denne dag.

vandreture i Australien

En let start på bushwalking ved Killymoon Creek

Vi startede turen gennem et lille græsmark med masser af hvide træer og jeg var allerede vild med det! Vi kom til en større vej, som fulgte landskabet op og ned. Det var endnu ikke slemt og de fleste var i godt humør. Efter noget tid stoppede Wilburg og pegede mod højre: “That is our path”. Jeg troede først, at han jokede, men så gik det op for mig, at han var fuldstændig alvorlig. Foran os lå en udtørret flod fyldt med sten i forskellige størrelser. Der var ingen rigtig sti og vi skulle derfor gå fra sten til sten, hvor den ene var mere vakkelvorn end den anden. Så det gjaldt om at holde tungen lige i munden.

Læs også: Forts Walk – det bedste sted at se vilde koalaer i Australien

trekkingture i nærheden af Townsville Australien

Den håndfuld udfordringer på vejen

Da jeg ikke troede at det kunne blive værre, så kom vi til den svære del, nemlig rock jumping og climbing. Efter de mange små sten kom vi nu til en masse store, hvor vi ikke blot skulle klatre op, men vi skulle også hoppe fra sten til sten over huller og sprækker. Vi kom til en stejl klippevæg, hvor vi skulle gå langs. Klippen havde ingen huller, hvor man kunne sætte sine fødder og mine sko gled langs den stejle klippe. Min højdeskræk blev virkelig sat på prøve! Jeg tog en dyb indånding og forsøgte at gå stykket i et normalt tempo. Da vi kom over på den anden side, så fandt vi et lille stykke, hvor vi alle kunne sidde og holde lidt pause. Mine ben rystede under mig, men jeg havde klaret den. Jeg turde dog ikke tænke på, hvordan jeg skulle klare det på tilbagevejen.

Læs også: De bedste steder at se vilde dyr i Queensland, Australien

mad og drikke på vandreture

Når bushwalking bliver til rock climbing

Wilburg lovede os, at nu var den svære del overstået. Men jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke skal stole alt for meget på en, som har længere ben end sig selv. Efter pausen forsatte vi over de store sten. Wilburg viste os hvordan vi skulle klatre op af en smal klippevæg, kaste det ene ben over stenen og hive sig op, men det var nu lettere sagt en gjort når væggen var 1,5 gang højere end mig. Jeg fandt et lille hul, hvor jeg kunne have min ene fod, så jeg kunne få slynget benet op. Jeg nåede lige at få slynget benet op, da det stykke klippe, som jeg stod på, knækkede af. Så hang jeg ellers der og dinglede lidt til jeg lige havde fået pusten igen efter chokket.

Læs også: Trekking i Blue Mountains, Sydney

Den fantastiske belønning

Resten af turen forsatte med at udfordre min højdeskræk i større eller mindre grad indtil vi nåede et vandhul stykke op af bjerget. Her kastede vi os hurtigt i det kolde vand og glemte alt om højdeskræk og varme for en stund. Vi spiste vores frokost og begav os derefter tilbage. Et par gange mere blev min højdeskræk sat på prøve, men nu vidste jeg hvad der ventede og jeg kunne nyde naturen lidt mere. Men vi skulle nu hoppe ned på mindre sten fra de store. De andre var gode til at motivere og hjælpe. Alligevel gled jeg på en af de andre sten, så jeg næsten gik i spagat og ellers flækkede hul på mine shorts – lige midt på låret, hvordan det så kan lade sig gøre….

Vandhullet ved Killymoon Creek trekking i Australien

Turen blev afsluttet hos Wilburg og hans kone, hvor vi fik serveret lemonade, te/kaffe samt kage. Vi fik snakket om dagens tur og fremtidige ture. Jeg var lidt lettet da turen var overstået, men det var stadig fedt, at få prøvet sine grænser af 🙂

Informationer og tips

Pris:

5 dollars + benzin

“Firma”:

Townsville Bushwalk club
Du kan ikke gå turen selv, da den er delvis på privat grund

Tips:

Hav zip-off bukser på, da mange af buskene kan være skarpe
Hav vandresko eller -sandaler på
Du kan fylde din vandflaske med vand fra kilderne undervejs, så du kan nøjes med en lille
Husk mad, snacks, myggespray, hat og vandflaske

Mere fra fantastiske Australien

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *