Brugge, Bruges, Brügge – kært barn har mange navne. Byen blev gentaget af rejsende gang på gang, da vi planlagde vores rejse til Belgien. Så vi besluttede os for at bruge en dag i byen.

En kold devember formiddag stod vi og trippede på perronen i Bruxelles. Vi skulle med toget og var spændt på, hvad der ventede os i den UNESCO fredede by Brugge. Flere og flere personer kom til stationen og snart var den fuld. Det blev hurtigt klart, at vi måtte komme på toget hurtigst muligt, hvis vi skulle gøre os forhåbninger om at få to siddepladser.

Reklamelinks er markeret med *

kirke i brugge, belgien

Folk spejdede utålmodigt mod toget, som allerede var flere minutter forsinket. Da toget trillede ind på perronen, fik vi lidt af et chok. Toget havde kun været på en station før vores og var allerede stopfuld af mennesker.

Da dørene åbnede, forsøgte alle at mase sig ind i toget. Vognen, hvor vi stod, blev hurtigt fyldt, så vi måtte løbe videre til den næste, men den var også fyldt, så vi måtte løbe yderligere tre vogne ned, før vi fandt en vogn med plads til os.

bruges, belgien

Brugge, Belgien – Hordernes by

Efter en times togtur kom vi til Brugge og vi kunne følge horderne af turister mod byen. Vi blev hurtigt irriteret over horderne af turister. Overalt var vi omringet af folk, hvoraf de færreste tog hensyn til andre. Vi turde ikke stoppe, da vi var bange for så at blive slugt i en bølge af mennesker.

Jeg fik øje på en lille port i gadebilledet og vi skyndte os i gennem. Vi kiggede os tilbage og kunne se menneskemængden forsætte lige forbi porten. Vi var endt på en lille plads bag en af byens fine kirker. Vi følte endelig, at vi kunne trække vejret igen og at vi havde fundet et pusterum, hvor vi kunne nyde Brugge!

Church of Our Lady, brugge

Church of Our Lady

Vi kom om på den anden side af kirken og blev atter mødt af horderne. Vi fik set de første af byens kanaler. Der var turister over det hele, cyklisterne sukkede utålmodigt, hver gang en turist trådte ud foran dem, bilerne sneglede sig i gennem menneskemængden. Vi fandt en lille lokal chokoladebutik, uden særlig mange besøgende. Vi spurgte ejeren om det var normalt med så mange mennesker. Hun grinte lidt af os og svarede: “Kun i december. Kom tilbage i januar, så er der ikke et øje”.

rejseblogger i Brügge

 

Vi besluttede os for at tage på café for at få lidt at drikke. Vi overvejede kort at tage tilbage til Bruxelles, men vi blev enige om, at vi ikke kunne tage tilbage, før vi havde set lidt mere af byen. Vi gik på opdagelse i de mindre gader, hvor der var overraskende få mennesker!

Vi fandt en lille et lille torv med søde, farverige huse. Her kunne vi nyde butiksvinduerne uden at frygte for at blive torpederet af turister. Vi fandt en lille butik, som kun solgte julepynt. Overalt i butikken var der håndlavet julekugler, engle, julemænd, snemænd, stjerner og alt hvad man nu forbinder med julepynt! Med et blev vi ramt af julestemning.

bruges Centrum

Brugges vidunderlige kanaler, chokolademuseum og The Markt

Vi nåede centrum af Brugge, hvor kanalerne slyngede sig gennem bymidten. Havde byen ikke allerede vundet vores hjerter, så gjorde den det i hvert fald her! Det var helt fredfyldt at gå langs kanalerne.

Vi gik lidt rundt og nød byens fine bygninger inden vi søgte mod byens chokolade museum, Choco-Story*, hvor det mest interessante var de få figurer, som de havde lavet i chokolade, samt en chokoladedemonstration, hvor de heldigvis også delte smagsprøver ud 😉

chokolademuseum i brugge, belgien

vinter i brugge, belgien

Vi forsatte hen til The Markt, byens centrale plads, hvor der i anledningen af julen var opstillet en skøjtebane og et julemarked. Vi var begyndt at blive sultne og gik mod julemarkedet i håb om at finde lidt mad, men vi kunne nærmest ikke bevæge os for mennesker og forlod det hurtigt igen. I stedet søgte vi mod pladsens pommes frites sted og sikke et held! For her fik vi turens bedste pommes fritter!

pommes fritter i Bruges

Vi var efterhånden trætte i benene ovenpå de mange kilometer og søgte derfor tilbage mod togstationen ovenpå en skøn dag i Brugge! Vi var begge vilde med byen, men kunne dog godt have undværet et par af turisterne..

Tips og information

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland*. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak! 

Transport til Brugge

Det tager cirka en time med toget fra Bruxelles til Bruges og koster 29 euro for en retur – se priser og tider her.

Rejsetips til Brugge, Belgien

Kom gerne tidligt og undgå så vidt muligt weekenderne i december! Sommermånederne er nok heller ikke de bedste måneder, hvis du skal undgå turister, men de skulle efter sigende ikke være så slemme som december. Hvis du er i Belgien i december, så ville jeg måske vælge Ghent som et alternativ til Bruges.

Noget af det bedste ved Brugges er at gå på opdagelse i de små gader, så und dig selv at gøre det!

Vi boede i BruxellesHotel Augustin* – det kan i hvert fald anbefales!

Vi havde et Belgium Hi Pass, som min mor havde vundet. Vi kørte derfor gratis i tog i hele Belgien samt havde gratis adgang til flere museer inkl. chokolademuseet. Passet er desværre ikke længere en mulighed. Du kan booke en guidet tur til Bruges fra Bruxelles her*.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Europa

4 Comments

 • Oi, det ser enda vakrere ut i Brugge enn hva jeg trodde! Så fint pyntet til jul. 😀 Synd med alle turistene da! Man får et lite sjokk når man besøker Vest-Europa om dagen, det er virkelig crowded.

  • Det var virkelig også en flot by! haha, ja! Men det lød også på de lokale på, at det nok var det værste tidspunkt vi havde valgt: lørdag i december. Det skulle vist være meget bedre i foråret og efteråret

 • Fin side.
  Vil da lige spørge om ikke i selv er turister? Da det lyder til at i ikke kan li’ sådanne besøgende.

  Griner lidt, da det jo er normalen i de fleste besøgsværdige byer i Europa/verden.
  Vi rejser selv ret meget dog med vores eget hjem på slæb, så vi kender godt symptomerne,
  men rejser dog selv uden for den hårde feriesæson.

  http://www.ferievognen.dk
  Mange gode hilsener
  Ove.

  • Jo bestemt, men det var blot for at understrege, hvor mange der var og selvfølgelig var vi da en del af horderne. Men blev stadig chokereret over, hvor mange andre der var. Selvfølgelig var jeg forbedret på, at der ville være turister, men havde ikke regnet med at det var så mange 🙂 Nu har jeg været studerende i mange år, så med obligatoriske timer på studiet, så kan det være svært at rejse udenfor sæsonen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *