Blue Mountains i Sydney stod for tur. Jeg løb gennem Central station for at finde spor nr 7, og kastede mig nærmest ind i toget til Blue Mountains for at nå det, inden dørene lukkede. Blot for at finde ud af, at jeg var tidligt på den og havde næsten et kvarter til det kørte. I det mindste var der ikke mange med toget, som kunne se mit “elegante” stunt.

Toget tøffede afsted, kulden krøb ind af hullerne i døren, og jeg pakkede mig ind i yderligere lag af tøj. Jeg spiste min medbragte morgenmad og nød udsigten. Vi kørte forbi høje klipper, gennem Sydneys forstader, små byer samt bjerge og skove. Det var bestemt ikke en dårlig måde, at starte dagen på!

folkemængden ved three sisters

Folkemængden ved Three Sisters om morgenen. Om eftermiddagen var der en del flere…

Katoomba og The Three Sisters – det mest berømte sted i Blue Mountains

Det meste af toget var tomt, da vi endelig nåede Katoomba, hvor jeg skulle af. Jeg var blevet anbefalet en hop af/hop på bus i området, men valgte i stedet at gå direkte ned til The Three Sisters. Jeg kunne jo altid købe en billet senere, hvis jeg skulle få lyst…

Jeg nærmede mig The Three Sisters, som nok er det mest kendte sted i Blue Mountains. Vinden fik træerne til at brøle. Folk pakkede sig tættere og tættere ind, som de nærmede sig kanten.

Vi var få som havde forvildet os ud i kulden. Med en windchill på -7,5 °C begyndte jeg også virkelig at tvivle på mine egne beslutningsevner. Måske det alligevel ikke var sådan en god idé at tage til Blue Mountains…

Kulde ved Blue Mountains

Hvis I er i tvivl, så var det virkelig koldt!

Allambie Lookout i Blue Mountains

Tænk at have udsigter som denne i Blue Mountains helt for sig selv – fantastisk!

Det måske flotteste vandfald i Blue Mountains, Sydney

Jeg gik længere ned af bjergsiden. Jeg fandt en af de mange vandrestier og forvildede mig længere og længere ind i Blue Mountains. Samtidig kom jeg længere og længere væk fra de få turister, som var tidligt oppe denne morgen.

Turen var ganske let, men til tider forsøgte vinden at blæse mig om kuld. Jeg nåede et lille vandfald men gik hurtigt videre, da det stod klart, at jeg ikke var den eneste som havde fundet vejen til det.

Blue Mountains i Sydney

Jeg fandt et skilt til et andet vandfald, Katoomba Falls, som skulle være på en medium svær sti, og jeg besluttede mig for at undersøge det nærmere. Lydene fra vandfaldet blev højere og højere, inden jeg til sidst nåede det.

Det var kæmpestort, og jeg følte mig helt lille i den storslået natur. Tænk at kunne nyde et kæmpe vandfald med udsigt over Blue Mountains, og så endda have det helt for mig selv. Det var så smukt, at jeg havde svært ved at forlade det igen!

frokost i Blue Mountains

Jeg kunne bestemt ikke klage over min frokostudsigt i Blue Mountains, Sydney!

Men der var mere, som skulle udforskes! Jeg fandt mange udsigtspunkter og små afstikkere, som jeg kunne have helt for mig selv! Det var fantastisk. Jeg fandt et lille sted, hvor jeg kunne se over mod Katoomba Falls. Det så helt lille ud blandt de høje bjerge og på den lange afstand.

Katoomba Falls tæt på – billedet indfanger overhovedet ikke størrelsen af vandfalet eller udsigten over dalen, så lad dig ikke snyde. Det er turen værd!

Jeg satte mig på stenene. Jeg blev beskyttet mod vinden fra de omkringliggende bjerge, så det var næsten varmt, når solen skinnede på mig.

En flok kakaduer fløj forbi den blå himmel. Det var helt idyllisk med den blå himmel, den varme sol, den smukke natur som omringede mig og de hvide fugle, som krydsede ind over min udsigt.

Det var i hvert fald idyllisk, indtil de begyndte at skråle! Det lød som en pelikan der havde fået noget galt i halsen og som prøvede at få det op igen! Jeg kunne ikke lade vær med at grine over mit eget idyllisk billede som nu blev “ødelagt”.

hemmeligt udsigtspunkt i Blue Mountains

Jeg fandt et udsigtspunkt helt for mig selv og kunne se over på det kæmpe vandfald, som jeg lige havde besøgt

Jeg nød mange smukke udsigter og gik derefter tilbage til The Three Sisters. Jeg fulgte stien ned til søstrene og kunne sætte mig på en bænk, som stod i en lille hule i søstrene.

Desværre forvred jeg mit knæ på vejen og måtte desværre droppe mere trekking. Men en ting er sikkert: Blue Mountains er virkelig smukt og et besøg værd. Der var også færre turister, end jeg havde regnet med, nok også fordi det var vinter og hundekoldt, dog kom der flere op af dagen…

Informationer og tips

Pris for at besøge Blue Mountains udenfor Sydney:

Omkring 17 dollars retur (87 kroner) – afhænger dog af hvornår du tager toget, da det er dyrere i rush hour. Tager du dertil om søndagen, så sparer du også en del, da man maksimum kan bruge 2,5 dollars på transport den dag, uanset hvor meget man bruger offentlig transport.

Rejsetip:

Tag derud tidligt. Jeg anbefaler, at du senest tager toget fra Central Station kl 8.18 Toget kører fra Central Station hver time fra kl 4.20, dog hver halve time mellem kl 6.21 og 8.18. Turen tager cirka to timer, men er rigtig smuk.

Tag det lokale transport rundt, det er væsentlig billigere end sightseeing busser og ture.

Se tider på Sydney Trains hjemmeside.

Jeg boede på BIG hostel (reklamelink) i Sydney, som er et rigtig godt hostel.

Skal du tage til Blue Mountains, når du er i Sydney?

Tager du til Blue Mountains kun for at se The Three Sisters, så synes jeg lige så godt, at du kan droppe det. De er ikke de fire timers transport tid værd, men er du vild med vandring og gerne vil ud på en af de mange vandreruter eller gerne vil se et af de mange udsigtspunkter, så er en dag i Blue Mountains værd at overveje.

Er du dårlig gående eller har du ikke lyst til at gå rundt, så kan du også tage en hop on/hop off bus rundt i Blue Mountains. Turen kan bookes her*.

Det er også muligt at booke en absailing tur i Blue Mountains. Se mere her*.

Man kan også se de selvlysende glowworms i Blue Mountains* eller tage på en guidet tur med en elektrisk cykel*.

Har du bil, kan du endda nå længere ud til nogle mere vilde vandrestier, som du vil have helt for dig selv, så det er værd at overveje!

The Blue Mountains er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

9 Comments

 • Det ser virkelig smukt ud, men kan nu ikke lige se vandfaldet??
  Hvor lang tid tager toget derud?
  Jeg glæder mig til selv at opleve blue mountains.

  • Det var virkelig også smukt og anbefalelsesværdigt! Det er der hvor klippevæggene er lavest. Jeg tog også et billede tæt på, men kunne ikke få hele vandfaldet med og så var det også udsigten mod dalen som virkelig var med til at gøre det fantastisk! Det tog cirka 2 timer hver vej med toget, men turen var også rigtig flot 🙂 Det kan jeg godt forstå! Jeg vil gerne se mere 🙂

   • Jeg har tilføjet nogle billeder af Katoomba Falls lidt tættere på, så du måske kan se det bedre. Jeg håber at du får lyst til at tage dertil for det er virkelig turen værd 🙂

  • Det var sindssyg flot! Og jeg tror faktisk, at der var færre turister pga kulden, så intet er så skidt, at det ikke er godt for noget 😉 knæet har det helt fint. Jeg har haft problemer med det i en del år og ved, at når det føles sådan, så skal det bare have lidt ro, men det var da ærgerligt, at jeg ikke kunne se mere af Blue Mountains, men så må jeg jo bare tage tilbage 😉

 • Sikke nogle fantastisk smukke billeder og natur – man får sådan en rejselyst af at se på dem! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *