Berlin er et sted som står på manges ønskeliste og jeg forstår det godt! Byen er fuld af historie, kultur og skønne haver, så der er noget for enhver og med priser som de fleste backpackere kan være med på, så er der masser af gode grunde til at besøge byen! Her er mine forslag til en række seværdigheder i Berlin, som du bare ikke må misse!


Oplevelser og seværdigheder i Berlin


Reklamelinks er markeret med *. Bruger du dem, støtter du bloggen med få kroner, uden at det koster dig ekstra.

Det jødiske monument i berlin

Det jødiske monument

Der er ikke nogen tvivl om at anden verdenskrig har påvirket Tyskland og ikke mindst Berlin. Midt i byen kan du finde det jødiske monument. Det består af 2711 store betonpiller, som minder den rejsende om en forfærdelig del i verdenshistorien. De store betonpiller bliver højere og højere og du kommer hurtigt til at føle dig mindre og mindre. Det kan anbefales at besøge det underjordiske museum i nærheden, men det var desværre lukket, da jeg var der.

Adresse: Cora-Berliner Strasse 1

Rejsetip: Er du vil med historie og gerne vil lære noget mere om 2. verdenskrig, så kan man også besøge et gammelt Stasifængsel* eller DDR museet*.

Brandenburger Tor i Berlin

Brandenburg Tor

Der er bare steder, som du ikke må gå glip af i Berlin og et af dem er Brandenburg Tor. Det er nærmest også umuligt…Pladsen derved er hyggelig og dejlig for en kop kaffe. Så skynd dig hen og få et billede af en af de steder, som du ikke kan gå glip af. Det er muligvis en af de mest kende seværdigheder i Berlin og du kan altså ikke komme hjem uden et billede af Brandenburg Tor.

Er du interesseret i historie, så er Brandenburg Tor Museum også et besøg værd. Museet fortæller om Berlins historie gennem de sidste 300 år. Billetter kan bookes her*.

reichstag - Tysklands parlament

Reichstag – Tysklands parlament

Reichstag var nok min yndlingsoplevelse i Berlin! Det er den tyske parlamentsbygning og virkelig et besøg værd! Du får lov til at gå helt op under kuplen og ser udsigten over hele byen! Det er så fantastisk smukt og så er det endda gratis! Det er da noget vi backpackere kan lide. Du skal dog lige bestille pladser først, det kan gøres her.

Adresse: Platz der Republik 1

Kaiser Wilhelms Gedächtniskirche

Kaiser Wilhelms Gedächtniskirche

Denne flotte kirke blev bygget i 1895, men blev ødelagt af britiske bomber under anden verdenskrig. Kirken blev ikke restaureret i stedet byggede tyskerne bare omkring den, hvilket egentlig er meget typisk for Berlin. Den nye bygning har 21.292 stykker farvet glas i brug og er egentlig ikke særlig kønt, men kirken er nu stadig et besøg værd.

Adresse: Breitscheidplatz, Charlottenburg

East side gallery

East side gallery

Endnu et favoritsted i Berlin! Denne 1,3 km lange del af den oprindelige Berlinmur er blevet forvandlet til et kunstmuseum med 106 malerier fra 118 kunstnere. Jeg er personligt ikke den store museumsperson eller kunstkyndige, men jeg er vild med East Side Gallery. Kunstværkerne er virkelig forskellige, og man kan relatere til mange af dem. Og så er de bare flotte! Så kom afsted og se på kunst!

Adresse: Mühlenstraß 1

Overvej evt. at tage på en guidet cykeltur i Berlin*, som bl.a. tager dig forbi dele af den gamle berlinmur.

Museumsøen

Berlin er fyldt med spændende museer – lige fra kunst til ægyptiske udstillinger, så der er helt sikkert noget for enhver smag! Men det bedste af det hele er at de fleste er samlet på et sted: Museumsøen! Som i øvrigt er på UNESCOs verdensarvsliste (sammen med flere moderne huse og paladserne og parkerne i Potsdam og Berlin).  Så er du til museer eller regner det bare, så er Museumsøen det oplagte sted at tage til.

Køb en billet til museumsøens udstillinger her*.

fjernsynstårnet i berlin

Fjernsynstårnet

Fjernsynstårnet kan ses fra det meste af Berlin. Med en højde på 368 meter er Fjernsynstårnet den højeste bygning i Berlin og du kan derfor forvente en fantastisk udsigt over byen! Men køen kan desværre være lang og derfor anbefaler jeg, at du køber en fast track billet, så du kan springe køen over. Det kan købes her*.

Rejsetip: Alternativt kan du tage op i Panoramapunkt Berlin som skulle være mindre besøgt.

Berliner Dom

Berliner Dom er den smukkeste kirke i Berlin, hvis du spørger mig! Den minder lidt om Marmorkirken i København, men den er stadig et besøg værd. Den ligger ved byens flod, som skaber rammerne for det perfekte foto!

Det er også muligt at tage en bådtur på floden, hvor man kommer forbi nogle af Berlins seværdigheder. Tjek priser her*.

Jødiske mindeplader

Snublesten

Kig på jorden, så kan du se hvor Berlinmuren har stået, men du kan også finde små platter, kaldet snublesten, rundt omkring. De fortæller, om de jødere som blev fundet i Berlin og senere slået ihjel. Det er forfærdeligt, men en god måde at mindes dem på. Jeg havde ikke læst om dem nogle steder og det er ikke et af de seværdigheder i Berlin, som ligefrem springer i øjnene, men når du først har lagt mærke til dem kan du ikke lade vær. Derudover synes jeg det er en god måde at mindes de døde på.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie er den mest kendte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin under den kolde krig. Det var en af Sojvetunionens måde at kontrollere immigration fra Øst- til Vestberlin. Den blev bygget i 50’erne, hvorimod at Berlinmuren blev bygget i 1961.

Da jeg var der, var det en stor turistfælde, hvor man kunne betale sig fra at få et stempel fra Checkpoint Charlie i sit pas samt gik der skuespillere rundt og tog overpris for at turister kunne tage deres billede. Det fandt jeg smagløst, da mange mennesker mistede livet her, det er ikke noget, som man burde udnytte til at tjene penge.

Nu har de vist ændret på reglerne af respekt for dem som døde ved Checkpoint Charlie. Der må ikke længere være skuespillere osv ved punktet, så det skulle ikke længere være en turistfælde, som da jeg var der. Museet skulle også været blevet rigtig godt, dog vil jeg anbefale, at du køber en billet, så du kan springe køen over. Det gøres her*.


Ekstra rejsetips til Berlin og byens seværdigheder


Til din tur til Berlin kan jeg anbefale, at du køber et Berlin WelcomeCard, hvor du får ubegrænset transport og rabat på indgangen til flere attraktioner. Man sparer virkelig mange penge! Kortet kan købes her *.

Har du oplevet de “almindelige” seværdigheder i Berlin, så var det måske værd at opleve nogle af de andre seværdige steder. På denne tur* kommer du rundt til nogle atypiske steder i Berlin, så du lærer byen endnu bedre at kende! Tjek priser her*.


Markeder i Berlin:


Shopping i berlin

Jeg elsker markeder og Berlin har en masse gode markeder! Du kan finde markeder som sælger alt fra mad til ting fra anden verdenskrig, så elsker du også markeder, så har Berlin helt sikkert også et til dig 🙂

Schöneberg market eller Kreuzberg’s turkishe market

Det er virkelig et besøg værd, hvis du er en madelsker! Her kan du få friskpresset appelsin juice, currywurst og andre specialiteter, som du sikkert ikke kendte til 😉

Information:

Adresse: Rathaus Schöneberg. Åbent: Hver lørdag kl 8-16
Adresse: Schöneleinstrasse/Kottbusser Tor. Tirsdag og fredag 11-18.30

Flohmarket im Mauerpark

Vil du finde tøj, tasker og tørklæder fra upcoming designere så er Mauerpark du skal til! Det er virkelig værd at besøge også selvom du måske ikke vil købe noget, så har du i hvert fald masser at kigge på!

Adresse: Bernauer Strasse 63-64. Åbent søndag kl 9-18

Boxi market

Synes du at ting fra anden verdenskrig er seje? Så kan du her finde alt fra hjelme til gamle patronhylstre her på dette marked! Du kan også finde LP’er, tøj og meget andet på dette marked, så der er lidt for enhver!

Adresse: Boxhagener Platz. Åbent søndag kl 10-20

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Tyskland

2 Comments

  • I hate the fact that Checkpoint Charlie has been turned into one big photo op complete with actors in fancy dress. To have such a historical point turned into something like this is a real shame.

    • It really is! I could accept the actors, but turning it all into one big photo shoot and tourist attraction is just wrong! Have you been to Berlin?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *