Jeg har pakket min rygsæk utrolig mange gange, så jeg tænkte jeg lige så godt dele min råd med dig for at hjælpe dig med at pakke din rygsæk bedre. Tjek dem ud! Selvom din rygsæk måske ikke ligner min kan du stadig bruge disse råd 😉 Hvordan du pakker en rygsæk afhænger måske også af om du tager et fly/bus eller hvis du bare gå rundt med det.

Lad vær med at have nogen værdigenstande i tasken, men mindre at du har den med dig ombord, når du tager et fly eller en bus eller andre steder, for du kan aldrig vide hvad der sker når du ikke kan se den.


Hvor skal man lægge tingene i sin backpacker rygsæk?


Dette afhænger af hvad du har med, men generelt så:

  • Have de tunge ting langs ryggen
  • De mellemtunge ting omkring de tunge og i toppen
  • De lette ting (fx tøj) nederst

Hvis alt vejer det samme, så er det jo ligegyldigt hvor du lægger tingene 😉 Husk, at der ikke skal være kanter osv. på det du lægger langs ryggen, da det ellers kan gøre ret ondt 😉

Læs også: Pakkeliste og rejseudstyr til backpackere


Rul dit tøj


At rulle dit tøj er en fantastisk måde at spare plads i  rygsækken, og du vil være i stand til at lægge alle dine t-shirts osv. ved siden af hinanden i stedet på toppen af hinanden. Dette kan også hjælpe hjælpe dig med at få et bedre overblik over dine ting og det skulle også eftersigende hjælpe mod rynket tøj.

En vandretur med en god dagsrygsæk

Ja, du kan have meget med selvom din rygsæk er lille 🙂


Undgå at pakke for meget


Jeg har en 50 L rygsæk (reklamelink), som er lidt for stor til mine behov, men ellers skulle jeg gå på kompromis med forskellige funktioner, som jeg ønskede at have i min rygsæk. Jeg plejer fylde den op 1/3 når jeg rejser til at varme destinationer og cirka 1/2 når jeg rejser til kolde destinationer. Det kommer dog an på hvor kolde destinationerne er, nogen gange pakker jeg lidt mere.

Men ved at fylde lidt i rygsækken, så kan jeg have plads til souvenirs og nyt tøj, uden at rygsækken bliver for tung. Det ville jo være ærgerligt, hvis man skulle til at bruge en masse penge på at sende nye køb hjem 😉 Jeg tager derudover også ofte tøj med, som jeg ikke nødvendigvis gider have med hjem igen, på den måde give mit gamle tøj til fattige lokale, når jeg køber noget nyt 🙂


Hav de ting du skal bruge ofte tæt på åbningerne i din rygsæk


Forstil dig at det pludselig begynder at øse ned når du går til busstationen i Thailand, men dit regnslag ligger i midten af din rygsæk og væk fra lynlåsen. Pludselig skal du til at hive en masse tøj ud før du kan få dit regnslag. Du er selv plaskvåd og det samme er dit tøj i rygsækken. Bussen har fyret godt op på airconditionen, så du må fryse i bussen. Ikke smart vel?

Så husk at overvej hvad der er vigtigt at komme til når du pakker din rygsæk. Måske det er en varm trøje, en regnjakke, medicin eller toiletsager. I hvert fald sørg for at det ligger tæt på åbningerne i din rygsæk! Har du brug for inspiration til en pakkeliste så har jeg lavet en her.

Sådan skal du pakke din backpacker rygsæk!


Hav sokker og undertøj i øverste låg eller en sidelomme


Du ved aldrig hvornår du skal bruge et par sokker og undertøj skal du jo bruge ret ofte. Derudover er sokker og trusser nogle drilske sataner, som hurtigt kan blive væk blandt ens tøj. Derfor pakker jeg altid undertøj og sokker i det øverste låg (en sidelomme kan også være fin), så undgår jeg at de på magisk vis forsvinder i rygsækken og så kan det også være lettere at overskue hvornår du skal vaske igen 😉 Husk, flystrømperne (reklamelink), når du skal flyve! Jeg kunne aldrig drømme om at rejse uden.


Hold dine opladere, ledninger m.m. i en pose


De fleste af os rejser med elektronik og elektronik kræver jo en oplader og diverse ledninger. Så hold dem i en lille pose, så du kan holde det hele sammen og spare tid på at lede efter en oplader, når du har brug for en. Derudover kan jeg anbefale, at du skaffer dig en universal adapter (reklamelink), så er du fri for at bruge tid på at lede efter en når du kommer til et nyt land og så har du heller ikke pludselig fem adaptere med.

pakdine toiletsager i en pose når du rejser


Hold shampoo, lotion mm i en plastikpose


Det er måske ikke så vigtigt, når du bare gå rundt med din rygsæk. Men når du rejser med en bus eller fly vil din taske blive kaste rundt med. Det kan gøre at låget på din shampoo/creme falder af og tro mig, det er ikke sjovt at have creme ud over alt dit tøj! Så skal du til at bruge tid og penge på at vaske dit tøj igen…Jep, jeg har været der!


Hold smykker og andre små ting i en lille pose


…. Og hav dem med dig i håndbagagen, når du rejser! Men når du holder den i en lille pose, vil det forhindre dig i at miste dine ting. Medmindre du mister posen selvfølgelig 😉 Generelt rejser jeg ikke med smykker udover et par øreringe, da det simpelthen ville være ærgerligt, hvis jeg fik stjålet eller tabte en halskæde eller lignende, som jeg faktisk var glad for…Men jeg har da til tider købt lidt billige smykker på mine rejser.


Rul dine cardigans og jakker ind i hatten


Når du ruller dine cardigans og jakker de måske stadig tage en masse plads, men ved at rulle dem ind i hatten kan du måske reducere dem yderligere. Vil du gerne have en jakke med, så kan det derudover anbefales at investere i en ordentlig jakke, som ikke fylder eller vejer særlig meget!

vaskepose og den bedste toilettaske til backpackere


Hav en pose til din beskidte tøj


Jeg elsker, at have min vaskepose, som min søster har syet. Det hjælper mig med at holde det rene og beskidte tøj adskilt – som er ekstra rart, hvis det beskidte tøj lugter. Så har jeg også noget at bære min snavset tøj i, når jeg vil vaske mit tøj. Du kan bruge en plastikpose, men det er mere miljøvenligt at have en pose, som du kan vaske 😉


Brug pakkeposer


I mange år brugte jeg ikke pakkeposer, men efter at have mødt så mange rejsende, som bare plaprede løs om pakkeposer, så besluttede jeg mig for at prøve dem af. Jeg burde helt seriøst have brugt dem noget før! De hjælper en med at holde struktur på ens bagage. Min taske har det lidt med at eksplodere hver gang jeg kom til et nyt hostel og det tog derfor lang tid at pakke mine ting igen! Alt mit indhold har det stadig med at forlade min rygsæk, når jeg kommer til et nyt hostel, men fordi jeg bare skal finde den rigtige pakkepose, for at finde det jeg nu skal bruge, så tager det væsentlig kortere tid at pakke mine ting igen 😉 Du kan finde pakkeposer her (reklamelink), selv bruger jeg denne.


Har man brug for en flight bag?


Umiddelbart synes jeg, at en flight bag er en smagssag. Jeg har selv en combibag (reklamelink), som er et regnslag og flight bag i en. Det er lidt tykkere end et almindeligt regnslag og har lynlås. Jeg havde et lignende regnslag til min første rygsæk, men tabte det desværre et sted på Borneo, så jeg ville gerne have et som mindede om. Jeg føler, at det giver lidt ekstra sikkerhed når jeg skal flyve og har endda oplevet at det har reddet min rygsæk fra en kæmpe flænge! Men det er nu de færreste som oplever tyveri eller lignende 🙂


Læs også: Sådan vælger du den rigtige rygsæk


Opdateret marts 2019

10 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *