Havde jeg vidst, hvad jeg gik ind til, så havde jeg nok sagt nej, da min veninde skrev til mig aftenen forinden, om jeg ikke skulle med på en bushwalk til Killymoon Creek. Men da jeg jo elsker at vandre, så skyndte jeg mig at sende en mail til Townsville Bushwalk Club og spurgte, om de havde flere pladser i bilen. Det havde de.

den australske bush

Starten på en god dag!

Så en tidlig søndag morgen hoppede jeg op på cyklen og cyklede de 10 km hen til Toys’R’us. Som jeg trillede ud af indkørslen, fik jeg et det sidste glimt af solopgangen og mine forventninger var høje – det skulle nok blive en god dag.

Vi skrev os alle ind på et stykke papir og  skrev under på, at vi naturligvis tog afsted på eget ansvar, inden vi alle hoppede ind i bilerne. Efter en kort køretur ud i landskabet kom vi til et lille hus, hvorfra vandreturen skulle begynde. Vi hilste på vores guide, Wilbur, hans kone og resten af gruppen, som skulle gå sammen denne dag.

vandreture i Australien

En let start på bushwalking ved Killymoon Creek

Vi startede turen gennem et lille græsmark med masser af hvide træer, og jeg var allerede vild med det! Vi kom til en større vej som fulgte landskabet op og ned. Det var endnu ikke slemt, og de fleste var i godt humør. Efter noget tid stoppede Wilburg og pegede mod højre: “That is our path”.

Jeg troede først, at han jokede, men så gik det op for mig, at han var fuldstændig alvorlig. Foran os lå en udtørret flod fyldt med sten i forskellige størrelser. Der var ingen rigtig sti, og vi skulle derfor gå fra sten til sten, hvor den ene var mere vakkelvorn end den anden. Så det gjaldt om at holde tungen lige i munden.

Læs også: Forts Walk – det bedste sted at se vilde koalaer i Australien

trekkingture i nærheden af Townsville Australien

Den håndfuld udfordringer på vejen

Da jeg ikke troede, at det kunne blive værre, så kom vi til den svære del, nemlig rock jumping og rock climbing. Efter de mange små sten kom vi nu til en masse store, hvor vi ikke blot skulle klatre op, men vi skulle også hoppe fra sten til sten over huller og sprækker. Vi kom til en stejl klippevæg, hvor vi skulle gå langs.

Klippen havde ingen huller, hvor man kunne sætte sine fødder, og mine sko gled langs den stejle klippe. Min højdeskræk blev virkelig sat på prøve! Jeg tog en dyb indånding og forsøgte at gå stykket i et normalt tempo.

Da vi kom over på den anden side, så fandt vi et lille stykke, hvor vi alle kunne sidde og holde lidt pause. Mine ben rystede under mig, men jeg havde klaret den. Jeg turde dog ikke tænke på, hvordan jeg skulle klare det på tilbagevejen.

Læs også: De bedste steder at se vilde dyr i Queensland, Australien

mad og drikke på vandreture

Når bushwalking bliver til rock climbing

Wilburg lovede os, at nu var den svære del overstået. Men jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke skal stole alt for meget på en, som har længere ben end sig selv. Efter pausen forsatte vi over de store sten.

Wilburg viste os hvordan vi skulle klatre op af en smal klippevæg, kaste det ene ben over stenen og hive sig op, men det var nu lettere sagt en gjort når væggen var 1,5 gang højere end mig.

Jeg fandt et lille hul, hvor jeg kunne have min ene fod, så jeg kunne få slynget benet op. Jeg nåede lige at få slynget benet op, da det stykke klippe, som jeg stod på, knækkede af. Så hang jeg ellers der og dinglede lidt, indtil jeg lige havde fået pusten igen efter chokket.

Læs også: Trekking i Blue Mountains, Sydney

Den fantastiske belønning

Resten af turen forsatte med at udfordre min højdeskræk i større eller mindre grad, indtil vi nåede et vandhul stykke op af bjerget. Her kastede vi os hurtigt i det kolde vand og glemte alt om højdeskræk og varme for en stund. Vi spiste vores frokost, og begav os derefter tilbage.

Et par gange mere blev min højdeskræk sat på prøve, men nu vidste jeg hvad der ventede, og jeg kunne nyde naturen lidt mere. Men vi skulle nu hoppe ned på mindre sten fra de store. De andre var gode til at motivere og hjælpe. Alligevel gled jeg på en af de andre sten, så jeg næsten gik i spagat og ellers flækkede hul på mine shorts – lige midt på låret, hvordan det så kan lade sig gøre….

Vandhullet ved Killymoon Creek trekking i Australien

Turen blev afsluttet hos Wilburg og hans kone, hvor vi fik serveret lemonade, te/kaffe samt kage. Vi fik snakket om dagens tur og fremtidige ture. Jeg var lidt lettet da turen var overstået, men det var stadig fedt, at få prøvet sine grænser af.

Informationer og tips

Pris:

5 dollars + benzin

“Firma”:

Townsville Bushwalk club
Du kan ikke gå turen selv, da den er delvis på privat grund

Tips til Killymoon Creek:

Hav zip-off bukser på, da mange af buskene kan være skarpe
Hav vandresko eller -sandaler på
Du kan fylde din vandflaske med vand fra kilderne undervejs, så du kan nøjes med en lille
Husk mad, snacks, myggespray, hat og vandflaske

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

10 Comments

 • Hold nu op en tur. Jeg kunne mærke igennem hele min krop den følelse. Det gode var da du ikke rigtig vidste det og gik til udfordringen med masser af mod.

  • Ja, det var ikke altid lige sjovt, men bagefter var det jo fedt at jeg havde overvundet mig selv, så ja det var nok godt at jeg ikke vidste på forhånd hvad jeg gik ind til 🙂

  • Nej og der stod endda på deres hjemmeside, at det var en let tur. Følte ikke ligefrem noget behov for at prøve en der var sværere 😉 Det er jeg faktisk også lidt stolt over selv 😀

 • Hej Tine.

  Jeg er socialrådgiverstuderende, og overvejer et semester i townsville næste efterår.

  Jeg håber derfor, at du vil fortælle lidt (mere) om townsville og lidt for og imod.

  Især er jeg interesseret i budgettet dernede – hvor mange penge bruger man på 6 måneder? Både ift bolig, mad, oplevelser osv.

  Jeg håber du vil svare.

  Vh Michelle

  • Hej Michelle

   Hvis du overvejer det, så skal du helt sikkert gøre det! Townsville er ikke en særlig stor by i Australien og der sker ikke særlig meget ift fx Sydney. Men universitetet laver en masse fede arrangementer og så er der en hel masse fed natur omkring Townsville, som er værd at besøge. Jeg kedede mig i hvert fald ikke! Og så er den også billigere end de større byer.

   Hvad der taler lidt i mod er nok, at der bare er flere arrangementer i nogle af de større byer, men som sagt, så var det ikke noget jeg manglede. Men det kommer nok også an på hvem man er som person.

   Budgettet er altid svært at rådgive om. Jeg mener, at jeg brugte cirka 30.000 kroner udover min SU og jeg road trippede 10 dage med min mor, dykkede på Great Barrier Reef, tog på weekend ture, spiste en del sushi, drak god kaffe på uni og rejste rundt i Vestaustralien samt Bali og Singapore, dog var jeg ekstremt heldig i Vestaustralien og brugte ikke mange penge der. Jeg ville egentlig også skydive (cirka 1500 kr), men det ved jeg ikke helt hvorfor jeg ikke fik gjort.

   Forvent at bruge 140-250 dollars om ugen på bolig. Alt efter hvor og hvordan du vil bo. Jeg boede i Annandale og var ret glad for det. Douglas og dele af Atkinvale er ret tæt på universitetet. Bor du tæt på hospitalet og/efter Stocklands, så er der mange busser som kører til og fra byen også om natten. Selv går jeg ikke meget i byen, så havde ikke det store behov for at bo i centrum, så interessant er centrum heller ikke.

   Mad brugte jeg vist omkring 1500 kroner på om måneden på mad, man kan sagtens bruge mere eller mindre. Oplevelser var tit billige bort set fra ture som GBR, skydive osv. forvent at bruge cirka 1000-1500 kroner på de lidt større oplevelser.

   Når du søger legater, så estimer altid en del højere end forventet på de forskellige poster. De vil hellere give penge til en som har et underskud på 60-50.000 end en der mangler 5000 😉

   Jeg håber at det hjalp lidt
   Mvh
   Tine

   • Tusind tak for svar!

    Jeg fik vist formuleret mig forkert, fordi jeg skal i praktik og derfor ikke gå på universitetet.

    Ved du om man kan deltage i arrangementer på universitetet, uden at man studerer der?

    Fedt med lidt tal på budgettet. Hvad er de 30.000 kr inkl? Er det med rejsen? Flybilletter? Forsikring? Visum? Vacciner?

    Hvad var dit ca. Månedlige budget?

    Desuden, fandt du bolig hjemmefra eller dernede – og hvordan?

    Og, jeg har hørt at det er en cykel by hvor det er muligt at cykle rundt og dermed ikke bruge så meget offentlig transport?

    Jeg håber, at du har tid og lyst til at svare.

    Vh Michelle

    • Det var så lidt. Ah, I see. Det ved jeg ikke. I princippet, så tror jeg det ikke, men du kan jo altid komme og så sige, at du er venner med en international studerende, hvis de spørger, men det tror jeg nu ikke, at de gør 😉 Du kan holde øje med arrangementer her: https://www.facebook.com/james.cook.university.international/ og her https://www.facebook.com/groups/174369722979255/ – det er for internationale studerende på JCU, men du kan jo alligevel godt holde lidt øje. Du er jo i princippet international studerende, bare ikke tilknyttet JCU i den forstand 🙂

     Det var inkl det hele +/- et par tusind. Forsikring, flybilletter (jeg købte en returrejse til Asien og tog derefter lavprisfly til og fra Australien, så sparede jeg cirka 3000), rejse i lidt over en måned, visum, bolig, mad og oplevelser 🙂 Jeg havde ikke et fast budget pr. måned, da jeg fik legater og havde sparet penge sammen på forhånd, så havde jeg ikke lyst til at begrænse mig, men brugte de penge som jeg havde lyst til. Jeg brugte omkring 2700 kroner i husleje om måneden (inkl forbrug, rengøringsdame, pool og vask) og omkring 1500 kroner på mad og så fornøjelser nogen gange var det nærmest ingenting men brugte nok 10.000 på studieture og rejse med min mor og nok omkring 10.000 kroner på min efterfølgende rejse i Western Australia, Bali og Singapore (de rejsebudgetter ligger også på min blog)…

     Jeg fandt den hjemmefra, da min veninde boede dernede semesteret før og så overtog jeg hendes værelse, men det tog ikke mange dage for folk at finde en bolig, men jeg ville vente med at finde noget til jeg var dernede, hvis jeg var dig 🙂 Gumtree.co.au er et godt sted at lede 🙂

     Man kan sagtens cykle rundt, den er rimelig flad, men nu boede jeg fx i Annandale og det ligger cirka 10 km fra The strand og centrum, så der tog jeg ofte bussen til. Det kostede vist omkring 2 dollars for studerende.

     Mvh
     Tine

     • Tak tak tak for svar!

      Jeg har endnu mere blod på tanden nu!

      Sidste spørgsmål – er de 30.000kr inkl eller ekskl legater, hvis det er ekskl, hvor meget fik du så i legater?

      Bare så jeg har en ide om opsparing inden afgang 🙂

     • Det var så lidt. Jeg kan kun anbefale det! Det er et af de bedste halve år i mit liv!

      Det er inkl legater. Måske jeg brugte 35.000 kroner, er ikke helt sikker på det eksakte beløb, men omkring 30.000-35.000 kr, hellere spare lidt ekstra op, hvis det kan lade sig gøre. Det kan jo også være at du ender med en husleje som er højere end min. Jeg var også heldig, da jeg rejste rundt, og fik bl.a. gratis overnatninger og skulle ikke bruge penge på billeje, men det er muligt at gøre det for 30.000 🙂 Selv hvis jeg skulle have taget SU-lån for at komme afsted, så ville jeg gøre det. Du vil helt sikkert ikke fortryde det! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *