Man kan næsten ikke tage til Perth uden at besøge den berømte Rottnest Island. Kridhvide, vidunderlige strande, gode snorkelmuligheder og dejlige cykelture. Hvad mere kan man forlange? Rottnest Island var et af de steder, som jeg hjemmefra havde besluttet mig for at besøge, og jeg blev bestemt ikke skuffet!

cykeltur på rottnest island

En tidlig tirsdag morgen, tog jeg toget fra Perth til Fremantle, hvor jeg hoppede ombord på færgen til den lille ø. Da vi kom i land, fandt jeg hurtigt frem til cykeludlejningen, hvor jeg sprang køen over, fik en cykel og en hjelm, inden jeg satte kursen mod de små veje.

Jeg blev dog lettere forstyrret af de mange quokkas, som findes på øen. Jeg blev jo nødt til at få et billede, men de var jo slet ikke så søde, som på de mange billeder. De lignede nærmest forvokset rotter (gæt hvordan Rottnest fik sit navn af hollænderne 😉 ). Jeg fik dog det obligatoriske quokkas selfie og cyklede mod den første strand.

Jeg gjorde et lille stop ved en lokal mole, hvor jeg nød at soppe i det krystalklare vand! Solen bankede allerede ned fra oven, men den kølige vind kølede kroppen nok ned til, at man kunne nyde cykelturen fuldt ud!

rottnest island

Snorkeling på Rottnest Island

Efter et kort besøg ved Kingstone Barracks, hvor det mest interessanter var en påfugl og en quokka, nåede jeg Henrietta Rocks. Jeg skyndte mig at finde mit snorkeludstyr. Vandet var køligt, sådan er det vel når man har vænnet sig til et liv i troperne…bølgerne var til tider lidt voldsomme, men jeg måtte ud.

Ved Henrietta Rocks ligger skibsvraget The Shark. Muligheden for at snorkle på et vrag så tæt på kysten og navnet på vraget var nok til at vække min nysgerrighed. Det var turen i det kolde vand værd! Jeg tørrede mig lidt i solen og tog lidt mere solcreme på inden jeg forsatte turen videre.

Se også: 15 billeder som giver dig lyst til at rejse til Vestaustralien

snorkelsteder på Rottnest Island

Vidunderlige strande og en brask sol

Jeg forsatte til det smukke Parker Point. Her spiste jeg med medbragte frokost med udsigt over den fantastisk smukke strand. Efter frokost hoppede jeg endnu engang i det kølige vand. Temperaturen var høj og solen bankede stadig ned for oven. Jeg var tidligere blevet solskoldet under en snorkeltur nær Exmouth, så snorklede i shorts og t-shirt for at forhindre at det skete igen.

Jeg lagde mig til at tørre på stranden og smurte mig ellers ind i dagens tredje lag solcreme. Dernæst forsatte mig mod Salmon Bay og Little Salmon Bay, som overraskende nok også var smukke. Inden jeg var tvunget til at tage tilbage til Thomson Bay.

Jeg var ikke ordentligt forberedt til dagens tur, så løb tør for vand og måtte cykle tilbage. Det irriterede mig lidt, men til gengæld kunne jeg få en is og komme ud af den hårde sol.

Læs også: De bedste steder at se vilde dyr i Queensland

quokka på rottnest island

Rottnests mest besøgte strand og de “hemmelige” saltsøer

Efter et par timers afslapning i skyggen forsatte jeg mod The Basin, som min australske veninde havde anbefalet. The Basin viste sig hurtigt at være Rottnests mest populære strand og af flere grunde – den ligger tæt på Thomson Bay, øens eneste “by”, så er den selvfølgelig utrolig smuk og har gode snorkelmuligheder. Så der var selvfølgelig hele 25 mennesker på stranden! 😉

fyrtårn på rottnest island

Jeg gik en tur op i saltklitterne og kunne se den smukke udsigt over The Basin og Rocky Cove, hvor et par unge australiere havde slået sig ned. Jeg lagde mig lidt for at sole og var på daværende tidspunkt nået op på solcremesmøring nummer 5.

Jeg satte så kursen mod midten af øen og blev overrasket over at finde store saltsøer på midten af øen, en fin kontrast til de helt utrolige strande. Den dramatiske ændringen i landskabet var den perfekte afslutning på en fed dagtur! Efter en masse oplevelser, et quokka selfie og en (mindre) solskoldning rigere tog jeg glædeligt den sidste færge tilbage til Fremantle.

Læs også: Mit rejsebudget for Vestaustralien

saltsøer på rottnest island

Tips og information

Pris:

Færge: Normalt fra 79 dollars
Cykel: 30 dollars (154 kroner)

Sparetips:

Rejs til øen fra Fremantle, så koster turen 79 dollars i stedet for 99 dollars (togbilletten til Fremantle koster 9,2 dollars retur)

Hold øje med tilbud på The Rottnest Express’ hjemmeside. Her er der ofte gode tilbud, hvis du kan rejse til Rottnest Island midt på ugen.

Er du studerende i Australien, så får du 5 dollars rabat (dog ikke på cheap Tuesday)

Book gerne cykel og færgebillet sammen, så sparer du lidt – du skal dog være ude i god tid, særligt hvis du skal rejse en tirsdag!

Nogle hostels udbyder en samlet færge+cykelbillet og nogen inkluderer endda transport fra hostellet og snorkeludstyr til samme eller lidt billigere penge end normalprisen. Så undersøg om dit hostel/hotel gør det samme

Tag dit eget snorkeludstyr med, det koster 20 dollars at leje

rottnest island

Tips til turen

Tag lidt mad og rigeligt med vand med på turen, det er nemlig ikke ikke mange muligheder at fylde ens vandflaske op når man kommer udenfor byen

Book din cykel gennem færgen, hvis du kan, så skal du nemlig bare aflevere den når du skal ombord. Booker du på øen skal du sørge for at være tilbage mindst 30 min før de lukker og det kan jo være, at det ikke lige passer med din færgetid

Booker du en cykel på øen, så book og betal den online her. Så kommer du nemlig til at springe køen over 😉 Du skal dog stadig lægge 50 dollars i depositum (kan også betales med kort)

Det er også muligt at leje en hytte eller campere, hvis du gerne vil tilbringe mere tid der. Se priser og book her

På kortet har jeg plottet de steder som jeg har været samt nogle andre steder, som kunne være interessante. Forvent ikke, at du kan se hele øen, hvis du også vil have tid til at slappe af på nogle strande og snorkle 🙂

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide.

Mere fra fantastiske Australien

8 Comments

  • Hold da op, det ser smukt ud. Det lyder dejligt at man bare kan cykle rundt. Du må tage mig med dertil engang 🙂

    • Det var godt nok også smukt! Jeg kunne ikke helt forstå hvor smukt det var mens jeg var derude 🙂 Jamen, okay så 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.