For lidt over fire år siden gik A World of Backpacking live. Det startede som et lille hobbyprojekt, som jeg ville prøve af i et år, men jeg endte med at blive vild med at blogge om mine rejser! Samtidig voksede min læserskare og jeg fik flere mails fra folk om hvordan mine indlæg havde hjulpet dem med at planlægge deres rejse eller havde givet dem mod på at rejse alene.

lantau trek, hong kong

Det var helt fantastisk at se hvordan ens hobby kunne hjælpe mange andre, men nu er det slut på A World of Backpacking, men jeg er ikke færdig med bloggen, men jeg må også se realiteterne i øjnene.

Jeg nærmer mig de 30 år og er ikke længere studerende, så fremover kommer der nok til at være lidt længere mellem nætterne på sovesale. Selvfølgelig kan man godt backpacke uden at sove på sovesal, men det er jo ikke sikkert, at jeg kommer til at backpacke (sovesal eller ej) de næste ti år. Derfor har jeg besluttet at skifte navn fra A World of Backpacking til A World to Explore.

trekking i Sri Lanka, Little Adam's Peak

Med navnet A World to Explore kan bloggen ændre sig i takt med, at jeg ændrer mig. Jeg beholder selvfølgelig de gamle indlæg, så I altid kan finde frem til dem igen.

Meget fortsætter som det plejer. Jeg vil fortsat benytte mig af offentlig transport, når jeg rejser. Jeg vil stadig spise street food. Jeg vil stadig så vidt muligt gå udenom turbureauer, så pengene kommer i lommen på den fattige lokale fremfor turbureauet.

Jeg vil forsat søge fantastiske naturoplevelser og besøge spændende storbyer, samt give et sparetip eller to, men jeg vil nok også smide lidt ekstra penge efter en oplevelse eller en overnatning engang i mellem. Derfor tager jeg konsekvenserne af det og skifter navn, noget jeg nok burde have gjort for et år siden, men det sker så nu.

vandfald i Dalat Vietnam


Årets rejser


Men traditionen tro, så kaster jeg lige et blik tilbage på det sidste år. I 2017 var jeg meget plaget af sygdom og speciale. Specialet fik jeg heldigvis overstået i februar 2018, så jeg nu kan kalde mig Cand. Scient. eller biolog.

Efter fire måneder på dagpenge besluttede jeg mig for at købe en one way billet til Asien, hvor jeg lagde vejen forbi Kina, Hong Kong, Sri Lanka, Filippinerne, Thailand, Malaysia, Nepal og Jordan. Jeg blev også inviteret på en konference for rejseindustrien i Belfast og en efterfølgende pressetur i Wales.

rejsebudget Kina

Jeg vil normalt ikke anbefale, at man besøger så mange lande på fem måneder, men jeg sørgede for at holde nogle længere pauser engang i mellem, fx tilbragte jeg fem dage i Xingping i Kina, omkring 16 dage i Kuala Lumpur, 5 dage i Pokhara, 10 dage i Kathmandu, hvilket helt klart hjælper med at bearbejde nogle af de mange indtryk, som man får på sådan en rejse.

Efter fem måneders eventyr følte jeg mig klar til at komme hjem, og jeg nyder at være sammen med venner og familie samt at have faste rammer.

foto


Mest læste på A World of Backpacking


Det er altid lidt sjovt at se tilbage på årets løb og se om det er de samme indlæg som hitter igen i år, som hittede sidste år. Jeg kan afløsere, at nogle af dem er de samme, mens andre er nye på toplisten. De mest læste er:

Valg af rejsekamera (lå også nr. 1 sidste år)
Sådan søger du visum til Kina
Ruteforslag til Vietnam
Pakkeliste
Visum til lande i Sydøstasien
Tips til at pakke din backpacker rygsæk
Rejsebudget for Vietnam
Mine yndlingslande at rejse alene i
Steder at besøge i Berlin
Min rejseguide til Hanoi
Min rejseguide til Singapore
Mine favoritoplevelser i Ubud, Bali
Gode spisesteder i Gdansk
Forlænget weekend i Gdansk
Storslået trekking i Sapa, Vietnam


Omtale


Det sidste år har jeg været heldig at give interview til flere forskellige medier.

Huffpost spurgte mig og nogle af de største rejsebloggere i Europa om nogle af mine favoritsteder at holde ferie i Europa. Artiklen kan læses her.

Ritzau spurgte mig og nogle andre danske rejsebloggere om vi havde tips til nye backpackere, som står og skal ud på deres første rejse. Artiklen blev købt og udgivet i Berlingske og kan læses her.

Ekstra Bladet interviewede mig og to andre danske rejsebloggere om nogle af mine yndlingsstrande, her nævnte jeg blandt andet Magnetic Island i Australien og Cape Range National Park, ligeledes i Australien. Artiklen blev trykt d. 1. januar 2019 og udkom online cirka 3 uger senere. Artiklen kan læses her.

Jeg blev ligeledes interviewet om solorejser til Berlingske, men den artikel blev desværre droppet igen….

leshan buddhaen


Dannelsen af et nyt bloggernetværk


I 2018 fik jeg i samarbejde med bloggere fra Afterglobe, Cammi.dk og Ontrip.dk oprettet Danmarks første rejsebloggernetværk: Danish Travel Bloggers. Vi håber på, at netværket kan være med til at gøre, at danske rejsebloggere bliver taget mere seriøst fremover og at folk får øjnene op for hvad danske rejsebloggere kan. Mange har allerede taget godt i mod det nye netværk og vi håber, at det kommer til at føre mange spændende samarbejder fremover. Vi glæder os i hvert fald til at se vores lille netværk vokse.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide og udstyr gennem Friluftsland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere “behind the scenes”

6 Comments

  • Kæmpe stort tillykke med lanceringen af A World to Explore! Er sikker på, at du nok skal blive glad for navneændringen. Det nye navn skræmmer i hvert fald ikke mig væk – snarere tværtimod 😀

    • Tusind tak, Camilla! Jeg har også en god mavefornemmelse med navnet og er glad for at høre, at du måske endda kan lide det endnu bedre end det gamle. Jeg er også spændt på at se hvor navnet “tager mig hen”. Jeg er i hvert fald glad for at have noget at vokse med 😀

    • Jeg er også spændt på hvor den vil bringe mig hen. Tusind tak, jeg føler mig nu ikke særlig sej, fordi jeg rejser alene, men hvis det kan inspirere eller hjælpe andre, så skriver jeg gerne om det 🙂 Dejligt at høre, at du kan lide at læse om det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.