Man kan næsten ikke tage til Perth uden at besøge den berømte Rottnest Island. Kridhvide, vidunderlige strande, gode snorkelmuligheder og dejlige cykelture. Hvad mere kan man forlange? Rottnest Island var et af de steder, som jeg hjemmefra havde besluttet mig for at besøge, og jeg blev bestemt ikke skuffet!

cykeltur på rottnest island

En tidlig tirsdag morgen, tog jeg toget fra Perth til Fremantle, hvor jeg hoppede ombord på færgen til den lille ø. Da vi kom i land, fandt jeg hurtigt frem til cykeludlejningen, hvor jeg sprang køen over, fik en cykel og en hjelm, inden jeg satte kursen mod de små veje.

Jeg blev dog lettere forstyrret af de mange quokkas, som findes på øen. Jeg blev jo nødt til at få et billede, men de var jo slet ikke så søde, som på de mange billeder. De lignede nærmest forvokset rotter (gæt hvordan Rottnest fik sit navn af hollænderne 😉 ). Jeg fik dog det obligatoriske quokkas selfie og cyklede mod den første strand.

Jeg gjorde et lille stop ved en lokal mole, hvor jeg nød at soppe i det krystalklare vand! Solen bankede allerede ned fra oven, men den kølige vind kølede kroppen nok ned til, at man kunne nyde cykelturen fuldt ud!

rottnest island

Snorkeling på Rottnest Island

Efter et kort besøg ved Kingstone Barracks, hvor det mest interessanter var en påfugl og en quokka, nåede jeg Henrietta Rocks. Jeg skyndte mig at finde mit snorkeludstyr. Vandet var køligt, sådan er det vel når man har vænnet sig til et liv i troperne…bølgerne var til tider lidt voldsomme, men jeg måtte ud.

Ved Henrietta Rocks ligger skibsvraget The Shark. Muligheden for at snorkle på et vrag så tæt på kysten og navnet på vraget var nok til at vække min nysgerrighed. Det var turen i det kolde vand værd! Jeg tørrede mig lidt i solen og tog lidt mere solcreme på inden jeg forsatte turen videre.

snorkelsteder på Rottnest Island

Vidunderlige strande og en brask sol

Jeg forsatte til det smukke Parker Point. Her spiste jeg med medbragte frokost med udsigt over den fantastisk smukke strand. Efter frokost hoppede jeg endnu engang i det kølige vand. Temperaturen var høj og solen bankede stadig ned for oven. Jeg var tidligere blevet solskoldet under en snorkeltur nær Exmouth, så snorklede i shorts og t-shirt for at forhindre at det skete igen.

Jeg lagde mig til at tørre på stranden og smurte mig ellers ind i dagens tredje lag solcreme. Dernæst forsatte mig mod Salmon Bay og Little Salmon Bay, som overraskende nok også var smukke. Inden jeg var tvunget til at tage tilbage til Thomson Bay.

Jeg var ikke ordentligt forberedt til dagens tur, så løb tør for vand og måtte cykle tilbage. Det irriterede mig lidt, men til gengæld kunne jeg få en is og komme ud af den hårde sol.

quokka på rottnest island

Rottnests mest besøgte strand og de “hemmelige” saltsøer

Efter et par timers afslapning i skyggen forsatte jeg mod The Basin, som min australske veninde havde anbefalet. The Basin viste sig hurtigt at være Rottnests mest populære strand og af flere grunde – den ligger tæt på Thomson Bay, øens eneste “by”, så er den selvfølgelig utrolig smuk og har gode snorkelmuligheder. Så der var selvfølgelig hele 25 mennesker på stranden! 😉

fyrtårn på rottnest island

Jeg gik en tur op i saltklitterne og kunne se den smukke udsigt over The Basin og Rocky Cove, hvor et par unge australiere havde slået sig ned. Jeg lagde mig lidt for at sole og var på daværende tidspunkt nået op på solcremesmøring nummer 5.

Jeg satte så kursen mod midten af øen og blev overrasket over at finde store saltsøer på midten af øen, en fin kontrast til de helt utrolige strande. Den dramatiske ændringen i landskabet var den perfekte afslutning på en fed dagtur!

Efter en masse oplevelser, et quokka selfie og en (mindre) solskoldning rigere tog jeg glædeligt den sidste færge tilbage til Fremantle.

saltsøer på rottnest island

Nedenstående links er reklamelinks

Tips og information

Whadjuk Noongar-folket er de traditionelle ejere af Rottnest Island der kaldes Wadjemup på Noongar-sproget. Det betyder “Stedet over vandet, hvor sjælene er”.

Pris:

Færge fra Fremantle eller Northport fra 79 dollars (cirka 400 kr).
Færge fra Perth fra 113 dollars (cirka 570 kr).
Cykelleje fra 30 dollars (154 kroner).

Priserne inkluderer gebyr til Rottnest Island Authority som ikke kan undgås.

Se priser her*

Ovenstående er et reklamelink, det betyder, at du støtter bloggen med få kroner, uden at det koster ekstra, hvis du bruger det link til at booke din tur.

Sparetips:

Rejs til øen fra Fremantle, så koster turen 79 dollars i stedet for 99 dollars (togbilletten til Fremantle koster 9,2 dollars retur)

Book gerne cykel og færgebillet sammen, så sparer du lidt – du skal dog være ude i god tid, særligt hvis du skal rejse en tirsdag!

Nogle hostels udbyder en samlet færge+cykelbillet, og nogle inkluderer endda transport fra hostellet og snorkeludstyr til samme eller lidt billigere penge end normalprisen. Så undersøg om dit hostel/hotel gør det samme.

Tag dit eget snorkeludstyr med, det koster 20 dollars at leje.

Se priser her*

rottnest island

Rejsetips til din tur til Rottnest Island

Tag lidt mad og rigeligt med vand med på turen, det er nemlig ikke ikke mange muligheder at fylde ens vandflaske op når man kommer udenfor byen.

Book din cykel gennem færgen, hvis du kan, så skal du nemlig bare aflevere den når du skal ombord. Booker du på øen skal du sørge for at være tilbage mindst 30 min før de lukker og det kan jo være, at det ikke lige passer med din færgetid.

Det er også muligt at leje en hytte eller campere, hvis du gerne vil tilbringe mere tid der – det kan i den grad anbefales at have minimum en nat på øen! Se priser og book her*.

Se priser her*

Desto mere vest på, desto færre turister er på strandene. Dog besøger en del West End.

Forvent ikke, at du kan se hele øen, hvis du også vil have tid til at slappe af på nogle strande og snorkle. Du skal have minimum to dage for at nå det hele, så vælg evt. en side eller alternativt tage en bus rundt, selvom jeg stærkt vil anbefale at cykle!

Du kan også prøve faldskærmsudspring over Rottnest Island*. Det må være et af de bedste steder at gøre det!

Se priser her*

Hvad du skal vide om at tage et quokka-selfie på Rottnest Island

Rottnest Island er det bedste sted i Australien at finde quokkas. De findes også på fastlandet, men der er slet ikke så mange på fastlandet, og de bor på et større areal, så de kan være enormt svære at finde. Derfor er Rottnest Island det bedste sted, hvor du kan møde quokkas.

Quokkas er udryddelsestruet, så husk at respektere dyrelivet.

Det er ulovligt at fodre og klappe de søde quokkas, og det kan medføre store bøder! Derudover kan de finde på at kaste deres unger, hvis de på nogen måder føler sig truet for at skabe en distraktion, hvorved ungerne kan dø. Så lad quokkaerne komme til dig i stedet for at nærme dig dem.

De spiser planter, blade osv. Så det kan betale sig at lægge sig ved siden af nogle friske blade eller lignende nogle meter fra en spisende quokka og lade den komme til dig på den måde.

Andre steder som er værd at besøge på Rottnest Island:

West End/Cape Vlamingh for gode udsigter samt Cathedral Rocks for delfiner og søløver.

Rocky Bay Beach/Lady Edeline Beach/Stark Bay Beach/Marjorie Bay/Narrow Neck som er nogle af mine favoritstrande, især Marjorie! Men der findes ikke dårlige strande på Rottnest Island, så de kan alle anbefales!

Wadjemup Lighthouse.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

2 Comments

  • Hold da op, det ser smukt ud. Det lyder dejligt at man bare kan cykle rundt. Du må tage mig med dertil engang 🙂

    • Det var godt nok også smukt! Jeg kunne ikke helt forstå hvor smukt det var mens jeg var derude 🙂 Jamen, okay så 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *