Jeg forelskede mig i Vestaustralien lige med det samme! Staten er virkelig smuk! Naturen er helt utrolig og de åbne vidder indbyder virkelig til et roadtrip. Vestaustralien er virkelig anderledes i forhold til østkysten og jeg kan kun anbefale at lægge vejen forbi staten. Er du endnu ikke overbevist, så er der her 15 billeder, som giver dig lyst til at rejse til Vestaustralien!

outbacken i Vestaustralien

Vestaustralien er fyldt med bjerge og dale. Du kommer til at sige wow, så mange gange og når du så ser en lastbil køre gennem dem, så kan du endelig fatte hvor store de her. Jep, denne lastbil har både et hus og en pick-up truck på ladet!

karijini national park

Karijini National Park er en skøn park fyldt med vandfald, vandhuller og kløfter – et skønt sted at trekke og afslutte det med en dejlig svømmetur!

mælkevejen i Australien

Jeg vil til enhver tid vælge at sove her, under mælkevejen, fremfor et fem stjernet hotel!

Pinnacles National Park i Vestaustralien

The Pinnacles desert er en vild ørken! De mange kalkstensklipper er dannet over mange tusind år af vind og vand. Et ret unikt sted.

vilde kænguruer i cape le grand national park, australien

Cape La Grand National Park er fyldt med smukke strande. Dette er Lucky Bay, som er en fin hvid strand (når du kommer længere ud) og den er ofte besøgt af kænguruer – I like!

Hellfire Bay i Cape Le Grand National Park

Denne smukke strand er også i Cape La Grand National Park og vi havde den helt for os selv!

Læs også: Cape Le Grand National Park – et sydvestaustralsk paradis

Wave Rock i Vestaustralien

Wave Rock er et ret kendt landmærke i Vestaustralien og ja, selvfølgelig skulle jeg da lige “surfe” på den 😉

Grøn sø, Vestaustralien

Vestaustralien er rimelig kendt for dens lyserøde søer, men de har også grønlige/gullige søer

Shark Bay, Vestaustralien

Shark Bay er på UNESCOs verdensarvsliste over bevaringsværdige områder og med god grund! Ud af +1100 steder på listen, 203 af dem er naturlige områder og af dem er det kun 21, som opfylder alle fire kriterier for at naturlige områder kan optages på listen. Shark Bay er en af dem.

skildpadde vestaustralien

Shark bay er hjem for hajer, havslanger, skildpadder m.m.samt verdens anden største population af dugonger (søkøer). Det er hjem for fem kritisk truet dyrarter (fire af dem findes ikke andre steder) og så er der nogle helt unikke økosystemer ved Shark Bay. Med andre ord et helt unikt område her på jorden!

Shell Beach i Vestaustralien

Shell Beach er også en del af Shark Bay og et af to steder i verden, hvor hele stranden er dannet af små skaller (og endnu et punkt, som opfylder et UNESCO kriterium for Shark Bay)

Monkey Mia i Vestaustralien

Ved Monkey Mia kan du hver dag se (semi)vilde delfiner blive fodret ved stranden, så du kan komme helt tæt på dem. Jeg elsker delfiner, men syntes desværre at det ødelagde lidt af oplevelsen at de blev fodret. Det var en langt federe oplevelse, at se dem fra strandbroen 🙂

rottnest island

Rottnest Island er fyldt med smukke strande, som så mange andre steder i Vestaustralien. Det er helt perfekt at leje en cykel og cykle fra den ene flotte strand til den næste. At man så også kan snorkle mange steder gør jo bestemt heller ikke noget 😉

læs også: Rottnest Island – en dag med snorkling, quakkaer og skønne strande

Turquoise bay i Cape Range National Park

Turquoise bay i Cape Range National Park er en af de bedste steder at snorkle på Ningaloo Reef, som også er på UNESCOs verdensarvsliste! Du kan gå direkte ud fra stranden til revet og kan være heldig at se skildpadder, rokker, hajer og smukke fisk <3

Camping i Australien

Den sidste nat på vores road trip overnattede vi i en lille “by” med cirka fem huse. Vi vågnede med solopgangen og var omringet af kænguruer – magisk!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

11 Comments

 • Du har i hvert fald overbevist mig! Det ser fantastisk ud – jeg er især vild med billedet af stjernehimlen.
  Alt det bedste i 2017.

  Venlig hilsen

  Gustavo Woltmann

  • Det lyder godt, Gustavo 🙂 Det var også helt fantastisk kan jeg love dig! Tusind tak, det er også en af mine favoritter. I lige måde! Har du nogle rejseplaner for 2017?

   Venlig hilsen
   Tine

  • Du har i hvert fald overbevist mig! Det ser fantastisk ud – jeg er især vild med billedet af stjernehimlen.
   Alt det bedste i 2017.

   Venlig hilsen

   Gustavo Woltmann

  • De fleste rejser vel også til østkysten samt til Melbourne, Great Ocean Road og Uluru. Men jeg har fuldstændig tabt mit hjerte til Vestaustralien og outbacken! Det er så smukt og varieret! Sejt, så skal jeg til Kappadokia! Fløj du i luftballon der? 🙂

    • Ej, det lyder godt nok også fantastisk! Grottehotel? Sejt! Det lyder i hvert fald til at have været en fed oplevelse! 🙂 Jeg har faktisk også længe godt kunne tænke mig at se mere af Tyrkiet og når det sker så skal jeg klart til Kappadokia 🙂

 • Herreguuud så vakkert! Jeg er frelst! Har hørt at det er fint i Vest-Australia, men visste ikke at det var SÅ vakkert. Nå vet jeg i alle fall hvor jeg skal reise når turen engang går tilbake til Australia. 😀

  • Jeg havde hørt det samme og ville gerne opleve det og som sagt så blev benene virkelig slået væk under mig! Jamen, jeg kan stadig ikke helt forstå hvor fedt det var! 🙂 Jeg kan se at du har sendt kommentaren to gange, så har slettet den ene. Det var bare mig som var lidt langsom med at få den godkendt og svare 😉

 • Hej vi er afsted i Vestaustralien nu. Mega fedt! Hvor var det du overnattede omringet af kænguruer? Var det en gratis Camp?

  • Hej Karolina
   Hvor dejligt Vestaustralien er så skøn! Jeg er faktisk også tilbage i staten pt. Jeg mener, at det var denne https://parks.dpaw.wa.gov.au/site/henry-white-oval. Den var ikke gratis, men vi gav ikke meget dengang. I dag koster pladsen 15 dollars per person per nat, men faciliteterne ser ud til at være blevet væsentlig bedre end dengang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *