Daintree National Park – en af verdens ældste regnskove har længe stået på min liste over steder, som jeg gerne ville besøge! Efter sammenlagt fem måneder i Cairns og på Fitzroy Island er jeg ikke i tvivl om, at Daintree National Park er et af de første steder, som jeg skal besøge på mit roadtrip alene. Det bliver et valg, som jeg ikke kommer til at fortryde!

Captain Cook Highway

Jeg sætter kursen mod Captain Cook Highway (også kendt som Great Barrier Reef Tourist Drive) som efter sigende skulle være en af de smukkeste kystruter i verden! Det bliver også til flere stop ved nogle ukendte strande, inden jeg når Rex Lookout, hvor man virkelig kan se, at dette virkelig er området, hvor rev og jungle mødes, og som gør, at dette område er på UNESCOs verdensarvsliste!

Flagstaff Hill Lookout, Port douglas

Flagstaff Hill Lookout

Jeg tager min tid og stopper flere steder heriblandt Four Mile Beach og Flagstaff Hill Lookout i Port Douglas. Men skyerne trækker sig ind over området, og snart begynder regnen stille at dryppe ned fra oven. Så jeg beslutter mig for at køre direkte videre til Daintree National Park i stedet for at stoppe i Port Douglas. Så må byen vente, indtil jeg kører sydpå igen.

daintree river

Krokodillefyldt flod, flotte udsigtspunkter og frodig regnskov

Jeg kommer til Daintree River og kan nærmest komme med den lille færge med det samme. Overalt ved floden er der skilte om krokodiller, og der sælges krokodilleture med garanti for at se krokodiller. Det kommer straks på min liste på turen sydpå!

I stedet sætter jeg kursen mod Walu Wugirriga (også kendt som Mount Alexandra Lookout) i håb om, at jeg kan nå det og forbi Daintree Discovery Centre, inden solen går ned. Jeg når heldigvis begge dele og fanger endda, nogle solstråler bryde i gennem det tunge skydække ved Walu Wugirriga. Sommerfuglene blafrer i maven, og jeg er ikke i tvivl om, at Daintree National Park er et helt særligt sted!

solnedgang i daintree national park

Ved Daintree Discovery Centre får jeg en masse informationer, og jeg når også en tur forbi Jindalba Boardwalk, hvor jeg får en god forsmag på nogle af de oplevelser som venter mig i Daintree National Park!

Jeg slutter min køretur af med at se solnedgangen fra Noah Beach, hvor jeg også skal bo. Det føles faktisk næsten kriminelt at overnatte for under 7 dollars (cirka 35 kr) per nat i verdens ældste regnskov!

cape tribulation, daintree national park

mudskipper, daintree

En lille mudskipper på Cape Tribulation Beach

Cape Tribulation Beach i Daintree National Park

Daintree National Park er ikke kun en jungle, men her er også nogle af de smukkeste strande i Australien, og på nogle af dem er der sågar et smukt koralrev lige ved vandkanten.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også. For strandene er også levested for glubske saltvandskrokodiller som er klar til at sætte tænderne i intetanende turister som bader fra strandene. Så disse smukkeste strande er no go, når det kommer til at bade.

I stedet må jeg gå en tur langs vandet i behørig afstand fra vandkanten, så jeg undgår krokodillerne. Støvregn og mørke skyer gør ligefrem heller ikke noget godt for lysten til at bade. Men strandene er smukke, og på en solrig dag må det nærmest være tortur ikke at kunne bade her. Især den berømte Cape Tribulation strand er ufattelig smuk! Men Myall Beach er også en af mine favoritter.

Dubuji Boardwall, daintree national park

På jagt efter Cassowaries

En af mine store drømme er også at se en vild cassowary (kasuar) og fotografere den! Daintree National Park skulle efter sigende være et af de bedste steder i Australien at se dem, så jeg håber, at jeg har heldet med mig!

Jeg har læst at Madja og Dubuji Boardwall skulle være nogle af de bedste steder at se en cassowary, men man skal samtidig huske på, at naturen aldrig giver garantier.

Dubuji Boardwall ligger ikke langt fra Myall Beach, så det bliver mit første rigtige forsøg på at finde en cassowary. Langsomt går jeg på gangbroen. Jeg forsøger at være så lydløs som mulig, så jeg ikke skræmmer dem væk. Jeg forsøger at lytte til naturens lyde og holder øje med grene og buske der bevæger sig.

lort på Dubuji Boardwall, daintree national park

Pludselig kommer jeg til en lort på gangbroen, og der er ingen tvivl om, at den tilhører en cassowary! Her er nemlig store frø som tydeligvis har været i gennem maven på et dyr, men de er så store, at det ikke kan være fra andet end en cassowary. Jeg forsøger at bestemme om det er en rimelig ny lort eller om den er gammel. Regnen gør det svært at vurdere.

Pludselig hører jeg noget ruske i buskadset. Det er tydeligt at lyden kommer fra noget stort som ikke er mange meter fra mig. Med ét er min krop i alarmberedskab – klar til at løbe. For selvom jeg gerne vil se en cassowary, så kan de være meget farlige, og de kan potentielt slå et menneske ihjel med deres kløer, hvis de føler sig truet.

Jeg bliver, hvor jeg er, så dyret kan bevæge sig frit omkring samt ikke bliver skræmt og går til angreb. Sekunderne føles uendeligt lange, mens jeg lytter og spejder efter dyret.

Jeg bliver bevidst om, at jeg er helt alene her på gangbroen, og at der ikke er nogen som ved, hvor jeg er lige nu. Jeg er ikke bange, for jeg ved, at der er en risiko ved at begive sig ud i naturen som solorejsende, men jeg er anspændt og lytter intenst til naturens lyde.

Jeg hører ikke mere til dyret i skoven og konstaterer, at den må være forsvundet længere ind blandt træerne.

svømmetur i daintree national park

En svømmetur i verdens ældste regnskov

Jeg har ikke heldet med mig i denne omgang og beslutter mig i stedet for at tage en svømmetur, da jeg alligevel kører forbi Mason’s swimming Hole som ligger bag en lille café. Det er et af de få steder som er krokodille-fri, og hvor man sagtens kan bade. Der er kun få mennesker her, og de fleste holder sig ude af det kølige vand.

Thornton Beach, daintree national park

Thornton Beach

Det er sikkert for koldt til australierne, men det er dejligt forfriskende for en dansker! Efter nogle få minutter forsvinder de fleste fra stedet, og jeg har det frodige svømmehul helt for mig selv. Det føles helt uforskammet at have et sted som dette helt for mig selv. Og det minder mig om, hvor heldig jeg er at få lov til at opleve Australien nærmest uden turister p.g.a. pandemien.

Jeg begynder at blive lidt kold og går op, netop som den næste lille gruppe kommer forbi. Jeg får noget tørt tøj på og tager mod Madja Boardwalk for at lede efter en cassowary. Men heller ikke her har jeg heldet med mig.

Thornton Beach, daintree national park

Thornton Beach

Daintree National Park leverer

Et eller andet siger mig, at jeg skal til Thornton Beach. Så jeg beslutter mig for at køre dertil, men jeg ser heller ikke en cassowary her. Til gengæld får jeg set endnu en af Daintrees smukke strande!

Jeg beslutter mig for, at det må være nok oplevelser for i dag og sætter kursen mod Noah Beach igen i håb om, at jeg kan fange et glimt af aftens solnedgang. Jeg når ikke mange hundrede meter, før jeg får øje på dem: To cassowaries – far og unge. Blandt cassowaries er det nemlig faderen som ruger ægget ud og lærer ungen at klare sig.

cassowary/kasaur i Daintree National Park

Jeg kan ikke tro mit eget held! En far og unge! Så bliver det ikke mere vildt. Jeg stopper på behørig afstand og skyder nogle billeder ud af dem sammen. Endnu engang er der ikke andre i nærheden. Far og unge går i vejkanten og leder efter nedfalden frugt.

Det føles helt særligt at være vidne til. De kigger op på bilen en enkelt gang og virker umiddelbart ligeglade med min tilstedeværelse. Flere og flere biler kommer til, og jeg beslutter mig for at lade dem være, før der kommer alt for mange biler, og inden jeg har brugt for lang tid med dem, da de helst ikke skal vænne sig til mennesker.

cassowary i daintree national park

Lige så stille triller jeg forbi i bilen, som park rangerne har fortalt mig, at jeg skal. Jeg skyder nogle billeder gennem ruden. Faren kigger op på mig, virker fornærmet, og han skal lige markere sig ved at lade som om, at han stanger med hornet på sit hoved mod bilen. Heldigvis holder jeg stadig god afstand, så jeg kører lidt hurtigere forbi. Og heldigvis kommer hverken jeg eller han til skade.

Jeg triller ind på min campingplads helt høj på oplevelsen. Daintree National Park har i den grad leveret, og det har været en oplevelse som i den grad har overgået mine forventninger! Jeg slutter min tur af med nogle gåture i nationalparken.

daintree national park

Information

Daintree er muligvis den ældste regnskov i verden, og det menes, at den er cirka 180 millioner år gammel, så det er ældre end Amazonas, men man er i tvivl om det er Daintree, Taman Negara eller Borneo som er ældst.

Forvent asfalteret veje og en del gangbroer i parken og ikke kun naturlige stier. Gangbroerne er en overraskelse for mange, men de er der for at beskytte plante- og dyrelivet.

De traditionelle ejere af Daintree National Park er det østlige Kuku Yalanji folk. Nogle steder i Daintree er højhellige for Kuku Yalanji-folket, også selvom det er natur. Derfor kan jeg kun anbefale, at du holder dig til etableret stier og kortet, som du får udleveret ved turistinformationen, så du ikke støder nogen eller opholder dig steder, hvor det kan anses som en fornærmelse af de traditionelle ejere. Men holder du dig på etableret stier og veje, så kommer du ikke til at støde nogle unødvendigt.

The Daintree er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste som en del af The Wet Tropics of Queensland.

Priser

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks (markeret med *) til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*.

I princippet er det gratis at besøge Daintree National Park.

Vil du besøge Mossman Gorge koster shuttlebussen 12,5 dollars (cirka 60 kr) og en guidet tur koster 82,4 dollars (cirka 400 kr) – børn er halv pris.

Færgen til Cape Tribulation (dvs det meste af parken) koster 39 dollars (cirka 185 kr) for en retur.

Dagsture fra Port Douglas og Cairns koster fra cirka 185 dollars (cirka 880 kr)*, men jeg kan klart anbefale, at man bruger minimum to dage i Daintree!

Camping koster fra 6,85 dollars (33 kr) per person eller 27,4 dollars (130 kr) for en familie (to voksne og op til seks børn). Det anbefales at booke camping i god tid, især hvis man skal være der i højsæsonen. Det kan gøres her.

Er man ikke lige til camping, så findes der også flere hoteller i Daintree! Se mere her*. Cow Bay er det sydligste sted i en øvre del af Daintree, dernæst kommer Thornton Beach, Noah Beach (camping), Myall Beach og til sidst Cape Tribulation. Alle steder ville være gode til overnatning.

Rejsetips

Kombinér gerne dine dage i Daintree National Park med nogle dage i Cairns (læs min guide til Cairns her), Port Douglas og Atherton Tablelands. Husk også at besøge de sydlige dele af Daintree så som Mossman Gorge.

Vejret er bedst i de danske sommermåneder, hvor det ikke er regnsæson. Der er størst chance for blå himmel, men Daintree National Park er værd at besøge hele året rundt.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *