Reklame/inviteret

Efter en nøje inspektion godkender vores guide, Daeng, vores påklædning. Vi skal besøge Sydthailands vigtigste tempel, Phra Mahathat Woramahawihan. Derfor er det vigtigt, at vi er klædt korrekt. Med Daengs accept begiver vi os nu ind i templet.

tempel thailand

Daeng og de to prinser

Phra Mahathat Woramahawihans historie

Vi stopper foran fire statuer og Daeng begynder at fortælle: “For mange år siden, i 555, kom to prinser med en båd fra Indien. De skulle egentlig være endt i Sri Lanka, men kom på afveje og endte i Thailands Nakhon Si Thammarat provins i stedet. Med sig havde de en af Buddhas tænder og for at beskytte den hellige tand, så byggede de en stupa på stranden. Stupaen var dog ikke stor og efter noget tid var den dækket af sand.

Mange år senere kom en jæger forbi stranden og han lagde mærke til, at en masse fugle havde samlet sig nær et bestemt område på stranden og da han nærmede sig, så gik de til angreb på ham. Han fortalte dette til sin konge. Kongen begav sig straks til stranden og fandt stupaen med tanden. Han besluttede sig for at bygge et stort tempel for den hellige tand og det blev til det tempel vi ser i dag.”

Væk fra de sædvanlige turistdestinationer i Thailand

Et par lokale thaier beder til statuerne og ind i mellem hver statue kigger de nysgerrigt på os. De er vist ikke så vant til turister i dette område…tænker jeg og smiler til den pige, som har brugt mere tid på at kigge på os end at bede. Hun sender mig et kæmpe smil retur og siger noget til sin familie. De kigger nu alle på os og sender os kæmpe smil.

Okay, de er absolut ikke vant til turister i dette område! Tænk, at man stadig kan finde den slags i Sydthailand. Det havde jeg ikke troet tænker jeg og går med hastige skridt hen mod min gruppe, som allerede er på vej videre.

tempel i sythailand

Daeng fortæller os om stupaerne og den unikke bygningsteknik med skrå søjler, da en thailandsk pige stiller sig op ved siden af ham, mens hendes ven filmer det.

Daeng stopper hans tale og snakker lidt med pigen. Han peger på os, hvorefter hun spørger om det er ok: “It’s for school”. Vi godkender naturligvis at de må filme. Daeng når dog ikke at snakke færdig, før de afbryder optagelserne og smutter videre. De skulle sikkert bare vise deres klassekammerater, at de havde mødt tre blegfise, tænker jeg klukkende.

Phra Mahathat Woramahawihan - Sydthailands vigtigste tempel

Unikke oplevelser i templet

Vi når indgangen, men inden vi går ind, peger Daeng på jorden. Området er dækket af sand, som skal sympolisere stranden hvor tanden blev fundet. “Det var netop her den blev fundet, men nu ligger stranden langt herfra. Så man har lagt sand for at bevare stranden lige her” fortæller Daeng.

Vi træder ind i området som er fuld af stupaer. De hvide stupaer er både smukke og overvældende. Vi stiller vores sko og går ind i templet.

bladguld

Templet emmer af ro. Nogle thailændere sidder og beder, og vi lister hurtigt videre. Andre thailændere er ved at lægge bladguld på en Buddhastatue. Andre donerer pengene for held og jeg gør det samme. Nogle kvinder forsøger at få en gong gong til at afgive lyd ved at gnide deres hænder på den, hvis der kommer lyde vil de få success med deres arbejde.

Pludselig kommer der en mand gående med favnen fuld af orange klæder. “Skynd jer at hjælpe med at klæde templets indre med det orange klæde, så vil I få et bedre liv” siger Daeng. Vi skynder os at hjælpe til. Det føles meget ærefuldt at få lov til at deltage i cermonien og jeg mindes, da jeg fik lov til at dekorere en Buddha i Wat Pho templet i Bangkok.

buddhas lære

Buddhisme gemmem tiden

Jeg har lyst til at blive i flere timer og suge stemningen til mig, men Daeng har mere, som han gerne vil vise os. Vi går til en mindre del af templet. Her er fyldt med Buddhaer, statuer af forskellige større og farlige dyr som beskyttelse. Daeng fortæller os om de vigtigste ting indenfor buddhisme og hvordan Lord Buddha blev til.

Vi forsætter til et lille museum, hvor vi ser statuer af Buddha og hvordan han er afbilledet forskelligt fra land til land, men også gennem tiden.

Vi spiste efterfølgende mad på en nærliggende restaurant, KoPi, hvor jeg matchede interiøret, så jeg blev nødt til at have et billede og dele det på bloggen! Maden var også lækker 😅 

 

Tips og information

Indgang

Gratis!

Åbent

8-17

Info

Husk at dække skuldre og knæ (en sarong kan købe af de lokale ved templet, hvis du ikke har en selv)

Sko skal tages af, når du går ind i bygningerne (også det lille museum)

Firma

Khanom Tour

Normalt ville jeg ikke anbefale et firma, som tilbyder elefantridning, jeg har dog ikke selv booket turen. Og så vidt jeg kan se findes der ikke rigtig andre firmaer i Khanom og de andre både virkede ikke til at tage meget hensyn til delfinerne, som Daeng gjorde. Men undgå at booke en tur med elefantridning eller monkey training ved dem.

Hotel

Vi boede på Baan Thong Ching Resort (reklamelink) i Khanom og tog derfra en bil til Nakhon Si Thammarat. Jeg kan virkelig anbefale hotellet.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Amazing ThailandMin rejse til Nakhon Si Thammarat var sponsoreret af Amazing Thailand, dog har de ingen indfyldelse på hvad jeg skriver. Ej har vi heller ikke aftalt om jeg skal skrive om rejsen. Jeg skriver udelukkende, fordi jeg var vild med templet. Jeg kan kun anbefale en tur hertil, hvis du vil have en autentisk oplevelse i Thailand.


Mere inspiration fra fine Thailand

2 Comments

  • I start 24 skal min kone og jeg på rejse til Thailand, Laos, Australien, new zeeland, Japan og Cuba ca 1/2 år

    • Det lyder skønt! Har du muligvis et par spørgsmål. Jeg tror ikke, at hele din besked kom i gennem. Ellers god tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *