Jeg elsker Australien! Det er en af mine yndlingslande! Det har så meget at byde på. Indtil nu har jeg besøgt Australien fire gange, hvorfra jeg boede i landet to af gangene. Første gang jeg brugte en måned på at rejse fra Melbourne til Darwin, en tur som blev afsluttet med en uge i Sydney. Den australske outback er fantastisk og har mere at byde på end de fleste tror.

I dette indlæg vil jeg tage dig med på en tur gennem den vilde natur i den Australske outback og forhåbentlig inspirere dig til at rejse dertil! Jeg har valgt at fokusere på de attraktioner i nærheden Stuart Highway og de små omveje i nærheden. Jeg har prøvet at rangere dem ift. hvor spændende jeg synes stederne var, men det var virkelig svært at rangere dem alle!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

the dog fence, Australien

15. The Dog Fence

Det kan måske en smule mærkeligt, at jeg forslår at du ser et hegn, men dette er ret vildt. The dog fence blev bygget for at holde dingoer ude af det sydøstlige Australien.

Det er 5.614 km langt (og er ikke lang fra længden på den kinesiske mur, som er 6.259 kilometer) og strækker sig fra Queensland til South Australia og beskæftiger 23 personer. Det ligger lige ikke langt fra Coober Pedy, og du kommer alligevel til at køre lige i gennem det, så hvorfor ikke bruge nogle minutter på at se det?

Tip: Hold øje med en port med et hegn på begge sider.

Wycliffe Well

14. Wycliffe Well

Det er også et sted, du vil passere igennem, som også er værd at bruge et par minutter på. Det er stort set en bare en tankstation med en campingplads og en café. Dette sted er Australiens UFO hovedstad og de hævder, at ufo-observationer er helt almindelige lige her. Tankstationen er dekoreret med udlændinge, og du vil være i stand til at købe en alien bortførelse forsikring her 😉

Coober Pedy

13. Coober Pedy

Hvis du kører fra syd til nord på Stuart Highway så vil Coober Pedy nok være dit første stop. Denne lille by er hjemsted for Australiens opal minedrift og har en befolkning på 3500 personer. Men det specielle ved Coober Pedy er, at langt de fleste indbyggere bor under jorden! Det er simpelthen den bedste løsning i det barske miljø.

Jeg vil anbefale, at du besøger kænguru børnehjemmet. Specielt var kænguru fedt! Det er et vidunderligt sted drevet af parret Josephine og Terry. De tager i mod kænguruunger, hvor mødrene er blevet dræbt af trafik og andet i nærområdet. De åbner børnehjemmet for gennemrejsende hver dag til fodring (kl 12 og 17.30), hvor man kan få lov til at se, røre og lære mere om kænguruer, og så er det ganske gratis. De opfordrer dog til, at man donerer lidt til mad, men det er ikke noget man behøver at gøre.

Læs også: 10 gode grunde til at roadtrippe gennem den australske outback
kængurubørnehjem

Opal museet var også et besøg værd. Det var faktisk spændende at se hvordan folk boede og hvordan nogen stadig bor og hvad opalerne gjorde for byen. De har også en sandkasse hvor du selv kan lede efter opaler, hvis du skulle få lyst. (Priser: Voksen – AU$ 15, studerende og pensionister – AU$ 12.5)

12. Flinders Ranges

Jeg havde desværre ikke selv tid til at besøge dette utrolige sted sted, men det ser fantastisk, jeg ville ønske, jeg havde – især Wilpena Pound burde du kigge på. Det skulle have en fantastisk udsigt og tilbyder utrolig god vandring!

11. School of the air

School of the air er virkelig et interessant sted at besøge! School of the air er en skole, som dækker op til 1,3 millioner kvadartkilometer og underviser 145 elever (i 2015) over hele Australien, ved hjælp af sateliter! Så sidder børnene midt ude i ingenting og får undervisning over en computer og med hjælp fra en hjælpelærer.

Du kan få en lille rundvisning på skolen og få lov til at følge en undervisningstime, hvis de altså har en i gang. Så får du lov til at se en lille video om skolen og får ellers lov til at stille alle de spørgsmål, som du har lyst til. Det er et lille museum, så du kommer nok ikke til at bruge timer der, men jeg synes virkelig at det var alle pengene værd (Pris: voksen: AD$8, studerende: AD$6)

De flyvende læger ligger også i Alice Springs, men jeg synes at det var lidt skuffende at besøge ift. School of the Air.

daly waters pub

10. Daly Waters Pub

Daly Waters Pub er klart et besøg værd. Det er den mest afsidesliggende pub i Australien. Det er hjemsted for en enorm samling af nummerplader, bh’er, kasketter og alverdens andre ting! En samling, som du selvfølgelig er til at forøge!

Du kan også finde det mest øde lyskryds og vejen til McDonalds herfra er utrolig lang. Jeg vil klart anbefale, at slå et smut forbi Daly Waters Pub og kan anbefale deres burgere. Men lad vær med at bestille en sodavand, for de har fjernet alle boblerne….

MacDonnell Ranges

9. MacDonnell Ranges

MacDonnell Ranges er en enorme bjergkæde, spektakulære huller og fantastiske kløfter. Der er masser at se på dette enorme område – 644 km lang bjergkæde, som starter kun 17 km udenfor Alice Springs og helt klart et besøg værd! Det er overraskende lidt besøgt ift. Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon, men det gør jo ikke din ture værre. Start ved Simpsons Gap og gå turen ind blandt sandbanker (om vinteren) omgivet af bjerge og ind til vandhullet! Og gå en af de mange vandreture i området.

Læs også: 15 billeder der giver dig lyst til at tage til Vestaustralien
Devils marbles

8. Devils marbles

Forestil dig at køre gennem outback og ikke se noget i lang tid indtil du pludselig får øje på nogle store runde sten. Så har du fundet Devils Marbles eller Karlu Karlu.

Stenene er helt op til 6 meter store, så du bliver helt sikkert overvældet over de kæmpe sten! Så brug noget tid på at gå rundt i området og nyd evt en god frokost her. Men husk på at det er et helligt sted for aboriginerne, så husk at respektere det!

Nitmiluk National Park / Katherine Gorge

7. Nitmiluk National Park / Katherine Gorge

Forstil dig, at du sejler på en flod i en kæmpe kløft, så har du Katherine Gorge. Det er faktisk svært at forstå størrelsen af kløften. Jeg tog den 2 timer lange sejltur gennem slugten (AU $ 84) – lidt for dyrt i min smag i forhold til hvad du får.

Vandet er fantastisk dog – første virker det grønt, men så snart sollyset rammer vandet blev det helt blåt. Jeg vil anbefale leje en kajak (bare rolig de forsøger at indfange alle de aggressive saltvandskrokodiller for at holde alle turister sikre) eller til at gå på toppen af kløften for at få en bedre fornemmelse af størrelsen af slugten.

Læs også: Cape Le Grand National Park – et paradis i Vestaustralien

Litchfield National Park

6. Litchfield National Park

Denne nationalpark er en af de mest besøgte parker i nærheden af Darwin og med god grund. Den er tæt på Darwin og er utrolig smuk og frodig. Det er hjemsted for fantastiske vandfald, en rig skov og to forskellige slags termibo – det almindelige og det magnetiske. Ved de almindelige bygger termitterne bare opad, mens de bygger mod polerne ved de magnetiske termitbo

Tag en forfriskende dukkert i uberørte søer i bunden af vandfald (følg skiltene til at vide, om det er sikkert at svømme eller du kan spise med en krokodille), sænk fødderne i Buley Rockhole, blive forbløffet over termitboerne eller sug den smukke natur til dig! Jeg lover dig, du vil ikke blive skuffet over denne nationalpark!

kakadu national park

5. Kakadu National Park

Dette er et sted for naturelskere. Det er også her, hvor nogle af scenerne fra “Crocodile Dundee” blev filmet. Her vil du være i stand til at nyde det grønne landskab, tage en flod cruise, vandre på de mange stier, se fugle, krokodiller, krybdyr m.m. og få historier om de mange oprindelige malerier. Du kan nemt bruge 3-4 dage i parken ser alt det har at tilbyde.

krokodille i kakadu national park

Jeg tog et cruise ned East Alligator River, hvor jeg var så heldig at få en aboriginsk guide, der viste os, hvordan aboriginerne udnytter træernes egenskaber til at fiske uden at blive spist af en krokodille. Han fortalte os om aboriginal kunst og hvad de forskellige symboler betød og så meget mere – helt klart pengene værd! (AU 76 $ – tørre sæson, sørg for at få den aboriginal guide)!

Med en 4WD kan være rart at have til at udforske parken med. Så du ville være i stand til at se nogle af de mere fjerntliggende steder i parken – undtagen i den våde sæson, hvor vejene er lukkede. Husk, der er et gebyr for at besøge Kakadu Nationalpark AU $ 25 for tre dage.

arnhem land

4. Arnhem Land

Jeg fik ikke mulighed for at besøge dette fantastiske sted i mere end et par minutter, men hvis du har tid, bør du helt sikkert besøge dette sted. Forestil dig landskaberne i Kakadu Nationalpark blandet med uberørte strande og uden andre turister! Men du har brug for en særlig tilladelse til at komme ind. Det kan tage alt fra et par dage til et par uger, så gælder om at søge så hurtigt som muligt! Ellers får du muligheden for et par minutter i Arnhem Land, hvis du tager på et river cruise.

kings canyon

3. Kings Canyon

Kings Canyon er fantastisk! En kløft, som stiger over jorden med et landskab, der ændrer sig markant undervejs. Du vil finde en spektakulær udsigter over området, sandsten kupler, tørre planter, krybdyr og en lille vandhul. Tag de 6 km gåtur og du vil være i stand til at se det hele.

Den starter med en stejl stigning kendt som “Heartattack Hill” / “Hjerteanfald Hill” – husk at nyde udsigten, mens du går op, det vil også give dig de små pauser, du måske har brug for 😉 Men efter det, så forstår du hvorfor at de 3-4 timer er hele turen op af bakken værd!

Kata Tjuta / The Olgas

2. Kata Tjuta / The Olgas

Er en stor gruppe  klippeformationer. Disse klipper er bare et stenkast fra Uluru og er lige så fantastisk! Kata Tjuta er et helligt sted for mænd i Anangu Aboriginal kultur. Jeg mødte færre turister der end på Uluru. Du kan tage to ture der:

Den korte gåtur i Walpa Gorge (2,6 km tilbagevenden, 45 minutter) eller dalen af Winds loop (7,4 km, to til fire timer). Jeg vil anbefale den korte tour, hvis du er begrænset til tiden, så vil du komme til at gå ind i slugten, men hvis du har tid nok, så jeg synes du skal tage den lange tur (det er udfordrende og husk at tjekke tider for gående).

uluru

1. Uluru / Ayers Rock

Selvfølgelig måtte jeg nævne Uluru, no. 1 attraktion i den australske outback. Både Uluru og Kata Tjuta er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste. Denne sten er smukt og et besøg værd. Kurverne og formationerne vil overraske dig, men husk, at dette sted er helligt, så undlad venligst at bestige klippen (klippen er alligevel også lukket for klatring, når vejret ikke tillader det). Gåtur omkring rock er forbløffende alligevel, så det alene ville være værd at turen til outbacken!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *