Taiwan var et land som virkelig overraskede mig, og jeg var vild med det! Desværre får det ikke lige så meget opmærksomhed som den burde, hvis du altså spørger mig. Taiwan, og ikke mindst Taipei, har nemlig rigtig meget at byde på, uanset om du er til storby eller natur. Derudover er det en billig by, at rejse i. Så jeg forstår ikke hvorfor den ikke er på flere backpackers ønskeliste!


Rejsebudget for Taiwan


Mad/drikke: 218 kroner
Transport: 99,40 kroner
Overnatninger: 380 kroner
Oplevelser: 28,6 kroner
Diverse: 29,5 kroner

I alt: 755,5 kroner
Pr dag: 168 kroner

Botanisk have i Taipei


Noter til budget og priser i Taipei, Taiwan


Prisniveauet i Taipei er lidt højere end i store dele af Asien, men heldigvis er det også muligt, at rejse på budget i Taiwan. Det gjorde jeg selv, og da jeg kun havde 4,5 dage i Taipei (jeg kunne sagtens have brugt dobbelt så lang tid), så blev der ikke sparet på noget. Jeg så det, jeg gerne ville se, og gjorde det, jeg gerne ville.

 • Da jeg besøgte Taipei var 100 dollars cirka 22 kr.
 • Jeg havde 4,5 dage i byen.
 • En flybillet til Taipei koster fra knap 3000 kr (det er ikke talt med i budgettet). Tjek priserne her (reklamelink).
 • Hav kontanter med, hvis du forventer at spise street food osv., på de fleste restauranter kan du dog betale med kort

Priser for overnatninger i Taipei

 • Jeg overnattede på Meander hostel gratis (derfor er det reklame, når jeg nævner hostellet, selvom vi ikke har aftalt, at jeg skal skrive om det). Men jeg har valgt at inkludere prisen i budgettet, så I bedre kan få en fornemmelse af prisniveauet.
 • En seng på en sovesal koster normalt 65 kr og opefter.
 • Et privat dobbeltværelse koster fra cirka 140 kr og opefter.

taipei, taiwan

Priser for seværdigheder og oplevelser i Taipei

 • Rigtig mange attraktioner er gratis at besøge, så jeg betalte kun for en gondoltur (reklamelink) og indgang til et museum, som jeg kun besøgte for at blive kølet lidt i varmen.
 • Taipei har mange vandreruter, som kun koster transport for at opleve.
 • Taipei 101 er det dyreste at besøge i Taipei. Det koster 130 kr at besøge. Booker du billet her (reklamelink), så kan du dog nogle gange spare penge.

Priser på transport i Taipei

 • Metroen er rigtig billig og koster 20-35 TWD pr tur (ca. 4-7 kroner).
 • Bus til/fra lufthavnen koster fra 90 TWD (ca. 18 kroner).

Priser for mad og drikke i Taipei

 • Street food kan fåes fra 35 TWD (cirka 7 kr), men regn med at et større måltid koster cirka 100 TWD (20 kr)
 • Et måltid på en restaurant koster cirka 75-150 kr og op efter.
 • En falske vand koster typisk 4 kr. Flere steder (ofte på metrostationer) kan man gratis fylde sin vandflaske med drikke vand, men det er ikke særlig koldt vand.
 • Det var vanvittigt varm i landet (i juli måned), så jeg spiste faktisk ikke så meget, da jeg mest af alt havde lyst til kølende væske

Shek Kai Memorial Hall, Taipei


Sparetips til Taipei


 • Generelt så synes jeg, at Taipei var rigtig billigt og mange steder er det svært at spare yderligere
 • Har du ikke noget i mod lidt lunken vand, så kan man genopfylde sin vandflaske på mange metrostationer
 • Spis street food
 • Køb et Easycard til metroen. Jeg gad ærlig talt ikke til det for de fire dage, som jeg skulle være der, men man kan altså spare op til 20% på ens billet ved at bruge det. Lad vær med at købe et Taipeipass, det kan ikke rigtig betale sig med mindre at du kører sindsygt meget med metro. Kortet koster 150 dollars pr dag og en tur koster 20-35 dollars….
 • Book dit hostel i god tid. Meander koster omkring 127 kroner pr nat, men booker du i god tid, så kan du være heldig at få samme seng til 95 kroner gennem Hostelworld

Meander - et godt hostel i Taipei


Hvor skal man bo i Taipei?


Reklame: Jeg var heldig, at de tilbød mig gratis overnatninger i en gave, da de så, at jeg skulle til Taipei. Meander Hostel (reklamelink) er et prisvindende hostel og et af de bedste hostels, som jeg har boet på.

Meander hostel (reklamelink)

De har gratis drikkevand, morgenmad og flere gratis ture i løbet af ugen, perfekt for en solorejsende. Værelserne kunne dog godt trænge til en omgang udluftning. Det ligger godt og er generelt stille. Jeg vil klart bo her igen 🙂 Selvom Meander lod mig overnatte gratis, så vil jeg altid være 100% ærlig, som fx da jeg var på cykeltur i Bangkok

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra oversete Taiwan

4 Comments

 • Planlægger 2-3 måneders ferie i landet, da der er en masse vi gerne vil se og opleve.
  Plus vandreture og min mand tænker på at at bestige det højeste bjerg, Yushan. Han var for to år siden på basecamp, Everest.
  Er det at planlægge for lang tid i landet eller kan det være passende.
  Er der noget specielt at tage hensym til når man ikke hører til de unge, men er to friske mennesker på 70 og 75 år.

  • 2-3 måneder i landet lyder godt nok spændende! Hm, jeg ved ikke lige, hvad det skulle være, så længe at I er vant til at vandre, kender jeres eget niveau, så tænker jeg ikke, at det skulle være noget problem. I kan evt hente en offline version af kortet over Taiwan i appen maps.me samt en offline version af sprogpakkerne dansk og manderin i Google translate, så er I hjulpet godt på vej. Offentlig transport i Taiwan er rigtig godt, og I kan som oftest finde private værelser over det hele (dog ved jeg ikke lige, om det er tilfældet på vandrestierne). Så jeg kan ikke se, hvordan alderen skulle være en begrænsning husk naturligvis at tjekke om jeres rejseforsikring dækker jer, det er ikke alle som dækker vandring over en hvis højdemeter

  • Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg var der før corona. Men jeg forestiller mig ikke, at det er et problem længere. Det var et af de lande som havde bedst styr på coronasituationen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *