Amman er virkelig en spændende by i Jordan. Den emmer af Mellemøsten, folk er voldsomt søde, maden er utrolig lækker, og det føles til tider, som om man er den eneste turist i Amman. Her er mine bedste tips til byen!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Seværdigheder i Amman


amman citadel

Amman Citadel

Amman er fyldt med historie. På toppen af en bakke (850 meter) ligger det smukke Amman Citadel. Her er mere end 1700 meter mur, som menes at stamme fra 1650-1550 f.kr. Det er fyldt med gamle ruiner, som har været befæstet af assyrere, babyloniere, persere, grækere og romere, som alle har sat deres præg på ruinerne.

amman citadel

Det lyder måske lidt historie tungt, men selvom du ikke er interesseret i historie, så er området stadig et besøg værd! Det er fascinerende at gå rundt blandt de gamle ruiner, og udsigten derfra er virkelig smuk. Jeg kan anbefale, at du bruger mindst et par timer her.

Pris – 3 JD (28 kr), gratis med et Jordan Pass.

det romerske teater i Amman

Det Romerske Teater

Lige nede ad bakken fra citadellet finder man Det Romerske Teater. Det er skåret ind i bjergsiden og har plads til hele 6.000 personer. Udefra syntes jeg ikke, at det lignende meget, men da jeg først kom ind og gik på rækkerne, så blev jeg virkelig betaget af stedet. Det er større end man lige forestiller sig!

Pris – 2 JD (18,5 kr), gratis med et Jordan Pass.

King Abdullah Mosque

King Abdullah Mosque

Modsat Den Nationale Moské i Kuala Lumpur, så må man godt besøge bederummet i King Abdullahs Moské, selvom man ikke er muslim. Det skyldes måske, at moskéen ikke længere bruges. Moskéen blev bygget i 1989. Moskéen kan rumme op til 7.000 bedende og yderligere 3.000 kan være i gårdspladsen. Den store blå kuppel er 31 meter høj og har en diameter på 35 meter. I loftet hænger intet mindre end 168 lamper i tre kæmpe kranse med koranvers skrevet på siden. Det er virkelig en imponerende bygning og klart et besøg værd!

Pris – 2 JD (18,5 kr)
OBS: Knæ, skuldre og hår (kun for kvinder) skal dækkes før man må komme ind. Man kan gratis låne dragter til at komme ind.

downtown Amman

Mænd får lavet parfume i Downtown Amman (de var meget glade for billedet, selvom det ikke umiddelbart ligner det).

marked i Amman

Gå på opdagelse i Downtown Amman

Det er simpelthen et must do at gå på opdagelse i Downtown Amman. Besøge de små markeder, gå på opdagelse i kryddeributikker, far vild blandt de lokale huse.

Lav din egen parfume, drik en kop kaffe (selv ved jeg ikke helt, hvordan jeg har det med kardemommen, som de ynder at putte i kaffen), besøg mindre moskéer, tag på vandpibe café og spis løs af den lækre mad!

Jeg kan også anbefale markedet lige omkring Grand Husseini Mosque. Du kan også se street art og besøge Rainbow Street. Rainbow Street er en vej fyldt med spisesteder og barer, men det er lidt overvurderet, hvis du spørger mig.

amman centrum


Dagsture fra Amman


Amman er også en fantastisk base for dagsture til diverse seværdigheder! Desværre blev jeg syg efter en shawarma i Aqaba, så der var flere af disse ture, jeg ikke nåede, da jeg kom tilbage til Amman.

Det Døde Hav

Det Døde Hav ligger blot 45-60 minutter fra Amman. Det er verdens laveste punkt på jorden og ligger 430 meter under havoverfladen, hvert år falder det yderligere 1 meter. Saltindholdet er 31,5% og det er dermed et af de mest salte steder i verden. Det er altså 9,6 gange mere salt end havvand, hvilket gør det utrolig let at flyde.

OBS: Det anbefales stærkt, at man ikke svømmer på maven ved Det Døde Hav, da mange får “overbalance” og drukner på den måde. Det anbefales også, at man undgår at barbere sig op til ens besøg, da alle rifter m.m. kan mærkes i det salte vand. Vær også forberedt på, at det er hårdt for ens badetøj at bade i Det Døde Hav, så overvej at have noget gammelt på.

Hvordan kommer man til Det Døde Hav fra Amman? Den billigste måde er at tage en bus fra Mujaharin bus station til Rame (1 JD) og derfra tage til taxa til Amman Beach (4 JD). Mange hoteller/hostels en “dele” taxa dertil for cirka 5-8 JD alt efter hvor mange man er. Mit hotel* tilbød den ordning. Alternativt kan du booke en tur her*.

Vær opmærksom på at den bedste oplevelse er fra et af de mange resorts i området, og at det kan være lidt dyrt at købe et dagspas til de resorts (Ramada Resort Dead Sea*, Hilton Dead Sea Resort & Spa* og Porto dead sea*)

ruiner i Amman

Umm Qais, Jerash og Ajlun

Umm Qais og Jerash er to områder fyldt med gamle ruiner, mens Ajlun er et gammelt slot, men i området kan man også fin natur i træområdet og et godt dyreliv. Andre rejsende kaldte Jerashs ruiner vildere end ruinerne i Rom, og jeg ville rigtig gerne have været her forbi, men desværre kunne det ikke lade sig gøre p.g.a. sygdom, så det må blive en anden gang. Du kan enten skaffe en chauffør i Amman eller booke en tur*.


Hvor skal man spise i Amman?


Falafel Al-Quds

Hos falafel Al-Quds kan man kun få en ting: Sandwich med falafel. Det er superlækkert og helt klart et besøg værd! Og det bedste af det hele, så koster det cirka 5-6,5 kroner for en sandwich (alt efter hvilket brød du vælger), så kan man vist snakke om et backpackervenligt sted 😉

AdresseRainbow Street
Åbent: kl. 8-21.30 (dog kl 15-22 om fredagen)

hvor skal man spise i Amman?

Hashem Restaurant

Hashem Restaurant er en af top restauranterne i Amman. Den skulle eftersigende være så god, at berømtheder og medlemmer af den royale familie i Jordan skulle spise her. Så jeg skulle selvfølgelig også besøge restauranten. De er berømte for deres falafel og hummus, men deres moutabel (en stærk kydret aubergine dip) og ful medames (en slags bønne dip) skulle også være gode. Maden bliver serveret med fladbrød og lidt grønt (agurk, løg og tomat). Deres falafel og hummus var virkelig god! Og så er det billigt. Jeg kan virkelig anbefale at spise her. Der kan være kø, men serveringen går hurtigt, så man kan hurtigt få et bord.

Adresse: Prince Mohammad St 4.
Åbent: 24 timer i døgnet – der er mest travlt i morgentimerne.

Shahrazad Restaurant

Shahrazad fik jeg anbefalet af mit hotel*. Her serverer de kød i store mængder, så er du vegetar, så er det ikke stedet for dig. Her var ikke rigtig nogen som talte engelsk, så vi måtte pege lidt på nogle skilte og kom til at bestille meget mere end vi havde regnet med, men det var stadig billigt. Jeg kan i den grad anbefale deres grillspyd.

Adresse: King Faysal Square 37
Åbent: kl 11.00-00.15

Saladin Bakery

Saladin Bakery er endnu et berømt sted i Amman. Det er et af de ældste bagerier i Amman og har eksisteret siden 1965. De sælger sandwich, som man selv får lov til at fylde. Det er simpelt men lækkert! Et godt og billigt alternativ til morgenmads buffeterne på hotellerne i byen.

Adresse: På hjørnet mellem King Al-Husseim Street og Umayah Bin Abd Shams Street
Åbent: 24 timer i døgnet – der er mest travlt i morgentimerne.

is i Amman

Aima Ice Cream

Okay, dette var det eneste issted, som jeg besøgte i Amman. Men de kan godt nok finde ud af at lave is! Mums, siger jeg bare! Ingredienserne er af høj kvalitet og det er lavet som ægte gelato. Så trænger du til en god is, så kan jeg kun anbefale Aima. De laver også boble vafler og isdesserter, hvis en almindelig vaffelis bliver for kedelig 😉

Adresse: Prince Muhammad Street
Åbent: Kl 10-01


Hvor skal man bo i Amman?


hostel i Amman, Jordanhotel i Amman, Jordan

Et godt hostel/hotel i Amman

Jeg boede på Sydney hotel Amman*. Hotellet har både private værelser og sovesale. Værelserne er generelt store og flere af dem har en lille balkon. Det ligger i gåafstand op ad en bakke fra downtown, men alligevel langt nok væk til, at der er stille. Morgenmaden er typisk jordansk: Fladbrød, ost, nutella, smør, agurk, tomat, appelsin, æg, kaffe, te og juice.

Mr. Tarik var klart min favorit af personalet. Han var rigtig hjælpsom og tog sig ekstra godt af mig, da jeg blev syg. Han forsøgte at få noget mad i mig, kom med en masse gode råd og spurgte altid ind til, om der var noget, jeg havde brug for.

Fællesområderne er fine med lokal indretning og der er generelt god stemning. Tjek priser her*.

Lejlighed og hotel i Amman

Vil du bo bedre, så er Downtown Hotel Apartments* en oplagt mulighed. Dette hotel har masser af kæmpe hotellejligheder (den mindste størrelse er 56 kvm) og der er eget køkken, mulighed for kontinental breakfast og fitnesscenter. Beliggenheden er også virkelig god og ligger mindre end 4 km fra Rainbow Street og Restaurant Hashem. Tjek priser her*. Alternativt kan man booke Corp Amman Hotel*, hvis man ønsker et budget-venligt hotel med swimmingpool! Tjek priser her*.

Leder du efter et luksushotel med udendørs swimmingpool i grønne og rolige omgivelser, en utrolig lækker morgenmadsbuffet med alt hvad hjertet begærer, kæmpe stilrene værelser med minibar og kaffemaskine, hjælpsomt personale m.m.? Så er The St. Regis Amman* svaret! Der er ingen tvivl om, at The St. Regis Amman* vil tage sig godt af dig. Se priser her*.

Queen Alia International Airport


Hvordan kommer man til/fra Queen Alia International Airport?


Den billigste måde:
Tag den lokale bus til 7th circle og tag en taxa til centrum derfra. Bussen koster 3,5 JD (32 kr), og en taxa burde koste 2-3 JD (18,5-28 kr) alt efter hvor du skal hen til centrum. Men pas på, da mange taxachauffører prøver at snyde dig her, så gå evt lidt væk fra stedet, hvor bussen sætter dig af.

Den hurtigste måde:
Så snart at du kommer ud i lufthavnen, så bliver du “overfaldet” af taxachauffører, men da jeg fortalte, at jeg ville med bussen, var de venlige til at hjælpe mig til det helt rigtige sted uden at kræve penge eller lignende. Få en taxa med fast pris, prøv evt. om du kan finde et kontor som formidler taxaer, da de er lidt kendte for at snyde. En taxa til centrum burde ikke koste mere end 22 JD (205 kr) om dagen og vist 25 JD (233 kr) efter kl 21.

Jeg kan ligeledes anbefale Hajel (tlf. +962 788299216), hvis du vil køre med en taxa som ikke snyder dig. Du kan også bestille lufthavnstransport som står klar i lufthavnen til at hente dig. Se priser her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eventyrlige Jordan

12 Comments

 • Hold nu op, hvor får jeg lyst til at købe en flybillet og sætte kurs mod Jordan, når jeg læser dine indlæg og ser dine smukke billeder derfra, Tine! Det bliver simpelthen nødt til snart at ske, og så vil jeg glæde mig til at benytte mig af alle dine gode tips. ☺️

  • Do it! Jordan er et fantastisk land og der kommer snart et indlæg mere, fra Wadi Rum, hvis du har brug for et ekstra skub

  • Petra og Wadi Rum er bestemt også helt fantastiske! 🙂 Men dejligt, at du også har fået lyst til at besøge Amman 🙂

 • Jeg har vært i Jordan men Amman ble den gang ikke prioritert. Jeg ser at jeg absolutt bør få meg en tur dit også 🙂 Mange spennende opplevelser og steder du skriver om. Jeg elsker også maten fra midt-østen 🙂

  • Man ville fint kunne nå seværdighederne og opleve stemningen i centrum på cirka to dage. Hvis man også vil på tur til Det Døde Hav fra Amman, så skal man bruge en dag mere. Skal man til Umm Qais, Jerash og Ajlun fra Amman, så skal man nok også regne med en dag eller to mere 🙂

 • Hej Tine
  Tak for fin info om Amman. Kan det passe at Amman ikke har et egentligt “city center”? Det undrer mig også, når jeg lige kigger på hoteller, at næsten alle står til at være fra 4-8 km fra Centrum?

  Det jeg tænker på er en særlig bydel, hvor der ikke er trafik, mange små forretninger m.m

  Vh
  Jimmi

  • Hej Jimmi

   Det var da så lidt, det var skønt, at du kunne bruge det 🙂 Jeg er rimelig sikker på, at city center ligger lidt forskudt ift. seværdighederne og derfor ligner det, at mange hoteller ligger lige omkring “city center”, hvilket de jo egentlig også gør. Jeg ville dog søge hotel ift. seværdigheder. Prøv evt at søge et par gader væk fra Hashem Restaurant eller noget nær Rainbow Street. K. Hussein street er nok en af de mest trafikkerede veje, så der ville jeg nok ikke bo lige op af. Der er også noget trafik på Prince Muhammed Street, men det er ikke nær så slemt, og det er mest på den nederste del af vejen.

   Jeg synes faktisk ikke, at vejene er særlig trafikkerede i Amman. Jeg boede på Sydney Hotel som ligger lige på en vej, men der var stort set aldrig nogle biler, og sådan var det faktisk mange steder. Mange veje i Amman er små og snørklede, så de fleste holder sig til de samme store veje 🙂

   Omkring Rainbow street er der mange små restauranter og forretninger. Jeg boede som der også står i guiden på Sydney Hotel. Det lå i perfekt afstand fra de fleste seværdigheder og et roligt sted, derudover var jeg vild med den jordanske indretning! Jabal Amman Hotel ligger også rigtig godt. Du kan se det her. Det kunne også være Shams al weibdeh hotel apartment, som du kan se her.

   Jeg håber, at det hjalp med afklaringen.
   Mvh Tine

 • Tusind tak for dit uddybende svar, Tine :-). Jeg er meget rejsevant i Sydøst-Asien og føler mig godt tilpas der, men har virkelig lyst ti at prøve noget andet – og Jordan er jo egentlig ret overskuelig og kort rejsetid…

  • Det var så lidt 🙂 Jamen, Jordan er også helt fantastisk! Jeg havde ret store forventninger til flere af oplevelserne, men jeg blev simpelthen væltet bagover over landet. Folk er så søde, maden er lækker og landskaberne er virkelig smukke! Har du budgettet til det, så skulle King’s Highway mellem Amman og Wadi Musa være virkelig smuk, man kan enten selv køre vejen eller hyre en chauffør. Derudover skulle Dana National Reserve og Wadi al-Mujib være fantastiske, men desværre var de lukket for sæsonen, da jeg var der i slutningen af november.

   Jeg håber, at du også bliver vild med Jordan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *