Bruxelles er en lidt overset storby i Europa inklusiv af mig selv, men da min mor var heldig at vinde en forlænget weekend i Belgien, faldt valget på en juletur i Bruxelles. Jeg blev virkelig positivt overrasket over Bruxelles, og byen har overraskende meget at byde på, også når man tager dertil i december.

De fine gader og områder skaber en hyggelig stemning, når du skal fejre december eller jul i Bruxelles! Her er mine anbefalinger til julede oplevelser i Bruxelles.

julemarked i Bruxelles

Julemarked i Bruxelles

Nær Grand-Palace ligger Bruxelles’ julemarked. Det ligger nær gaderne Place de la Monnaie, Place de Brouckére, Place Sainte-Catherine og Maché aux Poissons som selvfølgelig er lukket af for biler og har høj sikkerhed.

Julemarkedet i Bruxelles er dog ikke lige så stort som de mange julemarkeder i Hamborg til sammen, men de har alligevel næsten 250 boder, og de formår stadig at ramme julestemningen til perfektion!

Jeg kunne klart mærke julestemningen, og det virkede knap så hektisk som julemarkederne i Hamborg – måske fordi det meste var samlet ét sted i stedet for at være fordelt på flere julemarkeder.

I boderne kan man naturligvis købe julepynt, legetøj, souvenirs m.m. Derudover er der også en skøjtebane, et pariserhjul og en masse madboder, hvor man kan få stillet sulten. Selv spiste vi på julemarkedet en enkelt gang og var forbi flere gange for at mærke stemningen!

En del af julemarkedet skulle i øvrigt have et tema som skifter hvert år. Det var superhyggeligt at være forbi julemarkedet, og det er et absolut must, hvis man skal fejre december/jul i Bruxelles.

Åbent: 24. november 2023 til 31. december 2023. Klokken 12.00-22.00, bort set fra juleaften og nytårsaften, hvor de lukker kl. 18.00.

Jul i Bruxelles/December i Bruxelles

Se juletræet og julelysshowet ved Grote Markt/Grand-Place

En af de ting som overraskede os mest, var julelysshowet ved Grand Place. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det er flere gange om dagen. Det var selvfølgelig også ret naivt af os at tænke, at det var en one time thing.

Men det var stadig en virkelig god oplevelse at se Grand-Place lyst op i forskelligfarvet lys koordineret til tonerne af Sias julemusik!

Byens store juletræ er naturligvis også på Grand Place, da det er byens helt store samlepunkt, men det var ærlig talt i lidt sølle tilstand, da vi var der.

Og så kan du jo eventuelt kombinere oplevelsen med en tur på julemarkedet i Bruxelles 😉

“Spilletider”: Juletræets lys tændes d. 25/11 og lyser hver aften mellem kl 16.00-23.00 indtil d. 1/1. Mens lysshowet er hver aften mellem kl 17.00-22.00 den 25/11-1/1. Det vises hver hele time mandag til torsdag samt hver halve time fredag til søndag.

Se julelys i Bruxelles’ gader og arkader

Siden 2013 har shoppingarkaderne og -gaderne i Bruxelles været lyst op af forskellig julelys. I år er mere end 160 gader og arkader lyst op af de mange lyskæder. Det er så hyggeligt at gå rundt og nyde stemningen og se, hvordan de har dekoreret de forskellige gader med forskelligt lyst! Og det er en god måde at komme forbi flere af Bruxelles’ seværdigheder. Jeg kunne især lide Galeries Saint-Hubert og gaderne omkring Grote Markt.

Kæderne er tændte klokken 17.00-01.00 mellem d. 23/11 og d. 1/1.

Billedet er venligst udlånt af Winter POP, da jeg ikke kan finde mit eget

Winter POP

Over tre weekender afholdes der Winter POP i fire forskellige dele af Bruxelles (Neder-Over-Heembeek, sq. Ambiorix, Laeken og Les Marolles). Her er der madboder, live musik, flere forskellige artister fx jonglører, dansere, graffitimalere m.m. En ting er sikkert, du kommer helt sikkert ikke til at kede dig til Winter POP! Og her kan man hurtigt bruge nogle timer. Det må du ikke misse, hvis du er i Bruxelles en weekend i december.

D. 29. november til 1. december er det på Square Ambiorix.

D. 6.-8. december er det på Place Peter-Benoit i Neder-Over-Heembeek.

D. 13.-15. december er det på Place Willems i Laeken.

D. 20.-22. december er det på Place de la Chapelle i Les Marolles.

Åbent: Fredage og lørdage kl 15.00-21.00 samt søndag kl 14.00-19.00.

Winter VOX

Hver lørdag og søndag synger tre kor gospel, julesange, pop m.m. ved Black Tower bag den flotte St Catherine kirke. Det var vi ikke selv forbi, da vi besøgte Bruxelles, men er man glad for musik og kor. Så er jeg sikker på, at det klart er en oplevelse værd!

Spilletider: De synger klokken 15.30-19.00 hver lørdag og søndag mellem d. 26/11 og 17/12.

chokolade i Bruxelles, Belgien

vafler i bruxelles, belgien

Spis chokolade og belgiske vafler

Okay, uanset om du er i Bruxelles om sommeren eller om vinteren, så kommer man ikke udenom byens chokolade og vafler. Der er jo nærmest en chokoladebutik på hvert andet gadehjørne og på de andre gadehjørner er der en vaffelbod.

Jeg ved ikke med dig, men for mig er chokolade en stor del af julen. Så selvfølgelig skal man også rundt og have chokolade og vafler i Bruxelles, når det nu er jul eller på hvilken som helst anden tid af året 😉

Pub i Bruxelles

Der skal naturligvis også være plads til at få en øl, når man nu er i Belgien!

Information

Hvor skal man bo i Bruxelles?

Vi boede på The Augustine (reklamelink). Hotellet ligger i området Stalingrad og placering kunne ikke være mere perfekt. Vi boede i gåafstand (cirka 10 minutter) fra flere seværdigheder i Bruxelles, så som Grand-Place og Manneken Pis. Værelserne er store og lyse, og sengene er fantastiske. Badeværelserne var også store. Der er badekar og toiletartikler af det dyre mærke L’Occitane.

Der er en fin gårdhave som er perfekt om sommeren. Med i vores ophold var morgenmaden inkluderet. Der var et kæmpe udvalg af kaffe og buffeten havde lidt af det hele. Der var pænt pyntet op med et stort juletræ i december. Hotellet har også et fitnessrum og en bar, som vi ikke fik prøvet. Jeg ville klart bo her igen.

Tjek priser her (reklamelink)

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *