Endnu et år er gået. Jeg kan ikke helt forstå, at endnu et år nu er gået. Det lyder måske som en kliché, men jeg kan ikke helt forstå, hvor tiden blev af! 2021 var, for mig, fyldt med successer, men der var også mange bump på vejen, og flere gange blev jeg mindet om, at jeg ikke er helt i mål med at opnå mine drømme.

Jeg havde heller ikke regnet med at opnå alle mine drømme på et år, det havde været urealistisk, men det er godt at vide, at jeg kommer tættere og tættere på hver dag der går! Her er mit 2021!

2021 startede med frustrationer

Jeg startede mit år i Cairns, hvor jeg havde en fantastisk nytårsaften sammen med en masse fremmede personer fra mit hostel. Det blev en spontan ting, hvor vi alle indså, at vi egentlig ikke havde planer for nytårsaften, og derfor besluttede vi os for at holde den sammen. Vi spiste god mad, drak alkohol og så nytårsfyrværkeri fra Esplanaden.

Efter en længere rejse op ad den australske østkyst, hvor jeg bl.a. fik besøgt Byron Bay, Brisbane, Lady Musgrave Island, Wolf Rock/Rainbow Beach, Agnes Water, Great Keppel Island og Townsville, havde jeg brug for at tjene penge igen.

Mt Coot-tha

Jeg havde valgt Cairns, fordi jeg havde hørt, at det skulle være billigt, og fordi jeg håbede på at få arbejde som biolog indenfor turistbranchen. Det var lettere sagt end gjort. Alle steder blev jeg mødt med svaret: “Du skulle have ansøgt for en måned siden.”

Til sidst blev jeg desperat og søgte job som tjener på Fitzroy Island, som jeg heldigvis fik. Det var langt fra drømmen, selvom der absolut ikke er noget galt med at være tjener, men det føltes som om, at jeg tog tusind skridt tilbage. Men for anden gang på cirka 6 måneder, var jeg ved at løbe tør for penge og havde ikke andet valg.

fitzroy island

Livet på Fitzroy Island

Fitzroy Island er uden tvivl en paradisø! Som jeg klart kan anbefale, at man besøger. Jeg forelskede mig hurtigt i øen og dens muligheder. Når jeg tænker tilbage på øen, så savner jeg at snorkle med skildpadder, at vandre gennem regnskoven til toppen af øen, at have lækre strande helt for mig selv, at se de flotte solnedgange osv. Men det var heller ikke et sundt sted at være.

Jeg fik ballade for de mærkeligste ting. Jeg fik blandt andet ballade for at hjælpe en kollega som var ved at drukne i arbejde, når jeg selv ikke lige havde noget at tage mig til i nogle minutter på arbejdspladsen.

Jeg fik ballade for “ikke at gøre mit arbejde”, jeg havde gjort mit arbejde, og alle mine gæster var glade – min supervisor havde blot ikke det overblik, som hun burde have haft, og hun stolede overhovedet ikke på mig (eller andre som ikke var australiere).

welcome bay, fitzroy island

Jeg fik ballade for at spørge, om det kunne lade sig gøre at få en halv dag fri, hvis det altså ikke var for meget til besvær, og vagtplanen endnu ikke var på plads (jeg spurgte lidt over en uge i forvejen).

Jeg fik at vide, at det var helt okay, at min roommate udsatte mig for voksenmobning, fordi jeg efter sigende skulle være et rodehoved. Ja, min leder var rigtig gode venner med min roommate. Nej, jeg var ikke et rodehoved, og det er aldrig i orden at mobbe andre uanset hvilken årsag man har!

Heldigvis virkede det, da jeg gik til min leders chef, og indenfor få timer havde jeg fået et nyt værelse og en sød ny roommate. Min tidligere roommate fik dog ikke ballade, og fortsatte desværre hendes mobning mod den næste som flyttede ind.

fitzroy island

Jeg arbejdede ofte 6 dage om ugen, og en gang arbejdede jeg 15 dage i streg uden en pause, selvom jeg påpegede, at det faktisk ikke var lovligt. Men min leder syntes, at det var helt okay, fordi jeg nogle gange kun arbejdede 4 timer på en dag. Hun glemte blot, at jeg arbejde fra 7-21 andre dage, dog med et par timers pause.

Så selvom jeg var blevet forfremmet til biolog på deltid (som skulle ende med en fuldtidsstilling), så valgte jeg at stoppe. Jeg kunne simpelthen ikke holde til et giftigt arbejdsmiljø som det. Min krop var ødelagt (det tog mig lidt over en måned med meget hvile, før mine knæ føltes nogenlunde normalt igen), og mentalt var jeg påvirket endnu længere tid.

Jeg blev kun på øen i tre måneder, fordi jeg ikke havde andet valg. Jeg havde simpelthen ikke pengene til at forlade øen (det hjalp heller ikke, at timer “forsvandt” i flere uger, når jeg skulle have løn. Det tog cirka fire måneders kamp at få dem udbetalt). Men jeg kan ikke anbefale at arbejde der.

roadtrippe alene

Tilbage til Townsville, Hervey Bay og Townsville igen

Jeg valgte at holde ferie inden mit næste job. Så jeg skulle et smut forbi Sydney og tog mit første soloroadtrip nær Cairns. Det var rart med en pause! Dernæst tog jeg til Townsville, hvor jeg arbejdede som marine mammal observer igen. Det var dog kun cirka to måneder, hvorefter jeg skulle flytte igen.

Jeg havde været heldig at få tilbudt intet mindre en otte stillinger for feltsæsonen! Otte! Jeg havde vitterligt frygtet, at jeg ville ende uden nogen stilling overhovedet.

Det var svært at vælge, men jeg endte med at tage til Hervey Bay, hvor jeg skulle arbejde med forskningsassistent for Pacific Whale Foundation, som jeg havde været frivillig for i 2020.

Jeg vurderede, at det var den stilling som ville give mig mest erfaring og de bedste netværksmuligheder. Vores tid i Hervey Bay var dog også præget af problemer med udstyret, og da vi endelig fik styr på alting og kom ordentligt i gang, så gik der to dage, så forsvandt hvalerne.

Southbank, Brisbane

Jeg er dog stadig stolt af vores arbejdsindsats, og resten var desværre ude af vores hænder. Efter Hervey Bay tog jeg til paradisøen Lady Elliot Island og nogle uger i Brisbane, hvor jeg ikke rigtig lavede andet end gå lange ture, spise god mad og mødes med nogle venner.

Pludselig fik jeg dog en email som tilbød mig arbejde som marine scientist i Townsville, hvor jeg skulle lede efter delfiner, skildpadder, søkøer og krokodiller nær havnen. Så jeg kunne stoppe arbejdet, hvis dyrene kom for tæt på.

Jeg var dog lovet arbejde til midten af januar, hvis ikke længere. Dog trak de det tilbage, da jeg ankom, så arbejdet slutte lige før jul – en tidshorisont som de mere eller mindre havde kendt til i flere uger, før jeg ankom, men som de valgte ikke at fortælle mig.

Jeg føler mig taget ved næsen. Jeg var nok kommet alligevel, hvis de havde været ærlige, og jeg havde ikke været irriteret over, at arbejdet sluttede 3 uger før, fordi jeg vidste, hvad jeg havde med at gøre.

Elinjaa falls

Mine mål for 2022

Men på den anden side, så har jeg været heldig at arbejde med delfiner og hvaler fra slut maj til slut december, og som havbiolog fra start marts til slut december. Det er ærlig talt mere end jeg havde turde håbe på, da året begyndte! Og mellem de forskellige jobs har jeg været heldig at kunne udforske mere af Australien. Så jeg har stadig meget at være taknemmelig for!

Alting kommer dog med en pris. Om 2,5 måned er det 2 år siden, at jeg har set mine venner og familie i Danmark, og afsavnet bliver ikke mindre med tiden. Jeg savner at have dem omkring mig, jeg savner at kramme dem, jeg savner at dele historier med dem osv. Og det gør det ikke lettere ikke at vide, hvornår jeg kan se dem igen.

Flere gange har jeg overvejet at tage hjem. Men jeg var også i en situation, hvor jeg ikke var lykkelig. Det var en af grundene til, at jeg tog afsted. Og situationen har ikke rigtig ændret sig, så jeg tænker også, at jeg ville fortryde det efter en måneds tid.

the wreck byron bay - mit 2021

Jeg håber dog, at det kan lade sig gøre, at jeg rejser ud af landet i en periode for at besøge familie og venner og/eller at de kan komme og besøge mig indenfor de næste mange måneder.

Derudover håber jeg, at jeg finder fast arbejde det meste af 2022, så jeg ikke behøver flytte hver 3. måned. Alle de flytninger er efterhånden begyndt at tære på mig, og jeg vil gerne have noget stabilitet.

Derudover håber jeg på at kunne besøge lidt mere af de andre australske stater, især Tasmanien, Western Australia og South Australia står højt på min liste.

Derudover vil jeg gerne have mere overskud til at dele rejsetips, rejsehistorier, opdateres fra mit liv osv her på bloggen, på instagram, youtube og facebook. Men det kræver nok også, at jeg får mere ro på i min hverdag, får en bedre arbejdsbalance og arbejder nogle gode steder, som fx ikke er Fitzroy Island – jeg vil dog stadig anbefale, at man besøger den flotte ø!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *