Amman er virkelig en spændende by i Jordan. Den emmer af Mellemøsten, folk er voldsomt søde, maden er utrolig lækker og det føles til tider, som om man er den eneste turist i Amman. Her er mine bedste tips til byen!

Reklamelinks er markeret med * bruger du dem, så støtter du bloggen med et par kroner, men uden at det koster dig ekstra.


Seværdigheder i Amman


amman citadel

Amman Citadel

Amman er fyldt med historie. På toppen af en bakke (850 meter) ligger det smukke Amman Citadel. Her er mere end 1700 meter mur, som menes at stamme fra 1650-1550 f.kr. Det er fyldt med gamle ruiner, som har været befæstet af assyrere, babyloniere, persere, grækere og romere, som alle har sat deres præg på ruinerne.

amman citadel

Det lyder måske lidt historietungt, men selvom du ikke er interesseret i historie, så er området stadig et besøg værd! Det er fascinerende at gå rundt blandt de gamle ruiner og udsigten derfra er virkelig smuk. Jeg kan anbefale, at du bruger mindst et par timer her.

Pris – 3 JD (28 kr), gratis med et Jordan Pass.

det romerske teater i Amman

Det Romerske Teater

Lige nede ad bakken fra citadellet finder man Det Romerske Teater. Det er skåret ind i bjergsiden og har plads til hele 6.000 personer. Udefra syntes jeg ikke, at det lignende meget, men da jeg først kom ind og gik på rækkerne, så blev jeg virkelig betaget af stedet. Det er større end man lige forestiller sig!

Pris – 2 JD (18,5 kr), gratis med et Jordan Pass.

King Abdullah Mosque

King Abdullah Mosque

Modsat Den Nationale Moské i Kuala Lumpur, så må man godt besøge bederummet i King Abdullahs Moské, selvom man ikke er muslim. Det skyldes måske, at moskéen ikke længere bruges. Moskéen blev bygget i 1989. Moskéen kan rumme op til 7.000 bedende og yderligere 3.000 kan være i gårdspladsen. Den store blå kuppel er 31 meter høj og har en diameter på 35 meter. I loften hænger intet mindre end 168 lamper i tre kæmpe kranse med koranvers skrevet på siden. Det er virkelig en imponerende bygning og klart et besøg værd!

Pris – 2 JD (18,5 kr)
OBS: Knæ, skuldre og hår (kun for kvinder) skal dækkes før man må komme ind. Man kan gratis låne dragter til at komme ind.

downtown Amman

Mænd får lavet parfume i Downtown Amman (de var meget glade for billedet, selvom det ikke umiddelbart ligner det).

marked i Amman

Gå på opdagelse i Downtown Amman

Det er simpelthen et must do at gå på opdagelse i Downtown Amman. Besøge de små markeder, gå på opdagelse i kryddeributikker, far vild blandt de lokale huse.

Lav din egen parfume, drik en kop kaffe (selv ved jeg ikke helt, hvordan jeg har det med kardemommen, som de ynder at putte i kaffen), besøg mindre moskéer, tag på vandpibe café og spis løs af den lækre mad! Jeg kan også anbefale markedet lige omkring Grand Husseini Mosque. Du kan også se street art og besøge Rainbow Street. Rainbow Street er en vej fyldt med spisesteder og barer, men det er lidt overvurderet, hvis du spørger mig.

amman centrum


Dagsture fra Amman


Amman er også en fantastisk base for dagsture til diverse seværdigheder! Desværre blev jeg syg efter en shawarma i Aqaba, så der var flere af disse ture, jeg ikke nåede, da jeg kom tilbage til Amman.

Det Døde Hav

Det Døde Hav ligger blot 45-60 minutter fra Amman. Det er verdens laveste punkt på jorden og ligger 430 meter under havoverfladen, hvert år falder det yderligere 1 meter. Saltindholdet er 31,5% og det er dermed et af de mest salte steder i verden. Det er altså 9,6 gange mere salt end havvand, hvilket gør det utrolig let at flyde.

OBS: Det anbefales stærkt, at man ikke svømmer på maven ved Det Døde Hav, da mange får “overbalance” og drukner på den måde. Det anbefales også, at man undgår at barbere sig op til ens besøg, da alle rifter m.m. kan mærkes i det salte vand. Vær også forberedt på, at det er hårdt for ens badetøj at bade i Det Døde Hav, så overvej at have noget gammelt på.

Hvordan kommer man til Det Døde Hav fra Amman? Den billigste måde er at tage en bus fra Mujaharin bus station til Rame (1 JD) og derfra tage til taxa til Amman Beach (4 JD). Alternativt så tilbyder mange hoteller/hostels en “dele” taxa dertil for cirka 5-8 JD alt efter hvor mange man er. Mit hotel* tilbød den ordning.

ruiner i Amman

Umm Qais, Jerash og Ajlun

Umm Qais og Jerash er to områder fyldt med gamle ruiner. Andre rejsende kaldte Jerashs ruiner vildere end ruinerne i Rom og jeg ville rigtig gerne have været her forbi, men desværre kunne det ikke lade sig gøre. Det må være en anden gang, ligesom i Ajlun. Ajlun er et gammelt slot, men i området kan man også fin natur i træområdet og et godt dyreliv.


Hvor skal man spise i Amman?


Falafel Al-Quds

Hos falafel Al-Quds kan man kun få en ting: Sandwich med falafel. Det er superlækkert og helt klart et besøg værd! Og det bedste af det hele, så koster det cirka 5-6,5 kroner for en sandwich (alt efter hvilket brød du vælger), så kan man vist snakke om et backpackervenligt sted 😉

AdresseRainbow Street
Åbent: kl. 8-21.30 (dog kl 15-22 om fredagen)

hvor skal man spise i Amman?

Hashem Restaurant

Hashem Restaurant er en af top restauranterne i Amman. Den skulle eftersigende være så god, at berømtheder og medlemmer af den royale familie i Jordan skulle spise her. Så jeg skulle selvfølgelig også besøge restauranten. De er berømte for deres falafel og hummus, men deres moutabel (en stærk kydret aubergine dip) og ful medames (en slags bønne dip) skulle også være gode. Maden bliver serveret med fladbrød og lidt grønt (agurk, løg og tomat). Deres falafel og hummus var virkelig god! Og så er det billigt. Jeg kan virkelig anbefale at spise her. Der kan være kø, men serveringen går hurtigt, så man kan hurtigt få et bord.

Adresse: Prince Mohammad St 4.
Åbent: 24 timer i døgnet – der er mest travlt i morgentimerne.

Shahrazad Restaurant

Shahrazad fik jeg anbefalet af mit hotel*. Her serverer de kød i store mængder, så er du vegetar, så er det ikke stedet for dig. Her var ikke rigtig nogen som talte engelsk, så vi måtte pege lidt på nogle skilte og kom til at bestille meget mere end vi havde regnet med, men det var stadig billigt. Jeg kan i den grad anbefale deres grillspyd.

Adresse: King Faysal Square 37
Åbent: kl 11.00-00.15

Saladin Bakery

Saladin Bakery er endnu et berømt sted i Amman. Det er et af de ældste bagerier i Amman og har eksisteret siden 1965. De sælger sandwich, som man selv får lov til at fylde. Det er simpelt men lækkert! Et godt og billigt alternativ til morgenmads buffeterne på hotellerne i byen.

Adresse: På hjørnet mellem King Al-Husseim Street og Umayah Bin Abd Shams Street
Åbent: 24 timer i døgnet – der er mest travlt i morgentimerne.

is i Amman

Aima Ice Cream

Okay, dette var det eneste issted, som jeg besøgte i Amman. Men de kan godt nok finde ud af at lave is! Mums, siger jeg bare! Ingredienserne er af høj kvalitet og det er lavet som ægte gelato. Så trænger du til en god is, så kan jeg kun anbefale Aima. De laver også boble vafler og isdesserter, hvis en almindelig vaffelis bliver for kedelig 😉

Adresse: Prince Muhammad Street
Åbent: Kl 10-01


Praktiske informationer


hostel i Amman, Jordanhotel i Amman, Jordan

Et godt hostel/hotel i Amman

Jeg boede på Sydney hotel Amman*. Hotellet har både private værelser og sovesale. Værelserne er generelt store og flere af dem har en lille balkon. Det ligger i gåafstand op ad en bakke fra downtown, men alligevel langt nok væk til at der er stille. Morgenmaden er typisk jordansk: Fladbrød, ost, nutella, smør, agurk, tomat, appelsin, æg, kaffe, te og juice.

Mr. Tarik var klart min favorit af personalet. Han var rigtig hjælpsom og tog sig ekstra godt af mig, da jeg blev syg. Han forsøgte at få noget mad i mig, kom med en masse gode råd og spurgte altid ind til, om der var noget, jeg havde brug for. Fællesområderne er fine med lokal indretning.

Tjek priser her*

Queen Alia International Airport

Hvordan kommer man til/fra Queen Alia International Airport?

Den billigste måde:
Tag den lokale bus til 7th circle og tag en taxa til centrum derfra. Bussen koster 3,5 JD (32 kr) og en taxa burde koste 2-3 JD (18,5-28 kr) alt efter hvor du skal hen til centrum.

Den hurtigste måde:
Så snart at du kommer ud i lufthavnen, så bliver du “overfaldet” af taxaer. Få en taxa med fast pris, prøv evt. om du kan finde et kontor som formidler taxaer, da de er lidt kendte for at snyde. En taxa til centrum burde ikke koste mere end 22 JD (205 kr) om dagen og vist 25 JD (233 kr) efter kl 21.

Mere inspiration fra eventyrlige Jordan

8 Comments

  • Hold nu op, hvor får jeg lyst til at købe en flybillet og sætte kurs mod Jordan, når jeg læser dine indlæg og ser dine smukke billeder derfra, Tine! Det bliver simpelthen nødt til snart at ske, og så vil jeg glæde mig til at benytte mig af alle dine gode tips. ☺️

    • Do it! Jordan er et fantastisk land og der kommer snart et indlæg mere, fra Wadi Rum, hvis du har brug for et ekstra skub

    • Petra og Wadi Rum er bestemt også helt fantastiske! 🙂 Men dejligt, at du også har fået lyst til at besøge Amman 🙂

  • Jeg har vært i Jordan men Amman ble den gang ikke prioritert. Jeg ser at jeg absolutt bør få meg en tur dit også 🙂 Mange spennende opplevelser og steder du skriver om. Jeg elsker også maten fra midt-østen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *