Reklamelinks er markeret med *. Bruger du dem, støtter du bloggen med få kroner, uden at det koster dig ekstra.

Det bliver mere og mere populært at rejse med en drone. Det er naturligvis noget, som er nice to have mere end det er need to have. I mange år var jeg dog også stærk modstander af at købe og rejse med en drone, da du jo ikke kan tage de samme billeder med mindre, at du har en drone.

fitzroy island

Dronebillede taget med DJI Mavic mini*

Derudover kan verdens kedeligste strand jo pludselig ligne en eksotisk strand. Jeg går meget op i at min rejseblog ikke kun bliver et glansbillede, for at rejse er sjældent et glansbillede, og jeg vil nødig skuffe dig.

Men jeg kan heller ikke komme udenom, at droner bliver brugt mere og mere i biologisk forskning. Derfor valgte jeg at købe en drone, så jeg kunne få noget erfaring og forhåbentlig komme et skridt foran andre ansøgere. Jeg fandt hurtigt ud af, at det er vild sjovt at flyve med en drone, og jeg er sikker på, at der kommer flere dronebilleder her på rejsebloggen og på Instagram, men jeg vil fortsat prøve ikke at skabe et glansbillede.

dji mini

Jeg har en DJI Mavic mini*, og i dette indlæg vil jeg forsøge at komme med en ærlig anmeldelse af min drone, for der er absolut fordele og ulemper ved en DJI Mavic mini* drone!

Jeg har haft min drone siden november 2020, så jeg har efterhånden haft mulighed for at teste den godt og grundigt. Efter jeg købte min drone udkom DJI Mavic mini 2*, og selvom jeg ikke har haft muligheden for at teste den, så vil jeg alligevel forsøge at sammenligne de to i denne anmeldelse.

Specifikationer for DJI Mavic mini og DJI Mavic mini 2:

  DJI Mavic mini* DJI Mavic mini 2*
Vægt 249g 249g
Kamera 12 megapixels 12 megapixels
Videoopløsning
2.7K:2720×1530 24/25/30 p FHD:1920×1080 24/25/30/48/50/60 p
4K: 3840×2160 @ 24/25/30fps 2.7K: 2720×1530 @ 24/25/30/48/50/60fps FHD: 1920×1080 @ 24/25/30/48/50/60fps
Fotoformat JPEG
JPEG/DNG (RAW)
Maksimal transmissionslængde mellem drone og fjernbetjening 4 km 10 km

dji mini

Fordele ved en DJI Mavic mini/mini 2

Den største fordel ved DJI Mavic mini* og DJI Mavic mini 2* er uden tvivl vægten. De vejer begge 249 g, og i mange lande er reglerne for en drone som vejer under 250g mere lempelige end for droner som vejer over 250 g. Nogle lande kræver, at man har dronecertifikat og/eller tilladelse (som ikke altid er lige let at få i alle lande), hvis man flyver med en drone som vejer over 250g.

En DJI Mavic mini*/mini 2* fylder ikke ret meget i din taske. Nogle droner er så store, at de næsten kræver en hel taske for dem selv, hvorimod en DJI Mavic mini* ikke engang fylder lige så meget som en bog. Derfor er den også nem at have med på rejsen, vandreturen osv.

dji mini - størrelsesforhold Den tager overraskende god video og billeder, og man får rimelig god flyvetid ift. prisen. DJI Mavic mini* tager video i 2.7K, og DJI Mavic mini 2* tager video i 4K. Derudover er der en flyvetid på hhv. 30 og 31 minutter. Det er ofte på disse parametre, hvor der er sparet, hvis man køber en billigere drone.

Kameraet sidder på en tre-akset gimball. En tre-akset gimball sikrer dig, at du får stabile billeder selvom det blæser en smule, hvorimod at en drone uden gimball kræver helt vindstille vejr, hvis du skal have stabile billeder.

DJI mini billede

Ulemper ved DJI Mavic mini/mini 2

Billederne er ikke nær så gode som dyrere droner. Dog skal man jo altid overveje pris ift. kvalitet, når man køber kamera, som regel er der en sammenhæng mellem de to. For det utrænet øje ville det være svært at se kvalitetsforskel, og skal man bare bruge det til hobby, så ville DJI Mavic mini/mini 2*s kvalitet nok være nok. Jeg ville dog smide de ekstra penge efter en DJI Mavic mini 2* ift. en DJI Mavic mini*, hvis jeg skulle vælge.

Flyvetiden er ikke fantastisk, især ikke hvis der er vind. Derfor vil jeg anbefale, at man køber ekstra batterier eller fly more-pakken, hvor man får ekstra batterier, en taske osv. Det er virkelig pengene værd!

dji mini

Der er ikke mange muligheder for manuelt at styre indstillingerne for ens billeder. Nogle ville måske se det som en positiv ting, at de ikke skal tænke over indstillingerne, men jeg synes, at det er en negativ side.

Ved DJI mini kan man ikke skyde billeder i RAW. Det kan DJI Mavic mini 2* dog. RAW er et fotoformat som gemmer flere informationer end JPEG, derfor er redigeringsmulighederne mere begrænset med JPEG-filer.

dronebillede af dji mini

Konklusion

Men kan du leve med de negative sider, så er DJI Mavic mini* og DJI Mavic mini 2* et rigtig godt valg af en drone til rejsen! Husk dog altid at tjekke dronereglerne i det land, som du skal rejse til!

Rejsende risikerer at få konfiskeret deres drone i lufthavnen, hvis man ikke har de korrekte tilladelser (det skulle vist være ret almindeligt i Vietnam), andre har fået kæmpe bøder og i rigtig strikse lande har rejsende fået fængselsstraffe for at flyve med en drone nær forbudte områder. Så tjek altid op på reglerne, før du rejser til et andet land!

Dronegrator giver et fint overblik over rigtig mange lande, men reglerne kan også ændres med kort varsel, så det kan også være værd at kigge på de officielle sider for det land, som du skal rejse til.

Efter dette indlæg er udgivet er der kommet en DJI mini 3 pro med 4K/48MP kamera og aktiv follow. Jeg kommer naturligvis til at opdatere dette indlæg med en sammenligning af alle tre, så du kan vælge.  

Tjek priser på en DJI Mini her* Tjek priser på en DJI Mini 2 her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide eller køb din drone via mit link til droneland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere om billeder og kameraer

2 Comments

  • Tusind tak for et super fint overblik over fordelene og ulemperne ved en DJI Mini. Nu er jeg et skridt tættere på at have fundet ud af, hvilken drone, jeg skal have fat i (:
    Ved du, hvordan den adskiller sig fra en DJI Mavic Mini?

    • Det var da så lidt, Camilla! Jeg er glad for, at den hjalp. Det er faktisk den samme. Jeg havde bare glemt Mavic i navnet, fordi jeg for det meste bare selv kalder den DJI mini i daglig tale. Det må jeg vist hellere få rettet, så jeg ikke skaber yderligere forvirring. Så tak for dit spørgsmål 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.