Canada er et kæmpe land! Og man kunne helt sikkert bruge år på at rejse rundt i landet! Denne rejseguide til Canada giver dig et ruteforslag til en klassisk tur gennem de canadiske Rocky Mountains, som i øvrigt er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Hvis turen går til Canada i sommerferien, og planlægger du at tage til Banff National Park, Yoho National Park og Jasper National Park? Så er det ekstremt vigtigt, at du har booket overnatninger på forhånd ellers risikerer du, at det meste er udsolgt. Her håber jeg, at min guide kan hjælpe dig.

Reklamelinks er markeret med *

seattle


Dag 1-3: Vancouver, Calgary eller Seattle


Mange starter deres tur til Vestcanada med at være i Vancouver, og jeg er sikker på, at det er en flot by. Personligt startede jeg min rejse til Canada i Seattle. Det gjorde vi, da vi så fik et andet udvalg af campervans, hvor vi også endte med at spare lidt på lejen. Derudover var Seattle faktisk også hyggelig og flot, så det var jo kun bonus.

Men det er bestemt også muligt at flyve til Calgary, som er den by, som ligger nærmest Banff og de andre nationalparker i The Rockies. Denne guide tager dog udgangspunkt i en rejse som starter i Seattle eller Vancouver. Jeg anbefaler, at du har et par dage i en by, inden du kører ud i bjergene. Så kan du lige nå at “lande” og vænne dig til tidsforskellen m.m.

mount rainer udenfor seattle

Oplevelser og seværdigheder i Vancouver

Godt nok besøgte vi ikke Vancouver, men vi havde faktisk regnet med, at vi skulle besøge byen, så jeg havde undersøgt nogle seværdigheder og oplevelser i byen. Her er nogle af de ting, som man kan:

seattle skyline

Oplevelser og seværdigheder i Seattle

I Seattle kan jeg anbefale at bo på The Moore Hotel*. Det har den perfekte placering i byen, i gåafstand fra flere seværdigheder! LÆS OGSÅ: Min guide til Seattle.

den canadiske motorvej


Dag 4-5: Kør mod Yoho National Park


Dag 4 skal du tidligt op og hente din bil eller campervan. Turen mod Yoho National Park er en smuk tur, og det er muligt at stoppe flere steder, hvor man kan se smukke udsigter, søer, floder og meget mere. Det ville være synd at skulle skynde sig frem mod Yoho.

Vi havde planlagt at bruge to dage på rejsen fra Seattle til Yoho, men vi kunne først få vores campervan ret sent, så endte vi med at Seattles myldertrafik, så vi nåede kun lige over grænsen den første dag, og måtte skynde os mod Yoho og Emerald Lake, hvor vi havde en reservation på en campingplads. Det var rigtig ærgerligt.

jordegern i canada

Anbefalesværdige stop på vejen kunne være Hope (byen har en virkelig smuk udsigt over bjergene), Glacier National Park og Mount Revelstoke National Park (stop fx ved Rockgarden Trail) – nationalparker kunne man sikkert også godt bruge et par dage på at besøge!

Overnatning

Om aftenen på dag 5 triller du ind på en campingplads nær Yoho National Park. Jeg kan anbefale Kicking Horse, men de andre campingpladser er sikkert også fine.

Er du ikke til campingpladser, så ligger Canadian Rockies Inn* også meget tæt på Yoho National Park og ellers kan man bo på hotel inde i parken på Emerald Lake Lodge*.

Emerald Lake, yoho national park


Dag 6: Yoho National Park


På dag 6 skal du udforske Yoho National Park! Især Emerald Lake (kom tidligt i højsæsonen) og Takakkaw Falls er et besøg værd! Wapta Falls skulle også være smukt, men af en eller anden grund missede vi det. Det er også muligt at tage guidede ture til Burgess Shale Fossil Beds, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, hvor man har lært rigtig meget om livets udvikling på jorden. Se mere her.

Emerald Lake, yoho national park

Man kan også vandre til Lake O’hara. Det kræver dog en hel dag, hvis man tager shuttlebussen dertil (man skal deltage i et lotteri for at få en billet til bussen, læs mere her) eller man kan vandre og campere på vejen – det tager 2-3 dage.

Information: Man kan ikke køre til Takakkaw Falls med en alt for lang camper, vores var 24 foot og den skal ikke være meget større end den, før at man ikke ville kunne køre derop!

Lake Louise, Banff National Park


Dag 7-8: Banff National Park


Når du har besøgt de steder, som du vil i Yoho, kører du til Banff National Park. Banff National Park er den mest besøgte nationalpark i Canada, og du har helt sikkert set billeder af Lake Louise og Moraine Lake på de sociale medier. Det er virkelig nogle flotte steder, men du skal bestemt heller ikke regne med, at du har stederne for dig selv.

Fra Lake Louise Village kører der busser til begge søer, men jeg anbefaler helt sikkert, at du selv kører, så du ikke skal stå i kø til bussen, men parkeringspladserne fyldes op hurtigt, så vær ved Lake Louise og Moraine Lake meget tidligt! Det er ikke usædvanligt at parkeringspladserne er fyldte omkring kl 5-5.30 i juli måned, og får du ikke en parkeringsplads, så skal du muligvis stå i kø for at få en busbillet.

moraine lake, banff national park

Seværdigheder og oplevelser i Banff National Park

 • Se Lake Louise og Moraine Lake – der er også flere vandreture i området og man kan leje en kano for 125 dollars (635 kr) i timen
 • Kør på Bow Valley Parkway og stop undervejs ved Johnston Canyon*, Castle Mountain m.m.
 • Tag på en wildlife tur på Bow River*
 • Oplev Banff by
 • Tag en tur med Lake Louise Gondola (for to dollars ekstra kan man spise i morgenmadsbuffeten)
 • Bad i hot springs (som mest af alt minder om opvarmet swimmingpools)
 • Tag på cruise på Lake Minnewanka*
 • Tag på vandreture m.m. – bemærk at det kræver en tilladelse, hvis du vil på en flerdages vandretur

Har du tid nok, så kan det anbefales at have en ekstra dag i Banff eller mere, hvis du gerne vil ud at vandre i halve eller hele dage.

Læs om mine oplevelser i Banff National Park her

Rejsetip: Har du ekstra dage? Så overvej også at tage forbi Canmore og Spray Valley Provincial Park, syd for Banff by.

Rejser du uden bil, så kan man også tage en hop on/hop off bus rundt i Banff. Den kan bookes her*.

Overnatning

Af campingpladser i Banff National Park kan jeg anbefale  Tunnel Mountain Trailer Court campground, men de andre campingpladser er sikkert også fine.

Er du ikke til campingpladser, så skulle Juniper Hotel* i Banff samt Deer Lodge* i Lake Louise være godt.

icefield parkway i canada


Dag 9-10: Icefields Parkway


Efter nogle dage i Banff National Park kører du mod Jasper National Park ad Icefields Parkway. I princippet burde man kunne køre strækningen på nogle få timer, men det ville være en fejl! Der er nemlig mange steder, hvor man kan stoppe. Icefields Parkway er uden tvivl en af de smukkeste veje, som jeg nogensinde har kørt på.

Steder, som skulle være værd at stoppe ved (vi nåede desværre ikke dem alle sammen, da vi nok skulle have brugt en dag mere på turen):

 • Herbert Lake
 • Helen Lake
 • Bow Lake
 • Peyto Lake
 • Mistaya Canyon
 • Athabasca Glacier – det er muligt at komme på tur op på glacieren
 • Glacier Skywalk
 • Tangle Falls
 • Athabasca Falls

Vi overnattede en gang på parkeringspladsen ved Glacier View Lodge*, hvorfra der er en fantastisk udsigt til glacieren! Wilcox campingplads skulle også være god.

kronhjort i jasper national park, canada


Dag 10-11: Jasper National Park


I løbet af dag 10 ankommer du til byen Jasper. Teknisk set er Icefields Parkway en del af Jasper National Park, men jeg har lige valgt at dele det op her i indlægget, for det måske er lettere at få en tidsfornemmelse af, hvor lang tid man skal bruge i området.

Jasper National Park var mit favoritsted i Canada. Det skyldes nok, at vi ikke vidste så meget om parken, inden vi tog afsted, og at der var færre mennesker end i Banff samt at der er flere dyr i Jasper National Park. Da vi kørte rundt i september, så vi også lidt af de flotte efterårsfarver i parken.

Seværdigheder og oplevelser i Jasper National Park (udover Icefields Parkway)

jasper national park

Rejsetip til Jasper by: Sørg for at drikke kaffe på Snowdome, det skulle eftersigende være den bedste kaffe i byen, det er samtidig et møntvaskeri og et sted, hvor man kan købe et bad. Men de anbefalede det på vores campingplads, og jeg må indrømme, at det er en af de bedste, hvis ikke den bedste, kopper kaffe, som jeg fik i Canada.

Overnatning

Vi boede på Wapiti campingplads, nær Jasper by, og kan kun anbefale den.

Er du ikke til campingpladser, så ligger Whistler’s Inn* et godt og centralt sted (Jasper by er ikke et sted, hvor man behøver at frygte larm), og så er der god udsigt fra hotellets jacuzzi!

wells gray provincial park i canada


Dag 12: Wells Gray Provincial Park


På dag 12 kører du fra Jasper og mod Clearwater, hvorfra man kører til Wells Gray Provincial Park. På vejen kan du stoppe ved Moose Lake, Overland Falls (du må bestemt ikke gå glip af Overland Falls!) og Mount Robson Visitor Center – for udsigten til Mount Robson.

Wells Gray Provicial Park har 41 vandfald, og jeg er sikker på, at de alle er værd at besøge! Vi “nøjedes” dog med tre: Helmcken Falls, Dawsons Falls og Spahats Creek Falls, da de ligger rimelig tæt på indgangen af parken og derfor kan ses på et par timer. Men har du tid, så kunne man helt bestemt bruge længere tid på at besøge flere af vandfaldene!

Derefter kører du mod Vancouver. Selv nåede vi til Kamloops, hvor vi overnattede.

bow lake, jasper national park, Canada


Dag 13-14: Whistler/Vancouver/Seattle


Kamloops ligger ikke langt fra Vancouver, så på dag 13 når du endelig British Columbias hovedstad. Du kan vælge at køre ruten sydover (via Merritt og Hope) eller køre via Whistler, som også skulle være et besøg værd, dog er ruten via Whistler længere.

Rejser du via Seattle, vil jeg anbefale, at du dropper Whistler og Vancouver, og kører direkte mod Seattle, da turen dertil godt kan være lang.  På dag 14 eller 15 rejser du hjem.

solnedgang i banff national park, canada


Har du mere end 14 dage?


Man kan sagtens få 3-4 uger til at gå i Vestcanada! Vi havde selv campervan i 14 dage og nåede faktisk også at have 4 dage på Vancouver Island, da vi fik at vide, at det godt kunne lade sig gøre, men jeg vil faktisk ikke helt anbefale det. 4 dage på Vancouver Island er aaalt for lidt, og man kunne sikkert snildt bruge 14-20 dage på øen alene.

Vancouver Island var faktisk det eneste sted, hvor jeg følte, at vi skyndte os lidt, og så regner det utrolig meget i de fleste måneder (bortset fra juni og juli), så vi var også begrænset på nogle af de aktiviteter, som vi gerne ville se/opleve. Derfor anbefaler jeg, at man bruger flere dage i The Rockies i stedet.

Har man en uge mere, så kunne man godt besøge en eller flere af disse:

 • Vancouver Island
 • Kootenay National Park
 • Mount Assiniboine Provincial Park
 • Height of the Rockies Provincial Park
 • Bow Valley Provincial Park

elk falls suspension bridge, vancouver island


Hvordan er vejret i Canada? Hvornår er det bedst at rejse dertil?


Vejret i bjerge er generelt ret omskifteligt. Den ene dag kan det være virkelig koldt og blæsevejr, mens man kan have solskin og rimelige temperaturer den næste dag, men hvor højt oppe du er, har selvfølgelig også betydning for, hvor koldt det er.

Fra oktober til maj er der generelt stor sandsynlighed for sne i de canadiske Rocky Mountains og temperaturene er lave. Det betyder, at man kan opleve frosne vandfald, snedækkede landskaber og frosne søer, men på den tid af året er Moraine Lake også lukket og flere andre steder kan også være lukket.

Højsæsonen er fra juni til september, hvor juli og august er de travleste måneder! For os var september den perfekte måned at besøge Canada i. Vi var vist også ekstrem heldige med vejret, hvor vi havde op til 26 grader i Seattle og Toronto, men selv i de kølige egne kunne vi nøjes med en varm trøje i løbet af dagen (og en lidt varmere jakke om morgenen og aftenen).

Husk altid at rådføre dig hos de lokale og giv folk besked, hvis du går ud på en vandretur, samt at pakke din rygsæk til alt slags vejr.

a world to explore i canada


Pakkeliste til en rejse til Canada


Inden min rejse til Canada, var jeg meget i tvivl om, hvad jeg skulle pakke til turen, fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle forvente af vejret. Så her er de essentielle ting, som jeg synes, at du skal have med til Canada.

Skiundertøj

Her i 2019 blev der målt helt ned til -3ºC i Jasper National Park i juli måned, så det kan blive koldt selvom det er sommer. Derfor anbefaler jeg, at du som minimum har et sæt skiundertøj med, gerne i marinould, da det varmer godt. Jeg var i hvert fald lykkelig for det sæt, som jeg havde med. Se et udvalg af skiundertøj her*.

Dunjakke/softshell

Jeg var rigtig glad for min dunjakke (jeg har denne), især de tidlige morgener! Om den er nødvendig i juli måned, det ved jeg ikke, men igen, så kan det blive koldt i fx Jasper National Park, så jeg ville hellere være safe than sorry. Min mor købte dog en dunjakke i Lake Louise, så man kan selvfølgelig også vente til det bliver nødvendigt. Men som minimum ville jeg tage en softshell jakke med, i lidt tykke materialer, så den kan klare kraftig blæst og regn. Se et udvalg af softshells her*.

Hue, vanter og buff

Hue, vanter og buff var også virkelig nødvendigt for os! Godt nok brugte vi ikke hue og vanterne særlig mange gange, men igen så var det ret koldt de dage, hvor vi stod op kl 5, derfor var jeg rigtig glad for, at vi havde dem med! Et par tynde vanter og en hue i uld* fylder ikke meget, og var nok til os. Derudover har jeg, i mange år efterhånden, haft buff* med på mine rejser. Den var jeg også virkelig glad for i Canada.

Derudover skal du pakke tøj, som du plejer til lidt køligere egne, men husk også shorts og t-shirt til lidt varmere dage. Skal du ud at vandre meget, så kan et par gode vandresko også anbefales!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra storslået Canada

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *