Vietnam har et fantastisk køkken, og Can Tho er ikke nogen undtagelse! Men desværre er byen også fyldt med restauranter, hvor maden er meget meget sød og fyldt med underlige ting, som ikke ligefrem er velsmagende…

Efter tre måneder i byen har jeg virkelig spist mange steder! Så jeg har selvfølgelig lavet den ultimative guide til, hvor man skal spise i Can Tho, Vietnam, til alle jer madelskere derude!

Jeg lærte hurtigt i Can Tho, at Lonely Planet tog helt fejl ift. mad. De anbefaler simpelthen nogle af de dårligste steder i Can Tho, kun en enkelt af deres anbefalet restauranter var god, men dem, som jeg anbefaler, er alligevel meget bedre!

Can Tho er derudover et af de bedste steder i Vietnam, hvis du skal have vegetarisk/vegansk mad (kig efter ordene Cóm Chay), og flere af dem anbefaler jeg her. Skal du have god mad, så er Đê Thám en rigtig god gade at udforske (hold dig dog fra Quán Cơm Chay Cường)!

Så hvis du vil spise ordentligt i Can tho, så glem Lonely Planet og læs med her.

Læs også 10 fantastiske spisesteder i Nordvietnam

spisesteder i can tho


De bedste spisesteder på Đê Thám


Nem Nuong Hai Van

Det var svært at vælge, men dette er nok min favorit og mange gange genganger – til sidst behøvede jeg ikke at bestille, de vidste godt, hvad jeg skulle have…. Jeg elsker friske forårsruller, og Nem Nướng Hai Van har byens bedste! (Nem Nướng Thanh Vân er også udemærket), der kommer ikke mange turister på den restaurant, men det er sikkert fordi den endnu ikke står i Lonely Planet, men det burde den virkelig!

Du kan næsten ikke tage til Can Tho uden at spise her. Du ruller selv dine forårsruller og dypper dem i peanuts sauce – himmelsk! De sælger også oksekød grillet i bananblade, men deres Nem Nuong (svinekød) er bedst, hvis du spørger mig. Her skal du bare spise i Can Tho, hvis ikke du er vegetar selvfølgelig 😉

Priser: 25.000 dong (7 kroner) for en portion Nem Nuong, 1,5 pr mand plejer at passe fint
Adresse: 98 Đê Thám


Sen Vàng 2

Sen Vàng 2 blev også en genganger hos mig. De laver simpelthen så lækker vegetarisk mad! Og så har det et spisekort på nogenlunde forståeligt engelsk, jeg har dog stadig ikke fundet ud af hvad “wet gear” er 😉 Men jeg kan kun anbefale det!

Blandt mine favoritter er deres hot pots, deres stegte tofu (jeg bryder mig ellers ikke normalt om tofu), deres svampe i ingefær og deres grøntsager med sovs. Det er endnu et sted, hvor du bare skal spise i Can Tho! Men det er ikke altid, at de har alle retter på menuen, så hav altid et par backup retter i hovedet, når du bestiller.

Juicestedet, lige ved siden af, er også ret god.

Priser fra 20.000 dong (6 kroner) – grønt iste er gratis
Adresse: 30 Đê Thám


Læs også: Besøg på de flydende markeder i Can Tho


Bánh Xèo - vietnamesiske pandekager

Bánh Xèo – Đê Thám (billedet)

Bánh Xèo er en vietnamesisk madpandekage. I Can Tho laver de dem med små rejer og bønnespirer. Du får selvfølgelig salat og en lille sauce til. Det kan være let at overse, men på Đê Thám ved hjørnet af Nguyễn Khuyên sidder der en gammel dame og laver pandekager. De har et fint stort gult skilt og to vok. Det er byens bedste bánh xèo!

Priser er vist 35.000 dong (9 kroner)
Adresse: 34 Đê Thám


Quán chay Bách Thảo

Endnu en vegetar/veganer restaurant. De har nogle af byens bedste hot pots, men deres andre vegetarretter er ikke lige så gode som på Sen Vàng 2. Men skal du have en god vegetarisk hot pot, så går du ikke galt i byen, hvis du kommer her eller på Sen Vàng 2 😉

Priser fra 80.000 Dong for en hot pot (23 kroner)
Adresse: 86E Đê Thám,


Læs også: Mine guide til Ho Chi Minh City


Cẩm Ký – Cơm Gà

Kan du lide stegt kylling? Så er Cẩm Ký – Cơm Gà et godt sted at starte, de laver næsten ikke andet. Der er vist kun stegt kylling og en kyllingesuppe på menukortet. Det smager godt og er billigt, så er der vist ikke mere at sige om det sted 🙂

Priser fra 50.000 Dong (14 kroner)
Adresse: 37 Đê Thám


Bánh Canh Ghẹ Cà Mau

Kan du lide krabbesuppe? Så er dette the place to go! De laver en fantastisk krabbesuppe, det er så også det eneste på menukortet, så kan du ikke lide krabbesuppe, så skal du nok finde et andet sted 😉

Priser 40.000-60.000 (11-17 kroner)
Adresse: 22 Đê Thám


Læs også: Hvordan er det så at flytte til Vietnam?


can tho night market


Spisesteder andre steder


Can Tho Night Market

Can Tho Night Market er endnu et skønt sted at spise og drikke. Her kan du få alt fra “vietnamesiske pizzaer” (Bánh Tráng Nướng – nr 33 er min favorit pizzamand), som er rispapir med æg, lidt kød (det kan du bestille uden), grøntsager og mayo – de er vanedannende!

Du kan få vagtelæg, jep det er street food i Vietnam, majs og meget mere! Af drikke kan du få alt fra te til sodavand, juice og øl. Det ligger lige ved vandet, så vil du spise i Can Tho med en god udsigt til maden, så er det oplagt 😉

Adresse: 138 Hai Bà Trưng

sandwiches i can tho

sandwich i Can Tho


Báhn Mì & Café A.T

Skal du have en bàhn mì (sandwich) i Can Tho så er A.T det bedste sted i byen. Jeg kom her så meget, at jeg blev gode venner med ejeren (på billedet). Hils hende fra mig, hvis du kommer forbi! Patén smager af leverpostej, råvarerne er friske, og poserne er miljøvenlige. Det er simpelt, men godt. Mine favoritter er paté gà (paté og kylling) og phomai bó (ost og oksekød). Absolut også et anbefalelsesværdigt sted at spise i Can Tho!

Priser fra: 12.000 Dong (3,5 kroner)
Adresse: 51 Võ Văn Tân


Læs også: En vidunderlig aften i Can Tho


Tran Phu Night Market

Ved Tran Phu night market møder du ingen turister, men der er stadig masser af mad. Her skal du til, hvis du gerne vil have seafood, grillspyd og forskellige vietnamesiske desserter. Mere kan man vist ikke sige om markedet, men du bliver helt sikkert lagt mærke til, hvis du kommer her 😉

Adresse: Forenden af Trân Phú


Quán An Anh Mập

Endnu et godt sted, som laver gode friske vietnamesiske forårsruller! De har også andre vegetariske retter, som sikkert også er gode. Men blot endnu et sted, som jeg kan anbefale 🙂
Adresse: 9 Nguyễn Việt Hông

Læs også: Cruise i Halong Bay


vestlig mad i can tho, vietnam


Vestligt mad


Sao Hôm

Savner du pasta, pizza eller en lækker salat er Sao Hôm det bedste sted i byen! Og så har den en af de bedste udsigter i byen, nemlig over floden, men det er til gengæld også en af byens dyreste restauranter, hvor en salat koster cirka 30 kroner og en pasta 45 kroner – av, av. Men har du store cravings, så er det pengene værd, selvom pastaen selvfølgelig ikke er lige så god som derhjemme.

Adresse: Hai Bà Trưng


Pizza hut

Behøver jeg forklare pizza hut? De laver udemærket pizza, dog er de rimelig små, men endnu engang har du cravings, så er det en mulighed.

Adresse: 66 Nguyễn Thái Học


Lotteria

Lotteria er Vietnams svar på McD. Her kan du få burgere, pomfritter, friturestegt kylling, is osv. og så er det billigere end Sao Hôm.

Adresse: Sense City (et shoppingcenter), 43 Ngô Quyên


bageri can tho, vietnam


Bageri


Saigon Bakery

Saigon Bakery er byens bedste bageri. Her kan du få overdådige kager, som den foroven, til fine priser, men det kan være en god idé at høre, hvad de indeholder, men det kan godt være, at de ikke forstår, hvad du spørger om, så må du prøve dig lidt frem. Du kan købe frisk baguette m.m.

Adresse: 13 – 15 Đông Khởi

caféer i can tho


Caféer


Noget af det der overraskede mig i Can Tho var byens fantastiske caféliv. Det havde jeg ikke regnet med. Men byen har en masse gode caféer, som bare venter på at blive prøvet! Og efter tre måneder fik jeg prøvet en del.

Cà Phê 1985

Cà Phê 1985 har lækkert te, juicer og kaffe! Om aftenen åbner de deres tagterasse, så du kan sidde og kigge ud på den smukke sø Hô Xáng Thổi. Caféen ligger i “mit” nabolag, så derfor har det særlig betydning for mig, at sidde og kigge ud på lysene på søen. At deres drikke så også er gode, gør jo ikke noget.

Snack Lovers

Snack Lovers er rigtig populært blandt de lokale om aftenen. Her kan du sidde og kigge ud på den hektiske vej, mens du nyder din te, dine snacks eller hvad du nu lige køber. Men du skal være god til at klemme dig ind på lidt plads, hvis du kommer om aftenen. Om dagen kan den være lukket.

café can tho vietnamcaféliv, can tho

Ma Famille Cafeteria

Ma Famille Cafeteria blev også hurtigt en favorit hos mig. De laver nok Can Thos bedste matchate (ikke for sød og ikke særlig meget gelé) og så er caféen bare lækker og de spiller stille loungemusik, så det er bare en oplagt mulighed for at komme lidt væk fra larmen 😉 Der sidder mange studerende og læser og det er ikke usædvanligt, at du er den eneste vestlændinge derinde. Internettet er godt, så det er også muligt at arbejde herfra. Deres kaffe er dog lidt tynd, så den kan jeg ikke lige anbefale.

Cà Phê Hàn Huyên

Cà Phê Hàn Huyên er endnu en god arbejdscafé med godt internet. Her kommer der også mange studerende og businessmænd forbi. Deres drikkevarer er gode og indretninger er flot. Selv blev jeg ret vild med deres frugtte, som egentlig er en sort te med store frugtstykker, deres kaffe prøvede jeg ikke. De spiller også loungemusik og er ellers et stille sted. Den kan være let at overse, så brug kortet!

Læs også: På besøg til de flydende markeder i Can Tho, Vietnam
flot udsigt can thosolnedgang can tho - hvor skal man spise i can tho

Toppen af Mường Thanh Can Tho

Mường Thanh er et af byens helt store hoteller og deres svømmingpool er velbesøgt af lokale og turister, men den er ikke byens bedste. På toppen af hotellet ligger der en bar, her sælger de byens bedste kaffe, lækre cocktails, juicer m.m., priserne ligger i den lidt dyrere ende for Can Tho, men det er stadig billigt og udsigten er fænomenal!

Men er du ret lav, så skal du måske stå på en stol for at få det bedste udsyn. Baren er rimelig populær efter mørkets frembrud, men jeg kom lige omkring solnedgang og havde stedet helt for mig selv. Det kan klart anbefales for udsigten og kaffen.

Læs også: Seværdigheder og oplevelser i Can Tho

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Vietnam

4 Comments

  • Sikke priser de holder sig,selv de “dyre” steder ☺
    Sælger de slet ikke stegte ris dernede? ☺☺

    • Ja, så kan alle vist være med 🙂 Jeg fandt ikke umiddelbart nogle steder som gjorde….det er ikke rigtig udbredt i Vietnan, men mon ikke at de kunne fikse det, hvis det var nødvendigt 😉

  • Det ser jo lækkert ud og de ligger forholdsvis tæt på hinanden, så det er muligt at komme til dem uden for meget kørsel, hvis man bor i byen. Jeg fik lige et flash-back til aftenmarkederne på Penang, da jeg så et par et billederne.

    Jeg glæder mig til jeg en dag skal til Vietnam 🙂

    • Det er så lækkert! Jeg tager gerne tilbage til Vietnam bare for madens skyld 😛 Nemlig! Og der ligger mange hoteller/guesthouses osv. tæt på, men det er nu også hyggeligt og meget fredeligt at bo udenfor byen, så det kommer vel lidt an på hvad man ønsker, for mig kunne maden være god nok grund til at bo i byen 😉 Det kan jeg egentlig godt lidt forstå. Jeg var meget grøn backpacker, da jeg besøgte Penang, så fik ikke kastet mig ud i så meget forskelligt mad, men det jeg fik husker jeg som godt! Der er også meget at glæde sig til! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *