London er en af verdens mest besøgte byer med 19,1 millioner turister om året (kun overgået af Bangkok og Paris)! Jeg forstår det godt, London har nemlig en masse skønne oplevelser og seværdigheder. Jeg har selv besøgte byen tre gange, og jeg er slet ikke færdig med den endnu!

I denne rejseguide til London finder du en række must see seværdigheder i London, som jeg synes, at man bare ikke må gå glip af! Heldigvis ligger mange attraktioner i nærheden af hinanden, så man kan nå at se en hel del på en forlænget weekend i London.

Reklamelinks er markeret af *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Top seværdigheder i London


Big Ben i London

Big Ben, Palace of Westminster og Westminster Abbey

Skal du kun opleve en seværdighed i London, så ville jeg anbefale Big Ben, Palace of Westminster og Westminster Abbey. Det er nok nogle af de mest kendte bygninger i London. Man kan næsten ikke tage til London uden et billede af Big Ben! Palace of Westminster og Westminster Abbey blev bygget i 1200-tallet, og siden da har Palace of Westminster fungeret som landets parlament. Stederne har i øvrigt været en del af UNESCOs verdensarvsliste siden 1987.

Westminster Abbey er den gotiske kirke i området. Her har intet mindre end 16 royale bryllupper fundet sted, senest mellem Prins William og hertuginde Catherine (Kate Middleton). Så området emmer af historie og jeg er personligt ret fascineret over detaljerne på bygningerne.

Billetter til Westminster Abbey kan købes her*.

buckingham palace

Buckingham Palace

England er virkelig stolte af deres dronning, så selvfølgelig kan du ikke tage til London uden at slå vejen forbi hendes hjem. Det er også muligt, at få en tur i nogle af rummene d. 22. juli til 1. oktober, det koster 25 pund/209 kr (studierabat gives, men billetter skal købes på forhånd og i god tid! Køb dine billetter her*).

Gider du ikke på rundtur eller er du bare på et backpacker budget, så er det muligt at se vagtskiftet kl 11.00 hver dag og det er helt gratis 😊

tower bridge

Tower Bridge

Tower Bridge er endnu et af Londons mange ikoner og seværdigheder. Hvem har ikke lige set billeder af den karakteristiske bro? Selvfølgelig er det endnu en must see attraktion i London! Heldigvis er det endnu en gratis seværdighed, og så ligger den tæt på mange andre attraktioner, så den er svær at undgå 😉

tower of london

Tower of London

Tower of London er stedet, hvor kronjuvelerne opbevares, og de udstilles til og med for offentligheden. På Tower of London kan du også være så heldig, at møde de berømte ravne. Ifølge legenden, så vil England vælte, når ravnene forlader Tower of London. Slottet har derfor syv ravne (de seks som er nævnt i legenden og en ekstra for en sikkerheds skyld 😉) og de bliver passet ekstra godt på! De er kæmpestore og alligevel lidt af en seværdighed i sig selv…

Åbent: 9-17 (dog fra kl 10 søndag og mandag). Pris: 28 pund/233,5 kroner. Billetter kan købes her*.

Rejsetip: Vil du opleve en anden side af Tower of London, så prøv Ceremony of the Keys, en 700 år gammel hvor Tower of London aflåses. Det er gratis, men det er ikke usædvanligt, at det er booket et år ud i fremtiden. Du kan booke din billet her*.

London eye

London Eye

London Eye byder på en af byens bedste udsigter og oplevelser. Jeg elsker gode udsigter, så selvfølgelig kan jeg ikke lade vær med at anbefale London Eye! Du får udsigten over store dele af London, for byen er virkelig stor! Og det er alle pengene værd.

Åbeningstiderne afhænger lidt af årstiden og kan ses her. Priser fra 26 pund/219,5 kroner. Billetter kan købes her* (fast track er de ekstra penge værd).

Rejsetip: Er du vild med udsigter, så skulle Sky Garden også være fed og det er gratis! Du skal dog booke billetter på forhånd, det gøres her.

Themsen og St. Paul’s Cathedral

Themsen og St. Paul’s Cathedral

Themsen er floden, som går gennem London. Det kan være meget afslappende at gå langs floden, holde en pause på en bænk, people watching eller tage et cruise på floden! Tag en kop kaffe eller te, når du nu er i England 😉 og nyd livet. Du kan også få spotte The Gherkin og St. Paul’s Cathedral fra floden. Et cruise på Themsen er virkelig noget af det hyggeligste jeg har gjort i London 😊

Priser fra 13,5 pund/111,5 kr (og ofte er de på tilbud med to for en!). Kan bookes her*.

Vil du ind i St. Paul Cathedral, så kan du købe billetter her*.

Rejsetip: Er du Harry Potter fan, så kan Millennium Bridge også anbefales, da den er med i flere af filmene.

Tafalgar Square

Tafalgar Square

Tafalgar Square er simpelthen sådan en fin seværdighed! Der er flere springvand, statuer og den karakteristiske søjle i midten! Det er omringet af museer og smukke bygninger! Det er heller ikke usædvanligt, at her foregår en masse arrangementer, så det er ikke et sted, du ville misse.

Hyde parkHyde park

Hyde Park

London er fuld af parker, som giver et grønt pusterum. Hyde Park er nok den meste kendte af Londons parker, men den er stadig så stor, at den sagtens kan rumme de mange besøgende, som slår vejen forbi og du kan helt sikkert finde et lille spot for dig selv! Det er endnu et sted, hvor der sker en masse arrangementer, om vinteren er det fx et Winter Wonderland.

London (147)

Picadilly Circus

Du har helt sikkert set et utal af billeder og filmklip fra Picadilly Circus, som nok er et af de mest berømte steder i London! Her er rigtig mange mennesker, så mange at det faktisk siges, at hvis du står på Picadilly Circus i to timer, så vil du møde en som du kender, men jeg har ikke lige selv gidet at prøve 😉

Rejsetip: Fra Picadilly kan du gå op ad Regent Street og mod Oxford Street, Londons nr. 1 shoppinggader, eller du kan shoppe i Sports Direct på Picadilly, de har en masse udstyr inkl rejse-/outdoorudstyr til spotpriser!

Greenwich - en seværdighed i londonGreenwich

En rejseguide til london

Greenwich

Greenwich er der, hvor tidszonerne starter. Her kan du opleve punktet, hvor tidszonerne starter. Her er flere museer og selvfølgelig en masse information om Greenwich mean time. Billetter kan købes her*.

Vi nøjedes dog med den gratis version ved at følge den lille sti foran betalingsområdet. Greenwich er også et hyggeligt område med flotte udsigter, hyggelige caféer og Greenwich Market. Jeg forstår, at du evt tager båden ud til Greenwich og en Subway tilbage til centrum 😊

notting hill

Notting Hill

Vi har alle set filmen ikke (eller måske er det kun de kvindelige læsere der har? Eller som vil indrømme det? 😉). Notting Hill er et hyggeligt kvarter i det vestlige London. Det er fyldt med smukke (og dyre) huse og skønne butikker. Især Portobello Road Market er populært om lørdagen, som i ekstrem populært. Så jeg kan anbefale, at du går udenom lørdagen i Notting Hill med mindre du selvfølgelig gerne vil på markedet.

Bogbutikken fra filmen findes selvfølgelig stadig i Notting Hill og er let at opdage på skiltet, men det var The Travel Book Shop på 13-15 Blenheim Crescent, som i virkeligheden inspirerede instruktøren til boghandlen i filmen. Man kan selvfølgelig også finde den blå dør, men den kan være let at overse, fordi den er malet sort i dag.

Neal's Yard og Carnaby Street

Neal’s Yard og Carnaby Street

Carnaby Street er et sted som intet andet! Trænger du til farve og liv, så er Carnaby Street lige noget for dig! Her kan du finde Londons farverigeste huse, underlige og vilde butikker så som chokoladebutikken Choccywoccydoodah, som er specialiseret i chokoladeskulpturer! Man kan ikke undgå at blive i godt humør i Carnaby Street! Neal’s Yard er fyldt med farverige bygninger, så her kommer dit humør helt sikkert til at lette!

Covent garden - et af londons mange markeder


Markeder i London


London er fyldt med fantastiske markeder, ovenstående billeder er fx fra Covent Gardens, og her er masser at vælge mellem, så du skal nok få stillet din “marked-sult” uanset om du er til mad eller unikke souvenirs. Se mine favoritmarkeder her

Borough Market

Borough Market er nok mit favoritmarked i London! Her er alt for madelskeren: Masser af frugt, grønt, kager, oste, frokostretter fra eksotiske egne og hvad du ellers kan komme i tanke om i forbindelse med mad, Borough Market har det hele. Bliv ikke overrasket, hvis der ikke også er bands og sangere som optræder. Markedet er velbesøgt af Londons helt store kokke, så som Jamie Oliver, så du er garanteret kvalitet for pengene! Men kom gerne tidligt, da det er populært blandt lokale og turister.

Åbent:
Mandag til Torsdag 10-17, fredag 10-18 og lørdag 8-17

Adresse
8 Southwark Street

Nærmeste station: London Bridge Station

Camden Lock Market

Camden er virkelig noget anderledes. Her kan du finde tøj, mad og accessories og gerne i lidt alternativ stil, men det er bestemt et besøg værd. Her er gode muligheder for at finde gode genbrugsfund, kunst og hjemmelavet produkter. Selvom du ikke lige falder for en vare, så keder man sig i hvert fald ikke!

Åbent
Alle dage 10-18

Adresse
Camden High Street, London

Nærmeste station: Camden Tube Station

Greenwich Market

Greenwich Market

Greenwich market er endnu et marked, som tilbyder mange forskellige ting fra mad til kunst. Atmosfæren er afslappet med musik af det lokale universitet, Trinity College of Music. Her kører alle på et gear lavere end normalt. Skal du alligevel besøge Greenwich mean time, så anbefaler jeg på det stærkeste at du også besøger Greenwich Market om ikke andet for at smage på noget af det gode mad.

Åben
Tirsdag til søndag 10-17.30

Adresse
High Road, 5b Greenwich Market, London SE10 9HZ

Nottinghill Market
Portobello Road market

Portobello Road market

Portobello Road Market blev udødliggjort i filmen Notting Hill og det er lige så hyggeligt, som på filmen! Her kan du finde mange fine genbrugsting fra anden verdenskrig, mad, tøj og antikviteter. Selvfølgelig har markedet også en del grimme ting, som du sikkert ikke aner hvad du skal bruge til. Om lørdagen er markedet særlig besøgt og de mange mennesker kan blive lidt for meget, så kan anbefale at du vælger en anden dag eller skynder dig væk fra Southern Portobello Road!

Åben
Mandag til onsdag 9-18
Torsdag 9-13
Fredag og lørdag 9-19

Adresse
Southern Portobello Road til Golborne Road, Notting Hill, London

Real Food Market at Kings Cross

Real Food Market at Kings Cross

I tilfælde af at du ikke skulle have opdaget det, så er jeg ret glad for mad 😉 Real Food Market at Kings Cross er et af de bedste madmarkeder i London, hvis du spørger mig. Her kan du finde forkost eller aftensmad fra alverdens eksotiske egne! Hvad kan jeg sige mere? Det smager fantastisk, så kom afsted!

Åben
Onsdag til fredag 12-19

Adresse
Kings Cross Square, Euston Road, London N1 9AP

Rejsetip: Der er mange mennesker i London, som selvfølgelig alle vil se de samme seværdigheder. Hvis du gerne vil undgå de største horder af folk, så rejs gerne udenfor weekenderne, udenfor sommeren og/eller kom gerne tæt på lukketid ved attraktionerne (af en eller anden grund kommer de fleste når de fleste attraktioner åbner og omkring frokost…). Det kan anbefales, at booke billetter til Londons seværdigheder på forhånd!

Nogle seværdigheder i London, fx London Eye*, skal man dog stå i kø selvom man har bestilt på forhånd med mindre man køber et fast pas, men fx ved et cruise, så slipper man for køen til billetkontoret, hvis man har købt på forhånd. Nogle gange kan der også være penge at spare, hvis man booker online.


Andre oplevelser og seværdigheder i London


Vil du prøve nogle lidt anderledes oplevelser i London. Så er disse måske noget for dig:

Madame Tussauds

På Madame Tussauds kan du få taget billeder med David Beckham, the Beatles eller en anden berømthed. Voksfigurerne ser meget livagtige ud og der er gode muligheder for at få nogle gode billeder samt for nogle timers underholdning. Billetter kan købes her*.

Sejltur fra Little Venice til Camden

Fra Little Venice kan man sejle i en traditionel engelsk kanalbåd i kanalerne til Camden. Det er en hyggelig og en lidt anderledes, rolig oplevelse i et ellers hektisk London. Turen er smuk og går også i gennem en zoo. Så har du brug for en er afslapende oplevelse, så kunne det væreet godt valg. Dog går turen kun om sommeren. Se priser og tider her.

Harry Potter Studio

er du Harry Poter fan, så skal du minimum en gang i dit liv forbi Harry Potter Studio! Forstil dig at gå ned af Diagon Alley, i gennem storsalen på Hogwarts og mange andre dele af Harry Potter-universet. Vær dog omærksom på, at billetterne ofte er udsolgt mange måneder frem! Man kan bestille billetter, hvor transport fra Kings Cross er inkluderet her*.

Transport i london


Hvordan kommer man rundt i London?


London er en rimelig let by at navigere rundt i og der er mange forskellige former for transpor i byen.

Man skal som minimum prøve de berømte røde dobbeltdækkerbusser en gang. Det er hyggeligt og så får man set lidt undervejs ift. metroen. Skal du rundt med offentlig transport, så kan jeg anbefale, at du skaffer dig et Oyster Card*. Det kan bruges til alt slags offentlig transport i hele London og man kan spare mange penge ved at bruge det. Kortet kan købes her* og sendes direkte hjem til din adresse.

Man kan selvfølgelig altid tage en hop on/off bus* rundt til byens seværdigheder. På den måde kommer man hurtigt mellem seværdighederne i London og får information om byen undervejs. Køb billet her*.

Hvor skal man bo i london


Hvor skal man bo i London?


London er kæmpe og derfor kan set være svært at finde ud af, hvor man lige skal bo. Noget af det vigtigse er helt klart, at du bor indenfor rimelig afstand af offentlig transport! Jeg har dog alligevel spurgt min egen Londonekspert til råds, min mor.

Hun har været i London mere end 10 gange, så hun ved om nogen, hvor det er fedt at bo. Hun mener helt bestemt, at man skal bo i Baywater eller Paddington!

Hotel i London

Hun siger: “Jeg har boet på Elysee Hotel*. Det er på ingen måde fancy, men en pæn stand og en fin størrelse. Der er morgenmad (toast, juice, kaffe, ost, marmelade, yoghurt, frisk frugt, pølser og bønner) inkluderet, som er ok. Hotellets placering er perfekt kun få minutters gang fra Hyde Park. Alt sammen til en fornuftig pris.”

Tjek priser her*

Hostel i London

Hostels er dyre i London, så det skal du være forberedt på, men det er alle former for overnatninger. Men skal du bo på hostel, så kan jeg anbefale Meininger Hostel. Værelserne er rene og pææne. Placeringen er perfekt og det er muligt at tilkøbe morgenmad.

Tjek priser her*

Få tips til nogle lækre spisesteder hos Afterglobe her

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om dejlige Storbritannien 

4 Comments

    • Der er også bare masser at se i London! Og der kommer jo hele tiden nye ting/steder at opleve… 🙂 England er et dejligt land! Jeg er især glad for Manchester! Jeg ville gerne opleve mere af Irland og roadtrippe i Skotland 🙂

  • Tak for denne fantastiske rejseguide til seværdigheder i London! Jeg har besøgt London mange gange, men jeg fik stadig nye idéer til steder jeg vil besøge takket være din guide. Jeg sætter pris på den omfattende liste over must-see seværdigheder samt praktiske tip til transport og planlægning. Jeg kan ikke vente med at besøge The Tower of London og The British Museum, de lyder begge som en forbløffende oplevelse. Tak for inspirationen

    • Mange tak for de søde ord, Niels. Jeg er glad for, at du kunne bruge den! God tur til London næste gang Mvh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *