En ting, som jeg havde glædet mig til at opleve i Singapore var Gardens by The Bay. Gardens by the Bay er et unikt og fantastisk naturprojekt i en af verdens største byer.

Gardens by The Bay er et forsøg på skabe en mere grøn by. Området fylder 101 hektar eller cirka 141,5 fodboldbaner og er opdelt i tre områder: Bay South Garden, Bay East Garden og Bay Central Garden, hvorfra at Bay South Garden er den største del på 54 hektar. Som biologistuderende kunne jeg ikke undlade at besøge det unikke område i Singapore.

Flower Doom, gardens by the bay

Blandt alverdens blomster og selfiesticks i Flower Doom

Jeg gik fra Marina Bay Sands hotel og ned til Gardens by the Bay. Da det var december var området omkring de berømte kunstige træer, The Supertree Grove, desværre ombygget til et Winter Wonderland. Så det kostede ekstra at komme derind og jeg havde ikke ligefrem brug for at komme i et overgearet Winter Wonderland.

I stedet gik jeg mod de to drivhuse, som man finder her. Jeg startede i Flower Doom. Over højtalerne blev der spillet julemusik så højt, at man ikke kunne høre sig selv tænke. Overalt i drivhuset var der statuer og et hav af selfiemuligheder.

Winter Wonderland i Flower Doom, Gardens by the Bay, Singapore

Drivhuset var altså lavet lidt om til et Winter Wonderland. Så der var fyldt med juletræer, nøddeknækkere og jeg ved ikke hvad. Singaporeanerne var vilde med det, jeg synes derimod at det var lidt tacky…Det hjælp nok heller ikke på det, at jeg var ved at få en selfiestang i hovedet hvert 20. sekund.

Efter blot 12 minutter var jeg ude igen! En skuffende oplevelse. Selv ikke den del, som virkede til at være en fast del af udstillingen, havde imponeret mig…Så synes jeg altså at væksthusene i Aarhus er mere imponerende…Julemusikken, de mange selfiesticks og hvinende asiatere gjorde heller ikke noget godt for oplevelsen….

drage i Singapore

Cloud doom – den mystiske drivhusskov

Jeg valgte dog at forsætte turen til Cloud doom. Det var det drivhus, som jeg havde glædet mig mest til at opleve. Jeg var dog noget skepisk efter oplevelsen i Flower Doom, men jeg kunne ikke gå uden at give det en chance. Jeg trådte ikke mange skridt ind i drivhuset før jeg var overbevist. Det var ret cool!

I det kæmpe drivhus havde de bygget et lille “bjerg” komplet med kunstige vandfald, blomster og vandrestier. Ja, det mindede lidt om en forlystelsespark, men på den fede måde.

Drivhusene ved Gardens by The Bay, Singapore

Selvfølgelig var der også masser af statuer m.m. hvor du lige kunne få taget et selfie, men “bjerget” var så fedt lavet, at jeg bedre kunne se i gennem fingrene med de mange figurer (nogen af dem var altså også seje!). Det virkede også lidt som om, at asiaterne havde mindre travlt med at tage selfies herinde.

Jeg tog elevatoren op til toppen af bjerget. Stien snoede sig gennem bjerget og ud til glasruderne. Folk lignede små dukker i bunden. Undervejs kunne man se en masse fine blomster i “væggen”. Der var tydeligvis kælet for detaljerne. Det var fedt, at gå under taget på det store drivhus og med udsigten til nogle af Singapores største varetegn. Jeg brugte lang tid på at nyde udsigterne!

Jeg nåede mod bunden, da tåge langsomt begyndte at sive ud flere steder og drivhuset blev langsomt indhyllet i tågen. Det var en fed oplevelse og prikken over i’et på et gennemført drivhus!

Tips og information

Pris:

28 dollars (∼ 137 kroner)

Var det pengene værd?

Ja og nej…som du nok kan læse, så var jeg ikke særlig begejstret for Flower Doom og synes måske 137 kroner er mange penge blot for at besøge Cloud Doom, men på den anden side, så er nogle ting dyre i Singapore og Cloud Doom var virkelig en fed oplevelse. Jeg vil ikke gøre det igen, men var glad for, at jeg fik oplevet de to dooms 🙂 Men jeg tror måske også at jeg havde forventet, at det var lidt mindre “forlystelsesparkagtigt” end det var. Så det kommer nok også an på hvad du forventer 🙂

Tips:

Det er muligt, at genopfylde din vandflaske mens du er derinde, så du behøver ikke tænke på om du kommer til at tørste

Tågen kommer en gang hver anden time fra klokken 10. Prøv at planlægge dit besøg, så du får det oplevet! Se tiderne her

Efter Crystal Mountain (i Cloud Doom) kunne jeg ikke komme tilbage til vandfaldet eller tilbage op til stierne, så vær sikker på at du er klar på at forlade drivhuset når du kommer dertil

Undlad at købe transport til og fra de to drivhuse. Gåturen er ikke lang og du vil misse meget af den fine park, hvis du bliver kørt

Mere fra sprudlened Singapore og Asien 

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *