Et kamera er et af de mest vigtige ting du kan have med på din rejse! Vi dokumenterer mange minder gennem vores billeder, derfor er det vigtigt at vælge det rigtige rejsekamera til dine behov for ellers vil du højest sandsynlig ikke få det brugt. Her gennemgår jeg de forskellige muligheder og kommer med forslag til dit valg af kamera, så du får det bedste til dine behov! Rigtig god rejse!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Hvilket rejsekamera skal du så vælge?

Jeg har samlet en liste over rejsekameraer, lige fra kompaktkamera til spejlrefleks, men selvfølgelig med god billedekvalitet, som jeg vil anbefale. Det er kameraer, som jeg kender. Der er sikkert en masse andre kameraer i samme kvalitet og til samme pris, men jeg har bare ikke prøvet dem 😉

Jeg sværger selv til Canon, da jeg altid selv har brugt Canon og aldrig har oplevet problemer! Men jeg har forsøgt at vælge lidt forskellige mærker, så du har muligheden for at finde et kamera indenfor dit yndlingsmærke.

Hvis du vil finde et andet kamera end dem, som jeg lige anbefaler.  Så kig især på objektivet (mange kalder det også linsen) og se efter:

 • Det største tal før mm fortæller, hvor meget “zoom” du har. Jo højere tal, jo mere zoom. Jeg vil anbefale at gå efter et tal mellem 80 og 200, det ville kunne dække de flestes behov. Du ville nok alligevel ikke kunne holde billedet stabilt, hvis tallet er højere
 • Det mindste tal før mm fortæller, hvor meget vidvinkel du har. Jo lavere tal, jo mere vidvinkel, altså jo mere kan du få med på billedet. Et tal på 18 eller under burde kunne dække de flestes behov
 • Tallene efter f/ fortæller, hvor lysstærk kameraet er. Desto lavere tal, desto mere lys kan der komme ind i kameraet. Så jo bedre billeder ville du kunne tage i mørke
 • Kig ikke efter megapixel. Megapixel er efterhånden så stort, at det ikke betyder noget. Det fortæller egentlig bare hvor store billeder du kan printe ud. Så det skal altså ikke være afgørende for dit valg af kamera!

Vælg det som ligger bedst i din hånd og hvor knapperne sidder logisk for dig.


Mine anbefalinger:


Et billigt kompaktkamera

Det er for dig, som ikke gider at bruge en masse penge på et kamera, men stadig gerne vil have et udemærket kamera, som lige kan passe i lommen eller en mindre taske.

Nogen ville måske mene, at disse ikke lå i den billige ende, men jeg har valgt på, at det skulle være ordentlig kvalitet, og at prisen maks skulle ligge på cirka 3500 kroner.

Selvom jeg vil mene, at du nok burde betale lidt mere for at få noget virkeligt godt, så er det også dumt, at bruge mange penge på noget, man ikke går op i eller gider bruge mange penge på…Et lidt dyrere kompaktkamera

Kompaktkamera er perfekte, hvis du ikke gider at skifte objektiver og hvis du gerne vil have noget som ikke tager meget plads i rygsækken. Jeg anbefaler nogle i den lidt dyrere ende, så går der længere tid før du føler behov for at skifte det ud.


Actionkamera

Hvis du er meget aktiv på din rejse eller bare taber dit kamera ofte, så er et actionkamera lige noget for dig! Godt nok kan du købe et godt kamera og et undervandshus dertil, men det kan også hurtigt købe op. GoPro er godt til film, men Olympus og de andre “rigtige” kameraer er bedre til billeder end GoPro. Så vil du kun bruge det til film, så køb et GoPro eller et wannabe GoPro, og vil du også have gode billeder kan jeg anbefale et “rigtigt” kamera. Så her er hvad jeg anbefaler:


Et spejlløst systemkamera og spejlreflekskameraer

Dette er kameraet for dig, som vil have den bedste billede kvalitet. Du får ikke en bedre billedekvalitet end med et spejlløst systemkamera eller spejlreflekskamera!

Jeg vil dog ikke anbefale dig at købe et kamera i denne kategori, hvis du ikke gider sætte dig ind i hvordan du bruger indstillingerne (jeg gennemgår dem her). Jeg har både valgt kameraer i den billige og den lidt dyrere ende her. Det bedste valg ville være full-frame, hvis du går op i billedekvalitet, men de andre har også virkelig god billedekvalitet.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere om billeder og kameraer

24 Comments

 • Hej
  Tak for de fine forslag.
  Jeg er lige startet min jagt på et kamera. Jeg skal helst have det med på ferie så ikke for stort, men dog tænker jeg stadig jeg er ude efter et spejlrefleks(når nu jeg skal ofre penge på det, vil jeg gerne have den bedste kvalitet)
  Jeg synes dog stadig det er lidt svært at gennemskue på trods af jeg har læst dine forslag.

  Jeg har feks. kigget på det her kamera, hvordan passer det ind ift. de ting du siger man skal kigge efter? Med zoom osv.

  http://www.pricerunner.dk/pi/29-3147361/Digitalkameraer/Canon-EOS-1300D-Produkt-Info

  Mvh
  Carina

  • Hej Carina

   Tak for de fine ord. Måske du skulle kigge på et systemkamera, det fylder mindre end et spejlreflekskamera, men kvaliteten er stort set det samme som et spejlreflekskamera. Jeg tror stort set kun at det er professionelle der kan se forskel

   Canon 1300D er dog god kvalitet og et rigtig godt sted at starte. Jeg har selv et Canon 600D og er rigtig glad for det 1300D er fra serien før 600D.

   Hvis du gerne vil have zoom på dit kamera, så vil jeg dog anbefale at du vælger den med 18-135 mm linse fremfor 18-55 mm

   Jeg håber at det hjalp lidt med beslutningen

 • Hej Tine

  Super fedt indlæg. Jeg rejser afsted som backpacker i 4 måneder i Asien og Australien. Hvilket kamera ville du anbefale – jeg kigger på Nikon 1J, men er canon kameraet bedre? Jeg er i tvivl. Jeg håber du kan hjælpe.
  Jeg skal tage mange naturbilleder.

  Mvh. Rosa

  • Hej Rosa
   Mange tak for rosen. Nu kan jeg faktisk se, at Canon M3 er udgået. Har desværre ikke nået, at opdatere indlægget, det må jeg hellere få gjort. Canons M5 og M6 modeller er bedre end Nikon 1J (de er til gengæld også væsentlig dyrere), mens Nikon er nogenlunde det samme som Canon M10. Canon M10 og M100 har en større sensor, hvilket har væsentlig betydning for billederne, mens at Nikon 1J kan optage i 4K, men jeg tror ikke, at man kan se den store forskel med mindre man er professionel. Så med mindre at det er vigtigt for dig, at kunne optage i 4K, så tror jeg det er lidt ligemeget hvilket kamera du køber. Jeg ville prøve dem af i hånden, for at se hvordan det føles og for at se om knapperne sidder logisk for dig 🙂
   Men skulle jeg vælge den ene over den anden, så ville jeg nok vælge en af Canons p.g.a. størrelsen af sensoren og fordi video ikke er det vigtigste for mig, men der er fordele og ulemper ved begge 🙂

 • Hej

  Jeg skal på udveksling til foråret og leder derfor efter et lækkert spejlreflekskamera, der ikke er alt for stort, som jeg kan tage med på rejsen. Jeg er dog mest vant til videokameraer, men vil meget gerne have et kamera, som også tager gode billeder.
  Det må gerne kunne optage video i god kvalitet og have en ok zoom. Kan du hjælpe med et par anbefalinger?

  Tak på forhånd 🙂

  • Hej Laura
   Det lyder næsten som om, at du kan klare dig med et systemkamera 🙂 De er efterhånden så gode, at man ikke kan se forskel på et billede fra dem og et fra et spejlrefleks og så fylder de ofte mindre 😉 Jeg tænker umiddelbart et Sony a6300, a6500 eller et Olympus E-M10 Mark III kunne være nogle udemærket bud, da de har 4K video. Man får dog ikke meget zoom med standardojektiverne som går op til 50 mm, så enten ville jeg se om jeg ville kunne få et kamera med et objektiv som går op til 100 mm (eller mere) eller købe huset og objektivet for sig eller købe et objektiv som går fra 40-150 mm ved siden af pakken med standardobjektivet 🙂
   Jeg håber, at svaret kunne bruges

 • Vi er ikke erfarne kamera brugere men vil gerne have et spejlrefkeks kamera med på Cruise og ferie til Borneo til sommer. Kan du anbefale noget til ca kr 3.000?

  • Hej Mette
   3000 kr sætter nogle begrænsninger, men hvis jeg var jer, så ville jeg måske købe et kamera af ældre status som fx Canon 1100D med en 18-55 mm objektiv (det er standardobjektivet som følger med) og så tilkøbe en Sigma 70-300mm F4-5.6 Apo DG Macro, så kan I bedre få taget billeder af dyrene 🙂 Hvis I så bliver hooked, så kan I altid skifte kameraet ud, hvis I skulle få lyst 🙂 Jeg vil anbefale, at I læser mine guides om at tage bedre billeder, så I ikke kører på auto på ferien, så får I også langt bedre billeder med hjem 🙂 Som minimum så synes jeg at I skal gøre på programmet av på kameraet, så styrer I hvor meget der er sløret i billedet 🙂 Rigtig god tur! Borneo er fantastisk!

 • Hej, tak for en fin guide.
  Jeg vil gerne investere i mit første kamera, men jeg har ingen forstand på det. Ud fra hvad du skriver, så tænker jeg, at jeg skal have et systemkamera. Jeg vil gerne bruge kameraet på rejser til at tage billeder af dyr og natur, men også bare til brug i hverdagen. Kan du anbefale et kamera, der egner sig godt til natur- og dyrebilleder? Måske bl.a. fugle som jeg tit synes er svære at få ordentlige billeder af på telefonen.
  Venlig hilsen
  Maiken

  • Det var så lidt. Jeg håber, at den gjorde dig lidt klogere 🙂 Umiddelbart ville et kompakt eller et systemkamera kunne opfylde dine behov for at tage billeder af natur, dyr og hverdag. Så du skal vælge et kompaktkamera, hvis du gerne vil have et kamera, som er lille/evt kan være i lommen samt hvis du ikke gider skifte objektiv og du skal vælge et systemkamera for billedekvalitetens skyld 🙂 For at skyde billeder af fugle, så skal man gerne have et ordentlig teleobjektiv, jeg vil anbefale et objektiv som går minimum op til 250 mm, meget gerne mere. Du kunne fx kigge på et Canon M10 med standardobjektivet 15-45mm og så et ekstra objektiv på 55-250mm 🙂

 • Hej Tine
  Jeg skal på en 6 måneder lang tur til Tanzania her til Januar, hvor jeg leder efter det helt rigtige kamera.
  Det skal kunne tage billeder af spændende dyr på safari, billeder af os når vi er på trekking, men også gerne gode stemningsbilleder når vi sidder hjemme.
  Prisen tænker jeg maks 4.000
  Har du et forslag?
  Hilsen Louise

 • Hej Tine,

  Vi er en familie på 4 der skal på jordomrejse næste år ( april-august). Vi er på udkig efter et godt kamera ( til begyndere) der kan tage billeder af os, natur, dyr osv. Jeg tænker kompakt eller system kamera og måske kombineret med et gopro til mere aktive billeder og video. Vi skal dykke/snorkle og vil gerne både filme og tage billeder under vand.

  Vi ønsker ikke at skifte linse. Og noget af det jeg sætter pris på er: lav vægt, gode auto indstillinger, zoom ( dyr+natur), hurtig udløser.

  Vi er ny begyndere som er vant til at bruge vores telefoner, så det skal være nemt at bruge.

  Vi ønsker at købe det nu så vi har mulighed for at lære udstyret at kende inden turen.

  Håber du har et godt forslag til vores kamera pakke

  Pft
  mvh Rikke

 • Hej Tine

  Fedt indlæg, skønt at du har lagt så meget arbejde i at undersøge de forskellige muligheder.

  Jeg skal snart ud og rejse på en backpacker tur igennem Asien, derfor vil jeg gerne i løbet af de fire måneder kunne tage en masse billeder. Video er ikke så vigtigt, da min kæreste har et GoPro kamera med, men jeg foretrækker at have mit eget kamera med, som kan tage skarpe billeder af naturen og alt det kulturelle som vi møder på vores vej. Kameraet skal være vandtæt og helst ikke fylde så meget og indenfor et overskueligt budget.

  Jeg håber, at du kan hjælpe mig og guide mig.

  Hilsen Nanna:)

  • Hej Nanna
   Jeg er glad for, at du kunne lide indlægget.

   Hvor spændende. Når du siger vandtæt, mener du så, at det skal kunne klare lidt regn (for det kan de fleste) eller skal du kunne svømme/dykke med det?
   Hvis du skal svømme eller dykke med det, så ville jeg vælge en af følgende:
   Panasonic Lumix FT7
   Nikon Coolpix W300
   Olympus Tough TG-6 (jeg har brugt et (ældre) tough til undervandsbillederne her: https://aworldtoexplore.dk/great-barrier-reef/, hvis du vil se kvaliteten).

   Dog skal du være opmærksom på, at der stort set ikke zoom på undervandskameraene, men kan du leve med det, så synes jeg bare, at du skal vælge et af de ovenstående 🙂
   Jeg håber, at det var hjælp nok ellers må du sige til!
   Mvh Tine

 • Hej Tine!! Kan se dit indlæg er af ældre dato, men forsøger alligevel lige at spørge. Jeg skal til Asien her til januar og søger med lys og lygte efter et kamera. Jeg er vild med billeder som har en “vintage” effekt, hvis du forstår hvad jeg mener. Jeg leger med tanken om at lave en scrapbog når jeg kommer hjem og der vil den stil passe perfekt ind. Dog synes jeg det er super svært at finde et kamera, som lever op til de krav jeg ønsker.
  Jeg vil rigtig gerne have at kameraet kan tage mange billeder og ikke fungerer som et engangskamera, som ofte er det der kommer frem når jeg søger.
  Jeg er derfor også villig til at ligge flere penge i kameraet, da mit store ønske er at det kan tage massevis af billeder, så jeg ikke halvvejs på rejsen skal bekymre mig om at jeg fx ikke har nok “billeder” med eller at et engangskamera udløber.

  Håber du forstår hvad jeg mener!!

  Mvh Christine:)

  • Hej Christine
   Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med vintage. Men mange kameraer har indbygget “filtre”, så det får en serpia eller en sort/hvid tone, hvis det er det, som du leder efter.

   Jeg kan ikke lige komme i tanke om specifikke kameraer, men mit gamle Canon 600D og 77D havde vist sådan et filter, hvis jeg ikke husker helt galt ellers kan man jo også redigere billederne efterfølgende.

   Jeg vil anbefale, at du måske går ned i din nærmeste fotoshop og tjekker forskellige kameraer for de filtre.

   Mvh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *