Delvis reklame – Jeg var heldig at blive inviteret til en konference i Belfast. Konferencen blev afholdt over tre dage, og i den forbindelse, havde jeg selvfølgelig også muligheden for at udforske Belfasts seværdigheder en smule, men der er stadig en masse, som jeg ikke nåede at opleve eller se i Belfast, da konferencen tog det meste af tiden.

Vi fik dog også oplevet lidt af byen som en del af konferencen, derfor er indlægget delvis reklame, men jeg har også betalt for nogle af oplevelserne selv.

Jeg elsker generelt Storbritannien og bliver altid positivt overrasket, når jeg besøger Storbritannien. Heldigvis var Belfast ikke en undtagelse og selvom jeg nok ikke ville bruge alt for lang tid i byen, så synes jeg stadig, at den har masser at byde på! Så her er mine bedste tips til Nordirlands hovedstad Belfast!

Reklamelinks er markeret med *, bruger du dem til at købe din billet, så støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra


Seværdigheder og oplevelser i Belfast


titanic museum

Besøg Titanic Belfast

Titanic Belfast er verdens største Titanic museum. Harland and Wolff skibsværft i Belfast byggede tre Olympic-class ocean liners: Olympic (1911), Titanic (1912) og Britannic (1915). Det skulle være tre luksusskibe af højste klasse, men som vi jo alle ved, så klarede Titanic ikke turen over Atlanten, mens Olympic sejlede 24 år, før det gik på pension og Britannic fungerede som et hospitalsskib indtil det ramte en havmine i 1916.

I dag har man bygget Titanic Belfast lige der hvor skibsværftet lå og museet har form som stævnen på de tre både. Museet er 6 etager højt og er meget interaktivt. Man kan se plantegninger, værelser fra de forskellige klasser, se en video som fortæller om Titanic og viser billeder fra skibet på havets bund. Vi havde også en rundtur, hvor vi fik lov til at møde nogle “passagere” fra skibet. Om det var en særlig anledning eller om man altid møder “passagere” fra skibet, det ved jeg ikke…

Normalt hader jeg museer, men jeg syntes virkelig at Titanic Belfast gjorde det godt! Og da vi hørte en “passagers historie” var jeg tæt på at græde, det kunne selvfølgelig også være søvnmangel, men jeg blev i hvert fald grebet af historien og museet. Har du den mindste smule interesse i historie eller Titanic, så skal du helt sikkert forbi museet!

Se åbningstider her (de er nemlig meget forskellige alt afhængig af dag og årstid).

Billetter kan købes her* og guidet ture kan tilkøbes her.

Rejsetip: Er man fan af skibe, så kan man også besøge HMS Carolina*, det eneste skib der overlevede slaget om Jylland under 1. Verdenskrig, og HMS Belfast*, som var med under D-dagen.

belfast city hall

Oplev Belfast City Hall

Du kan næsten ikke undgå at opleve Belfast City Hall, hvis du kommer til Belfast. Denne smukke bygning burde være på en hver rejseguide til Belfast. Man begyndte byggeriet i 1898 og i 1906 stod rådhuset færdig. Bygningen er så fin og designet er faktisk næsten fuldstændig kopieret af rådhuset i Durban, Sydafrika. Parken omkring Belfast City Hall er fyldt med statuer af berømte briter, så som Dronning Victoria og Sir Edward Harland (grundlæggeren af Harland and Wolff skibsværft). Her er også mindeplatter for ofrene ved Titanic og 9/11 i New York. Se mere her.

belfast rådhus

Inde på rådhuset er der en større kunstudstilling og hver dag er der gratis rundture inde på rådhuset. Gratis rundture kan bookes her.

Rejsetip: Lige overfor Belfast City Hall ligger Caffé Nero, som laver udmærket kaffe og lækre paninis. Det er det oplagte sted at sidde og kigge på bylivet og rådhuset. Her fik jeg i hvert fald brugt en god rum tid.

street art i belfast

Se street art/Peace Wall

En af de ting som overraskede mig i Belfast var, at der var så meget spændende street art. Men i Belfast så er street art ikke bare street art, alle stykker har en betydning. Det har de fleste stykker street art over hele verden sikkert, men det er første gang, at jeg har været på en street art tur, hvor man hørte om betydningen af de forskellige stykker. Det var virkelig spændende og gav en ekstra dimension til værkerne. I Belfast handlede mange værker selvfølgelig om konflikten i Nordirland og om fred.

street art, belfast

Kort fortalt (og så vidt jeg har forstået), så startede konflikten i Nordirland tilbage i 1100-tallet, hvor den engelske konge ville gøre irerne katolske og derfor forsøgte at erobrere Irland, det blev dog kun til Nordirland, hvor nogle af erobrene slog sig ned. I 15000- og 1600-tallet bliver briterne protestante. Flere af dem begynder at overtage katolikkernes jord, katolikkerne har ikke stemmeret og Nordirland kommer under britisk styre.

guide til street art

Vores guide og den anerkendte street art kunstner Verz

I 60’erne begynder katolikkerne at kæmpe for deres rettigheder og vil have at Nordirland bliver irsk igen. Det fører til kampe og Storbritannien sætter tropper ind i landet for at styre urolighederne. Efter mange års kampe bliver der endelig forhandlet en fredskontrakt i 1998 mellem Storbritannien og IRA. Konflikten har selvfølgelig en masse nuancer og er langt fra simpel. Rundt omkring i Belfast kan man stadig finde malerier og street art om konflikten.

Man kan tage en tur*, hvor man går rundt og ser street art, mens man får fortalt om deres betydning og baggrunden for dem. Turen kan bookes her*. Man kan også tage en anderledes tur*, hvor man går rundt med en eks-fange, som blev fængslet p.g.a. deres tro og lære mere om konflikten og dens betydning for de lokale. Turen kan bookes her*.

Vores fest havde selvfølgelig Game of Thrones tema (og den originale Iron Throne fra serien)

Se St Anne’s Cathedral/Belfast Cathedral

St Anne’s Cathedral eller Belfast Cathedral (domkirke) blev bygget mellem 1899-1904 og er endnu en arkitektonisk perle i Belfast. I dag er domkirken mere end bare en kirke. Den bruges nemlig også til koncerter og andre arrangementer. Selv var jeg til en middag i kirken, hvor byens gospelkor sang, riverdancere, to violinister og et band af ældre herre optrådte. Det var en helt fantastisk oplevelse, hvor kirken virkelig komplementerede optrædenerne.

Det er selvfølgelig en anden oplevelse, man får, når man “bare” besøger kirken på en “almindelig” dag, men jeg syntes virkelig, at den var flot og et besøg værd. Se events her.

Pris for adgang: 5 pund for voksne, 4 pund for studerende og folk på +60 og 3 for børn.
Åbent: kl 9-17 de fleste dage, dog kl 13-15 om søndagen.

Se Albert Memorial Clock

Okay, Albert Memorial Clock er hurtigt overstået, men det skal alligevel bare ses i Belfast og så ligger der nogle fine bygninger i nærheden og den berømte skulptur The Big Fish eller Salmon of Knowledge, som er lavet af mosaikker med vigtige historier fra Belfast. Men nu skulle det ikke handle om skulpturen, men om Albert Memorial Clock som ligner en miniudgave af Big Ben i London. Men du må for Guds skyld ikke sige det til en irer, for så bliver de bare kede af det, for alle ved jo, at de to ikke har noget med hinanden at gøre!

I stedet sammenligner irerne tårnet med det skæve tårn i Pisa, men det er så lidt, at man næsten ikke lægger mærke til at det læner….

St. George’s Market

St. George’s Market var en af de seværdigheder, som jeg ikke fik oplevet, da jeg var der i hverdagene og markedet kun har åbent fredag til søndag. Jeg har dog alligevel inkluderet det på listen, da alle irere, som jeg snakkede med, anbefalede markedet og syntes, at det var ærgerligt, at jeg ikke fik det oplevet. Det er et madmarked, men der kommer også jævnligt lokale musikere forbi og spiller. Jeg må bare tilbage til Belfast og opleve det en anden gang.

taste & tour i belfast

Rejsetip: Er du meget glad for mad, så kan jeg i den grad også anbefale, at du booker en tur med Taste & Tour, hvor man lærer om irske specialiteter. Det var en sand fornøjelse at lære om gin, ost og mere 🙂

Game of Thrones

Er du Game of Thrones fan? Så skal du helt sikkert også til Belfast. Her kan man nemlig komme på rundtur i studierne, hvor man kan se flere rekvisitter, som er brugt i serien. Book din billet her*. Man kan naturligvis også tage en tur ud af byen til steder som Dark Hedges og Carrrickfergus Slot. Den tur kan bookes her*. Er man Game of Thrones fan, så tænker jeg, at det helt sikkert er sjovt at opleve, men har man ikke set serien, så er det nok også lidt spildt på en og så er det måske bedre at booke en tur, som ikke har Game of Thrones-tema 😉

Overvej også: Belfast Castle, Cave Hill (for en fantastisk udsigt over Belfast)


Barer og spisesteder i Belfast


Belfast har selvfølgelig en masse forskellige barer, hvor man kan få slukket tørsten og jeg er ret vild med at besøge lokale pubs i Storbritannien, det er altid så hyggeligt. Det er ikke alle barer, hvor jeg har drukket, men jeg har også spist frokost eller aftensmad på et par af dem. Her er et par stykker, som jeg kan anbefale:

The Observatory, Grand Central Hotel, belfast

Udsigten fra The Observatory

The Observatory, Grand Central Hotel

The Observatory i Grand Central Hotel er Irlands højstbeliggende bar med en panoramaudsigt over hele byen. Her kan man få serveret fancy cocktails og andet alkohol. Det er helt klart udsigten værd! Men er man ikke lige til alkohol, så kan man også få afternoon tea til 40 pund per person.

udsigten over Belfast fra babel

Udsigten over Belfast fra Babel

Babel

Babel er en rooftop bar på toppen af Bullitt hotel. Baren er lidt billigere end The Observatory og udsigten er knap så god. Men udsigten er ikke dårlig og baren er lidt mindre fancy og lidt hyggeligere. Det kan klart anbefales.

Muriel’s

Er du til lidt mere hyggeligt og rigtig pubstemning? Så er Muriel’s café and bar et utrolig hyggeligt sted. De er eksperter i gin og har et kæmpe udvalg (jeg kan anbefale den lokale jawbox med honeycomb). Derudover laver de også klassisk pubmad, som eftersigende også skulle være  god!

The Dark Horse er klart et besøg værd også, selvom man ikke skal drikke 

The Dark Horse

The Dark Horse er en hyggelig gammel pub med møbler fra gamle hoteller i byen. Deres baggård er fyldt med street art og er ret fantastisk. De har også en Game of Thrones dør, da vi var der, var der også livemusik og de lokale var meget festglade. Vi spiste også mad her en enkelt aften, det var virkelig godt og deres kaffe skulle også være god.

The Cloth Ear, belfast, nordirland

The Cloth Ear

Et par gange spiste vi frokost på The Cloth Ear. Maden var virkelig velsmagende, også selvom vi var mange som skulle have mad. Jeg var flere gange imponeret over maden. Baren lægger meget op til, at man gemmer mobilen væk og snakker med hinanden eller lytter til den livemusik, som der nogle gange er.

Se informationer her

Bullitt Hotel

Jeg boede på Bullittt Hotel* og prøvede desværre “kun” deres morgenmad. Deres eggs benedict var lavet til perfektion! Jeg gad godt prøve deres sunday roast eller generelt bare deres menu, som får mange gode anmeldelser. Til deres morgenmad sad der også flere lokale og spiste med, så jeg tænker, at maden er mere end godkendt.

bullitt hotel, Belfast


Hvor skal man bo i Belfast?


Jeg boede på Bullittt Hotel* i Belfast og det var fantastisk! Værelserne (jeg havde et dinky, deres mindste værelse) var ikke kæmpestore, men heller ikke for små, så der er plads nok til at rode og stadig kan komme rundt 😉 Værelset var meget stilrent (man skulle næsten tro, at det var Hay) og sengen er fantastisk. Hotellet er i en gammel industribygning og den stemning har man også valgt at bevare. Badeværelset er stor og bruseren er en regnvandsbruser. Personalet var SÅ søde og hjælpsomme!

bullitt hotel, belfast

Hver aften kan man hænge en morgenmadspose på døren, så lægger de et stykke frugt, yoghurt, hjemmelavet müsli og en juice i, så man har morgenmad til det tidspunkt, som man nu vælger. Skal man virkelig forkæle sig selv, så kan jeg i den grad anbefale deres varme morgenmad! En morgen fik jeg deres eggs benedict og de var lavet til perfektion!

Bullittt Hotel* har også en perfekt placering ift gågaden, attraktioner og de hyggelige pubs.

Tjek priser her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra dejlige Storbritannien 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *