Laos er et paradis for naturelskeren! I Laos har du mulighed for at sejle op ad Mekongfloden og bade i turkise vandflad. Du kan vandre blandt kaffeplantager, i bjerge og cykle på alverdens stier overalt i landet. Ja, Laos har masser at byde på til naturelskeren! Kunne du tænke dig, at vide hvad det kostede mig, at backpacke 18 dage i landet? Se mit rejsebudget for Laos og få en idé om, hvad du kan leve for i landet:


Rejsebudget – Laos


Mad/drikke: 1006 kroner
Visum: 230,6 kroner
Transport: 592 kroner
Overnatninger: 414 kroner
Oplevelser: 310,5 kroner
Diverse: 63,7 kroner

I alt: 2616,8 kroner
Pr dag: 145,37 kroner

rejsebudget laos - hvad koster det at rejse i landet?


Noter til budget/Priser i Laos:


Jeg rejste på et rimelig stramt budget, da jeg var studerende, mens jeg rejste i Laos. Derfor kan det godt betale sig at sætte ekstra til side ift. hvad jeg rejste på. Jeg måtte tage nogle billige løsninger og spise en masse sandwiches for at holde budgettet nede, men jeg følte ikke, at jeg manglede noget. Det kan dog være dejligt med ekstra plads i budgettet.

 • Da jeg rejste i Laos var 1000 kip = 0,82 kr.
 • Jeg havde 18 dage i Laos.
 • Jeg har valgt, at inkludere prisen for min to dages slow boat tur til Luang Prabang i dette budget, selvom jeg betalte for turen i Thailand (pris: 179,7 kroner – prisen for bådturen alene. Det hele kostede 1650 baht i alt).
 • Skal du flyve til Laos, så koster en flybillet til Vientiane fra cirka 3600 kr og op. Tjek priser her (reklamelink).

Priser for overnatninger 

 • De fleste steder koster en seng på en sovesal/dorm 30-40.000 kip (24,5-32,7 kroner).
 • Et dobbeltværelse koster cirka 80 kr. Dog er det fx billigere i Muang Ngoi, som er lidt fra den sædvanlige turistrute.

Priser for mad i Laos 

 • Mange hostels inkluderer ikke morgenmad i prisen
 • Maden er generelt dyrere i Laos end de omkringliggende lande. På restauranter finder man sjældent priser til under 30.000 kip (12 kr), og street food var ikke særlig udbredt udenfor Luang Prabang.
 • Det kan dog lade sig gøre at finde sandwiches fra 8.000 kip (cirka 6,5 kr).
 • En halv liter lokal øl koster også fra cirka 8.000 kip (cirka 6,5 kr).
 • En vand koster cirka 5600 kip (4,5 kr).

Overnatninger i Laos


Sparetips til Laos


 • I Laos er arrangeret ture ofte meget dyre, så gør det selv!
 • Planlæg selv transport. Nogle hostels tager det dobbelte for at gøre det for dig. Til gengæld har de ofte inkluderet transport til busstationen med i billetten, og nogle gange er det en del bedre siddeforhold. Så man får også lidt mere for pengene.
 • Spis masser sandwich og bananer i hele landet samt vegetarbuffetten i Luang Prabang (der findes også en buffet med kød, men vegetarbuffeten er billigere 😉 )
 • Genopfyld din vandflaske på dit hostel, det er ofte gratis eller halv pris ift. hvis du skulle købe en ny
 • Tag baht eller dollars med og veksel i stedet for at hæve penge:
  • Det koster dig 2-3 dollars + gebyr i din bank pr. gang (ofte ligger det på 5 kr., dengang jeg rejste i Laos lå det på 30 kr.), og du kan kun hæve 1 mio kip (700 kroner) ad gangen.
  • Veksler du penge, så koster det dig cirka 5-20 kroner at veksle, det der svarer til 1 mio kip.
  • Det kan bedst betale sig at veksle i bankerne, men du får generelt god kurs alle steder.

4000 islands Laos


Her boede jeg (kun anbefalesværdige er med)


Jeg er backpacker, så disse steder ville måske ikke passe dig, hvis du er til hoteller. Generelt gælder for disse steder, at det er pæne og rene hostels, som på ingen måde er party hostels. I Laos bookede jeg intet på forhånd og de færreste steder, hvor jeg endte med at overnatte findes på nettet. Du kan dog se forslag til hoteller i min rejseguide til Laos her.

Vientiane

Vientiane Backpackers hostel (reklamelink)

Muang Ngoi

Bungalows til venstre for bådbroen, når du står ved vandet og kigger op på b

Don Det

Gå lidt sydpå og find en bungalow

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra Laos

14 Comments

  • Haha! Ja, det er virkelig billigt, men kan du lide billige steder, så er Vietnam og Cambodja også virkelig også billige 🙂 Men alle tre lande er et besøg værd 🙂

 • Ville lige knytte en hurtig kommentar, nu du er i gang med de billige steder.
  Mange der rejser i Sydøstasien, glemmer fuldstændigt Filippinerne, hvilket er en rigtig stor skam. Landet byder på de flinteste mennesker, den smukkeste natur, og så er det billigere end både Laos, Vietnam og Cambodja.

  • Jeg tror at grunden til at det er overset af mange er fordi man ikke kan rejse over land dertil. Jeg er sikker på at Filippinerne er helt fantastisk og jeg håber da også på, at komme dertil en dag 🙂 Denne gang havde jeg desværre bare ikke tid :-/ Er det billigere end Vietnam, Cambodja og Laos? Det vidste jeg ikke. Jeg havde ellers hørt at det var dyrere at rejse rundt der! Det er godt at vide, at det er billigere 🙂 Hvordan er maden i landet?

 • Jeg tænkte snart at skrive et lignende indlæg, dejligt med lidt inspiration!
  Mit budget inklusiv alt var 5000 kr. for en måned, men jeg har desværre ikke delt op hvor meget jeg brugte på hvad.. Men det var med rejseforsikring og flybillet, og jeg levede uden begrænsninger. Så jeg vil bare stemme i, og sige at Laos er et billigt og lækkert land at rejse i! 🙂

  • Jeg er glad for at kunne inspirere 🙂 Mit budget lå på 173 om dagen eller 5190 kroner om måneden i alle lande, da det var det som jeg havde tilbage på budgettet efter at have betalt flybilletter og forsikring. Det har jeg jo tydeligvis overholdt i Laos, det var faktisk kun i Myanmar at jeg kom over, men det skyldtes, at jeg fløj indenrigs 🙂 Men jeg prøvede også at spare så meget som muligt, uden at gå på kompromis med oplevelser osv. jeg skal nemlig snart til Australien, så jo flere penge jeg sparede i Asien, desto mere havde jeg til Australien 😉 Helt enig!

  • Det kan selvfølgelig gøres dyrere 😉 men ja, Laos er billigt og mange aktiviteter var heldigvis billige eller gratis 🙂 Det er også alle tre skønne lande! Jeg blev specielt glad for Vietnam og Cambodja, men Laos er også rigtig dejligt! 🙂

 • Tusind tak for et overskueligt budget.
  Jeg skal til Laos om et par måneder i ca. en måned (derefter til Cambodja) Du skriver i dit indlæg, at det er en god idé at tage dollars med, som man veksle, og derudover skal visummet også betales i dollars i både Cambodja og Laos. Mit spørgsmål er, om du havde vekslet til dollars inden du tog hjemmefra, og i givet fald hvor mange dollars havde du med på din tur?

  • Det var så lidt, Kamilla. Jeg er glad for at du kunne bruge indlægget. Ja, jeg har altid omkring 100 dollars med hjemmefra til visum og “nødsituationer”, så som hvis en hæveautomat ikke virker. Derudover tager jeg tit for cirka 1000-2000 kroner med i lokalt valuta til den første periode, hvis det kan lade sig gøre, det kan det ikke med Laos da man ikke kan få kip udenfor landet. Så var jeg dig, så ville jeg nok tage 300-400 dollars med (husk at fordele dem rundt omkring i din rygsæk), med mindre at du gerne vil have dollars med til hele dit ophold i Laos 🙂 De bruger jo heldigvis også dollars i Cambodja, så får du ikke brugt det hele i Laos, så kan du bruge dem i Cambodja 🙂 Rigtig god tur!

 • Hej!

  Efter jeg har læst dette indlæg, er jeg begyndt virkelig meget at overveje at tage på en rejse dertil eller i hvertfald til Asien snart!

  Men er de steder, som du har været i Asien på budget, meget turistvenlige? For jeg har nemlig hørt om tilfælde, hvor de snyder meget med priserne, hvis man ikke rejser i større grupper eller med guide..

  Hilsen Mathilde

  • Hej Mathilde

   Jeg vil sige, at alle steder hvor jeg har været er turistvenlige. Der vil selvfølgelig altid være nogen (uanset om du rejser i Europa eller Asien), som vil forsøge at snyde dig. I Asien er det oftest taxachauffører/motorcykler/tuk tuks og sælgere på markeder, som vil prøve at få lidt ekstra penge ud af dig. Men det synes jeg heller ikke at man kan fortænke dem i, 5 kroner betyder trods alt mere for dem end det gør for dig. Jeg bruger appen maps.me til at finde ud af cirka hvor langt jeg skal fra busstationen til det område, hvor jeg skal bo – nogen motorcykler vil nemlig påstå at der er utrolig langt uanset hvor langt det er. Lige nogle tips til at du ikke bliver snydt:

   Skal du med en taxa fra lufthavnen, så book gennem appen grab eller køb en taxakupon ved en disk inde i lufthavnen (mange lufthavne har dog også billig offentlig transport)
   Står du af en bus og skal have transport videre, så tag aldrig en chauffør som venter ved stationen, men gå væk og find en længere væk eller bestil en grab
   Prut altid om prisen på markeder – jeg plejer at sige at 50% eller mindre af deres startpris ofte er en god deal for begge partnere
   Forhør dig om priserne på ture på forskellige rejsebureauer
   Lad vær med at stol alt for meget på en som har potentiale for at sælge dig noget
   Kør altid på taxameter når du tager en taxa

   Jeg har oplevet meget få gange, at nogen har forsøgt at snyde mig og oftest har det bare været få kroner, det har drejet sig om i Bangkok er de nok værst. Der siger de ofte at Grand Palace er lukket, hvilket det sjældent er, og spørger om du ikke vil have en billig tuk tuk til et andet tempel eller shops – lad vær med at stole på dem. Man kan også risikere at blive taget med ind til skræddere m.m., hvis man hopper på en billig tuk tuk i Bangkok. Så jeg anbefaler at du undgår tuk tuks’ene i Bangkok. Jeg synes ikke at det er noget du skal være bekymret for.

   Jeg har også oplevet at de lokale har forsvaret mig fx da jeg var med en lokal bus fra Hoi An til Danang, der oplevede jeg at kontrolløren ville have tre kroner ekstra for turen for mig. Så skældte de lokale på sædet bag mig hende ud og pludselig skulle jeg betale lokal pris 🙂

   Asien er fantastisk og generelt let at rejse rundt i. Jeg synes ikke at du skal være bekymret
   Mvh
   Tine

 • Hej Tine!
  Først og fremmest vil jeg gerne rose dig for din blog på nettet. Det har været klart den største hjælp på internettet for mig de sidste par uger, når jeg nu snart skal ud og backpacke for første gang.

  Nu vil jeg gerne stille dig et budget-relateret spørgsmål, som du sikkert har besvaret for enormt mange mennesker. Jeg er bare sådan i tvivl, om jeg kan holde mig på det beløb som jeg har til rådighed.

  Efter fly, vaccinationer og forsikringer er betalt har jeg cirka 50000 som skal række til 5,5 måned i asien. Rejsen indholder en måned i Indonesien, en måned i Indien, et par uger i Nepal og så resten af tiden bruges frit i centralasien. Thailand, Laos, Vietnam og Cambodia.

  Vil du mene det bliver for stramt? Eller kan det lade sig gøre? Vil der være penge til aktiviteter osv.? Jeg er ikke kræsen mht. hostels og generelt leve lidt low.

  Håber at høre fra dig. Og råd modtages med kyshånd!
  Venlige rejsehilsner Niels

  • Hej Niels

   Mange tak 🙂 Det er jeg glad for at høre.

   Det kan godt lade sig gøre, men det kommer jo an på hvordan man rejser og hvad du vil af oplevelser. Da jeg rejste 3 måneder i Sydøstasien (Myanmar, Thailand, Cambodja, Vietnam og Laos) brugte jeg omkring 22.000 alt inklusiv også flybilletter. Jeg havde også råd til aktiviteter så som trekking, en sejltur til Halong Bay, besøg i nogle af grotterne ved Phong Nha, dykning i Thailand (to dyk), besøg i templer m.m. Hvis du vil spare penge, så kan jeg anbefale at du planlægger mange af dine ture selv, så selv arrangerer transport til/fra et sted og måske selv udforsker nationalparker. Du har sikkert opdaget det, men nederst i mine indlæg forsøger jeg altid at komme med den billigste måde, at udforske et område på 🙂 Og hvis du tilmelder dig maillisten, så får du en ebog med en masse sparetips, du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen 🙂

   Mvh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *