Vietnam er et skønt land at rejse i – både for nye rejsende og mere garvede rejsende. Landet byder på fantastiske naturoplevelser, utrolig søde mennesker og så er det billigt samt sikkert at rejse i! Jeg kan kun anbefale, at du tager til Vietnam! Jeg har derfor lavet en ruteplan på to uger til en måned i Vietnam, så du kan se hvad det er muligt at nå på en rejse gennem Vietnam. Der er også forslag til aktiviteter på hver destination. Ruten er baseret på min egen rejse gennem landet, samt oplevelser jeg havde, da jeg boede i landet.

Reklamelinks er markeret med *, bruger du dem, støtter du bloggen med et par kroner

oplevelser i hanoi the old quarter, hanoi


Dag 1-3: Hanoi


Din tur starter højst sandsynligt i Hanoi i nord eller i Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam. Hanoi er Vietnams hovedstad og her kan du få en rigtig god introduktion til Vietnam. Brug tiden på at spise i de lækre og billige gadekøkkener, gå en tur om Hoan Kiem søen, drik kaffe i en af de fede kaffebarer, se Temple of Litterature, se vanddukke teater og meget mere. Er det første gang du er i Vietnam, så anbefaler jeg, at du tager en street food tour*, så du får en god introduktion til vietnamesisk mad. Brug din tid på evt. at komme over jetlag inden du tager videre.

Om aftenen på dag 3 tager du toget eller bussen videre til Sapa (du kan også tage i mod Halong Bay eller Cat Ba Island, men i så fald ville jeg vente til dag 4, da det er en dags us på 4 timer). Du kan booke billetter her* eller få dit hostel/hotel på at booke for dig.

Bo på
Ga hostel* eller Hanoi Old Centre Hotel*, skal du bruge et hotel i lufthavnen kan jeg anbefale dette*.

sapa, vietnam


Dag 4-6: Sapa


Sapa er Vietnams trekkingcentrum, så kan du lide at trekke og er du vild med smukke landskaber? Så er Sapa helt klart noget for dig! Er trekking ikke lige dig, så er det måske ikke det oplagte sted at tage til. Du ankommer tidligt om morgenen og kan enten tage direkte på trekkingtur eller leje en scooter for en dag inden du tager ud og trekker.

Jeg vil anbefale, at du booker din tur direkte hos en af de lokale fremfor gennem et turbureau i Sapa eller Hanoi. Prisen er stort set den samme, men forskellen er at din guide, som er fattig, enten vil få 5 dollars fra turbureauet eller alle dine 25 dollars (minus penge til mad og benzin), derudover får du sandsynligvis en guide helt for dig selv og skal ikke vandre i en gruppe á 5-12 mennesker.

Vi bookede selv vores tur dagen før, så du kan allerede ringe fra Hanoi og få hende til at hente dig ved bussen/toget, hvis du vil direkte på en trekkingtur. Tager du direkte på trekkingtur og blot trekker to dage, så kan du med fordel skære en dag fra Sapa. Om aftenen på dag 6 (eller 5 eller 7) tager du mod Cat Ba Island eller Hanoi. Billetter til Cat Ba Island fra Sapa skal bookes på busstationen, mens billetter til Hanoi kan bookes her*.

Læs også
Om min trekkingtur i Sapa (indlægget indeholder også praktiske informationer)

Bo på
Go Sapa hostel* eller Phuong Nam Hotel*, hvis du tager en overnatning i byen

halong bay, vietnam


Dag 7-9: Halong Bay


Der er flere måder hvorved at du kan besøge Halong Bay på. Er du på budget? Så anbefaler jeg, at du tager til Cat Ba Island (book busbillet her*) og tager på et endagscruise, et tre dages cruise* som kommer forbi Ha Lan Bay og Halong Bay eller et tre dages cruise* som kommer forbi Bai Tu Long Bay og Halong Bay. I Ha Lan Bay er der færre turister og mindre affald i den del af bugten. Cat Ba Island er faktisk også tiden værd!

Ellers er det også muligt, at tage på cruise fra Hanoi. Jeg kan på INGEN måde anbefale, at du tager et endagscruise fra Hanoi. Det tager 4 timer at komme til Halong Bay, så i alt vil du bruge 8 timer på at komme frem og tilbage, dermed bliver din tid på Halongbugten er begrænset. Tager du fra Hanoi, så vil jeg anbefale, at du tager et tre dages cruise, så du også kommer lidt væk fra de gængse steder. Jeg anbefaler denne tur* eller denne tur*.

Om aftenen på dag 9 tager du videre til Ninh Binh. Busserne kører kl 19 og 19.30 fra Haiphong. Så husk at fortælle din guide. at du skal til Haiphong og ikke hele vejen tilbage til Hanoi. Det er muligt, at du så selv skal stå for transport fra havnen til Haiphong, alternativt kan du tage bussen fra Hanoi, evt. efter en enkelt overnatning i byen – priser for bus*

Cat Ba Island, Vietnam


Dag 10-11: Ninh Binh


Du har to dage i Ninh Binh, som er kendt for at have “Halong Bay på land” (Tam Coc), som skulle være særlig smukt i maj måned når rismarkerne er helt gule! Brug ellers tiden på at Cuc Phuong Nationalpark og nyd den smukke natur. Om aftenen på dag 11 tager du videre til Phong Nha Nationalpark/Dong Hoi.

Er du presset på tid er det også muligt at tage en endagstur* hertil fra Hanoi.

Bo på
 Tam Coc Nature (hostel) eller Nguyen Shack* 

phong nha


Dag 12-13: Phong Nha Nationalpark


Phong Nha Nationalpark har nogen af verdens største huler. Har du ikke lige 3000 dollars til at besøge verdens største hule? Jamen, så kan du altid besøge nogen af de mindre som Dark Cave, Paradise Cave, Phong Nha Cave og Hang En. Lej en scooter og kør rundt i det smukke landskab (ja, det er selv smukt i regnvejr!), besøg de huler som du allerhelst vil se, camper i Hang En hulen og meget mere.

Der er huler for enhver smag. Føler du, at du har set nok huler i dit liv, så kan du godt springe Phong Nha over og bruge tiden et andet sted. Er du til gengæld vild med huler og kan du ikke få nok? Så kan du snildt bruge en dag eller to mere her.

Om aftenen på dag 13 tager du mod Hoi An. Du kan enten tage toget eller bussen til Danang og så tage den lokale bus til Hoi An. Bussen er nok mest praktisk, men togturen fra Hué til Danang er blandt en af de smukkeste i verden og det kører forbi det smukke Hải Vân Pas, som blandt andet er kendt fra Top Gear. Det stykke vil jeg klart anbefale, at du oplever! Det er selvfølgelig også oplagt, at tage ½-2 dage i Hué, hvis du skulle få lyst, men jeg brød mig ærlig talt ikke meget om byen.

Bo på
Nguyen Shack* (hostel) eller Sun River House* (begge er lidt væk fra hovedgaden) 

dame i hoi an


Dag 14-20: Hoi An


Hoi An er nok min favoritby i Vietnam. Den gamle bydel er smuk og romantisk og uden de mange scootere! Der er masser af muligheder for at få nogle gode billeder!

Byen har derudover en dejlig strand og noget af det bedste street food, som jeg har fået i Vietnam. Derudover er der gode muligheder for at få noget billigt skræddersyet tøj hos en af byens mange skræddere. Du kan også besøge de nærliggende My Son ruiner* eller tage et madlavningskursus*, Hoi An er faktisk et af de bedste steder at tagd et madlavningskursus. Ja, Hoi An er nok også en af de mest turistet byer i Vietnam, men den er bare så hyggelig, at det egentlig ikke gjorde mig så meget og så er det rimelig let at komme væk fra turisterne 😉

Er du tidspresset, så kan du også skippe nogle dage i Hoi An, men langt de fleste, som har besøgt byen er vilde med den og fortryder, at de ikke havde tid nok.

Om aftenen tager du bussen til Nha Trang (tager cirka 12 timer), hvorfra du tager bussen til Dalat. Du kan selvfølgelig også vælge at blive i Nha Trang, hvis du synes at en russisk charterdestination lyder attraktivt….

Bo på
Little Leo* (et meget socialt hostel) eller Hoi An Odyssey*

jordbær i dalat


Dag 21-23: Dalat


Du ankommer om formiddagen til Dalat på dag 21. Dalat kaldes også for Vietnams Paris på grund af byens mange fine parker samt deres kopi af Eiffeltårnet.

Brug din tid i Dalat på at spise jordbær, udforske de små gader, tage på scootereventyr til et eller flere af de 90 vandfald som eftersigende skulle være i byen og Valley of Love, prøv canyoning (det er alle pengene værd), oplev The Crazy House, aftenmarkedet og nyd en gåtur i parkerne og omkring søerne i byen. Der er i hvert fald nok at lave i Dalat, men igen igen, så vil jeg anbefale at du bruger det meste af din tid udenfor centrum 😉

På dag 23 tager du en natbus fra Dalat til Ho Chi Minh City. Ifølge hjemmesiden burde busturen tage 11 timer, men det er nok nærmere 8, så vær forberedt på at ankomme tidligt i Ho Chi Minh City!

Bo på
Tiny Tigers* (perfekt til solorejsende, som spiser med til middag) eller Tulip hotel*

ho chi minh city


Dag 24-25: Ho Chi Minh City


Jeg bliver nok aldrig den helt store fan af Ho Chi Minh City, men generelt er jeg heller ikke den store fan af storbyer og det er klart for naturen, at du skal tage til Vietnam! HCMC, eller Saigon som byen også kaldes, er dog alligevel værd at bruge et par dage på.

Besøg Ho Chi Minh City museum eller revolutionsmuseet, det berømte postkontor, Notre Dame, nyd gågaden (Bui Vien), se udsigten fra en rooftop bar og spis god street food. Jeg kan anbefale, at tage en street food tour* i byen, så du kan opleve noget af det bedste mad byen. Det var personligt noget af det bedste jeg gjorde i HCMC. Er du historieinteresseret, så er Cu Chi-tunnellerne* også en spændende oplevelse og kan give et unikt indblik i Vietnamkrigen.

På dag 25 eller 26 tager du transport videre til Mekongdeltaet, det tager cirka 3 timer med bus til hhv. Can Tho og Chau Doc + transfer selvfølgelig

mekongdeltaet


Dag 26-27: Mekongdeltaet


Mekongdeltaet er et fantastisk område, som strækker sig helt fra Kina til Sydøstasien og hele 4500 km og er faktisk det område i verden mest næsthøjest biodiversitet efter Amazonasjunglen.

Skal du forbi Sydvietnam, så kan du altså ikke springe Mekongdeltaet over! Og du kan altså sagtens bruge mere end to dage her, men det er blot hvad jeg mener er minimum! Bo i et homestay på landet, sejl gennem de små kanaler i floden, besøg de flydende markeder nær Can Tho og evt Tra Su skoven nær Chau Doc.

Er du tidsbegrænset, så kan det være værd at overveje en endagstur til deltaet*, så du får en smagsprøve på det, men til gengæld får du en mere turistet oplevelse.

Bo på
Nguyen Shack* udenfor centrum

De sidste 3-4 dage vil jeg efterlade som en buffer, så du kan tage længere tid i de byer som du godt kan lide ellers kan du overveje en af nedenstående destinationer. Personligt brugte jeg en måned på at rejse fra Hoi An til Hanoi (med dage i Sapa og Cat Ba Island) og kunne godt have brugt længere tid.

rismarker, hoi an


Har du mere end en måned i Vietnam?


Så kan du overveje disse destinationer (de grønne punkter på kortet):


Har du “kun” 2-3 uger i Vietnam?


Så ville jeg vælge at fokusere på blot en del af landet. Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg gå efter den nordlige del af landet. Det er klart min favoritdel 🙂 Men vil du riiiigtig gerne fra syd til nord (eller omvendt), så ville jeg nok anbefale noget lignende:

14 dage: 2 dage i Hanoi – 3 dage i Halong Bay – 4 dage i Hoi An – 2 dage i HCMC – 2 dage i Mekongdeltaet (bo på et homestay ude ved de små kanaler), med en dags buffer evt. til at nå HCMC lufthavn

21 dage: Magen til de 14 dage + 2 dage i Sapa og evt. 2 dage i Dalat

Jeg ville primært gå efter natbusser og evt flyve mellem Danang/Hoi An og HCMC samt tage nattoget fra Hanoi (efter Halong Bay turen) til Danang, så man ser Van Hai passet mellem Hué og Danang (vær dog forberedt på en lidt bumlet tur).

motorcykelleje i Vietnam


Hvordan kommer man rundt i Vietnam?


Generelt er det let at komme rundt i Vietnam. Der er masser af billige fly, hvis du er tidspresset, og de koster sjældent mere end et par hundrede kroner.

Selv har jeg primært rejst rundt med bus. Natbusserne er komfortable og man kan ligge ned. Det kan dog være svært at ligge helt udstrakt, hvis du er høj. Busserne stopper et par gange i løbet af aftenen/natten med sidste toiletstop omkring midnat. Fra midnat er der sjældent et stop før din destination, men det afhænger naturligvis af distancen. Jeg kan ikke anbefale, at du vælger den bagerste række i bussen med mindre at du vil gå til i et hedeslag!

Hoi An river

Tager du toget kan du forvente en lidt mere bumlet tur og det har tildens tik at være lidt langsommere, til gengæld er sengen længere og du har mulighed for at gå på toilettet på hele turen.

Husk ørepropper, en øjenmaske, varmt tøj og gerne lidt snack. Vand kan oftest købes ved de forskellige stops.

OBS til bustransport: Tager du bussen, så er transfer til og fra dit hostel/hotel/by inkluderet, det skal dog bestilles nogle timer før. Så få receptionen til at bestille din busbillet (nogen hostels tager dog ekstra penge for at bestille) og tilhørende transfer og når du står af bussen, så undgå at tage en taxa, men gå efter de lokale hen til shuttlebusserne.

I Ho Chi Minh bliver man dog sat af i District 10 et stykke fra turistcentrum, så forvent at gå eller tag en Uber/Grab (lad vær med at tage en af de chauffører som står lige ved busstationen!), der er internet hvor du sættes af. I Hanoi er det lidt forskelligt hvor man bliver sat af, men det er som oftest indenfor 3 km af The Old Quarter.

For et par kroner mere kan man også købe ens tog- og busbilletter på forhånd, så slipper man for besværet på stationen (særligt på togstationen kan køen være lang). Billetter kan købes her*.

øer i Vietnam


Vejret i Vietnam


En ting som mange spørger ind til er vejret i Vietnam og hvornår det er godt at rejse i Vietnam ift. vejret. Umiddelbart ville jeg ikke tøve med at rejse til Vietnam uanset årstiden, det elsker jeg simpelthen landet for meget til!

For det nordlige Vietnam har monsun i sommermånederne. Her kan det regne voldsomt og tyfoner kommer også til tider forbi (selvom det er sjældent). Vinteren er tør, men kan også blive kold. Selv har jeg oplevet cirka 15-20 grader og solskin på Halong Bay i januar, så man kan være heldig, men man kan også risikere 5 grader. Så husk en varm trøje. Generelt er forår og efterår de bedste måneder at rejse i Nordvietnam. 

Det centrale Vietnam har ikke så meget regn i sommermånederne, som den nordlige og sydlige del. Til gengæld kan der godt falde en del i årets tre sidste måneder, men det var dog ikke noget jeg mærkede til, da jeg besøgte Hoi An omkring jul, mens det dog regnede hele dagen i Da Nang.

Det sydlige Vietnam har begyndende regnsæson i maj, som kan forsætte helt til september. I disse måneder kan det til og med blive rigtig varmt. Jeg havde fx 40 grader og meget høj fugtighed i HCMC, i maj måned. Det var noget nær ulideligt at skulle gå på opdagelse i byen på det tidspunkt, så vær forberedt på varmen, hvis du rejser i den sydlige del i sommermånederne. Til gengæld så regner det sjældent mere end en time eller to, og så er det til at holde ud at gå i byen. Men generelt er det sydlige Vietnam bedst i oktober til april.


Kort over Vietnam og ruteLæs også mit rejsebudget for Vietnam samt mine ruteplaner til Thailand, Cambodja og Laos. Få også styr på visumreglerne her


Mere fra vidunderlige Vietnam

21 Comments

 • Hej Tine
  Jeg tillader mig lat skrive til dig angående et spørgsmål omkring booking af bus og bestilling af visum på min kommende rejse.
  Jeg skal rejse Danmark > Vietnam > Cambodia > Thailand > Danmark, og jeg skal have skal have søgt Visum på forhånd til Vietnam. Jeg tænker at booke en busbillet fra Vietnam til Cambodia hjemmefra (så jeg har en billet ud af landet og dermed kan søge visum til Vietnam).
  Men hvis jeg booker sådan en bustur, skal jeg så have visum til Cambodia på forhånd også? Jeg tænker om bussen holder ved grænsen og gør det muligt for passagerer at ordne visum der?

  Håber du kan hjælpe mig med svar 🙂
  Anna

 • Hej Tine
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvordan du kom fra Sapa til Halong? Tog du turen tilbage til Hanoi, og så derfra videre til Halong? 🙂

  Mvh Søs

  • Hej Søs. Jeg tog faktisk turen omvendt, da jeg rejste efter vejret 😉 Det var en helt ny rute fra Cat Ba Island til Sapa, hvor vi tog en færge og omkring fem forskellige busser – det håber jeg de har optimeret en smule i mellemtiden 😛 Men vi sparede turen tilbage til Hanoi og sparede derfor også en del timer. Jeg bookede bare gennem mit hostel. Jeg ved ikke om ruten stadig findes (det regner jeg dog lidt med) eller om man også kan tage den fra Sapa til Cat Ba island 🙂 Jeg vil anbefale, at du prøver at planlægge din rute lidt efter vejret, hvis du kan, Halong Bay og Sapa er trods alt lidt smukkere i solskin 😉

   • Hej Tine
    Tak for svar.
    Umiddelbart er planen at starte i Hanoi, dernæst videre til Sapa og så går turen til Halong og Cat Ba. Kan læse mig frem til at der er nogle ture der går fra Sapa til Halong, men der er ikke oceaner af information om ruten. Håber dog på at spare turen tilbage til Hanoi og dermed mindske timerne på vejen.
    Turen er først til marts/april, så jeg krydser fingre for at vejret er godt på det tidspunkt ;).

    • Hej Søs

     Det var da så lidt. Du har ret, Thien Ha og Phuc Xuyen har begge en rute fra Sapa til Halong city, derfra kan man tage en taxa til Tuan Chau Wharf hvor man kan tage en båd til Cat Ba Island. Men har også læst at Cat Ba Express skulle have fået en direkte rute, men kan heller ikke lige finde information på det. Du kan evt skrive til dem og høre 🙂 Jeg kan godt forstå, at du gerne vil spare nogle timer, det var jeg glad for at jeg gjorde, selvom det blev en del busskift 😉 Generelt er de lidt langsomme om at få informationer på nettet i Vietnam, så det kan være at der er virkelig gode transportmuligheder, som vi bare ikke lige kan google os til 😉

     Marts/april er et perfekt tidspunkt at rejse i Vietnam på, selvom det godt kan begynde at blive rigtig varmt i den sydlige del af landet 😉 Men i hvert fald rigtig god tur og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål 🙂

    • Hej Søs

     Måske har du fundet det i din søgen eller snakket med andre .
     Men jeg har lige rejst fra Sapa til Cat Ba, og der er kommet en direkte natbus, som Tine også nævner (her er blot en bekræftigelse på at ruten fungere) det er super nem at bestille når du er i Sapa 🙂

     Hilsen Mia

     • Så fint, at du lige supplerer, Mia, tak! Jeg tænkte nok, at de havde fået lavet en rute, når den nu kørte den anden vej i 2015, men det er ikke altid man kan finde informationen på nettet, men så er det jo rart at høre fra en læser on location 😉 Jeg sørger lige for at informationen gives videre, hvis ikke Søs svarer herinde 🙂 Forsat god tur!

 • Hej Tine

  Tak for en super god guide – er vild med dine ruteforlag, når man som jeg er første gangs backpacker! Jeg ville høre hvordan du fik kontakt til en af de lokale i Sapa og dermed kom uden om bureauerne? )

  Hilsen Claudia

  • Hej Claudia
   Det var da så lidt. Jeg er glad for at det kan bruges Jeg fin nummeret af en anden backpacker. Nummeret er (+84)01677924940. Vi ringede bare dagen før, men det er ret let at finde en guide i Sapa, som kan tage dig med ud når du ankommer eller dagen efter. Vi blev nærmest overfaldet da vi kom, men kunne ikke lige overskue at booke kl 5 om morgen, så vi valgte at tage på scooter lidt rundt i Sapa og bookede en trekkingtur til næste dag
   I bunden af mine indlæg om de specifikke oplevelser kan du finde information om priser, firma eller guide og lignende. Hvis der var flere af mine oplevelser som kunne friste
   Mvh Tine

 • Heiza

  Har læst en del på din blog og nyder dine oplevelser og gode råd, specielt om Vietnam
  Konen og mig er her lige nu og har kraftigt taget inspiration fra din Ruteforslag, Vietnam i 2 uger til 2 mdr / hvad kan du nå?
  Vi har knap 5 uger i Vietnam

  Sidder lige nu i Sa Pa og er ved at planlægge de kommende dage, d 16 med nattog til Hanoi og straks videre med bus til Ninh Binh, boede du i eller uden for byen ?
  Et par dage der og så med nattog til Dong Hoi, for at besøge Phong Nha og lidt huler

  Er der noget der mangler på listen?-et MUST!!

  Grov plan:
  Hue
  Da Nang
  Hoi An
  Nha Trang
  Mui Ne
  Phan Thriet
  Dalat
  Phu Quoc
  Ho Chi Minh City

  Slut på tur

  TAK for en dejlig, underholdende, berigende og lærerig blog!

  • Hej Kenneth

   Jeg må indrømme, at jeg ikke har været i Ninh Binh, jeg skulle og ville rigtig gerne have været der, men kunne ikke få det til passe. Men jeg valgte, at tage den med fordi jeg rigtig gerne ville dertil 🙂 Har I været i Halong Bay? For hvis ikke, så mangler den helt sikkert på listen! Tag gerne en tur som bl.a. kommer forbi Ha Lan Bay eller tag gerne til Cat Ba og derfra rundt i Halong 🙂 Hanoi er også et besøg værd, hvis I endnu ikke har været der 🙂

   Jeg var ikke vild begejstret for Hue, men jeg tror, at det kommer lidt an på hvad man vil. Vil man gerne citadellerne og imperial city, så skal man helt sikkert dertil, det var jeg dog ikke lige i humør til…Tag gerne toget fra Hue til Danang og den lokale bus derfra og til Hoi An, det er to hyggelige oplevelser 🙂

   Nha Trang, Mui Ne, Phan Thiet er ved at udvikle sig til russerhelvede, særligt Nha Trang skulle være slemt, så det ville jeg måske springe over…I kommer jo til strande på Phu Quoc 🙂 Mui Ne har dog en ret fin ørken, som er et besøg værd. Jeg ville nok tage en tur til Mekongdeltaet, hvis jeg var jer, det kunne være fra Can Tho, hvor jeg har boet, det er også en fin by hvis man vil opleve lidt off beaten track, og/eller Ben Tre som også er lidt off beaten track. My Tho er der hvor alle dagsture fra Ho Chi Minh City går fra og er knap så autentisk. Jeg kan anbefale, at I finder et homestay eller lignende i en af de små bifloder, det er ofte roligt og smukt 🙂

   Forresten, så i stedet for at tage til Dong Hoi, så køb en billet til Phong Nha, så bliver I sat af i Son Trach, som ligger tættere på nationalparken 🙂

   Tak for de søde ord, er glad for at høre at I kan bruge den. Sig endelig til, hvis I har flere spørgsmål ellers god rejse,
   Tine

   • Takker for dine supergode svar
    Sidder faktisk lige og er ved at kigge på togplan til Dong hoi- nu bliver det så Phong Na(Son Trach) istedet
    Overvejer om vi skal hoppe forbi Nha Trang i særdeleshed hvis der er fuld af russere dem har vi oplevet andet sted og de trænger i den grad til lidt almen pli og opdragelse

    Vi har indtil videre haft et par dage i Hanoi, hvilket var særdeles lækkert i weekenden hvor der var spærret af omkring søen, en tur til Halong Bay og nu anden dags trekking i Sapa

    • Det var så lidt.
     Jeg valgte bevidst Nha Trang og Mui Ne fra p.g.a. russerne, for ja, de mangler i den grad pli og dannelse! Men I kan jo altid se på det, når I kommer på de kanter 🙂 Men en tur til Mekongdeltaet er i hvert fald næsten et must 🙂
     Ja, det lyder godt nok også lækkert! Forsat god rejse

 • Hej Tine
  Jeg skal på 14 dages rejse i Vietnam alene i Juli/August.

  Hvordan ville du anbefale at rejse rundt i landet, Ville det være realistisk at nå Hanoi/Saigon på 14 dage uden at det ville ende i et stort stress

  Jeg kunne godt tænke mig at høre om du eventuelt også har nogle tip til ting der bare skal se’s/opleves i Syd/central Vietnam

  Venlig hilsen
  Mathias

  • Hej Mathias

   Ej hvor fedt! Det kan nok lade sig gøre, men jeg ville klart fortrække, at fokusere på et område. Men det ville nok kunne lade sig gøre. Har du en billet ind til Hanoi og ud af HCMC eller en retur til HCMC?
   Jeg tager ofte natbusser rundt i landet, de er komfortable og så sparer man en overnatning.

   Umiddelbart kunne en tur se nogenlunde således ud i 14 dage: 2 dage i HCMC – 2 dage i Mekongdeltaet (bo på et homestay ude ved de små kanaler) – 4 dage i Hoi An – 2 dage i Hanoi – 3 dage ved Halong Bay (alternativt tag til Cat Ba en dag og på en endagstur til Halong Bay og så bussen tilbage til Hanoi dagen efter), så har du en dags buffer, som du kan bruge ved forsinkelser eller hvis du holder af et bestemt sted. Man kan også tage på en to dages tur til Halong Bay fra Hanoi, men med en tre dages tur kommer man også ofte ud til Ha Lan Bay, så også er virkelig smuk og med færre turister (den del besøger man først, hvis man tager til Halong Bay fra Cat Ba Island)

   Jeg tror ikke, at den tur vil blive alt for stresset. Jeg ville måske flyve mellem Mekongdeltaet og Hoi An (så flyver man til Danang og tager en bus eller taxa derfra). Fra Hoi An til Hanoi kan du tage toget i stedet for bus, så kommer man forbi Van Hai passet, der bl.a. er kendt fra Top Gear, p.g.a. dens skønhed, det ligger mellem Danang og Hue, så sørg for at du kommer med toget så du kan se den strækning i sollys 🙂 Det er også muligt at flyve, hvis du ikke gider bumle i et tog i 15-17 timer…Men man kan jo altid bestille soveplads, selvom jeg har hørt forskellige meninger om søvnkvaliteten man får i det tog…

   Mine highlights fra Vietnam har helt klart været Mekongdeltaet, Hoi An, Van Hai passet, Halong Bay, Sapa, vandfaldene og canyoning i Dalat 🙂 Jeg er ikke stor fan af HCMC, men elsker Hanoi 🙂

   Jeg håber, at svaret gjorde dig lidt klogere 🙂
   Mvh
   Tine

 • Hej! Tusinde tak for dine gode tips til rejsen i Vietnam. Min kæreste og jeg drager snart til Sydøstasien, hvor størstedelen af rejsen vil stå på i Vietnam. Grundet den ekstra tid dér, overvejer vi at tage busser. du anbefaler her natbusser, men jeg har i andre fora bemærket en del skepsis og mange folk, der gør opmærksom på hvor utryg en oplevelse, det kan være.
  Så vil lige høre, om det slet ikke er noget, du har oplevet?
  Og købte du blot busbilletten ved busstationen? Fandt du afgangene på forhånd eller ligeledes dér?

  Mvh Gustav

  • Hej Gustav (og kæreste). Jeg har taget en del natbusser og har aldrig oplevet noget ubehageligt. Jeg mindes heller ikke at have mødt nogen rejsende som har oplevet noget ubehageligt i natbusserne, udover chauffører som dytter lidt for meget eller spiller lidt for højt musik 😛 Jeg kan anbefale, at I bruger øjenmaske og ørepropper 😉 Jeg har dog altid en hængelås på min rygsæk og gør det så svært som muligt at komme til lynlåsen (vender den mod ruden eller stopper den ind under den lille skærm som dækker fødderne), men jeg har aldrig oplevet nogen som har forsøgt at komme i min rygsæk og langt de fleste vietnamesere vil turisterne det godt. Jeg har endda oplevet to vietnamesere skælde billetsælgeren ud på lokalbussen fra Hoi An til Da Nang, fordi hun vil have 2 kr mere for billetten end den egentlig kostede (de forsøger stort set alt at få ekstra penge ud af en på den rute) 🙂 Jeg har ofte booket via mit hostel, men man kan også booke på baolau for et par kroner ekstra 🙂 Der kan I også tjekke billetpriser og ellers har hostelene/hotellerne som oftest styr på tidsplanen 🙂 Forsøg dog at undgå de bagerste sæder med mindre at I har lyst til at gå til i varme og hav gerne lidt varmt tøj med i bussen 🙂

 • Hej Tine
  Må sige at jeg syntes din blog her er et super godt udgangspunkt for at planlægge rejse, og min veninde og jeg også har benyttes os en del af Vietnam delen, både ruter og budget.
  Under dine rejser har du så oplevet mange vietnamesere der ikke snakker engelsk, eller er det generelt okay at gebærde sig blandt de lokale og turist stederne?

  • Hej Marie (og veninde)
   Jeg er så glad for at høre, at I har kunne bruge bloggen. Det har været meget forskelligt. I Can Tho var der ikke mange som kunne engelsk, det er også stadig en relativ ukendt destination for mange, hvorimod at jeg mødte en del i HCMC, som kunne engelsk Sammenlignet med fx Thailand, Filippinerne og Malaysia, så er der ikke mange som kan engelsk, men man kan stort set altid finde en som kan lidt engelsk og som kan hjælpe, hvis man er lidt lost in translation. Stort set alle på hostels kan engelsk, guider er også okay og unge vietnamesere bliver bedre og bedre til engelsk. I vil nok opleve unge i Hanoi og HCMC, som vil komme op til jer for at snakke engelsk, de vil ikke snyde jer (med mindre at det er sælgere ), men mange bruger turisterne til at øve engelsk med. Det kan være en dejlig mulighed for at lære mere om landet og vietnameserne generelt, såfrem at deres engelsk er god nok til en samtale Jeg syntes ikke, at sproget var et stort problem for ofte kan man finde ud af det med fagter I kan også downloade Google translate og sprogpakkerne dertil, så kan man oversætte kortere ting og gøre sig forståelig på den måde, men jeg mindes ikke, at jeg brugte Google translate udenfor Can Tho…

 • Hej Tine.
  Din blog er virkelig god og min kæreste og jeg er meget inspirerede af dine beretninger om Vietnam.
  Vi planlægger at tage afsted til Januar og vil rigtig gerne have en overnatning i Mekongdeltaet på et homestay, som du også nævner. Jeg vil derfor høre dig om du vil foreslå at man booker det hjemmefra eller når man er der?

  Mange hilsner Simone

  • Hej Simone
   Er glad for at høre, at du har fundet inspiration 🙂
   Nguyen Shack bliver ofte udsolgt i god tid, da de ikke har mange værelser. Så jeg vil helt sikkert anbefale, at I booker på forhånd. I kan jo altid booke med gratis afbestilling, så I har mulighed for at aflyse, hvis I gerne vil være lidt fleksible 🙂

   Mvh Tine

Del gerne dine tanker eller et spørgsmål med mig