Som backpacker, så tager jeg som oftest offentlig transport. Det er billigt, det er en oplevelse og det giver et indblik i det land, som jeg nu besøger. Det er dog ikke altid muligt at tage offentlig transport og ikke altid den bedste mulighed om aftenen når man er solorejsende. I Cape Town skal man ikke altid gå rundt når mørket har lagt sig, det kommer lidt an på hvor man bor. Det ledte en aften til den mærkeligste taxatur, som jeg nogensinde har haft.

En lettere tam bytur i Cape Town

Vi var fire piger fra mit hostel, som havde valgt at tage i byen en aften, så vi tog en taxa til Long Street (bargaden I Cape Town) og tilbragte noget tid der. Da vi var i byen under påsken var store dele af gaden lukket. Men vi fandt alligevel en åben bar. Her fik vi et par drinks og dansede til lidt live musik. Vi blev dog ikke mange timer før vi besluttede os for at tage hjem igen.

cape town fra oven

Min mærkeligste taxatur nogensinde

Vi fandt en taxa udenfor baren og hoppede ind. Vi fortalte ham adressen på vores hostel og så startede de mærkelige oplevelser ellers. Taxachaufføren erklærede straks, at han ikke gad at køre til vores område, da han flere gange var blevet bestjålet i området. Alligevel forsatte han turen…dog ikke uden at beklage sig..

Efter hans brok begyndte han at slå over i spørgsmål. Først spurgte han hvad vi arbejde med. De fleste af os havde sagt vores job op for at rejse eller studere. Så vi bildte ham ind at vi alle arbejde for en hemmelig efterretningstjeneste. Han troede selvfølgelig ikke på os, men holdt da op med at stille spørgsmål 😉

Læs også: Billig safari i Sydafrika

robberg island, cape town

“Gift dig aldrig med en smuk kvinde!”

I stedet for spørgsmål begyndte han at give os “gode råd” om livet. Han startede med at sige: “Gift dig aldrig med en smuk kvinde! Nej nej, gift dig aldrig med en smuk kvinde! De er skøre, fortæller jeg jer! Skøre!

Nej, det er meget bedre at gifte sig med en grim kvinde! Jo grimmere hun er desto mindre skør er hun”. Så kiggede han rundt på os alle og sagde: “Ja, jeg ville ikke gifte mig med nogen af jer…” – det havde vi egentlig ikke noget i mod 😉 Så vendte han sig rundt til hende der sad på forsædet og sagde: “Bort set fra dig, dig kunne jeg godt gifte mig med…” – et “kompliment”, som hun da blev virkelig glad for…

Generelt kørte han ikke særlig godt. Han slingerede en del og havde svært ved at holde fokus. Vi havde alle lyst til at stå af, men var langt fra alle andre taxaer i et område hvor man ikke skal gå rundt i mørke…

Læs også: Trekking op af Table Mountain og en uventet oplevelse

waterfront, Cape Town

En interessant afslutning på en interessant køretur..

Efter at have lyttet til mandens “visdomsord” var vi næsten ved vores hostel. Men taxaturen kunne jo ikke stoppe uden en god handel! Chaufføren ændrede pludselig stemme fra at være højlydt og hurtig snakkende til at være stille. Så spurgte han: “Hva, kunne I tænke jer en slange?”

Vi afslog ham høfligt, men han var ikke til at stoppe: “Jeg kender en fyr på det sorte marked. Han kan skaffe jer en slange, hvis I kunne tænke jer en! I får en god pris. I kan bare betale nu, så sætter jeg den af ved jeres hostel i morgen. Det er meget let” – det lød da som en god deal (?!), men vi var ikke lige typerne.

Så vi sprang hurtigt ud af taxaen, da vi nåede vores hostel! Vi var alle lettet over, at taxaturen var overstået, men kunne alligevel ikke lade vær med at grine over den anderledes oplevelse vi nu havde fået i Cape Town.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om farverige Sydafrika:

2 Comments

 • Hejsa

  Jeg skal til Sydafrika i forbindelse med noget frivilligt arbejde, og tænkte på om du har lyst til at svare på nogle spørgsmål omkring landet?
  Når mit frivillige arbejde er slut vil jeg gerne rejse lidt rundt, jeg står dog i den situation at jeg ville skulle rejse alene. Hvordan oplevede du sikkerheden som kvindelig solorejsende? Er der nogle ting/steder man skal være opmærksom på ifht sin sikkerhed?
  Og har du noget estimat på hvor meget du brugte på at backpacke Sydafrika? (Jeg har et lidt stramt budget)

  Alle tips og råd vil blive taget imod med kyshånd!

  Mvh. Mette

  • Hej Mette

   Generelt følte jeg mig sikker, da jeg først havde vænnet mig til landet. I starten malede alle fanden på væggen og det gjorde mig utryg, men for mig skete der intet i Sydafrika og min utryghed var noget som blev skabt i hovedet. Der er meget stor forskel på hvor sikker steder er i Sydafrika, så spørg altid på dit hostel. Jeg boede i en lille landsby, hvor jeg kunne lade mit kamera ligge frit fremme i det offentlige og gå fra det, da ingen stjal. Selvfølgelig skal du ikke gå og flashe med dine værdigenstande, pak gerne dit kamera væk når du har brugt det og hav ikke alt for mange penge med dig ud, jeg har personligt cirka et dagsbudget med min og efterlader alt andet (pas, dankort, kørekort osv) på mit hostel når jeg ikke skal bruge det – det gælder i alle lande jeg rejser i.

   Jeg rejste i 6 uger og brugte vist omkring 17.000 kr, men man kan godt spare en del ved at tage på safari andre steder end Kruger National Park og ved at campere på hostels fremfor at bo på sovesal 🙂

   Mvh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *