Efter et par dage i travle Banff National Park begiver vi os mod Jasper by ad den berømte Icefields Parkway. Icefields Parkway skulle efter sigende være en af de smukkeste veje i verden, så vi er spændte på at se, hvilke oplevelser der venter på os i løbet af de næste 230 kilometer.

Jeg sidder klar med kameraet i tilfælde af, at en bjørn skulle vise sig på vejen, men de virker til at gemme sig. I stedet må vi “nøjes” med den ene udsigt til storslåede bjerge efter den anden. Naturen er overvældende, og ligesom i New Zealand, har vi svært ved at begribe, hvor smukt der egentlig er!

bow lake, alberta, Canada

Udsigterne fra vejen på Icefields Parkway er ret vilde!

bow lake, alberta, Canada

Bow Lake

Bow Lake og andre natursmukke steder

Et af de første steder, vi når, er Bow Lake som ligger lige ved siden af vejen. Vi stopper på en parkeringsplads, men desværre holder der allerede en asiatisk turistbus. Så parkeringspladsen er fyldt med folk som skal have det ene billede efter det andet af dem selv foran søen.

Jeg finder en lille sti og går ned til søens bred. Her har jeg udsigten helt for mig selv. Vandet er krystalklart og iskoldt. Jeg trækker vejret dybt og forsøger at suge alle sanseindtryk til mig, før jeg går op igen.

Saskatchewan Crossing

Saskatchewan Crossing

Big Hill & Big Bend, canada

Big Hill & Big Bend

Vi kører videre og når Peyto Lake som efter sigende også skulle være et besøg værd. Men parkeringspladsen er stort set fyldt, og der er maaange mennesker. Derfor beslutter vi, at vi allerede har set en del flotte blå søer, og at vi godt kan gemme Peyto Lake til en anden gang.

Næste stop bliver ved Saskatchewan Crossing. Her er kun en håndfuld mennesker. Vi går en tur på en lille sti, hvorfra vi har udsigt til bjerge og Saskatchewan floden. Vi kører videre og stopper ved en lille parkeringsplads med udsigt til Big Hill & Big Bend.

athabasca mountain, jasper national park, alberta, canada

Kan du spotte en rejseblogger?

athabasca glacier, alberta, canada

Athabasca Glacier

Athabasca Glacier

Kort tid efter når vi Athabasca Glacier. Endnu engang vælter naturen os bagover. Vi er omringet af bjerge med den ene glacier efter den anden. Busserne på Athabasca ligner små prikker på isen. Vinden får vores hår til at flyve i alle retninger og gør os kolde helt ind til knoglerne.

Langs stien er der sat skilte op. De fortæller, hvor lang gletsjeren har været de sidste 125 år. Det er især skræmmende at se, hvor stærkt det er gået de sidste 20-25 år.

icefields parkway, jasper national park, canada

athabasca glacier, alberta, Canada

Te med bjerg- og gletsjer-udsigt? Ja tak! (Kan du få øje på bussen til højre?) 

camping i jasper national park

Vores “campingplads” for natten

Vi beslutter os for, at det er et godt tidspunkt at stoppe for natten. Men da den nærmeste campingplads er fuld, bliver vi nødt til at “nøjes” med en parkeringsplads overfor Athabasca Glacier.

Vi vågner tidligt morgen. Skydækket er forsvundet, og udsigterne er endnu bedre. Vi er klar til vores sidste dag på Icefields Parkway!

icefields parkway, canada

icefields parkway

Sidste dag på Icefields Parkway

Vi pakker vores ting og kører videre mod Jasper. Vi når ikke engang over første bjergpas, før vi bliver stoppet af en kvinde i en vest. Hun står med et skilt som advarer mod sprængninger længere fremme. Vi stopper motoren, brygger en kop te og nyder bjergudsigten lidt ekstra, mens vi venter på at sprængningerne er overstået.

Vi når over passet. En let dis ligger let omkring bjergene og bliver farvet gylden af morgensolen. Der er ikke mange biler på vejene, og vi stopper flere gange for at tage billeder af de smukke udsigter.

sunwapta falls, jasper national park, canda

Sunwapta Falls til venstre, kan du få øje på min mor? Saskatchewan Crossing til højre.

sunwapta falls, jasper national park, canda

Sunwapta Falls

Vi når Sunwapta Falls. Vi parkerer på parkeringspladsen og hopper mellem vandpytterne. Broen med udsigt til Sunwapta Falls er næsten en stor vandpyt, og vi må holde fast i gelænderet og snige os langs kanten for at undgå at få våde fødder.

Vandfaldet brøler højlydt, men er stadig beroligende. Jeg kæmper mig efterfølgende ned gennem det lille stykke skov. Jorden er forvandlet til mudder og stenene er glatte, som var det en skøjtebane, så jeg må støtte mig op ad træerne for at undgå at tage en tur på røven. Men det er strabadserne værd! Og Sunwapta Falls er også smuk helt tæt på.

Det bliver vores sidste stop på Icefields Parkway, men Canada har endnu engang leveret den ene smukke udsigt efter den anden, og har overbevist os om, at det er et af de smukkeste lande, som vi hidtil har besøgt!

Information

Information og tips til Icefields Parkway

Vi boede på parkeringspladsen ved Glacier View Lodge (reklamelink) som havde en fantastisk udsigt, og et toilet, det var det. Der ligger dog en rigtig campingplads, Wilcox, tæt på, men den kan man desværre ikke booke på forhånd. Har man budgettet, så er jeg overbevist om, at Glacier View Lodge (reklamelink) er en fantastisk hoteloplevelse!

Skal du rejse i juli, så skal du have booket overnatninger på forhånd, og i rigtig god tid! Mange steder åbner for booking i januar og bliver booket relativ kort tid efter.

Vær opmærksom på, at man skal have snedæk på mellem oktober og april, og at vejene kan være lukket på den tid af året.

Icefields Parkway er en del af Jasper National Park som i øvrigt er på UNESCOs verdensarvsliste som en del af Canadian Rocky Mountain Parks. Men da det er en del af Jasper, betyder det, at du skal have et park pass. Det koster enten 10,50 dollars (cirka 48 kr) for en dagsbillet eller 72,25 dollars (cirka 410 kr) for et års pas per person eller 145,25 (cirka 825 kr) for en gruppe, børn er gratis. Det kan købes her eller på turistinformation.

Steder som skulle være værd at se på Icefields Parkway

Vi nåede ikke alle disse stop, og nogle valgte vi bevidst at springe over.

 • Herbert Lake
 • Helen Lake
 • En afstikker til Abraham Lake
 • Bow Lake
 • Peyto Lake
 • Mistaya Canyon
 • Athabasca Glacier – vil man op og gå på gletsjeren så skal man bestille i god tid. Det kan gøres her.
 • Glacier Skywalk
 • Tangle Falls
 • Athabasca Falls

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra storslået Canada

2 Comments

 • Jeg gleder meg til den dagen jeg (forhåpentligvis) kommer meg til Canada! Da blir det definitivt naturopplevelser som kommer til å stå øverst på prioriteringslisten, og jeg har forstått at jeg bør ha god tid 🙂

  • Canada er virkelig også smuk, så der kan jeg godt forstå, at du gerne vil hen! Men ja, landet fortjener også god tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *