Inden jeg rejste til Jordan, læste jeg meget om det såkaldte Jordan Pass. Jeg valgte at købe et Jordan Pass, inden min rejse til Jordan, men kan det overhovedet betale sig at investere i et?

wadi rum

Hvad er et Jordan Pass?

Et Jordan Pass er en “sightseeing pakke”, som de officielle myndigheder i Jordan kalder det. Passet er designet til at hjælpe turister med gøre deres ophold billigere og lettere.

Såfremt, at du har købt det på forhånd, får du “gratis” adgang til 40 seværdigheder i landet og et “gratis” visum (du betaler jo for passet, så på den måde har du betalt for adgang). Seværdighederne med gratis indgang inkluderer bl.a. Petra, Wadi Rum samt flere i og omkring Ammanse hvilke alle seværdigheder passet giver adgang til her.

Der findes tre forskellige “pakker” til tre forskellige priser. Forskellen mellem de tre pakker er antallet af dage, som du kan tilbringe i Petra (Jeg anbefaler, at du som minimum har to dage i Petra):

Derudover kan du også tilkøbe adgang til Bethany Beyond the Jordan, som er stedet, hvor Jesus eftersigende skulle være døbt. Det koster yderligere 8 JD (cirka 75 kr) oveni passets pris. Køber du først indgang, mens du er i Jordan, koster det 12 JD (cirka 111 kr).

jordan pass

Kan det betale sig at købe et Jordan Pass?

Personligt synes jeg, at et det er ret genialt, og i rigtig mange tilfælde kan det virkelig godt betalte sig at investere i et Jordan Pass. For eksempel koster et visum 40 JD (cirka 372 kr), mens indgangen til Petra koster 50 JD for en dag, 55 JD for et todages pas og 60 JD for et tre dages pas.

Så det vil sige, at man som minimum sparer 20 JD (186 kr) på at købe et pas. For de penge kan man købe cirka to overnatninger eller cirka 20 billige måltider. Det er da noget der kan mærkes!

Petra

Derudover fik jeg også oplevet nogle attraktioner i Amman, som jeg ellers ikke havde overvejet at besøge. Men mit pas gjorde, at det ikke kostede ekstra at besøge dem, så kunne jeg jo lige så godt bruge lidt tid på det, og langt de fleste gange blev jeg meget positivt overrasket over seværdighederne!

Desværre blev jeg også syg i Jordan, derfor fik jeg ikke brugt mit pas nær så meget, som jeg havde håbet på. Men jeg sparede jo alligevel penge ved at købe det, så jeg fortryder ikke købet.

jordan pass

MEN der er også tilfælde, hvor det ikke kan svare sig at købe et Jordan Pass!

Hvis du har mindre end 4 dage i Jordan, så kan du ikke få et visum med i dit Jordan Pass, og så er det pludselig ikke så billigt længere. De tjekker ved grænsen, når du forlader landet, og har du haft færre end 4 dage/3 nætter i landet, så skal du betale for et visum, før du kan forlade landet.

Hvis du flyver ind til Aqaba, så får du faktisk et gratis visum! Og så skal du altså besøge mange attraktioner, før det kan betale sig at købe et Jordan Pass.

Køb dit Jordan Pass her

OBS: Hvis det kan betale sig, for dig, at købe et Jordan Pass, så vær opmærksom på, at det udløber efter 14 dage i landet, så du skal have nået at se attraktionerne inden da 😉

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide og udstyr gennem Friluftsland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Video fra Jordan


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide og udstyr gennem Friluftsland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra eventyrlige Jordan

4 Comments

 • Hej.
  Tak for en god guide!
  Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Er det korrekt forstået at Jordan Pass også gælder som Visum, så man KUN skal købe / søge Jordan Pass og ikke et visum ved siden af også? (Vi skal være der i 11 dage).

  Med venlig hilsen Rikke Larsen

  • Hej Rikke
   Det var da så lidt.
   Det er rigtig forstået. Hvis du har et Jordan Pass, så skal du ikke købe visum ved siden af. Bare husk at købe et Jordan Pass, før du rejser ind i Jordan ellers skal du nemlig betale for et visum Når du har dit Jordan Pass, så viser du det bare i lufthavnen, hvor de udsteder dit visum.
   Rigtig god tur,
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.