Jeg forelskede mig i Vestaustralien lige med det samme! Staten er virkelig smuk! Naturen er helt utrolig og de åbne vidder indbyder virkelig til et roadtrip. Vestaustralien er virkelig anderledes i forhold til østkysten og jeg kan kun anbefale at lægge vejen forbi staten. Er du endnu ikke overbevist, så er der her 15 billeder, som giver dig lyst til at rejse til Vestaustralien!

outbacken i Vestaustralien

Vestaustralien er fyldt med bjerge og dale. Du kommer til at sige wow, så mange gange og når du så ser en lastbil køre gennem dem, så kan du endelig fatte hvor store de her. Jep, denne lastbil har både et hus og en pick-up truck på ladet!

karijini national park

Karijini National Park er en skøn park fyldt med vandfald, vandhuller og kløfter – et skønt sted at trekke og afslutte det med en dejlig svømmetur!

mælkevejen i Australien

Jeg vil til enhver tid vælge at sove her, under mælkevejen, fremfor et fem stjernet hotel!

Pinnacles National Park i Vestaustralien

The Pinnacles desert er en vild ørken! De mange kalkstensklipper er dannet over mange tusind år af vind og vand. Et ret unikt sted.

kænguruer i Lucky Bay

Cape La Grand National Park er fyldt med smukke strande. Dette er Lucky Bay, som er en fin hvid strand (når du kommer længere ud) og den er ofte besøgt af kænguruer – I like!

Hellfire Bay i Cape Le Grand National Park

Denne smukke strand er også i Cape La Grand National Park og vi havde den helt for os selv!

Læs også: Cape Le Grand National Park – et sydvestaustralsk paradis

Wave Rock i Vestaustralien

Wave Rock er et ret kendt landmærke i Vestaustralien og ja, selvfølgelig skulle jeg da lige “surfe” på den 😉

Grøn sø, Vestaustralien

Vestaustralien er rimelig kendt for dens lyserøde søer, men de har også grønlige/gullige søer

Shark Bay, Vestaustralien

Shark Bay er på UNESCOs verdensarvsliste over bevaringsværdige områder og med god grund! Ud af 1052 steder på listen, 203 af dem er naturlige områder og af dem er det kun 21, som opfylder alle fire kriterier for at naturlige områder kan optages på listen. Shark Bay er en af dem.

skildpadde vestaustralien

Shark bay er hjem for hajer, havslanger, skildpadder m.m.samt verdens anden største population af dugonger (søkøer). Det er hjem for fem kritisk truet dyrarter (fire af dem findes ikke andre steder) og så er der nogle helt unikke økosystemer ved Shark Bay. Med andre ord et helt unikt område her på jorden!

Shell Beach i Vestaustralien

Shell Beach er også en del af Shark Bay og et af to steder i verden, hvor hele stranden er dannet af små skaller (og endnu et punkt, som opfylder et UNESCO kriterium for Shark Bay)

Monkey Mia i Vestaustralien

Ved Monkey Mia kan du hver dag se (semi)vilde delfiner blive fodret ved stranden, så du kan komme helt tæt på dem. Jeg elsker delfiner, men syntes desværre at det ødelagde lidt af oplevelsen at de blev fodret. Det var en langt federe oplevelse, at se dem fra strandbroen 🙂

rottnest island

Rottnest Island er fyldt med smukke strande, som så mange andre steder i Vestaustralien. Det er helt perfekt at leje en cykel og cykle fra den ene flotte strand til den næste. At man så også kan snorkle mange steder gør jo bestemt heller ikke noget 😉

læs også: Rottnest Island – en dag med snorkling, quakkaer og skønne strande

Turquoise bay i Cape Range National Park

Turquoise bay i Cape Range National Park er en af de bedste steder at snorkle på Ningaloo Reef! Du kan gå direkte ud fra stranden til revet og kan være heldig at se skildpadder, rokker, hajer og smukke fisk <3

Camping i Australien

Den sidste nat på vores road trip overnattede vi i en lille “by” med cirka fem huse. Vi vågnede med solopgangen og var omringet af kænguruer – magisk!

Har du fået lyst til at rejse til Vestaustralien?

Mere fra fantastiske Australien

15 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *