Alt det der med visum kan være lidt svært, at overskue, specielt hvis man rejser til flere lande på samme tur! Jeg har efterhånden rejst i mange lande. Så jeg har prøvet at søge visum og det er faktisk ikke så svært. Jeg har her samlet en oversigt med alt du behøver at vide om at søge visum til lande i Nord- og Mellemamerika, for at hjælpe dig til at få en lettere rejse. Jeg vil prøve, at holde listen opdateret løbende, men for nyeste information, så læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

OBS: Udover visum, så kræver mange lande, at dit pas er gældende 6 måneder udover din forventet hjemrejse og mange kræver en returbillet, men de kræver sjældent at se den.

OBS: Disse regler kan hele tiden ændre sig, så tjek en ekstra gang på um og skriv evt. hertil, hvis der er sket ændringer.

God rejse!


Visum til Belize


Visum til Belize er gratis. Du får 30 dages visum ved grænsen.


Visum til Canada


Hvis du rejser ind i Canada, skal du bruge en ETA (indrejsetilladelse). Det er ligegyldigt, om du rent faktisk skal på rundrejse i Canada eller skal i transit i lufthavnen, så skal du have en ETA, hvis du flyver ind i Canada, hvis du kører ind over grænsen, skal du ikke have en ETA. En ETA koster 7 canadiske dollars (cirka 35 kr) og giver dig lov til at være i Canada i seks måneder. Du kan søge gennem den officielle side her.

Få inspiration til Canada her[/su_button]


Visum til Costa Rica


Et visum til Costa Rica er gratis. Du får 90 dage ved grænsen.


Visum til Cuba


Man skal have visum til Cuba på forhånd. Du kan søge gennem danske rejsebureauer. Se mere her. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan bruge et visum udstedt i Danmark, hvis du kommer til Cuba fra USA.

Få inspiration til Cuba her[/su_button]


Visum til El Salvador


Du får gratis visum i 90 dage, når du rejser ind i landet.


Visum til Guatamala


Du får gratis visum i 90 dage, når du rejser ind i landet.


Visum til Honduras


Du får gratis visum i 90 dage, når du rejser ind i landet.


Visum til Nicaragua


Du får gratis visum i 90 dage, når du rejser ind i landet.


Visum til Mexico


Du får gratis visum i 180 dage, når du rejser ind i landet. Dog kan turister opleve, at de kun får tildelt det antal dage deres ophold i Mexico varer. Du skal udfylde en indrejseform, når du rejser ind i landet i lufthavnen, og en lille del af den skal du beholde, indtil du forlader landet.


Visum til Panama


Du får gratis visum i 90 dage, når du rejser ind i landet.


Visum til USA


Til USA skal du bruge en ESTA (en indrejsetilladelse) – uanset om du skal rejse i landet eller skal i transit. Den koster 21 dollars og giver dig tilladelse til at opholde dig i USA i 90 dage. Vær dog opmærksom på, at der er mange fup-hjemmesider, hvor en ESTA koster meget mere end de 21 dollars. Den officielle side for ansøgninger er denne.

Få inspiration til USA her[/su_button]

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Få inspiration til din rejse

rejseinspiration til USA
rejseblog Canada
rejseinspiration til Cuba

2 Comments

  • Jeg holder på med å søke visum til Usbekistan, og skulle virkelig ønske at det var mulig å få på grensen. Det er nemlig definitivt den mest kompliserte visumsøkningsprosessen jeg har vært borti. Foreløpig har jeg bare søkt om å bli invitert til landet, og måtte blant annet sende med et brev fra min arbeidsgiver, haha! Nå venter jeg på at myndighetene skal godkjenne at jeg blir invitert, og så er det å søke om selve visumet, da… Det blir jo et kapittel for seg 🙂

    • Er det virkelig så svært? Øv, jeg havde ellers overvejet en tur til Usbekistan i den nærmeste fremtid, men det virker da vist til at jeg skal have god tid når det skal søges. Haha, fedt at din arbejdsgiver gad at skrive et brev! Held og lykke! Du må lige skrive når du har fået dit visum, det lyder da lidt kompliceret…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *