Cuba er virkelig en rejse tilbage i tiden! Overalt kører der amerikanerbiler fra 50’erne rundt, bygningerne er gamle, storslået og flere af dem er lidt faldefærdige, men Cuba er et fantastisk land for backpacking! Jeg har her lavet en lille guide til backpacking i Cuba, så du kan komme bedst fra start i dette fantastiske land!


Praktisk information om backpacking i Cuba


 • Valuta: Cuba har to slags valuta Cubanske Pesos (CUP) de lokales valuta og Cuban convertible peso (CUC) turisternes valuta (en CUC er cirka 6,5 kroner)
 • Hovedstad: Havana
 • Sprog: Spansk. Det kan være svært at begå sig på Cuba, hvis du ikke kan spansk, så download en oversættelsesapp, hvis du ikke kan
 • Bedste rejsetid: November til april, hvor det er udenfor regnsæsonen
 • Visum: Skal anskaffes på forhånd. Se mere information her

overnatninger på Cuba - bo lokalt

Overnatninger på Cuba

På Cuba findes der ingen hostels, så du må enten vælge mellem hoteller og casa particulares. Casa Particulares er lidt ligesom homestays, hvor familier lejer et værelse ud til turister. Det er en fantastisk måde at komme helt tæt på de lokale og få et indblik i de lokales liv. Casas er klart den billigste måde, at overnatte på Cuba og kan kun anbefales!

Pris: Cirka 20-25 CUC (127-159 kroner) for et værelse med plads til 2-4 personer. I Havana koster det dog cirka 30-40 CUC (190-255 kroner)

Mad på Cuba

På Cuba findes der hverken mange restauranter eller street food steder og det er ikke den store kolonariske oplevelse at spise på Cuba. Den bedste mad fik vi på vores casas. Vi betalte cirka 6-10 CUC (40-64 kroner) pr person for at spise på vores casas, så fik vi også suppe, kartofler eller pomfritter, kød (ofte kylling eller fisk), ris, tomater og/eller agurk og til tider også dessert.

Vi sparede dog en del ved at købe pasta og tomatsovs i supermarkedet, som vi selv tilberedte. Morgenmad købte vi ligeledes i supermarkedet. Til frokost købte vi ofte noget frugt, brød eller lignende. Nogle private hjem driver også små restauranter kaldet paladares, men de kan være svære at finde, så der vil jeg anbefale at du har en guidebog til hjælp – selvom priserne i guidebogen ofte er misvisende.

rejs på egen hånd på Cuba - transport

Transport på Cuba

Der findes to busser, som kører rundt på øen Víazul og Astro. Víazul er turisternes bus og er meget komfortabel med toilet, hvorimod at Astro er de lokales bus. Astro er billigere, men også mindre komfortabel, hver Astrobus må have maks to turister med, så det er svært at finde en plads.

Mellem byerne findes der “deletaxaer”, altså hvor en bil bliver fyldt op med lokale og turister. Det kan være billigere, men for turister kræver de ofte cirka samme pris som for en busbillet med Víazul. Fordelen er at man stopper når man har lyst, dog ikke for at se attraktioner, så skal du høre din egen taxa med chauffør. Derudover kører de når de er fyldte, så du kan være heldig, at komme til din destination på et tidspunkt, som passer dig bedre. Husk at prutte om prisen!

sparetips til Cuba - priser på Cuba


Sparetips til Cuba


 • Find nogen at dele værelse med (Cuba er alligevel heller ikke et fantastisk land for solorejsende, da det kan være svært at møde andre)
 • Lær lidt spansk
 • Få ejerne af dit casa til at veksle nogle CUC til Pesos, det er ulovligt for turister at veksle, men det er ikke ulovligt at have pesos og så sparer du altså lidt penge på brød, is m.m.
 • Prøv at finde en deletaxa og prut prisen til under priserne for Víazul
 • Spis vegetarisk – vi blev alligevel lidt trætte af kylling og fisk, så vi sparede ofte 1-3 CUC på at spise vegetarisk
 • Køb rom og cola, morgenmad og vand i supermarkedet
 • Spis kun et stort måltid i løbet af dagen fx frokost eller aftensmad. Det fylder alligevel meget, hvis du spiser på dit casa

budget for at rejse på Cuba


Budget for Cuba


Budget for Cuba er selvfølgelig meget individuelt og landet kan være dyrt eller billigt. Dykning koster fra cirka 120 kroner for et dyk med fuld udstyr (fra Trinidad). Men deler du et værelse med en anden, laver du selv en del mad, drikker billig rom fra supermarkedet og prøver så vidt muligt selv at planlægge din tur, så kan du nok rejse i landet fra cirka 200 kroner om dagen.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide, udstyr gennem Friluftsland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak! 

Mere inspiration og tips fra farverige Cuba

4 Comments

 • Kære Tine

  Min veninde og jeg ønsker, at tage til Cuba i februar, for at udforske lidt af landet. Vi er i den forbindelse kommet i tvivl, om det kan lade sig gøre, at tage afsted på egen hånd, eller om det giver mere mening, at gøre det via et rejseselskab. Her tænker jeg primært, at det kan være logistikken i landet, som kan give os udfordringer, da jeg har ladet mig fortælle, at transport på Cuba kan være lidt problematisk.

  Både min veninde og jeg har været ude at rejse på den slags ture før, men i mere turistvenlige lande. Vi har det fint med udfordringer, så længe at de ikke overstiger vores kompetencer.
  Det er måske vanskeligt for dig, at svare på, men vi tænke, at du var værd at kontakte og høre dine erfaringer i landet, eftersom du har den meget fine rejseblog og har meget erfaring med at rejse alene.

  De bedste hilsner
  Charlotte og Margrethe

  • Hej Charlotte,

   I skal ikke være bekymret, der er mange fine busser, som kører mellem byerne. De kan dog være udsolgt engang i mellem, så spørger gerne der hvor I bor, om de kan hjælpe med at reservere (det ved jeg ikke om de kan) og ellers kan man ofte komme med delte taxaer til nogenlunde samme pris som bussen. Jeg foreslår, at I bor på casas, det er noget af det billigste og en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på de lokale!

   Det kan være lidt svært at rejse i Cuba, hvis man ikke kan spansk, men download Google translate og sprogpakkerne, så skal det nok gå. Det er et fantastisk land, så I kan bare glæde jer!

   Mvh
   Tine

 • Hejsa Tine
  Tusind tak for din tilbagemelding. Vi har nu booket tur til Cuba, og vi glæder os!
  Tak for hjælpen.

  Mvh
  Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.