Det er tidligt morgen, da vi begiver os ud i Torontos gader i vores bil. Kursen mod Niagara Falls er sat. Min mor glæder sig vildt, mens jeg er mere skeptisk. Jeg frygter, at området er blevet en turistfælde, men jeg håber på det bedste.

Styr på tingene eller noget….

Selvom Nigara Falls ligger rimelig tæt på Toronto, så må vi indse, at tingene tager tid, da der er mange biler på vejen denne dag. Men vi har heldigvis ikke noget, som vi skal nå. Så vi finder tålmodigheden i rygsækken, nyder noget musik og får snakket om vores roadtrip i de canadiske Rocky Mountains.

Før vi ved af det, når vi Niagara Falls. Det er tydeligt en stor turistattraktion i Canada! Her ligger casinoer, et Louis Tussaud’s voksmuseum, en 6D biograf og meget mere til at underholde dig til døde. Det er lidt af et chok for mig, jeg tror ikke før, at jeg har oplevet en naturoplevelse som nærmest er blevet til en forlystelsespark på den måde.

Niagara falls, ontario, canada

Men jeg forsøger at gå ind til oplevelsen med et positivt sind. Vi drejer af vejen fra de mange underholdningssteder og kommer ned til hovedvejen ved Niagara Falls, og selvom hotellerne brager op i baggrunden, og parkerne er fint trimmet, så føles det alligevel lidt mindre kommercielt her.

Vi parkerer bilen og forsætter mod hovedkontoret, da jeg kommer i tanke om, at jeg har glemt mit pas tilbage i Toronto. Men sørme om min mor ikke også har glemt hendes – vi må indse, at vi må have til gode at se Niagara Falls fra USA‘s side. Man skulle ellers tro, at en rejseblogger ville huske noget så vigtigt som et pas, men nej så tjekket er jeg alligevel ikke…

horseshoe falls ved niagara falls

Rigelig med oplevelser ved Niagara Falls

Vi kommer til indgangen, som alle skal i gennem for at komme til vandfaldet, endnu engang kan vi købe os fattige i den ene tur efter den anden. Lige fra en helikoptertur over vandfaldet til bådture og ture bag vandfaldet.

Vi vælger dog at springe turene over for nu og tager tingene, som de kommer. Vi kommer ned til den walkway som går langs ved vandfaldene – Niagara Fall består nemlig af tre vandfald: Horseshoe Falls, American Falls og Bridal Veil Falls. Vandfaldene har den største gennemløbsmængde af alle vandfald i Nordamerika, og hvert minut løber 168,000 m3 vand gennem vandfaldene.

American Falls og Bridal Veil Falls ved niagara falls

American Falls og Bridal Veil Falls

Ved synet af Horseshoe Falls bliver jeg overvundet – Niagara Falls er enormt smukt, selvom det er turistet og er omringet af fornøjelser som er ude på at tømme pengepungen. Men det turkise vand ligner nærmest noget fra en glaciser, og det er imponerende.

Vi går lidt videre og nyder udsigten. Over os flyver folk forbi i en zipline, og på floden kan vi se de canadiske og amerikanske både som nærmest ligner legetøj ved siden af vandfaldene.

blowhorn bådtur ved Niagara falls

Bådtur ved Niagara Falls

Hjemmefra er vi blevet stærkt anbefalet at tage en bådtur ved Niagara Falls, så det ender med at blive den eneste tur, som vi tager på i området. Vi køber en billet til the Hornblower og stiller os i kø.

Her får vi udleveret et enormt flot rød regnslag som ville gøre selv den mest erfarende catwalk-model misundelig! Langsomt rykker køen frem til båden. Og få minutter senere er vi ombord og er klar på at blive gennemblødt.

En mand står med sit regnslag i hånden, men vi når knap til American Falls og Bridal Veil Falls, før han er gennemblødt og lidt pinlig berørt tager regnslaget på.

blowhorn bådtur ved Niagara falls

Sexy and we know it 😉

Det er først her på båden, at vi helt forstår, hvor store vandfaldene er! Folk ligner små tændstikmænd nær de brusende vandfald. Langsomt går turen videre mod Horseshoe Falls. Fugle flyver omkring båden i et stort virvar. Det er næsten som om, at de nyder vandfaldene lige så meget som os.

Jeg pakker kameraet væk i min taske under regnslaget og undervandskameraet findes frem. Som vi nærmer os er det tydeligt, at et almindeligt kamera ikke ville kunne håndtere vandmængderne.

Med et er det som om, at vi bliver opslugt af en tåge. Men det er ikke en tåge, men derimod bruset fra vandfaldet. Her mærker vi virkelig kraften af Niagara Falls. På få sekunder er alt gennemblødt, og det er svært at holde øjnene åbent. Men ind i mellem forsvinder vandet en smule, så vi kan se et glimt af vandet.

Bådturen er klart alle pengene værd! Vi kommer i land igen, og tørrer hvad vi kan og nyder udsigten til vandfaldet lidt længere, inden vi sætter kursen mod den lille by Niaraga-on-the-lake og Toronto igen.

American Falls og Bridal Veil Falls ved niagara falls

American Falls, Bridal Veil Falls og broen til USA

Information

Niaraga Falls er klart et besøg værd!

Rejsetips (nedenstående er reklamelinks)

Man kan enten køre selv eller tage på en tur. Vi lejede selv en bil aftenen inden vores tur til Niagara og kørte tidligt næste morgen til Niagara. Det fungerede perfekt! Og det var faktisk rart ikke at skulle vente på at biludlejningen åbnede, men at vi kunne tage afsted, når det passede os. Tjek priser på billeje her*. Alternativt kan man overveje at tage en nat ved Niagara Falls, så kan man også opleve vandfaldene lyst op af farvet lys. Se en oversigt over hoteller her*.

Niagara-on-the-Lake er en hyggelig lille by med masser af små specialbutikker og caféer, men den er også MEGET turistet. Jeg kunne dog godt lide den og syntes, at den er et besøg værd, hvis man har tiden.

Hvis du ikke har lyst til at køre selv eller bare gerne vil have en guidet tur, så findes der mange ture her*.

HUSK dit pas, hvis du vil se vandfaldene fra begge sider!!

Man kan også køre til Niagara Falls fra New York City, men turen er lidt længere

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra storslået Canada og USA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *