Jasper National Park er kendt for at have et rigt dyreliv. Vi når heller ikke ret langt fra Jasper by, før vi ser wapiti (en nordamerikansk kronhjort, som de kalder Elk). Vi stopper ved bilkøen i rabatten og hopper ud for at tage et billede af det majestætiske dyr. Wapitien er udmærket klar over, at vi alle er kommet for at se den, og at det er den som bestemmer.

kronhjort i Jasper National Park

Langsomt forsvinder han med et par hunner ind i skoven. Jasper National Park tegner allerede til at blive godt!

Vi kører over en bro. Her skilter de med, at vi er i bjørneområde, og at man derfor skal være på vagt. Så jeg sidder klar med kameraet, hvis vi skulle være heldig at støde på en stærk bjørn. Overalt ser vi smukke efterårsfarver, mens bjergene strækker sig op og gemmer sig i skyerne.

Maligne Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Maligne Lake – hovedattraktionen i Jasper National Park

Vi når Maligne Lake, og det er tydeligt, at det er en af de helt store seværdigheder i Jasper National Park. Her holder nogle store busser med kinesiske turister, og vi må køre lidt rundt på parkeringspladen i nogle minutter for at finde et sted at parkere. Skyerne hænger som et hvidt tæppe over bjergene. Landskabet spejler sig i den store sø.

Maligne Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Maligne Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Vi springer bådturen over (reklamelink), da det virker som et meget populært valg for kineserne. I stedet vælger vi at gå en tur langs søbredden. Der er nærmest ingen mennesker langs stien, men til gengæld er udsigterne enormt smukke.

Bådene ligner små pletter ift de høje bjerge, og vi forstår godt, hvorfor Maligne Lake er så populær!

Maligne Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Medicine Lake – en overset del af Jasper

Vi finder vores bil og kører tilbage mod Jasper by. Vi når dog ikke langt, før vi ser en kæmpe kø af biler i vejkanten. Vi stopper for at se, hvad de har fundet. Ind i mellem de høje træer står der en kæmpe elg og græsser.

elg i jasper national park

Overalt omkring den hopper mennesker rundt for at få det bedste billede af den. Den fortsætter stille og roligt med græsningen, men kigger enkelte gange op og kigger ud på dets publikum, nærmest som om den ikke forstår, hvad alt det hurlumhej skal til for.

Jeg springer selv ud af bilen og snupper et par billeder. Så bruger vi et par minutter på at stå og observere den lidt, inden vi lader den være i fred. Det er helt magisk at få lov til at stå ansigt til ansigt med vilde dyr.

medicine lake, jasper nationalpark, canada

Helt høje på oplevelsen med elgen fortsætter vi turen videre. Vi når Medicine Lake. Den er mindst lige så fantastisk som Maligne Lake! På bjergene bag os, står træerne bare og minder os om de skovbrænde som har været flere år tidligere.

De canadiske myndigheder har ikke gjort noget ved området, men lader det derimod være, så naturen selv kan få lov til at restaurere på dens egne præmisser. De bare træer gør dog ikke oplevelsen dårligere, tværtimod skaber det en helt speciel stemning i landskabet. Og jeg har især svært ved at hive mig væk fra søen igen! Men flere oplevelser venter!

medicine lake, jasper nationalpark, canada

Maligne Canyon

Næste stop på turen er Maligne Canyon, som vi har fået anbefalet af det lokale turistbureau i Jasper. Maligne Canyon er ikke overraskende en kløft, men vi bliver begge overrasket over, hvor dyb den egentlig er. Maligne Canyon er op til 50 meter dyb. En flod strømmer gennem kløften og skaber flere smukke vandfald.

Maligne canyon, Jasper National Park, Alberta, Canada Maligne canyon, Jasper National Park, Alberta, Canada

Om vinteren er det endda også muligt at tage på en guidet tur nede i kløften (reklamelink).

Vi går en af de mange vandreruter og støder tilfældigvis på en lille gruppe med en guide. Guiden fortæller, at man har fundet nogle af verdens første fossiler i Canada, og viser os nogle fossiler i stenene her ved Maligne Canyon. Min indre biolog går amok, og jeg kommer vist til at tage liiidt mange billeder af fossilerne.

pyramid island, Jasper national park

Pyramid Island – Endnu en “skjult” skat i Jasper National Park

Vores sidste stop rundt i Jasper National Park bliver Pyramid Island. Det er endnu et sted, som vi endnu ikke har hørt om, så vi er spændt på at se, hvad der venter os.

Vi bliver naturligvis ikke skuffet. Pyramid Island er lille bitte. Det tager ikke mange minutter at gå rundt på øen, alligevel er her kun en håndfuld mennesker.

pyramid island, Jasper national park mår i jasper national park

Øen er omringet af massive bjerge og tætte grantræer. En lille gruppe lokale sidder på en af de mange bænke og kigger ud på vandet. Et lille hoved stikker op fra havoverfalden. Det lille dyr hopper op på en sten og ryster vandet af sig. Det viser sig at være en amerikansk mår som glad plasker rundt i vandet. I det fjerne hører vi pludselig ulvene hyle.

Det bliver den perfekte afslutning på vores “jagt” efter dyr i Jasper National Park!

jasper national park

Information

Tips og information

Det kræver et pas at komme ind i nationalparkerne i Canada.

Det koster enten 10,50 dollars (cirka 48 kr) for en dagsbillet eller 72,25 dollars (cirka 410 kr) for et års pas per person eller 145,25 (cirka 825 kr) for en gruppe, børn er gratis. Det kan købes her eller på turistinformation.

Jasper National Park er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste som en del af Canadian Rocky Mountain Parks.

Ture i Jasper National Park

Der er selvfølgelig mange muligheder for at tage på tur i Jasper National Park. Kommer man i juli måned, så kan det anbefales at booke en tur et par måneder på forhånd! Getyourguide har heldigvis gratis afbestilling op til 24 timer før ens tur, hvis man ændrer planer. Nedenstående er reklamelinks, hvis du bruger dem, støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra.

bådtur i jasper national park

Nedenstående links er reklamelinks

Populære ture og oplevelser er:

Et cruise på Maligne Lake
Wildlife discovery tour
En guidet tur rundt i Maligne Valley (rundt til Medicine Lake, Maligne Lake og Maligne Canyon)
Riverrafting
SkyTram-Kabelsporvogn
Vintertur i Maligne Canyon

Overnatning i Jasper National Park

Vi boede på Wapiti campingplads, nær Jasper by, og kan kun anbefale den.

Er du ikke til campingpladser, så ligger Whistler’s Inn* et godt og centralt sted (Jasper by er ikke et sted, hvor man behøver at frygte larm), og så er der god udsigt fra hotellets jacuzzi!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra storslået Canada

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *