Tyskland er berømt for dets julemarkeder. Jeg har tidligere besøgt julemarkedet i Flensborg og Bruxelles’ julemarked, som i øvrigt er rigtig hyggeligt, men julemarkederne i Hamborg er især berømte for at være noget helt særligt. Så en lille getaway til en by, som jeg ikke tidligere har besøgt, og til en masse skønne julemarkeder, lød helt perfekt i mine øre.

Jeg nåede selvfølgelig ikke alle 15 julemarkeder i Hamborg på min tur til byen, men her er mine rejsetips til de julemarkeder, som jeg nåede! (Listen med åbningstider m.m. er opdatereret i starten af november 2023 efter at have tjekket op på alle markeder manuelt).

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


De bedste julemarkeder i Hamborg 2023


julemarkeder i hamborg

Rathausmarkt – det største julemarked i Hamborg

Rathausmarkt er det største og mest populære julemarked i Hamborg. Det ligger lige ved byens smukke rådhus (derfra navn Rathausmarkt). Her er 80 boder som sælger lokale specialiteter og produkter, så som legetøj, træfigurer, honninghjerter og meget mere. Der var en konstant kø til butikken med julepynt og i den ene “gade” kører et tog over hovederne på folk. Det er simpelthen så hyggeligt.

Rathausmarkt, det største julemarked i Hamborg

Der foregår også flere events på Rathausmarkt i løbet af ugen, som fx comedy (selvfølgelig på tysk), og kl 16, 18 og kl 20 kommer julemanden flyvende over pladsen. Vi var der primært om eftermiddagen, men var også kort et smut forbi en enkelt aften og der var tæt pakket! Så kom om eftermiddagen, hvis du gerne vil undgå den største menneskemængde.

Information

Åbningstider 2023

D. 27. november til d. 23. december

Søndag til torsdag: kl 11.00-21.00
Fredag til lørdag: kl 11.00-22.00

Spitalerstraße julemarked

Spitalerstraße julemarked

Det var lidt et tilfælde, at vi endte ved Spitalerstraßes julemarked. Vi var egentlig taget ind til byen for at finde et sted at spise, vi blev dog nødt til at slå et smut forbi et apotek og endte på Spitalerstraße. Det var vi bestemt ikke kede af!

Spitalerstraßes julemarked er virkelig hyggelig og muligvis min favorit (selvom jeg virkelig også nød Rathausmarket). En hel shoppinggade fyldt med juleboder og selvom vi kom, mens der var travlt, så føltes det ikke crowedet.

julemarkeder i hamborg

Vi blev fristet til at købe flere ting, som vi ikke havde set andre steder. Stemningen var god, og de var gået all in på julelysene, uden at det blev for meget.

Ved siden af Spitalerstraße havde de til og med lukket en vej, så man kunne gå midt på vejbanen. Jeg var svært begejstret, og jeg tror, at vi begge virkelig kom i julestemning efter at have gået gennem Spitalerstraße julemarked!

Information

Åbningstider 2023

D. 23. november til d. 30. december (lukket 24., 25. og 26. dec)

kl. 11.00-23.00 – dog lukker boderne med forskellige håndværk kl. 21.00

Julemarkedet omkring St. Petri kirken

Fra Spitalerstraße mod rådhuset kommer man automatisk forbi St. Petri kirken som også har et julemarked. Vi gik hurtigt forbi det, da det virkede til, at de havde meget af det, som de andre julemarkeder havde, og fordi vi var sultne og bare ville hen til vores restaurant. Men St. Petri-kirken er altså rigtig flot, og det er meget let at kombinere dette julemarked med det i Spitalerstraße og det ved rådhuset. Så hvis du har lidt mere overskud end os, så er det måske værd at besøge.

Information

Åbningstider for 2023

D. 23. november til d. 30. december

kl 10.30-21.00 (dog kun til kl 14.00 d. 24. december og lukket d. 25. december)

Weißer Zauber ved Jungfernstieg

Weißer Zauber ved Jungfernstieg

Weißer Zauber betyder Hvid Magi, og det beskriver meget godt markedet. Det er helt tydeligt, at fokusset for dette julemarked er hvid. Hvor boderne ved de andre julemarkeder ofte ligner små træhytter, så er boderne ved Weißer Zauber hvide telte med stjerner på toppen. Det føltes også helt magisk at gå der. Det gjorde det selvfølgelig lidt ekstra mindeværdigt, at boderne var anderledes.

det hvide julemarked i hamborg

Rejsetip: Kombinér også din tur ved Weißer Zauber med at se julelyset ved Neuer Wall. Gaden har mange dyre butikker som bestemt ikke passer på alles budget, men deres julelys er stadig smukt og værd at se.

Er du glad for at tage billeder, så skal du også gå helt ned til Binnenalster-søen og tage billeder af Hamborg skyline.

Information

Åbningstider 2023

D. 23. november til d. 29. december (dog lukket 26/11 samt 24/12 og 25/12)

kl 11.00-21.00 (madboderne lukker dog først kl 22.00 om fredagen og lørdagen).

santa pauli, St. Pauli julemarked i hamborg

Santa Pauli går virkelig all in på ikke at være et almindeligt julemarked

Santa Pauli

Santa Pauli er julemarkedet for de naughty 😉 Det er ikke det sædvanlige julemarked, som man finder her, men kunne man overhovedet forvente det af et julemarked i byens tidligere Red Light District? Nej, Santa Pauli tager sin historie alvorligt og har kreeret et julemarked, hvor sex er et hovedpunkt.

Julegodterne er formet som penisser, ordene på honningkagerne er frækkere end normalt og underholdningen byder bl.a. striptease fra kl. 18.00 (der afholdes dog også koncerter, som ikke er så sexfikseret). Så man kan vist roligt kalde det et anderledes julemarked.

alternative småkager i hamborg

glüwein ved et tysk julemarked

En kop glühwein skal der til, når man besøger julemarkederne i Hamborg

Jeg syntes, at det var meget sjovt, at opleve et anderledes julemarked, hvor tingene blev rystet lidt op, og hvor flere juletræer er lyserøde end de er grønne. Min mor var derimod ikke særlig imponeret og syntes vist, at det mere var et spild af tid. Så det kommer vist også an på, hvad man er til eller forventer.

Rejsetip: Hamburger DOM, et tivoli som er i byen tre gange om året, ligger også i nærheden af Santa Pauli, og de to ville let kunne kombineres. Desværre er det lukket for resten af 2019, men i 2020 er det åbent d. 6. november til d. 6. december.

Information

Åbningstider 2023

D. 13. november til d. 23. december

Mandag-onsdag kl 16.00-23.00

Torsdag kl 16.00-midnat

Fredag og lørdag kl 13.00-01.00

Søndag kl 13.00-23.00

Julemarkedet ved Überseequartier, hamborg

Julemarkedet ved Überseequartier

Vi var kun her forbi, fordi det bogstaveligt talt var rundt om hjørnet fra vores hotel (reklamelink). Så blev vi nødt til at se det. Lysene var virkelig fine, men det var et meget tyndt marked. Jeg tror, at der var omkring fem telte og en skøjtebane. Det var ikke her, hvor vi kom i julestemning, og du går ikke glip af meget, hvis du springer det over. Men er du lige i nærheden, så kan du da godt slå et smut forbi, hvis du synes. Trænger du til at få luftet skøjterne, så er markedet naturligvis også en god (og billig) løsning, men ellers ville jeg bruge tiden på noget andet.

Information

Åbningstider for 2023

Fleetinsel: Søndag til onsdag kl 12.00-21.00 samt fredag og lørdag kl 12.00-22.00.Den 27. november til 23. december

HafenCity: Dagligt fra 12.00-20.30. Den 20. november til d. 30. december (dog er HafenCity lukket 26/11 samt 24/12 og 25/12)

Book dit hotel i Hamborg her*

På kortet nedenfor har jeg markeret de steder, som vi besøgte, med en nissehue, og de steder, som vi ikke besøgte, med en nissemand.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra overraskende Tyskland

6 Comments

 • Hej, jeg vil gerne hører om julemarked i hele Hamburg bliver til noget i år. Ps. Har set din video på you tube omkring julemarked i Hamburg. Mvh. Peter

  • Hej Peter
   Jeg er glad for at høre, at du har set min video. Jeg håber, at du blev inspireret 🙂 Ja, julemarkederne bliver til noget her i 2021, men det er endnu ikke alle som har meldt ud, hvornår de åbner op. Jeg har dog tilføjet tiderne under hvert marked for de markeder som har meldt det ud på nuværende tidspunkt, og jeg kommer til at opdatere de andre, når de melder noget ud 🙂 God tur. Mvh Tine

 • Hej
  Vi ville egentlig været taget til Lybeck her i julen og se julemarkeder.
  Men kan se der er lukket 24-25/12 2021. Kun lidt åbent 24/12.
  Hvordan er det med julemarkederne i Hamborg den 24-25/12 2021.
  Har lidt svært ved at se hvilke der evt er åbne der og tiderne.
  Linda
  Ps. Hvor skal man evt bo (ca område) min mand har dårlige ben og skal ha mange pauser

  • Hej Linda
   Det er ikke alle julemarkeder som har åbent d. 24. og 25. Et par som har åbent er Jungfernstieg, Winter Pride, Spitalerstrasse (dog er der lukket d. 24.), Bergedorf Castle (dog er der lukket d. 24). Ift hotel så ville jeg nok vælge noget i nærheden af Rådhuset eller Jungfernstieg – så skal I ikke gå langt til de fleste steder, og I kan hurtigt tage tilbage og holde en pause. Derudover er der også gode transportmuligheder derfra. Det kunne være Henri Hotel Downtown eller Sir Nikolai Hotel.

   Mvh Tine

 • Er åbningstider autogenereret til 2022 eller har du manuelt gjort det og vi kan derfor regne med dem?

  • Hej Thomas
   Jeg har selv opdateret dem efter de officielle hjemmesider, som det er blevet offentliggjort Så jeg vil mene, at I sagtens kan regne med det. God tur til Hamborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *