Jordan er et fantastisk land, og jeg forelskede mig lynhurtigt i landet. Det er let at rejse rundt i Jordan, maden er lækker, der er masser af kultur, skøn natur og fantastiske seværdigheder!

Man føler sig hurtigt som Indiana Jones, når man tager på opdagelse i Petra, man kan opleve et vildt ørkenlandskab i Wadi Rum, bade i det døde hav og dykke i det røde hav!

I denne rejseguide til Jordan vil jeg give mit bud på en rute, hvis turen går til Jordan, så du kan nå omkring de bedste seværdigheder og oplevelser i landet. Du kan læse om mine oplevelser med at rejse i Jordan her.

Reklamelinks er markeret med *

amman citadel


Dag 1-4: Amman


Flyver du ind til Jordan, vil du højst sandsynligt starte din rejse i Amman. Mange besøger dog også Israel sammen med Jordan, hvor de krydser grænsen ved Aqaba. Men man kan sagtens bruge hele ens ferie i Jordan, det gjorde jeg selv.

Flyver du ind til Amman, så kan det højst sandsynligt betale sig at købe et Jordan Pass, hvor man sparer mange penge på visum og adgang til attraktioner i hele landet. Du kan læse mere om et Jordan Pass her.

Amman er en hyggelig by at “fare vild” I, gå på opdagelse i de små gader og bare mærke stemningen.

Der er ikke så mange kendte seværdigheder i centrum af Amman, men det er en god by at have som base, hvorfra man kan besøge en del andre seværdigheder så som det døde hav*, Umm Qais, Umm el-Jimal, Iraq Al Amir, Ajloun og Jerash. Det er dog muligt at nå flere af stederne på en dagstur, se mere her*. Desværre blev jeg selv syg, da jeg skulle dertil, så det har jeg til gode.

Er du begrænset på tid, så skulle det døde hav og Jerash være det bedste at opleve.

Vær dog opmærksom på at det kan være dyrt at opleve det døde hav, hvis du tager fra Amman, da de bedste oplevelser er fra resorts som er dyre at købe dagsbillet til, så skal du selv køre eller har privat chauffør til Petra er det billigere at gøre der.

marked i Amman

Sådan kommer du fra Queen Alia International Airport til Amman

Selvom lufthavnen kun ligger 30 km fra centrum af Amman, så bliver mange snydt af taxachauffører som skal ind til byen. En taxa til centrum burde ikke koste mere end 22 JD (205 kr) om dagen og vist 25 JD (233 kr) efter kl 21.

Jeg kan ligeledes anbefale Hajel (tlf. +962 788299216), hvis du vil køre med en taxa som ikke snyder dig. Alternativt kan du bestille en careem (Mellemøstens svar på Uber). Du kan også bestille lufthavnstransport som står klar i lufthavnen til at hente dig. Se priser her*

Du kan også tage en bus til 7th circle og tage en taxa til centrum derfra. Bussen koster 3,5 JD (32 kr), og en taxa burde koste 2-3 JD (18,5-28 kr) alt efter hvor du skal hen til centrum. Men også her forsøger de nogle gange at snyde dig.

hostel i Amman, Jordan

Hotel i Amman

Sydney hotel Amman* er et rigtig godt hotel, hvis du er på budget (hotellet har også sovesale). Værelserne er generelt store og flere af dem har en lille balkon. Det ligger i gåafstand op ad en bakke fra downtown, men alligevel langt nok væk til, at der er stille. Morgenmad kan tilkøbes på hotellet og er typisk jordansk: Fladbrød, ost, nutella, smør, agurk, tomat, appelsin, æg, kaffe, te og juice. Tjek priser her*

Personalet er enormt hjælpsomme. Vil du besøge det døde hav eller en af de andre attraktioner nær Amman, så hjælper de gerne med at leje en chauffør og endda med at finde andre rejsende, hvis du vil spare penge. Absolut det bedste budgethotel i byen! Tjek priser her*

Vil du bo bedre, så er Downtown Hotel Apartments* en oplagt mulighed. Dette hotel har masser af kæmpe hotellejligheder (den mindste størrelse er 56 kvm) og der er eget køkken, mulighed for kontinental breakfast og fitnesscenter. Beliggenheden er også virkelig god og ligger mindre end 4 km fra Rainbow Street og Restaurant Hashem. Tjek priser her*. Ønsker man et budget-venligt hotel med pool, så er Corp Amman Hotel* et bedre bud! Tjek priser her*.

Leder du efter et luksushotel med udendørs swimmingpool i grønne og rolige omgivelser, en utrolig lækker morgenmadsbuffet med alt hvad hjertet begærer, kæmpe stilrene værelser med minibar og kaffemaskine, hjælpsomt personale m.m.? Så er The St. Regis Amman* svaret! Der er ingen tvivl om, at The St. Regis Amman* vil tage sig godt af dig. Se priser her*.

wadi musa


Dag 5: Kør til Wadi Musa


Wadi Musa er byen, hvorfra man besøger Petra. Det kan ikke lade sig gøre at overnatte i Petra, derfor må man overnatte i Wadi Musa som heldigvis ligger lige udenfor indgangen til Petra. Området er rigtig flot, men Petra er den helt store seværdighed i området sammen med Little Petra. Derudover kan man ikke rigtig lave andet i byen. Jeg vil dog anbefale, at man vælger et hostel eller et hotel med udsigt over bjergene.

Man kan komme fra Amman eller Aqaba til Wadi Rum med en lokal bus på et par timer. Det er rimelig billigt og er fint, hvis man er på budget. Rejser man flere sammen eller kan finde nogle at dele rejsen med, så vil jeg anbefale, at man lejer en bil eller en chauffør.

Har man chauffør eller kører selv fra Amman, så skal man uden tvivl køre ad The King’s Highway som skulle være den smukkeste rute (bussen kører desværre ikke ad The King’s Highway). Undervejs kan det anbefales at stoppe ved:

En ting er i hvert fald sikkert, du kommer ikke til at kede dig på vejen til Wadi Musa. Så selvom vejen kan køres på 3-4 timer, så kan det anbefales at sætte i hvert fald en dag af til turen.

Tip: Har du længere tid og kan lide at vandre, så skulle Dana National Reserve være fantastisk smukt. Selv havde jeg planer om at vandre her i et par dage, men det var desværre lukket, da jeg var der. Stedet har åbent mellem april og oktober.

udsigtspunkt, Petra


Dag 6-7 (evt 8): Petra


Spørger du mig, så skal du som minimum bruge to dage i Petra. Selv brugte jeg to dage fuldt ud og kunne sagtens have brugt en ekstra dag udover det! Jeg er normalt ikke til museer og templer alt for meget, men Petra var virkelig noget særligt, og man går glip af rigtig meget, hvis man kun bruger en dag der. Og brug gerne en dag fra døren åbner, så har I meget af området for jer selv!

Derudover koster det hhv. 50 JD for en dag, 55 JD for to dage, 60 JD for tre dage (hhv. 470, 517 og 564 kr). Det er altså ikke meget mere, man skal betale per dag, når den første dag er betalt. Og hvor ofte kommer man lige til Jordan? Efter mange års rejser er Petra stadig en af de allerbedste kulturoplevelser, som jeg har haft!

Derudover kan man overveje at opleve Petra by Night som afholdes hver mandag, onsdag og torsdag kl 20.30-22.30. OBS: Det kræver en dagsbillet udover billetten til Petra by Night, så du kan altså ikke spare penge ved kun at købe en billet til Petra by Night, og så vidt jeg har forstået, så skal dagsbilletten bruges samme dag, som man oplever Petra by Night. Men forhør dig ved billetlugen.

Wadi Musa

Hotel i Wadi Rum/ved Petra

Selv boede jeg på Rafiki Hostel*, det var ok, men tagterrassen var desværre nedlagt, da jeg var der, det var en af grundene til at jeg havde booket der. De serverer en ok morgenmad (koster ekstra) og kan også smøre en madpakke til dig, hvis der er behov. Jeg kan dog ikke anbefale, at du booker deres tur til Wadi Rum gennem Rafiki Hostel*.  Vil du bo tættere på indgangen til Petra, så er ligger Petra Holiday hostel* virkelig godt.

Er man ikke lige til hostels eller de helt dyre hoteller, så kunne Esperanza Petra* være et rigtig godt bud! Det ligger et stenkast fra indgangen, er rent og pænt samt skulle have en fantastisk udsigt fra værelserne. Det får rigtig gode anmeldelser. Personalet skulle være fantastisk og der skulle være en dejlig hjemmelig stemning på hotellet. Det er dog ofte udsolgt, så det anbefales at booke i god tid. Tjek priser her*. Er det udsolgt, så kunne Edom Hotel være et rigtig godt alternativ!

Skal du have den luksuriøse oplevelse, så er Mövenpick Resort Petra* svaret for dig! Resortet har en kæmpe swimmingpool, spa, fitnessrum, spillerum og egen bar. Derudover er der en fantastisk tagterasse med udsigt over Wadi Musa, og det ligger kun et stenkast fra indgangen til Petra. Så du behøver ikke stå så vildt tidligt op som dem der bor højere oppe i byen! Tjek priser her*.

camp i wadi rum


Dag 8-9 (alternativt 9-10): Wadi Rum


Om morgenen på dag 8 eller dag 9 tager du videre til Wadi Rum. Dit hotel kan hjælpe med at booke transport til ørknens infocenter, hvor din camp kommer og samler dig op, alternativt kan man godt køre dertil.

Jeg vil som minimum anbefale, at du bruger en nat i Wadi Rum! Meget gerne to. Det er bare noget helt særligt at bo i ørkenen langt fra alting, omgivet af storslået natur og se mælkevejen på den vilde stjernehimmel (hvis skyerne altså ikke dækker for himlen, som den gjorde, da vi var der).

Mange bruger en dag på at tage en jeeptur rundt og spise et traditionelt jordansk festmåltid omkring et bål, men nogle camps tilbyder også sandboarding, absailing og meget mere!

Selvom min tur til Wadi Rum ikke helt blev som forventet, fordi vi var lovet, at vi ville bo midt i ørkenen, men i stedet boede vi ved en vej som dog ikke blev brugt, men som alligevel tog lidt af glæden af oplevelsen. Så er Wadi Rum stadig et kæmpe highlight på min rejse gennem Jordan!

Sørg dog for at booke et ordentligt sted at bo i Wadi Rum! Camps starter fra cirka 8 dollars og opefter, dertil kommer ture og måltider, men jeg synes ikke, at det er her du skal spare, for her hænger pris og kvalitet ofte sammen.

Camp i Wadi Rum

Jeg boede i Caravans Camp*, og det vil jeg ikke anbefale. Af budget-venlige camps så kunne Wadi Rum Nature Camp* eller Joy of Life* ovære et godt bud. Er budgettet lidt større så kunne Wadi Rum Bedouin Camp* især deres delux-værelser, hvor man får udsigt til bjergene gennem et kæmpe vindue. Vil man bo i en “iglo”/kuppel så er Aladdin Camp*svaret, hvor man kan falde i søvn under stjerne! Se en oversigt over alle camps her*.

Rejseguide til Jordan - hvilke seværdigheder kan man nå på 1-3 uger


Dag 10-12: Aqaba


Selv tilbragte jeg ikke nogen dage i Aqaba, da det alligevel var for koldt til at bade i november, i hvert fald efter at have tilbragt næsten fem måneder i varme lande. Jeg var dog forbi nogle timer, da jeg skulle fra Wadi Rum til Amman. Det er nok den by, som jeg synes er mindst jordansk af alle de steder, som jeg besøgte i Jordan.

Det er tydeligt en ægte charterferie-by med et jordansk touch, men har du lyst til en bade- og/eller en dykkerferie, så er det Aqaba, du skal tage til.

Dykkerturene er i det røde hav som har nogle af verdens bedste dykkersteder. Her er for eksempel mere end 1200 fiskearter og 44 hajarter, hvorfra cirka 20% kun lever her! Man kan ligeledes dykke på vrag og de smukke koralrev. Det er dykning i verdensklasse!

Er du endnu ikke dykker, så kan du tage et dykkercertifikat til cirka 250-350 JD.

Vil du ikke dykke, så er det en oplagt badeferie, hvor du kan komme helt ned i gear. Hvis du ikke vil holde badeferie, så kan du også springe byen over, du går ikke glip af så meget…

børn i jordan

Hotel i Aqaba

Skal du bo på en prisvenligt hotel i Aqaba, så er Hotel Prestige* et godt bud! Hotellet ligger blot 500 meter fra Al-Ghandour-stranden. Samtlige værelser har eget badeværelse aircondition, fladskærms-tv med satellitkanaler, køleskab, kedel, gratis toiletartikler og klædeskab. Derudover bliver ejerne især fremhævet, og det er muligt at leje snorkeludstyr der. Tjek priser her*.

Skal det være bedre, så er Baity Boutique Hotel*. Det ligger blot 300 meter fra centrum og har swimmingpool samt en tagterasse med udsigt til vandet. Værelserne er store, rene og pæne – mange kommer også med havudsigt og nogle har endda privat balkon. En morgenmadsbuffet er inkluderet i prisen. Tjek priser her*. Vil man bo tættere på stranden, så er Laverda Hotel* et skønt alternativ til Baity. Tjek priser her*.

Skal du have luksusoplevelsen, så er Kempinski Hotel Aqaba* valget for dig! Hotellet ligger direkte på stranden, men har naturligvis også en pool. Alle værelserne kommer med havudsigt. Her er flere restauranter. Værelserne er indrettet i lyse farver og har egen balkon. Man kan vælge mellem morgenmad inkluderet eller morgenmad og aftensmad inkluderet. Se priser her*.

seværdigheder i jordan, amman


Dag 13-14: Amman


Skal du flyve ud af Amman, så bruges dag 13 på at komme til Amman og dag 14 bruges på at nyde byen en smule mere, inden du rejser hjem. Alternativt kan du også flyve hjem om aftenen dag 13, hvis du er helt hardcore. Alternativt kan du prøve at kigge efter flybilletter fra Danmark til Amman og fra Aqaba til Danmark.


Hvad hvis man har en uge eller tre uger i Jordan?


Har du kun en uge i Jordan? Så ville jeg bruge dag 1-2 i Amman, tage videre til Wadi Musa på dag 3 og bruge 2 dage i Petra (alternativt tage direkte til Petra, når du ankommer til Wadi Musa og bruge hele dagen næste dag i Petra), tage videre til Wadi Rum på dag 6 og tage tilbage til Amman på dag 7, hvor du tager et fly hjem om aftenen.

Har du tre uger i Jordan? Så ville jeg bruge tre dage i Petra, et par dage i Wadi Mujib* og nogle dage i Dana Nature Reserve.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eventyrlige Jordan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *