Singapore er ulige alle andre storbyer i Sydøstasien. Der er ikke mange dyttende biler, der er rent og pænt, der er mange regler – nogen mere absurde end andre, og det er mere vestligt end mange andre storbyer i Asien. Det er en by og et land i et.

Ja, Singapore er et ret unikt sted og kan klart anbefales som et mindre stop på din rejse! Jeg kommer her med mine bud på oplevelser, spisesteder og insiderviden, som du ikke finder på andre rejseblogs, så du kan få de bedste dage i Singapore!

Reklamelinks er markeret med *


Kulturoplevelser i Singapore


Masjid Sultan (Sultan moskeen)

Masjid Sultan (Sultan Moskéen) og Kampong Glam

Masjid Sultan er Singapores mest kendte moske og også en af Singapores største med plads til 5000 bedende. Den blev bygget i 1824 til Singapores første sultan, Hussein Shah. De fine guld kupler minder om paladset fra Aladdin, og generelt er den bare et besøg værd.

Det er også muligt, at komme ind i moskeen, men husk at dække skuldre og hår. Åbningstider kan findes her. Kampong Glam er også et hyggeligt kvarter at gå på opdagelse i! Det er fyldt med små farverige huse, pudsige shops og meget mere.

Adresse: 3 Muscat Street

House of Tan Teng Niah og Little India

House of Tan Teng Niah og Little India

Little India er fyldt med farverige hus, og House of Tan Teng Niah er måske Little Indias mest farverige hus. Man kan altså ikke blive andet end glad, når man går rundt i nærheden af House of Tan Teng Niah! Så gør dig den tjeneste at komme forbi en dag. Du kunne jo evt. kombinere dit besøg med noget lækkert mad 😉

Adresse: 37 Kerbau Road

Buddha Tooth Relic Temple and museum

Buddha Tooth Relic Temple and museum

Buddha Tooth Relic Temple er nok det vildeste buddhistiske templer, som jeg nogensinde har set! Jamen, man kan ikke blive andet end at blive lidt overvældet over det kæmpe tempel. Gør dig den tjeneste at besøge det, når du er i China Town. Det er både smukt i løbet af dagen og ikke mindst om aftenen.

Adresse: 288 S Bridge Road


Singapores seværdigheder – Natur og parker


gardens by the bay

Gardens by the Bay

Gardens by the bay er Singapores kunstige naturområde, og jeg synes faktisk, at det er en rigtig fin park. De 18 kunstige supertræer er lidt sjove og omdanner faktisk sollys til energi, som bruges i parken. Der findes masser af stier langs floden og et par gangbroer med flotte udsigter. Besøg de to drivhuse og gangbroen mellem supertræerne.

Pris for adgang til de to drivhuse: 28 dollars (cirka 137 kroner), åbent 9-21. Kan også købes på forhånd her*, så du springer billetkøen over.
Pris for adgang OCBS Skywalk: 8 dollars (cirka 40 kroner), åbent kl 9-21. Køb en kombibillet til drivhusene og OCBS her*.

Læs også om mine oplevelser ved Gardens by the Bay

botanisk have, singapore

Botanisk have

Botanisk have i Singapore er 156 år gammel og på UNESCOs verdensarvsliste. Den er kæmpestor, og du kan med garanti komme lidt væk fra alt larmen og stresset i Singapore og nyde en lille picnic ved en af de mange søer samt se de mange smukke orkidéer i orkidéparken. Desværre var store dele af parken under ombygning, da jeg var der, så store dele af parken var lukket af, og der var lidt mere larm end sædvanligt…

Adgang til orkidéparken 5 dollars (cirka 25 kroner for en voksen). For et par kroner ekstra kan man også købe sin billet på forhånd* og springe køen over.

Andre naturområder

Har du mere tid og vil gerne se mere natur? Så overvej Bukit Timah Nature Reserve, MacRitchie Reservoir, Southern Ridges walk  eller Pulau Ubin. Det var steder, som jeg ikke selv nåede. Jeg prøvede dog at finde MacRitchie Reservoir, som ligger i nærheden af botanisk have, men efter at være blevet sendt ud på noget som lignende en motorvej af min GPS, opgav jeg. Men ville specielt gerne have set Bukit Timah efter jeg har set billeder derfra!


Udsigtspunkter


ION sky, singapores bedste udsigtspunkt

ION SKY

ION SKY har Singapores bedste udsigtspunkt, hvis du spørger mig! Her har du næsten 360° udsigt ud over Singapore. Du kan se de fleste bydele og helt over til Marina Bay Sands! Jeg var den eneste turist deroppe. Mange sad og spiste mad, drak sodavand og blot nød den vilde udsigt.

Så skynd dig til denne lokale hemmelighed inden alt for mange andre finder ud af det 😉 Siden jeg var der, har de lavet lidt om på reglerne. Dengang var det gratis, men vil du besøge ION SKY i dag, så skal du bruge 20 dollars (knap 100 kr) på samme dag i ION Orchard complex, shoppingcenteret hvor ION SKY er, for at få en billet, men så kan du jo altid købe lidt tøj eller en souvenir og få en oplevelse i bonus.

Adresse: 2 Orchard turn

Rejsetip: Kombinér eventuelt dit besøg i ION SKY med at se nogle af de vilde shoppingcentre langs det livlige Orchard Road.

ce la vie, marina bay sands

Ce Lá Vie

Ce Lá Vie er skybaren på toppen af Marina Bay Sands og udsigten er altså også virkelig god herfra, også selvom det ikke var min favoritudsigt. Da jeg var der, kunne man sagtens tage derop uden at købe, men det er ikke længere gældende, måske der kom lidt for mange turister? I dag skal du betale 23 dollars (cirka 110 kr) for en voucher, som du så kan bruge til at få en drink deroppe. Marina Bay Sands er et af de vildeste og dyreste hoteller i verden, så det kan være en god måde at opleve et af verdens vildeste hoteller på et budget 😉


Andre seværdigheder i Singapore


Marina Bay Sands’ butikker

Du kan få tiden til at gå med at købe en taske til 10.000 kr eller en tekande til 20.000 kr, og nu hvor du er i gang, så kan du vel også lige så godt købe et pengeskab til dine mange millioner. Er du, lige som jeg, ikke rig, så kan du vel altid vindueshoppe, kigge på folk med alt for mange penge, se på asiatere som forsøger at gå på skøjter (ja gå!) eller blot grine af det vilde shoppingcenter som har det hele – inklusiv en venedig efterligning selvfølgelig…

haji lane, singapore

Haji Lane

Er du til cool street art, små unikke butikker og hippe kaffebarer? Så er Haji Lane (i Kampong Glam) lige noget for dig! Det er nok min yndlingsgade i Singapore. Jeg synes simpelthen at det var så hyggeligt, at se på graffiti og gå i de små butikker og finde seje, sjove og skøre ting. Her kan du finde håndlavet tasker, legetøj som det var i gamle dage og meget mere. Den gade må du altså bare ikke misse! Men pas på, det kunne godt blive et dyrt besøg 😉

Lysshow ved Marina Bay Sands

Hver aften er der lysshow ved Marina Bay Sands og de omkringliggende bygninger. Op til 250.000 LED pærer bruges i showet, så det er rimelig spektakulært og så er det gratis – what not to like? Jeg så det fra Merlion siden og det var rigtig flot! Men det skulle også være rimelig fedt at stå ovre på Marina Bay Sands siden 🙂 Du kan se showet kl. 20 og kl 21.30 hver dag (og kl 23.00 hver fredag og lørdag) og kom gerne lidt før, hvis du vil have en rigtig god plads.

Drik en Singapore Sling på Raffles hotel

Ja, det er virkelig turistet og heller ikke helt billigt, men det er altså en oplevelse at få en Singapore Sling på Raffles. Du kan selvfølgelig også springe drinken over og blot besøge det fine gamle hotel, hvis du ikke er til alkohol eller blot er på et backpacker budget. Det gjorde jeg selv, men synes alligevel at det var hyggeligt, at gå rundt og se det fine, gamle hotel 😊 Men skal du have en Singapore Sling, så er det næsten the place to go, da Singapore Sling blev opfundet på Raffles hotel

Pris for drink: 30 dollars (cirka 150 kroner)

Singapore Zoo og Sentosa Island

Jeg var ikke selv i Singapore Zoo* eller på Sentosa Island. Jeg har set de fleste dyr, de har i Singapore Zoo, i naturen. Men Singapore Zoo er en af de få zoologiske haver, som man kan besøge i Sydøstasien uden dårlig samvittighed. Som så mange andre ville jeg ønske, at dyrene kunne leve frit i naturen, men jeg tror desværre også, at zoologiske haver er en nødvendighed.

Heldigvis deltager Singapore Zoo i aktivt i projekter som hjælper med at bevare dyr, samt forskningsprojekter som skal hjælpe os med at forstå dyrene, og hvordan vi bedst kan hjælpe dem. I Singapore Zoo er der mange forskellige oplevelser, så det ikke bare bliver en sædvanlig tur i zoo. Man kan fx spise morgenmad side om side med orangutanger*, tage på night safari* eller en flodsafari*. Se alle muligheder her*.

Sentosa Island er der en masse forskellige aktiviteter. Her kan man bl.a. besøge Universal Studios*, hvor man kan møde figurerne fra tegnefilmen Madagaskar, The Lost World og meget mere. Der er en masse aktiviteter, som nok skal underholde dig hele dagen! Man kan spare penge ved at booke billetterne på forhånd. Se mulighederne for billetter til Universal Studios her*.

Se alle aktiviteter på Sentosa Island her*.


Mad i Singapore


MAD, SINGAPORE

Singapore er en smeltedigel af kulturer og det ses også på maden. Du kan finde alt fra malaysisk til kinesisk vestligt – selvfølgelig alt sammen med et singaporeansk touch, så jeg vil næsten garantere, at du nok skal finde noget, som du kan lide. Her er mine anbefalinger til nogle gode madsteder i Singapore. Velbekomme!

Kampong Glam café

Skulle du ikke have gættet det, så ligger Kampong Glam Café i det populære kvarter Kampong Glam. De serverer autentisk mad fra flere steder i Asien. Der er altid travlt, men personalet er altid søde til at forklare nogle af de mange retter, som for mange nok er ukendte. Du kan også gå op til kassen og pege på de forskellige retter, hvis menukortet virker lidt uoverskueligt. Maden er rigtig god og ikke mindst billig!

Adresse: 17 Bussorah St, Kampong Glam

Tamilnadu Special Kudai Canteen

Vil du have lækker indisk mad? Så er Tamilnadu Specialist Kudai Canteen et rigtig godt bud! De sælger alle mulige indiske retter – både store og små. Jeg blev især glad for deres samosas (2 for 2 dollars) og deres karry. Det er selvfølgelig også til backpackervenlige priser 😉

Adresse: Kerbau Rd 37, Little India (overfor det farverige hus, Tan Teng Niah)

Mufiz cafe

Mufiz cafe laver nogle vildt gode karryretter (hvis du er i tvivl, så er jeg ret vild med karry 😉 ), bryani, frugtjuicer og pandekager, dog ikke den søde slags 😉 De er måske lidt hurtige til at spørge, hvad du vil have, du skal nærmest have besluttet dig i det sekund, du kommer op til kassen, men jeg skal love for, at de får velsmagende mad ud næsten lige så hurtigt!

Adresse: Serangoon road 2 (i centeret The Verge), nær Rochor metro station, Little India

MICHELINSTJERNET MAD, SINGAPORE

Bonus: Michelinstjernet mad på et backpacker budget!

Singapore har også to michelinstjernede restauranter, som i den grad har backpackervenlige priser! Det var dog ikke mine favoritsteder, men det smagte stadig godt.

Så hvis du vil prøve noget michelinstjernet mad, så besøg “Liao Fan Hong Kong Soya sauce chicken rice and noodle” i Chinatown (Smith Street, bod nummer 02-126) og bestil kylling med ris for 2 dollars (10 kroner). Dette var min favorit af de to michelinstjernede Street food boder.

“Hill Street Tai Hwa Pork Noodle” er også michelinstjernet og koster fra 6 dollars (30 kroner). Det ligger på Crawford Lane 446, nær Lavender station


Sådan kommer du til/fra lufthavnen i Singapore


Tog

Dette er nok den letteste og billigste måde at komme til/fra byen på. Du tager simpelthen metroen til Tanah Merah station og skifter derefter til den metro som går nærmest din destination (for Little India og Burgis er det den grønne linje) – Pris omkring 2-2,5 dollars alt efter destinationen

Bus

Tag 36 eller 36A, men hav lige penge eller et EZ-kort til at betale for turen, det koster 2,5 dollars. Bussen stopper nær Orchard Road, Marine Parade road, Raffles Boulevard, se mere her. Af de to muligheder er toget nok lidt lettere

Taxa

Koster fra $45 dollars + et gebyr på 3 dollars for at køre til/fra lufthavnen. Det er selvfølgelig let fordi man bliver kørt lige til døren og det tager cirka 45-90 minutter alt efter destination og trafik. Du kan også betale fra 191 kr for en privat transfer*.

Offentlig shuttlebus

Er taxaen lidt for dyr og offentlig transport lidt for besværlig? Så er det også muligt at vælge en offentlig shuttle. Det koster kun 55 kr per person og kører dig lige til dit hostel/hotel, men det tager længere tid end en taxa, fordi shuttlebussen også stopper på andre hostels/hoteller, for at sætte andre passagerer af. Shuttlebussen kan bestilles i forvejen her*.


Kort over Singapore


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra sprudlende Singapore

16 Comments

  • Det var også et af de insidertips, som jeg havde fået fra mit hostel 😉 Jeg tror vist at det åbnede for 1,5-2 år siden eller lignende, så var du i Singapore før det, så er det nok derfor 😀 Jeg vil klart anbefale det til dit næste besøg!

 • Hej Tine

  Sikken en dejlig overskuelig lige til at gå til rejseguide over Singapore. Singapore er bestemt en by man ikke må gå glib af og jeg har stadigvæk flere steder, som vi slet ikke nåede på vores 3 dage i storbyen og hovedstaden.

  Tusind tak for at henvise til min “guide til tre dage i Singapore” – det er jeg meget stolt over 🙂

  Jeg skal helt sikkert også besøge Ion Sky og gense Kampong Glam og Little India.

  De bedste hilsner

  Bettina

  • Hej Bettina
   Tusind tak for de søde ord 🙂 Singapore er bestemt en by med masser at byde på! Jeg er rigtig glad for at jeg endelig fik oplevet byen 🙂 Jeg har også stadig en masse steder, som jeg ikke nåede på mine fem dage i byen.

   Jamen, det var så lidt. Jeg brugte den faktisk ret meget som inspiration, men også til at finde busser m.m. da jeg var i Singapore, så tak for hjælpen 😉

   ION sky er også fed! Kampong Glam og Little India var også mine favoritområder i byen! Var du forbi Haji street?

 • Hej Tine
  Mega fedt at læse alt det du har oplevet og erfaret. Så lækkert at vide, at det er muligt at tage til Singapore på budget, når så mange andre siger det modsatte.

  Blev lidt interesserede efter, at have læst du ikke købte et turist pass til busser og metro i Singapore. Hvordan fungerede det med det kort du valgte i stedet og tænker du at det ville kunne betale sig hvis man skal være der i 2 dage og, som dig, skal bo på bunc hostel, men ud og se det meste på så kort tid?
  Hilsen Rikke

  • Hej Rikke

   Det fungerer lidt ligesom rejsekortet. Du fylder penge på og så bipper du dig bare ind og ud af stationerne 🙂 Fra Bunc hostel kan du gå til de fleste store attraktioner (marinaen, Arab street, Little India osv), dog er det for langt at gå til ION Sky og lufthavnen, men du bestemmer også selv hvor meget du fylder på. Jeg ved ikke om det ville kunne betale sig ift at købe kontantbillet, det tror jeg lidt kommer an på hvor meget du vil se udover de klassiske attraktioner. Umiddelbart tror jeg, at der ikke er meget for dig at spare med et EZ-pass, men lad vær med at købe et turist pas, jeg regnede på det og man skal vist have minimum 5 ture om dagen før det kan betale sig….

   Mvh
   Tine

   • Tusind tak. Tænker lige det er noget der skal undersøges nærmere før jeg rejser

    God dag 🙂
    Hilsen Rikke

    • Det var så lidt Jeg mener faktisk godt, at man kan få pengene tilbage, hvis man ikke bruger alt hvad der er på kortet, men er ikke helt sikker, det er også 1,5 år siden jeg var der..

 • Hej Tine

  Jeg har læst en masse på din hjemmeside, og tænkte jeg ville prøve at skrive til dig.

  Jeg har endelig taget mig mod til at rejse ud i verden på egen hånd.
  Jeg er igang med at få de sidste vacciner og kan rejse fra den 29. august.
  Jeg har besluttet mig for at tage til Sydøstasien, men er simpelthen så i tvivl om hvilke destinationer jeg skal vælge, hvilken rækkefølge osv.
  Synes det er ret svært, når man ikke ved hvor lang tid man cirka skal bruge i de forskellige lande.

  Jeg satser på at flyve til Singapore og lige bruge 2-3 dage der, til at starte med.
  Men efter det ved jeg simpelthen ikke hvilke lande jeg skal besøge.
  Jeg har altid gerne ville gerne til Bali og Gili øerne, men har også læst rigtig godt om Vietnam.
  Men jeg har trods alt kun 6 uger, da jeg skal være i Danmark igen den 14. oktober.

  Har du nogle anbefalinger eller idéer til hvad jeg kunne gøre? 🙂

  Mvh Rasmus

  • Hej Rasmus

   Sådan! Fed beslutning!

   Jeg synes godt, at du kan nå det hele uden at stresse. Fx ved at have to dage i Singapore, to uger på Bali og Gili og så resten af tiden i Vietnam De oplevelser som jeg har skrevet om fra Bali på bloggen er oplevet på en uge.

   Selvfølgelig kan man også bruge længere tid, men sådan er det vist altid Men det kommer selvfølgelig lidt an på hvad du har lyst til at opleve, fx tager det 3-4 dage at få dykkercertifikat, så bliver man jo også nødt til at sætte tid af til det

   Mvh
   Tine

   • Mange tak for det så hurtige svar!
    Tror du det ville være dumt at tage en uge til Borneo efter Bali og Gili, og så nøjes med 13 dage i Vietnam?
    Så slipper jeg vist også for at købe visum nemlig 😉

    Og så lige et andet spørgsmål. Tror du jeg kan nøjes med at have en backpack i håndbagestørrelse? Eller tror du det bliver for småt?
    Man kan jo spare en del penge og tid på flyveturene så 🙂

    Mvh Rasmus

    • Det var så lidt. Det bliver meget flytten rundt og det tror jeg, at du bliver lidt træt af. Hvis det er for at se orangutanger, så kan du fx se dem på Sumatra og endda tættere på. Måske du skulle bruge en knap måned i Indonesien, hvor du ser orangutanger på Sumatra, bestiger bjerge på Lombok eller Bali, besøger bromo på Java og slapper af på Gili og så tager 14 dage til det nordlige Vietnam 🙂

     Ja, det ville man sagtens kunne, men det kræver selvfølgelig, at du kan pakke ordentligt 😉

     Mvh
     Tine

 • Tak for dine anbefalinger i Singapore. De har givet os inspiration til at se andre området, end vi plejer.
  Jeg har familie, som bor her, så mange af de ‘gængse’ ting, har vi set. I dag tog vi til området omkring Arab Street og Hadi Line. Dejligt du havde skrevet adresse, så det var nemt med taxa. Det var virkelig en oplevelse og jeg kommer helt sikkert tilbage.

  • Hej Hanne

   Tusind tak for din kommentar. Det gør mig da rigtig glad, at jeg har kunne “vise” jer nogle andre sider af Singapore på trods af din familie bor der 🥰 og jeg prøver altid at give så meget information som muligt, netop så det skal være let for mine læsere. Så jeg er da glad for at høre, at det var let at finde!
   Sig endelig til, hvis du har noget, som du synes, at jeg skal ændre eller tilføje til indlægget. Fortsat god tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *