Inden jeg rejste til Jordan, læste jeg meget om det såkaldte Jordan Pass, men kan det overhovedet betale sig at investere i et Jordan Pass?

wadi rum

Hvad er et Jordan Pass?

Et Jordan Pass er en “sightseeing pakke”, som de officielle myndigheder i Jordan kalder det. Passet er designet til at hjælpe turister og gøre deres ophold billigere og lettere. Såfremt at du har købt det på forhånd, får du gratis adgang til 40 seværdigheder i landet og et gratis visum. Seværdighederne med gratis indgang inkluderer bl.a. Petra Wadi Rum og flere i Ammanse hvilke alle seværdigheder passet giver adgang til her.

Der findes tre forskellige “pakker” til tre forskellige priser. Forskellen mellem de tre pakker er antallet af dage, som du kan tilbringe i Petra (Jeg anbefaler, at du som minimum har to dage i Petra):

Derudover kan du også tilkøbe adgang til Bethany Beyond the Jordan, som er stedet, hvor Jesus eftersigende skulle være døbt. Det koster yderligere 8 JD (cirka 75 kr) oveni passets pris. Køber du først indgang, mens du er i Jordan koster det 12 JD (cirka 111 kr).

jordan pass

Kan det betale sig at købe et Jordan Pass?

Personligt synes jeg, at et det er ret genialt og i rigtig mange tilfælde kan det virkelig godt betalte sig at investere i et Jordan Pass. Et visum koster fx 40 JD (cirka 372 kr), mens indgangen til Petra koster 50 JD for en dag, 55 JD for et todages pas og 60 JD for et tre dages pas. Så det vil sige, at man som minimum sparer 20 JD (186 kr). For de penge kan man købe cirka to overnatninger eller cirka 20 måltider. Det er da noget der kan mærkes!

Petra

Derudover fik jeg også oplevet nogle attraktioner i Amman, som jeg ellers ikke havde overvejet at besøge, da de nu var gratis. Langt de fleste gange blev jeg meget positivt overrasket! 🙂 Desværre blev jeg også syg i Jordan. Derfor fik jeg ikke brugt mit pas nær så meget, som jeg havde håbet på. Men jeg sparede jo alligevel penge ved at købe det, så jeg fortryder ikke købet.

jordan pass

MEN der er også tilfælde, hvor det ikke kan svare sig at købe et Jordan Pass!

Hvis du har mindre end 4 dage i Jordan, så kan du ikke få et visum med i dit Jordan Pass og så er det pludselig ikke så billigt længere. Hvordan de tjekker ved grænsen, om du har fire dage i landet, det ved jeg faktisk ikke helt…

Hvis du flyver ind til Aqabar, så får du faktisk et gratis visum! Så skal du altså besøge mange attraktioner, før det kan betale sig at købe et Jordan Pass.

Køb dit Jordan Pass her

OBS: Hvis det kan betale sig, for dig, at købe et Jordan Pass, så vær opmærksom på, at det udløber efter 14 dage i landet, så du skal have nået at se attraktionerne inden da 😉


Video fra Jordan


Mere inspiration fra eventyrlige Jordan

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *